Για τους περισσότερους, η ερώτηση μεταφράζεται ως "Για καθαρά χρησιμοποιείτε coil-split στους humbuckers κάποιας super-strat ή single-cut? Ή μήπως προτιμάται το neck ή θέσεις 2 / 4 σε κάποια strat (single-coil PUs)? Ή χρησιμοποιείται κάποια tele?". Φυσικά, υπάρχουν κι άλλες απαντήσεις / προσεγγίσεις πέρα από αυτές, όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε.
Πάντως, γενικά ένας λαμπάτος με καλό "clean" channel νομίζω πως είναι μια καλή βάση για να πάρεις καλά καθαρά (καθώς και για να πάρεις καλά "βρώμικα", αν γουστάρεις να παίρνεις όλο ή μέρος του overdrive / distortion από πετάλια), ανεξαρτήτως κιθάρας. Από εκεί και πέρα, με έναν SD Jazz neck θα έχεις σίγουρα καλύτερο αποτέλεσμα από ότι με έναν SD Invader neck, αυτό είναι δεδομένο. Και με piezzo μαγνήτες τα πράγματα βελτιώνονται ακόμη περισσότερο, και πάει λέγοντας. Αλλά όπως πάντα, ο ενισχυτής παίζει το μεγαλύτερο ρόλο στον ήχο σου.
Anyway, μιας που κάνουμε τη συζήτηση αυτή και το νήμα αναφέρεται σε κιθάρες, εμένα τα καθαρά που παίρνω παίζοντας καρφί σε λαμπάτο amp με καλό (εώς hi-fi για κάποιους...) καθαρό κανάλι (H&K TM36) και τον neck μαγνήτη σε coil-split (BKP VHII) μιας set-neck PRS-style solid-body ηλεκτρικής με καλύπτουν. Σίγουρα όμως υπάρχουν και πολύ καλύτερα καθαρά, δεν το συζητάμε. Απλά δεν είναι το ζητούμενό μου να τα ψάξω (προς το παρόν τουλάχιστον, στο μέλλον ποιος ξέρει...).