Αποστολέας Θέμα: Επαναφορα θανατικής ποινής  (Αναγνώστηκε 83099 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
Απ: Επαναφορα θανατικής ποινής
« Απάντηση #150 στις: 11/03/07, 15:01 »
Οχι να μην τους εκτελεσουν. Και αν κρινει το σωφρονιστικο συστημα (εαν ηταν σωστο) οτι μπορουν να επανενταχτουν στην κοινωνια χωρις να επαναλαβουν την πραξη τους αφου εχουν σωφρονιστει τοτε να βγουν. Η εαν η πραξη τους δεν επιδεχεται σωφρονιστμο τοτε να μεινουν στη φυλακη ως το τελος της ζωης τους.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος FAIRY-The return!

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #151 στις: 11/03/07, 16:09 »
Εγω προσωπικά πιστεύω ότι ολες οι πραξεις οι οποίες (κατα καποιους) χριζουν τον εγκληματία αξιο θανάτου, (βλέπε βιασμοι, δολοφονίες κλπ), θα επρεπε να τιμωρούνται με ισόβια και όχι με θανατική ποινή...Τωρα  το γεγονος ότι τα ισόβια (ειδικά στην ελλάδα) δεν τηρούνται, είναι άλλη ιστορια...σαυτό φταίει καθαρα το δικαστικό συστημα...

Αποσυνδεδεμένος penoktonos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Λιώστε Τις Πένες Σας!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: 11/03/07, 16:22 »
ΦΥΣΙΚΑ όποιος σκότωσε κάποια στιγμή θα το μετανιώσει! και ούτε πρόκειται να το ξανακάνει!
αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι για μένα,"εμείς" δε χρειάζεται να σκοτώσουμε για να καταλάβουμε ότι κάναμε μαλ*κια! να τον βασανίζουν ισοβίως τον κ*ριόλη! να σαπίσει!  >:(
"Why Am I Always So Sleepy The Day After I Get A Lot Of Sleep? Doesn't That Defeat The Purpose Of Sleeping A  Lot?"

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: 11/03/07, 16:30 »
Ρε αδερφε τι διαφορα εχει? Χειροτερο δεν εινια να βασανιζεις απο το να σκοτωνεις? Αν ρωτησεις ανθρωπους που εχουν περασει αισχρα βασανηστηρια και εχουν αποκτησει προβληματα απο αυτα οι περισσοτεοριθα σου πουν οτι καλυτερα να τους σκοτωνανε εκεινη την ωρα. Δηλαδη ο βασανισμος τι θα φερει?

Μου θυμιζει κατι σαν το λιγο σεξ η σαν το λιγο εγγυος. Η δεν υποστηριζεις την θανατικη ποινη και ολες τις εκδικητικες μεθοδους η υποστηριζεις τις εκδικητικες μεθοδους και τοτε το να λες οχι στην θανατικη ποινη δεν μου λεει τιποτα.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #154 στις: 11/03/07, 16:37 »
ΦΥΣΙΚΑ όποιος σκότωσε κάποια στιγμή θα το μετανιώσει! και ούτε πρόκειται να το ξανακάνει!
αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι για μένα,"εμείς" δε χρειάζεται να σκοτώσουμε για να καταλάβουμε ότι κάναμε μαλ*κια! να τον βασανίζουν ισοβίως τον κ*ριόλη! να σαπίσει!  >:(

πενοκτονε, εννοεις ότι βασανηστήρια αξίζει οποιοσδήποτε σκοτώσει?...Και ο 19χρονος που σκοτωσε τον πατερα του επειδη χτυπουσε την μανα του, και καποιος που σκωτωνει καποιον που βιαζει το παιδι του, και αυτος που σκοτώνει υπο την επιροια ναρκωτικων ή αλκοολ και αυτος που σκοτώνει υπο τον εκβιασμό της δικιας του ζωής??

