τώρα που το σκέφτομαι, ακόμα και αν απομαγνητιστεί αρκετά ένας μαγνήτης, δεν λύνεται το πρόβλημα απλά σηκώνοντάς τον πιο κοντά στις χορδές? Και μάλιστα κατα την θεωρία, λίγο, όχι πολύ.
Ναι σωστή η σκέψη.
Θεωρητικα ισχύει, αλλά φαντάζομαι ότι επειδή χάνει την ευαισθησία του, κάτι ακόμα θα χάνει από το σύνολο της πληροφορίας, δε θα μπορεί να τα διορθώσει όλα απλά πλησιάζοντας. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά αυτή την αίσθηση έχω.
Anyway, οι μαγνήτες μπορούν να ξανα-μαγνητιστούν, νομίζω με παλμούς/AC κάπως έτσι γίνεται.
Τώρα ποιος το κάνει, στάνταρντ θα υπάρχουν τύποι που ασχολούνται με audio και θα έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Επίσης και με επαφή με ισχυρότερο μαγνήτη για αρκετές μέρες (έτσι ψιλο-φτιάχναμε παλιά τους μαγνήτες από μεγάφωνα που είχαν υποστεί κακοποίηση. Τους αφήναμε καμιά βδομάδα σε επαφή...).
Θεωρώ πάντως πιο πιθανό να έχει ψοφήσει ένας μαγνήτης από κόψιμο καλωδίου/πηνίου/τράβηγμα παρά απόμαγνητισμό ακούσιο. Εκεί που βρίσκεται είναι δύσκολο, μόνο ότι φθορά θα έχει, αλλά δεν πρέπει να είναι άξια μέτρησης.
Μπορεί όμως πολύ εύκολα να απομαγνητιστεί είτε με χτύπημα, είτε με επαφή με άλλον μαγνήτη όσο δεν είναι πάνω σε όργανο κλπ...
Edit #1:
Έφαγα φλας, αλλά θυμήθηκα ότι είχαν κάτι ωραία πηνία με μαγνητικό πεδίο παλιά οι τηλεορασάδες, που φτιάχναν τους καθοδικούς σωλήνες. Ήταν σύνηθες να απομαγνητιστεί η τηλεόραση (γιατί κάποιος ακούμπησε ξέρω γω ένα ηχείο εκεί που δεν έπρεπε στον σωλήνα) και να δείχνει τα χρώματα ότι να ναι...
Κι είχαν θυμάμαι ένα πηνίο σε ένα κρίκο, σαν τους κρίκους της γυμναστικής ένα πράγμα, με την περιέλιξη και το βάζαν στην πρίζα για να την ξαναμαγνητίσουν σωστά...
Edit #2:
Εντωμεταξύ έχω 7 κουτιά με μαγνήτες, το ένα πάνω στο άλλο στο ντουλάπι... Δεν ξέρω πόσο καλό είναι
Από την άλλη, σάμπως πως θα τους στοκάρουν όλοι;
Edit #3:
Το σκίσαμε το θέμα