Στο εντελώς άσχετο μου ήρθε μια ιδέα. Μπορεί να είναι και παντελώς κοτσάνα/αβάσιμη, γι'αυτό προειδοποιώ, μη πέσετε να με φάτε, θα πάθετε χοληστερίνη.
Δεν είχα ποτέ κιθάρα με active μαγνήτες ή κάποιο ενσωματωμένο boost (πχ Eric Clapton mid-boost).
Όλες αυτές οι κιθάρες χρειάζονται μπαταρία 9Volt για να λειτουργήσουν, σωστά; Και συνήθως αυτή η μπαταρία κρύβεται σε ειδική "σκαμένη" εσοχή κάτω από το pickguard (για τις Strat τουλάχιστον) ή πίσω, κάτω από το back plate.
Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ώστε να βγάλουμε την πηγή ενέργειας (μπαταρία) έξω από το σώμα της κιθάρας;
Όταν είχα πορωθεί λίγο με τα ηλεκτρικά των ενισχυτών και έβλεπα βιντεάκια και schematics κτλ, ένα πράγμα μου έκανε περισσότερο εντύπωση απ' όλα. Το ότι, σε ένα καλώδιο, μπορούν να συνυπάρξουν πάνω από ένα "ρεύματα" διαφορετικού Voltage, αρκεί το ένα να είναι AC και το άλλο DC.
To ρεύμα που παράγουν οι μαγνήτες και μετατρέπεται σε ήχο είναι AC.
Το ρεύμα μιας μπαταρίας είναι DC.
Δεν θα γινόταν θεωρητικά πάντα μιλώντας, να βάλουμε στην άλλη μεριά του μονοφωνικού καλωδίου της κιθάρας μια μπαταρία, παράλληλα με το σήμα, με το (-) προσαρτημένο στην γείωση και το (+) στο tip και μετά μέσα στην κιθάρα να συνδέσουμε θετικό και αρνητικό στο οποιοδήποτε active κύκλωμα;
Ή ακόμα κι αν αυτό για κάποιους λόγους που δεν γνωρίζω (αλλά θα μου πείτε όσοιθ ξέρετε), δεν ήταν δυνατό ή θα παρήγαγε θόρυβο κτλ, δεν θα γινόταν να δουλέψει μια παρόμοια διάταξη,μόνο που θα χρησιμοποιούσαμε στερεοφωνικό καλώδιο κιθάρας. Στο tip θα πήγαινε το σήμα, στο ring θα πήγαινε το +9V και στο sleeve θα πήγαιναν και το -9V αλλά και το ground του σήματος;

Food for thought...