Αποσυνδεδεμένος Ιμπανεζιος

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: 11/03/07, 16:50 »
Λιγη ανωτεροτητα δεν εβλαψε ποτε κανεναν... ;)
Ρωτησα το Αγιο Πνευμα αν υπαρχει σωτηρια και μου ειπε:"Γουτ γουτ..."

Αποσυνδεδεμένος penoktonos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Λιώστε Τις Πένες Σας!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: 11/03/07, 16:53 »
Παράθεση
πενοκτονε, εννοεις ότι βασανηστήρια αξίζει οποιοσδήποτε σκοτώσει?...Και ο 19χρονος που σκοτωσε τον πατερα του επειδη χτυπουσε την μανα του, και καποιος που σκωτωνει καποιον που βιαζει το παιδι του, και αυτος που σκοτώνει υπο την επιροια ναρκωτικων ή αλκοολ και αυτος που σκοτώνει υπο τον εκβιασμό της δικιας του ζωής??

όχι βέβαια! δεν τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι! αν κάποιος πατέρας χτυπάει γυναίκα και παιδιά και τον σκοτώσει ο γιός να ΜΗΝ μπεί ούτε φυλακή το παιδί! υπέφερε τόσο καιρό και αφού δεν είχε τί να κάνει σκότωσε τον δυνάστη πατέρα του! επίσης αν σκοτώσεις σε αυτοάμυνα πάλι το καταλαβαίνω, αλλά ρε παιδιά. αυτοί οι 2 αλήτες που σκοτώσανε τους 5 κυνηγούς πρόσφατα, όχι μόνο τους αξίζει ο θάνατος αλλά τους αξίζει βασανισμός. γιατί? επειδή αφαίρεσαν 5 ζωές και ΔΕΝ αντέχω,ΔΕΝ δέχομαι αυτοί να κρατήσουν τη δική τους τη ζωή.
"Why Am I Always So Sleepy The Day After I Get A Lot Of Sleep? Doesn't That Defeat The Purpose Of Sleeping A  Lot?"

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #157 στις: 11/03/07, 17:03 »
Συμφωνοι...Όμως μην πιανεσαι απο μεμονομένα περιστατικά...Σκέψου τι θα γινόταν αν καθιερωνόταν η θανατικη ποινη...Σκέψου, πόσοι αθώοι θα θανατώνονταν, πόσοι ένοχοι θα την "σκαπουλαραν", και στο κατω κατω σκεψου ότι σε αλλες περιπτώσεις ποιος οριζει το ενοχο και το αξιο θανατικής ποινης...Μπορει αυριο μεθαυριο να βγει ενας φασιστας πολιτικος και να πει εγω οριζω οτι οποιαδηποτε μορφη διαμαρτυριας ειναι αξια θανατου...Και ας το αυτο πες ειναι τραβιγμενο....Αν τον αλλον τον σκοτώσουν και μετα αποδειχθει αθώος τι θα κάνουν? Θα τον αναστήσουν?...Και εστω ότι αυτούς που λες τους σκοτώνουν, τι θα κερδισει η κοινωνια? Μοναχα εκδικηση? Η εκδικηση δεν εσωσε ποτε κανεναν...

Αποσυνδεδεμένος jacksonas

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: 11/03/07, 17:21 »
Ξέρετε τι πιστεύω εγώ?

1) αν υπήρχε θανατική ποινή τότε θα την εκμεταλεύονταν για να βγάλουν από τη μέση όποιους δεν βόλευαν διάφορους διεφθαρμένους, πολιτικούς και γενικά άνθρωπους με εξουσία και λεφτά.Κατάχρηση δηλαδή.

