Θα πω και γω λίγο την άποψη μου για τη συγκεκτιμένη κιθάρα, μιας και παρέλαβα 1 την περασμένη εβδομάδα.
Η κιθάρα είναι πάρα πολύ καλή. Αν και δεν έχω κάποιο μέτρο σύγκρισης, παρά μόνο την SG μου, θα πω τα εξής.
Η αίσθηση που έχω για το συγκεκριμένο όργανο είναι πολύ καλή. Το μπράτσο της είναι ευκολόπαιχτο, λεπτό και ευκολοπροσβάσημο. Λίγο στα ψηλά τάστα δυσκολεύομαι αλλά και πάλι δεν είμαι και κανένας έμπειρος κιθαρίστας για να παίξω τόσο ψηλά. Έχει τρομερό sustain και ο ήχος της είναι πολύ ζεστός και σχετικά βαρύς. Παρόλα αυτά μπορείς άνετα να παίξεις από ροκ μέχρι μεταλ...ίσως και κάτι πιο βαρύ. Τα καθαρά της είναι καλα, αν και δεν παίζω τόσο καθαρά, για να έχω εμπεριστατομένη άποψη, παρόλλα αυτά είναι πολύ ικανοποιητικά.
Αυτό που θα αλλάξω σίγουρα είναι το nut, γιατί το πλαστικό δεν είναι και ότι καλυτερο. Τα tuners δεν ξέρω αν τελικά χρειάζονται αλλαγη, μιάς και δεν την έχω πάει ακόμα για setup, αλλα χάνουν το κούρδισμα σχετικά γρήγορα. Ήδη έχω πάρει locking tuners, οπότε αυριο με το σετάρισμα της κιθάρας θα αλλαχτούν κι αυτά.
Όσο για τους μαγνήτες, προς το παρόν με ικανοποιούν, οπότε δεν τίθεται θέμα αλλαγής τους. Υπάρχει βέβαια μια σκέψη να βάλω ένα σετ SH JB-Jazz, αλλά αργότερα.
Γενικώς πάντως είμαι πολύ ικανοποιημένος με την κιθάρα. Και χωρίς να της αλλάξει κάποιος κάτι είναι πολύ καλή και σου δίνει την αίσθηση οργάνου των 1000+ ευρώ και όχι 500ων.
Για ότι άλλο θέλετε να ρωτήσετε...εδώ είμαστε να τα λέμε.
Ιδού και σχετική φωτό...
(Και για να μη μπερδευτείτε...το μοντέλο είναι αριστερόχειρο)