στο neck είναι το θέμα...
Γράψε λάθος. Ο δαίμων του τυπογραφείου...
no prob boss!!!!
χθες έλυσα το pickguard και έκανα την δυσαρεστη ανακάλυψη του οτι για να αφαιρέσω το pickguard πρέπει πρώτα να λύσω το μπράτσο... Παναγία βόηθα δηλ... Αντάλλαξα mid / bass pups και δεν είδα κάποια διαφορά, στην πορεία, μου ξεκόλησαν κάποιες κολήσεις, γειώσεις, κτλ... σε κάποια φάση λέω δεν βάζω και κάτι τύπου base plate στον neck μπας και δω διαφορά? ξαναβάζω τον neck στην θέση του, οπότε έβαλα στην βάση του neck κάτι σιδεράκια απο αυτα που χρησιμοποιούν στα βουλκανιζατερ για την ζυγοστάθμιση. Ξαναμοντάρω την κιθάρα, ανακαλύπτω οτι το neck heel joint έχει κάποια θέματα εφαρμογής... Ξανα-μανά, και μετά απο μερικές ώρες απο την αρχή του πειράματος ήμουν σε φάση για δοκιμή. Μπορώ να πω οτι δέχθηκα το αποτέλεσμα. Πειτε το placebo πείτε το φόβος μην ανακαλύψω τίποτε χειρότερο (αν και δεν υπάρχει κάτι άλλο), μου άρεσε το αποτέλεσμα.
Το σημαντικότερο όμως συνέβη σήμερα το πρωί. Ξύπνησα νωρίτερα απο την υπόλοιπη φυλή (!!) για να δοκιμάσω την λευκή στρατ, και δεν άκουσα το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ hum!! κυριολεκτικά πραγματικη ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ!!!
ΕΠΙΣΗΣ, ο μάστορας είχε βάλει 9-46, (παρά του ότι του είχα πει 10 φορές να βάλει 9-42), θα δοκιμάσω με τις αντίστοιχες λεπτότερες χορδές για ΡΕ,ΛΑ,μπάσα ΜΙ, και θα επανέλθω. Συνοπτικά οι επόμενες κινήσεις θα είναι :
1) λύση του προβλήματος με το pickguard, θα πρέπει να το κόψω κάτω απο το 22ο τάστο ωστε να μην χρειάζεται λύσιμο του neck ωστε να βγει το pickguard
2) Shielding. Δεν θα βοηθήσει στον θόρυβο χαμηλών συχνοτήτων, δηλ το 50Hz hum το οποίο τα βράδια είναι κατά πολυ αυξημένο, αλλά κάτι θα κάνει γενικά.
3) Προφανώς γυρνάω τις χορδές σε 9-42