2)όμως αφού το σύστημα είναι τέτοιο που αφήνει δολοφόνους ελεύθερους (τον οδηγό στα τέμπη για παράδειγμα).ή κάποιους που σκότωσαν για ασήμαντος λόγους και άποδείχτηκαν ένοχοι.
Αυτοί λογικά δε θα ξανασκοτώσουν.
Και αυτό τι σημαίνει?ότι έχουν το δικαίωμα να βγουν στη ζωή και να ζήσουν happily ever after??
Άντε πείτε τα παραπάνω στις οικογένειες των 22 παιδιών στα τέμπη.

ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΕΩ ΕΓΩ  >:(

Ας μην ήταν σάπιο και ας μέναν πραγματικά ισόβια οι εγκληματίες.
Έτσι ναι.αλλά από το να κυκλοφορεί ελεύθερος ο δολοφόνος...
Αν είσαι γονιός?Τι θα έκανες?Πως θα ένιωθες αν μια μέρα ερχόταν ο δολοφόνος του παιδιού σου και σου έλεγε:λυπάμαι, μετανιώνω, έγινα πολύ καλός άνθρωπος τώρα.
Το παιδί σου δεν το φέρνει τίποτα πίσω.
Και όχι, ούτε αυτός πρέπει να είναι ευτυχισμένος.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ.

Αρα ΙΣΟΒΙΑ αλλά για ΠΑΝΤΑ... απλά δεν τηρήται...

άρα θανατική ποινή με προυποθέσεις προτείνω εγώ.
όπως για παράδειγμα να αποφάσιζαν οι συγγενείς του θύματος ή κάτι τέτοιο...

Αποσυνδεδεμένος Vagabond

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Είμαι ένας μικρός αλήτης που τον τρώει ο καιρός
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: 11/03/07, 17:38 »
δεν εχω σκοπο να κανω συγκριση αλεξανδρου χιτλερ γιατι πρωτον  το χουμε συζητησει σε αλλο θεμα και δευτερον δεν ειναι αυτος ο σκοπος αυτων που εγραψα παραπανω.φυσικα και ειμαι κατα του χιτλερ και τον μισω(δεν πιστευω να περασε κατι αλλο απο το μυαλο σας)αλλα δε θεωρω οτι αυτα που εκανε ηταν πρωτογνωρα ουτε πηγε εναντια σε κανενα υφισταμενο δικαιο.οποτε δε τιθεται θεμα δικης του,θανατωσης του,βασανισμου του κλπ.αυτο βασικα ηθελα να θιξω,οτι δλδ ειναι ατοπο να λες τα παραπανω για ενα ατομο που δεν εγκληματισε

ο πολεμος ειναι απο μονος του εγκλημα,και κατα τη διαρκεια του ο ανθρωπος κανει χιλια μυρια εγκληματα,και δε λεω ο χιτλερ εκανε πραξεις εν καιρω πολεμου φριχτες ομως ποιος αληθεια δεν εκανε???ο καθενας κανει

το γεγονος οτι ο χιτλερ δεν εγκληματισε το τεκμηριωνω ως εξης:εγκλημα που κατηγορεισαι για αυτο απο μια κρατικη οργανωση,διεθνη οργανισμο,κλπ ειναι πραξη που αντιβαινει σε ρυθμιση καποιου καταστατικου,συνταγματος(κλπ).ο χιτλερ αδερφια σε ποιο σημειο παραβιασε οιαδηποτε ρυθμιση και δεν το ξερω?σε ποιο σημειο κρινεται ενοχος?αν δεν κανω λαθος οι νομοι(ρυθμισεις) δεν ισχυουν αναδρομικα(μονο ορισμενες εξαιρεσεις),οποτε???

