Καλησπέρα! Καλες γιορτές σε όλους!
Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό...
Όπως έχουν σκεφτεί οι περισσότεροι , έτσι και εγώ, σκέφτηκα να "δημιουργήσω" μία ηλεκτρική κιθάρα από ξεχωριστά έτοιμα μέρη(π.χ. σώμα, μπράτσο κτλ.) και να έχει ως αποτέλεσμα ένα αξιότιμο, low cost όργανο. Έπειτα απο ψάξιμο βρήκα μερικές εταιρίες και οργανοποιούς που δίνουν σκέτα σώματα ηλεκτρικής και σκέτα μανίκια (κάθε είδους) Να σημειώσω εδώ οτι ενδιαφέρομαι για strat λόγω μεγαλύτερης ευκολίας.. Αλλά οι τιμές απο όσο είδα δεν συμφερουν αν ειναι να δώσεις 200+ ευρώ για το σώμα(βαμμένο) και άλλα 250+ για το μπράτσο...Με αυτά τα χρήματα πηγαίνεις σε κάτι έτοιμο και ξεμπερδευεις.
Το σκεπτικό μου είναι το εξής: αγοράζω μια φθηνή strat μεταχοιρισμενη από την οποία κρατάω μόνο το σώμα(50-100 ευρώ), έπειτα βρίσκω ένα καλούτσικο μπράτσο (150-250 ευρω) και στην συνέχεια λίγο λίγο παίρνω και συμπληρώνω μαγνήτες, κλειδια, γεφυρες κτλ κτλ...μιας και η τσέπη μου δεν αντέχει ολοκλήρωση του οργάνου απευθείας! (είμαι της άποψης να ριξεις περισσοτερα χρήματα σε μπρατσο, κλειδία, μαγνητες..παρά σε ακριβά σώματα,νιτρα,stripes και άλλα τέτοια πραγματάκια εμφάνισης)
Εδώ είναι το σημείο που θέλω τις γνώσεις και τις εμπειριες σας.
Έχω τα εξής αντίστοιχα ερωτήματα: μπορώ να πάρω για παράδειγμα το σώμα μιας squier και να ταιριάξει πάνω της μπράτσο από αμερικάνα Fender?? υπάρχει κάποια διαφορά αποστάσεων nut-γεφυρας στις μεν και τις δε? διαφορά σε τρύπες-βίδες? ύψους-πάχους? αντιστοιχα και στη γεφυρα..Με λίγα λόγια μπορείς σε ένα φθήνο strat σώμα να βάλεις πάνω ακριβά καλά parts?
Επίσης, αν κάποιος εχει προσπαθήσει να κάνει κάτι αντίστοιχο θα ήθελα μια παραπάνω γνωμη.. Το αποτέλεσμα ήταν καλό? αξίζει τα χρήματα όλος αυτός ο κόπος ή δίνεις 600-700 ευρω σε μια καινουρια/μεταχειρισμενη και ξεμπερδέυεις? Ξεχνάω μήπως κάτι αλλο ή δεν λαμβάνω υπόψη μου κάποιο παράγοντα?