Δεν υπαρχει αντικειμενικότητα όταν μιλάμε για τον καλύτερο ήχο. Όλα είναι θέμα αυτιών, επομένως καθαρά προσωπικό και υποκειμενικό. Εμένα π.χ. ο ήχος του Tubemeister μού φαίνεται υπερβολικά hi fi. Ο Βugera για μένα θα ήταν προτιμότερος, αν και ομολογουμένως δεν είναι από τις πρώτες μου επιλογές.
Εφόσον ψάχνεις για κεφαλή, θα σού έλεγα να κοιτάξεις τους παρακάτω:
Laney Cub HeadΩραίος και οικονομικός ενισχυτής, με δύο επιλογές input για 15 ή 1W. Η δεύτερη επιλογή είναι ιδανική για εξάσκηση στο σπίτι, με χαμηλή ένταση χωρίς να θυσιάζεις την ποιότητα του ήχου. Επίσης έχει FX loop και reverb αν σε ενδιαφέρει. Αντικειμενικά δεν έχει τις επιλογές άλλων ενισχυτών, αλλά έχει πολύ ωραίο λαμπάτο ήχο και νομίζω ότι παίρνει διάφορα πετάλια πολύ καλά.
Egnater Tweaker 15Eκλπηκτικός ενισχυτής από πλευράς ποιότητας ήχου και ευλιξίας με όλες τις επιλογές που διαθέτει. Μικρός σε μέγεθος, αλλά μεγάλος σε δυνατότητες. Τον έχω εδώ και μερικά χρόνια και είναι ο ενισχυτής που δεν θα αποχωριζόμουν. Θα σού δώσει από πολύ καθαρούς μέχρι πολύ βρώμικους ήχους και με το κατάλληλο πετάλι μπροστά μπορεί να παίξει ό,τι θέλεις. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει με πολλές διαφορετικές τελικές λαμπες (6V6, EL84, 6L6 κλπ), δίνοντάς σου έτσι τη δυνατότητα να πειραματιστείς ακόμα περισσότερο. Δεν έχει attenuator (power soak ή κάτι τέτοιο), αλλά με το master volume μπορείς να φέρεις την ένταση εκεί που θέλεις.
Fender Bassbreaker 15Eφόσον μπορείς να πας στα λεφτά του Peavey 6505 Mini, κοίτα και τον Bassbreaker. Έχει τρεις επιλογές για voicing (καθαρό - crunchy - high gain), που τον κάνουν πολύ πιο ευέλικτο από τον μικρότερο 007. Δυστυχώς δεν έχει attenuator και είναι αρκετά πιο μεγάλος και βαρύς από τους υπόλοιπους, σχεδόν στα επίπεδα του Bugera V22HD.
Laney L5 LionheartΣχετικά περιορισμένος ενισχυτής από πλευράς ισχύος και επιλογών, αλλά με εξαιρετικό ήχο, τόσο στα καθαρά όσο και αναβάζοντας το gain. Είναι πιο ακριβός από τους προαναφερθέντες, δεν είναι διαθέσιμος στον Thomann (περιέργως, γιατί έχουν τον combo) και ίσως να είναι λίγο μικρός για live, ανάλογα και με το μαγαζί. Από πλευράς ποιότητας ήχου όμως είναι κατά τη γνώμη μου μια άριστη επιλογή.
Τέλος, αφού ενδιαφέρεσαι κυρίως για καθαρό ήχο και όχι για gain, κοίταξε και τα άλλα mini/micro μοντέλα της Peavey, όπως τον
Valve King 20 Micro και τον
Classic 20 Mini.