στη βαγκαμποντ επειδη μου το ζητησε να της απαριθμησω 5(απο τις χιλιαδες) ατομων που ηταν ομοιοι με τον χιτλερ....
1)αλεξανδρος,
2)ναπολεων{τωρα γιατι λεγονται μεγαλοι ενας χριστιανικος θεος το ξερει},
3)αρκετοι βυζαντινοι αυτοκρατορες(ιουστινιανος κλπ)
4)ατιλλας των ουνων
5)οι ευρωπαιοι σωτηρες που αποικισαν την αμερικη και αφανισαν τους ντοπιους
και να τις θυμισω οτι τα παραδειγματα ειναι απειρα καθως ο ανθρωπος ειναι εκ φυσεως απληστος και οταν εχει οπλα ενεργει κατακτητικα
Εν καιρώ πολέμου υπάρχουν τα αποδεκτά και τα μη αποδεκτά, σα να λέμε fair play. Το πρόβλημα στο συλλογισμό σου είναι ότι ταυτίζεις το να σκοτώνεις κάποιον που έχει βρε αδερφέ κι εκείνος ένα όπλο και προσπαθεί να σκοτώσει εσένα, με τις μαζικές δολοφονίες αιχμαλώτων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στους θαλάμους αερίων, και με την καταδίκη σε θάνατο από ασιτία και αρρώστιες ολόκληρων λαών. Επίσης, ταυτίζεις έναν πόλεμο επεκτατικό με μια ιδεολογία ανωτερότητας (που σημαίνει πως όλοι όσοι δεν είχαν την τύχη να γεννηθούν με συγκεκριμένα φυλετικά χαρακτηριστικά πρέπει να εξολοθρευτούν). Πραγματικά, νομίζω πως συγκρίνεις πατζάρια με πατζούρια.

Όσο για το αν ο Χίτλερ και η κλίκα του εγκλημάτισαν με βάση τους νόμους και αν οι νόμοι ισχύουν αναδρομικά κλπ, κάνεις λάθος. Αν ίσχυε αυτό που λες, ο πρώτος που διέπραττε ένα συγκεκριμένο έγκλημα θα την έβγαζε καθαρή, και δε νομίζω πως κάτι τέτοιο έχει συμβεί γενικότερα στο παρελθόν. Και σε τελική ανάλυση, συνεχίζω να εντυπωσιάζομαι με το ότι ακόμα κι αν κάτι τέτοιο ίσχυε, εσύ υπερασπίζεσαι το δικαίωμα του Χ εγκληματία να την σκαπουλάρει με βάση το πρωτόγνωρο του εγκλήματός του.

Όσο για τα παραδείγματα που μου έφερες, κατ'αρχήν φυσικά και θα κατηγορούντο για εγκλήματα πολέμου αν τα διέπρατταν στην εποχή μας, δεύτερον συνεχίζω να μη βλέπω συσχετισμό με την "καθαρτική" μαζική εξόντωση αθώων από τον Χίτλερ, και τρίτον το τί είναι αποδεκτό και τί όχι θα πρέπει να το κρίνεις με βάση τις κοινωνικές νόρμες της κάθε εποχής. Within context, σα να λέμε.

Και για να μην παρεξηγούμαι, διαφωνώ με βασανιστήρια και τα συναφή, όσο τέρας και να είναι ο άλλος.

Αυτά από εμένα, και το ξεσκίσαμε το topic...
Ο δικός μου ο δρόμος μ' έχει χρόνια διαλέξει...

