Ένα μέσο βάρος για κιθάρα είναι γύρω στα 3,6 με 3,8 κιλά. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις. Κάποιες κιθάρες σε στυλ Les Paul ξεπερνούν εύκολα τα 4 κιλά και μπορεί να φτάσουν ως τα 4,5. Στο άλλο άκρο του φάσματος, υπάρχουν κιθάρες που πλησιάζουν τα 3 κιλά ή και λιγότερο (μιλάω για solid body κιθάρα, όχι για semi hollow). Παραδείγματα που μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή είναι οι περισσότερες SG ή κάποια παλιότερα μοντέλα PRS SE που ήταν κάτω από 3 κιλά.
Όσο για τη συγκεκριμένη Ibanez, δεν την είχα υπόψη μου αλλά συμφωνώ ότι φαίνεται καλή περίπτωση. Kαλή κατασκευή και ιδιόμορφο στυλ σε σχέση με τις συνηθισμένα μοντέλα ηλεκτρικής κιθάρας που κυριαρχούν. Με χαλάει λίγο η τιμή της. Σχεδόν 500 Ευρώ μού φαίνονται υπερβολικά για μια κιθάρα με τόσο απλή κατασκευή. Η
Talman, η οποία κατασκευαστικά είναι πολύ παρόμοια, κοστίζει 98 Ευρώ λιγότερο. Πληρώνεις δηλαδή ένα κατοστάρικο για την υπογραφή του Noodles στο headstock. Τέλος πάντων, εγώ προσωπικά αν ήθελα κιθάρα με Ρ90 μαγνήτες, θα κοίταζα τη
Vintage V100GT (την οποία είχα παλιότερα και μπορώ να βεβαιώσω ότι είναι εξαιρετική για τα λεφτά της) ή κάτι αντίστοιχο όπως η
Harley Benton SC450 P90. Η Vintage V100 διατίθεται και σε πολλές άλλες εκδοχές, με διαφορετικούς μαγνήτες και σε διάφορα χρώματα. Αυτή όμως θα ήταν η δική μου επιλογή, με βάση τη δική μου εμπειρία. Εσύ ξέρεις καλύτερα τον αδελφό σου και ποιά κιθάρα είναι πιθανό να τού αρέσει εμφανισιακά και ηχητικά.