Δεν είναι η μέρα μου σήμερα...
@)#$(()$
@()#$#)($*(%
@#$*(

*
@!#$!
Anyway, ξαναγράφω το μήνυμα γιατί χάθηκε στην πορεία...
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, η κιθάρα έχει πολύ μικρή τρύπα για τα ηλεκτρικά της.
Λογικό, καθώς είναι μια σταλιά (στην ουσία δεν υπάρχει σώμα) και το μόνο που είχε μέσα ήταν δυο ποτενσιόμετρα κι ένας πυκνωτής.
Οπότε το να μπουν δύο push-pull και ο πτυκνωτής που έβαλα (τεράστιος, αλλά αυτόν είχα

), είναι το πιο δύσκολο κομμάτι...
Όπως έγραψα και πριν, το ένα push pull (volume, 500kΩ) επιλέγει humbucker ή coil split και το άλλο (tone, 250kΩ) επιλέγει το ενεργό coil.
Η φιλοσοφία είναι απλή:
Τα δύο coils του humbucker συνδέονται μεταξύ τους ώστε να γίνουν σε σειρά.
Το σημείο όπου ενώνονται, πάει στην μία άκρη του διακόπτη και μένει floating ή πάει στην γη. Στην περίπτωση που είναι float, λειτουργεί κανονικά ο humbucker. Στην περίπτωση που πάει στη γη, φεύγει όλο το ένα coil (και τα δύο του άκρα θα πηγαίνουν στη γη).
Στο άλλο push pull, τα άκρα του είναι συνδεδεμένα ως Χ. Στην μέση πάνε τα δύο άκρα του humbucker.
Στην άκρη επίσης από την μία πλευρά οδηγούμε τον humbucker στην γη, και στην άλλη είναι το hot output που πάει στο input του volume.
Στην φωτογραφία που ανέβασα πριν με το σχηματικό νομίζω είναι σχετικά απλό και κατανοητό.
Οπότε πλέον η κιθαρίτσα έχει 3 επιλογές ήχων, χωρίς εξωτερικά την παραμικρή παρέμβαση.
Για την ιστορία, αυτή η κιθάρα (Hofner Shorty) είναι με full scale ταστιέρα και σχεδόν ανύπαρκτο σώμα.
Όλο το βάρος είναι στο μπράτσο, οπότε θα πρέπει να κρατάς το σώμα με το χέρι που χτυπάς τις χορδές.
Για την ακρίβεια με την παλάμη. Δεν αγκαλιάζεις την κιθάρα, αφού δεν έχει σώμα, για να την φρενάρεις με κάποιο άλλο τρόπο.
Η 2η εναλλακτική είναι με ζώνη, αλλά κι εκεί θα πρέπει να την φοράς όπως τις ακουστικές, κι όχι από τα δικά της pins.
Βολεύει όμως για practice, για μεταφορά, και για να παίζεις ακόμα και σε καρέκλα με ψηλά ακουμπηστήρια-για-τα-χέρια (πως τα λένε; κόλλησα χεχε)...
Έχει -κατ' εμέ- άριστο μπράτσο όμως και ταστιέρα. Νομίζω ότι έτσι θα ήθελα να ήταν όλες οι κιθάρες.
Ακολουθούν και τρεις φωτογραφίες με τα ηλεκτρικά της... Οριακά χωράνε. Τόσο οριακά, που το καλώδιο του humbucker το έχω τραβήξει όλο κάτω από τον humbucker, αφού έκλεισα το pickguard, γιατί αλλιώς έβρισκε...