Αποσυνδεδεμένος bairn of mosul

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • pisteveis afto p theleis na pisteveis
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #160 στις: 11/03/07, 18:22 »
vagabond
στο πρωτο μερος της απαντησης σου δε θελω να επεκταθω,οχι γιατι με επεισες αλλα γιατι δεν ειμαι ειδημων κοινωνιολογος,ιστορικος για να σου πω αν οντως οι θεωριες του χιτλερ διαφοροποιουνται τοσο με τα επεκτατικα σχεδια του αλεξανδρου...γνωμη μου ειναι πως ναι αλλα σου ειπα δεν ειμαι ειδημων για να συνεχισω την προσπαθεια να σε πεισω,οτι ειπα το ειπα παραπανω.αα και το ποσο ''τρελος'' ειναι ο κατακτητης ειναι και λιγο πως μας το σερβιρει η ιστορια,οποτε μη με μαλωνεις που συγκρινω τους δυο...δεν πιστευω να το αμφισβητεις?γεγονοτα υπαρχουν αλλα το πως τα μεταφερεις ειναι αλλη ιστορια...σε μια αλλη ιστορια ο αλεξανδρος ειναι χειροτερος απο τον χιτλερ,που ξερεις??εγω πχ μπορει να θαυμαζω την προσωπικοτητα του χιτλερ και εσυ του αλεξανδρου και να στην παρουσιαζω οπως θελω...
Το πρόβλημα στο συλλογισμό σου είναι ότι ταυτίζεις το να σκοτώνεις κάποιον που έχει βρε αδερφέ κι εκείνος ένα όπλο και προσπαθεί να σκοτώσει εσένα, με τις μαζικές δολοφονίες αιχμαλώτων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης:εγκλημα το μεν εγκλημα το δε?υπαρχει σημαντικο και μη οταν ανακυπτει θεμα δολοφονιας?και οι αθηναιοι ξεκληρισαν πληθυσμους τα αρχαια χρονια(αθηναικη συμμαχια κλπ) αλλα πες μου οταν σου λεω ''αρχαια αθηνα'' τι σου ερχεται στο μυαλο????και μη μου πεις η βιαιοτητα τους για 2 τουλαχιστον αιωνες??ολα σχετικα ειναι vagabond και αν εσυ νιωθεις τετοια ντροπη για αυτα που κανανε οι ναζι(και εγω μαζι σου) δεν εχεις αναρωτηθει μηπως γενικοτερα ολη η σημεριμη παγκοσμια κοινοτητα σε εχει ωθησει σε αυτο???ο αποτροπιασμος σε μεγαλο βαθμο καλλιεργειται,καλως βεβαια για να μην επαναληφθουν τετοιες βιαιοτητες...

τωρα παμε στο δευτερο μερος της απαντησης σου:κοιτα με τα νομικα ασχολουμαι και επιτρεψε μου να εχω μια πιο εμπεριστατωμενη αποψη απο τη δικη σου...μαλλον εσυ κανεις λαθος και σε παραπεμπω στο αρθρο 7 του συνταγματος...αρθρο 7:εγκλημα δεν υπαρχει ουτε ποινη επιβαλλεται χωρις νομο που να ισχυει πριν απο την τελεση της πραξης και να οριζει τα στοιχεια της. αλλα και στο αρθρο 2 του α.κ.:ο νομος οριζει για το μελλον ,δεν εχει αναδρομικη δυναμη...
οσο για τον πρωτο που διαπραττει εγκλημα πιστευω να σου απαντησα μεσω του αρθρου 7(δε θα παθαινε τπτ)...και δεν υπερασπιζομαι τον εγκληματια αλλα το δικαιο,το δικαιο στη συγκερκιμενη περιπτωση προστατευει τροπον τινα τον εγκληματια(οταν δεν περιεχει ρυθμιση).και αυτο ειναι το κομβικο σημειο,ο χιτλερ αν ζουσε και εφαρμοζοταν το δικαιο δε θα κατηγορουνταν για τπτ(θυμισου οτι μετα το ν 2ο παγκ.πολ. ιδρυθηκε ο οηε)γιατι πολυ απλα δεν υπηρχε διεθνης τετοια ρυθμιση.
  τελος να σου θυμισω οτι δικαιο δεν ειναι αυτο που πιστευεις εσυ η εγω αλλα αυτο που ειναι γραμμενο
otan oi alloi prospathoysan na paiksoyn mousikh oi P!nk Floyd aplws to ekanan

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #161 στις: 11/03/07, 18:54 »
Ξέρετε τι πιστεύω εγώ?

