θα πω την γνώμη μου με κάθε επιφύλαξη.
Δεδομένου ότι τώρα θα πρωτοπιάσεις κιθάρα, ίσως θα μπορούσες να ξεκινήσεις ως δεξιόχειρας.
Τι εννοώ.
Ετσι και αλλιώς όταν πρωτοπιάνει κάποιος κιθάρα, είναι τέτοια η δυσκολία, που αν παίξω εγώ που είμαι δεξιόχειρας ανάποδα (ως αριστερόχειρας δηλαδή) θα ακουστώ βιρτουόζος μπροστά σε αυτόν που ξεκινάει. Ισως αξίζει να μάθεις λοιπόν ως δεξιόχειρας. ή τουλάχιστον να δοκιμάσεις για ένα διαστημα. Μιλάμε για όργανο που χρησιμοποιείς και τα δυο χέρια εξίσου.
Εχω παράδειγμα τον γιό μου στα τύμπανα. Δεν είναι βέβαια το ίδιο, αλλα δεν παύει να είναι παράδειγμα.
Οταν ξεκίνησε να παίζει, ξεκίνησε με δάσκαλο πολύ καλό μου φίλο. Τον ήξερε ήδη από μωρό, όπως και ήξερε ότι είναι αριστερόχειρας.
Το στήναμε στην αρχή τα τύμπανα και για αριστερά και για δεξιά. Κάποια στιγμή είπαμε να τα αφήσουμε μόνιμα στη θέση που παίζουν οι περισσότεροι. Τα τύμπανα που θα βρίσκει λέγαμε συνήθως έτσι θα τα βρίσκει στημένα, αστον και βλέπουμε.
Κάποια χρόνια μετά, δεν μπορεί να παίξει ως αριστερόχειρας, έχει μάθει αλλιώς.
Δες, δοκίμασε, μιλα με δάσκαλο, άστο να πάρει και τον χρόνο του όποιον τρόπο δοκιμάζεις. Είτε την κιθάρα ανάποδα είτε κανονικά. Θα έρθει μόνο του.
Δεν είναι το χέρι που γράφεις, παίζουν και τα δυο σου χέρια ρόλο που πρέπει να μάθει το καθένα από την αρχή.
ΕDIT: Επειδή διαβάζοντας δεύτερη φορά ακούγεται περίεργο, θέλω να ξεκαθαρίσω. Δεν σε προτρέπω να γίνεις δεξιόχειρας. Τώρα ξεκινάς ένα όργανο που θέλει και τα δυο χέρια. Ούτε το αριστερό σου ούτε το δεξί σου είναι σε θέση να ανταποκριθεί. Θα πρέπει να μάθουν και τα δύο από το μηδέν.
Αυτό.