Αποστολέας Θέμα: Από Μπουζούκι Σε Κιθάρα  (Αναγνώστηκε 6570 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Mytilini

  • Περαστικός
  • *
  • Μηνύματα: 2
  • Φύλο: Άντρας
  • Dura Lex Sed Lex
    • Προφίλ
Από Μπουζούκι Σε Κιθάρα
« στις: 19/01/18, 16:34 »
Καλησπέρα σε όλους,
Νέος στο forum, οπότε καλώς σας βρήκα και πρώτο post, οπότε καλή αρχή! Έχω μια ερώτηση να σας κάνω μήπως μπορέσω και βγάλω μια άκρια!
Είμαι γνώστης μπουζουκιού εδώ και πολλά χρόνια εντελώς ερασιτεχνικά. Αποφάσησα τώρα στα "γεράματα" να ασχοληθώ με την κιθαρά. Διαβάζοντας από εδώ κι από εκεί για την κιθάρα ανακάλυψα την "κλασσική" και την "ακουστική". Ψιλογνωρίζω για τις διαφορές τους (τουλάχιστον έτσι νομίζω από αυτά που διάβασα). Το πρόβλημα μου είναι, τελικά ποιά απο τις δύο να μάθω/αγοράσω? Ας ληφθεί υπόψιν ότι με ενδιαφέρει το λαϊκό ρεπερτόριο, κάποια παραδοσιακά ακούσματα και λίγο ξένο κλασσικό rock. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα με τι θα πρέπει να ασχοληθώ! Με έχει προβληματίση μια δασκάλα μουσικής που μου είπε ότι "Ο καλύτερος ήχος είναι αυτός που βγάζει το δέρμα σου δηλαδή τα δάχτυλά σου. Και μιας και η κλασσική κιθάρα παίζεται με τα δάχτυλα προτείνω κλασσική.". Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο η γνώση του μπουζουκιού! Θέλω κάτι που να μπορώ να το μάθω με σχετική ευκολία λόγω περιορισμένου χρόνου! Ερασιτεχνικά, για την παρέα!
Ευχαριστώ για την υπομονή σας!!!
“Here's Looking At You, Kid - Στο Να Σε Κοιτάζω, Μικρή"

Αποσυνδεδεμένος saved

  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 3656
  • play bass like a badass
    • Προφίλ
Απ: Από Μπουζούκι Σε Κιθάρα
« Απάντηση #1 στις: 19/01/18, 17:26 »
Εγω πιστευω πως αν παιζεις με δαχτυλα-κλασικη αν παιζεις με μενα-ακουστικη.
Εχουν διαφορες στην αποσταση των χορδων
The μπασό is the law

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

  • Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 6350
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Από Μπουζούκι Σε Κιθάρα
« Απάντηση #2 στις: 19/01/18, 18:41 »
Καλησπέρα και καλώς ήρθες!

Κλασσική και ακουστική είναι δύο διαφορετικά όργανα. Η κλασσική είναι για "κλασσικά" κομμάτια, ίσως φλαμένγκο κτλ. Η ακουστική είναι για όλους τους υπόλοιπους ήχους που την έχουμε συνηθίσει όπως ποπ, ροκ, "ακουστικά" κομμάτια κτλ κτλ. Η κλασσική θα σε δυσκολέψει σε αυτά λόγω της απόστασης των χορδών, που είναι μεγαλύτερη, ενώ η ακουστική μπορεί να παιχτεί και με τους δύο τρόπους (πένα, δάχτυλα).

Όταν κατασταλάξεις στο τί θες να παίξεις τότε η επιλογή θα σου είναι προφανής.  ;)

Αποσυνδεδεμένος modfori

  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 1854
  • less gain .. more grain!
    • Προφίλ
Απ: Από Μπουζούκι Σε Κιθάρα
« Απάντηση #3 στις: 19/01/18, 20:54 »
καλωσήρθες
θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες , η ακουστική θα σε βολέψει καλύτερα όχι μόνο στο δεξί λόγω πένας αλλά και στο αριστερό διότι μεταβαίνοντας απο τη λεπτή σε πλάτος ταστιέρα του μπουζουκιού στην πολύ πλατιά ταστιέρα της κλασικής θα δυσκολευτείς . Οι ακουστικές έχουν αρκετά πιο στενή απο αυτη των κλασικών.
όσο αφορά την καταλληλότητα του οργάνου για τη μουσική την οποία θα παίζεις , γνώμη μου είναι οτι και με την κλασική και με την ακουστική , στην παρέα, παίζεις οτιδήποτε
Life is a lot like Blues,
it's Best when you Improvise!

Αποσυνδεδεμένος Καθόδιος (φλουτσ)

  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 1563
  • Φύλο: Άντρας
  • άιντε άιντε....!
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Σάτυροι
Απ: Από Μπουζούκι Σε Κιθάρα
« Απάντηση #4 στις: 19/01/18, 22:27 »
Τέλος, αν παίζεις 4χορδο μπουζούκι θα βοηθήσει πολύ στην κιθάρα. Το κούρδισμα είναι παρόμοιο αλλά σε αλλο τόνο.
To πόδι μου το αγαπώ
γι αυτό και το κουνάω
και μου είναι χρήσιμο πολύ
όταν περπατάω...

KEEP WALKING

Αποσυνδεδεμένος johnjohn

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 140
    • Προφίλ
Απ: Από Μπουζούκι Σε Κιθάρα
« Απάντηση #5 στις: 20/01/18, 11:20 »
ακουστική παρε  κ πες της δασκάλας οτι ο καλητερος ήχος βγαίνει από τ

Αποσυνδεδεμένος Mytilini

  • Περαστικός
  • *
  • Μηνύματα: 2
  • Φύλο: Άντρας
  • Dura Lex Sed Lex
    • Προφίλ
Απ: Από Μπουζούκι Σε Κιθάρα
« Απάντηση #6 στις: 20/01/18, 15:01 »
Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες πληροφορίες σας.......... alea iacta est............ Ακουστική λοιπόν! :o
“Here's Looking At You, Kid - Στο Να Σε Κοιτάζω, Μικρή"

Αποσυνδεδεμένος manosfmg

  • Περαστικός
  • *
  • Μηνύματα: 6
    • Προφίλ
Απ: Από Μπουζούκι Σε Κιθάρα
« Απάντηση #7 στις: 21/01/18, 01:51 »
υπαρχει και το ρεμπετοκιθαρο η κιθαρονι η λαικη κιθαρα,για λαικα ακουσματα ειναι ακομα ποιο καλη,βεβαια αν θελεις να παιξεις και λιγο ροκ δεν κανει,η ακουστικη εδω ειναι ο δρομος,πενα και δαχτυλα,ισως να σε κουρασει λιγο στην αρχη μεχρι να μαθεις να την πιανεις σωστα λογο axion,η ταστιερα εειναι λιγο κουρμπαριστη σε σχεση με κλασικη και μπουζουκι.