1) αν υπήρχε θανατική ποινή τότε θα την εκμεταλεύονταν για να βγάλουν από τη μέση όποιους δεν βόλευαν διάφορους διεφθαρμένους, πολιτικούς και γενικά άνθρωπους με εξουσία και λεφτά.Κατάχρηση δηλαδή.

2)όμως αφού το σύστημα είναι τέτοιο που αφήνει δολοφόνους ελεύθερους (τον οδηγό στα τέμπη για παράδειγμα).ή κάποιους που σκότωσαν για ασήμαντος λόγους και άποδείχτηκαν ένοχοι.
Αυτοί λογικά δε θα ξανασκοτώσουν.
Και αυτό τι σημαίνει?ότι έχουν το δικαίωμα να βγουν στη ζωή και να ζήσουν happily ever after??
Άντε πείτε τα παραπάνω στις οικογένειες των 22 παιδιών στα τέμπη.

ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΕΩ ΕΓΩ  >:(

Ας μην ήταν σάπιο και ας μέναν πραγματικά ισόβια οι εγκληματίες.
Έτσι ναι.αλλά από το να κυκλοφορεί ελεύθερος ο δολοφόνος...
Αν είσαι γονιός?Τι θα έκανες?Πως θα ένιωθες αν μια μέρα ερχόταν ο δολοφόνος του παιδιού σου και σου έλεγε:λυπάμαι, μετανιώνω, έγινα πολύ καλός άνθρωπος τώρα.
Το παιδί σου δεν το φέρνει τίποτα πίσω.
Και όχι, ούτε αυτός πρέπει να είναι ευτυχισμένος.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ.

Αρα ΙΣΟΒΙΑ αλλά για ΠΑΝΤΑ... απλά δεν τηρήται...

άρα θανατική ποινή με προυποθέσεις προτείνω εγώ.
όπως για παράδειγμα να αποφάσιζαν οι συγγενείς του θύματος ή κάτι τέτοιο...

Jacksona, θα συμφωνίσω σχεδόν σε όλα μαζί σου...ότι κατι τετοιοι δολοφόνοι αξίζουν Ισοβια και ότι φταίει το σύστημα που τους αφήνει ελευθερους....Στο μονο που θα διαφωνισω είναι ότι η λύση είναι η θανατική ποινή... Να σου κανω την εξης ερώτιση...Αν αντιστοιχα θανατωναν εναν συγγενήσου, γιατί τον θεωρούσαν ένοχο, και κατοπιν αποδυκνιόταν αθώος και ερχοντουσαν και σου έλεγαν : "Συγνώμη φίλε. Καναμε λάθος!" εσυ τι θα έκανες? Θα ηθελες να σκοτώσεις τον μαλ**α τον δικαστη ή δεν θα ήθελες? Και δεν θα μπορούσες κι όλας...
Και κάτι ακομα... Πιστεύω πως ο δολοφονος, ειδικα αν το έγγλημα εχει γινει στην ουσια "κατα λαθος" όπως ένα αυτοκινητιστικό και όχι απο πρόθεση, δεν ζει μετα "Happily ever after"...Εχει ενα σορο τυψεις, ψυχολογικα κτλπ...Κατα την γνώμη μου αυτό που πρεπει να γινει είναι αλλαγη του συστηματος και πραγματική τήρηση των ΙΣΟΒΙΩΝ...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #162 στις: 11/03/07, 20:20 »
το συστημα μια χαρα ειναι και η τηρηση των ισοβιων καλα κανει και διαρκει 25 χρονια περιπου
αλλα βεβαια η εννοια του σωφρονισμου για μερικους σ'αυτο το τοπικ ειναι γραμμενη στα κινεζικα και αδυνατουν να την καταλαβουν

ισοβια=θανατικη ποινη
δλδ ρε καρντασια στα 25 χρονια δεν επερχεται σωφρονισμος??εχετε κανει 25 χρονια κρατηση και με την εμπειρια σας μου λετε οτι κατι τετοιο δεν υφισταται???γνωμη  μου οπως βεβαια και του συστηματος απονομης της δικαοσυνης ειναι:ναιεπερχεται σωφρονισμος οιοδηποτε εγκλημα και να εχει διαπραχθει
ανθρωποι ειμαστε και οχι ζωα
ασχετα αν για μερικους σε αυτο το θεμα,ατομα που αδυνατουν να ενταχθουν στην κοινωνια,εχουν ψυχολογικα προβληματα και εν συνεχεια εγκληματουν,πρεπει να αντιμετωπιζονται σα ζωα

Αποσυνδεδεμένος jacksonas

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: 11/03/07, 23:19 »
Leytonstone

Ποιο σύστημα είναι σωστό?

Οι πλούσιοι και ισχυροί δεν μπαίνουν φυλακή και οι υπόλοιποι βγαίνουν μετά από κάποια χρόνια.
Και δε λέω 25...μιλάω για πολύ λιγότερα.

Επίσης hurted fairy ήθελα να πω για τον εγληματία με πολύ βαριά εγκλήματα και αφού αποδειχθεί ατράνταχτα η ενοχή.
Ακόμα και αν δεν ξέρω πως θα μπορεί να αποδειχθεί.Αν υπάρχουν αμφιβολίες συμφωνώ πως μπορεί να γίνουν μοιραία λάθη.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #164 στις: 12/03/07, 01:28 »
Leytonstone

Ποιο σύστημα είναι σωστό?

Οι πλούσιοι και ισχυροί δεν μπαίνουν φυλακή και οι υπόλοιποι βγαίνουν μετά από κάποια χρόνια.
Και δε λέω 25...μιλάω για πολύ λιγότερα.

μαζι σου ρε φιλαρακι αλλα με αυτο που λες μετατοπιζεις το προβλημα.αρα δε φταιει το συστημα απονομης δικαοσυνης αλλα η διαφθορα της ελληνικης κοινωνιας.ανοιξε τοπικ με τη διαφθορα.τι σχεση εχει με τις ρυθμισεις και το συνταγμα αν βγαινει ο πλουσιος και μπαινει στη φακα ο ταβερνιαρνης?

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #165 στις: 12/03/07, 01:38 »
"...στη βαγκαμποντ επειδη μου το ζητησε να της απαριθμησω 5
   απο τις χιλιαδες ατομων που ηταν ομοιοι με τον χιτλερ..."

1)Αλεξανδρος,
2)ναπολεων{τωρα γιατι λεγονται μεγαλοι ενας χριστιανικος θεος το ξερει},
3)αρκετοι βυζαντινοι αυτοκρατορες(ιουστινιανος κλπ)
4)ατιλλας των ουνων
5)οι ευρωπαιοι σωτηρες που αποικισαν την αμερικη και αφανισαν τους ντοπιους

Νάρκισσοι κι εγωπαθείς φονιάδες τών ξένων αλλά και τών δικών τους λαών
ήταν όλοι .
Όμως κρατάμε μέσα μας μια σημαντική διαφορά :
το αποτέλεσμα τών πράξεών του
και την ποιότητα τού εκάστοτε ιστορικού προσώπου .
Τι αποτέλεσμα είχαν στην ανθρωπότητα τα όλα όσα έκανε
και τι σόι άνθρωπος ήταν .

Στο ίδιο τσουβάλι ο Αλέξανδρος με το Χίτλερ ?
Μα , αυτόν ακόμη τον θυμούνται με αγάπη όλοι αυτοί οι λαοί
που στα σίγουρα κατέκτησε με το σπαθί αλλά τούς αγάπησε .
Σημασία δεν έχει το ποιες ήταν οι ιδέες και οι προθέσεις τού Αλέξανδρου ?

Ήταν άλλο ένα νάρκισσο ψώνιο που νοιαζόταν μονάχα για τον εαυτούλη του ?
Διάβασε την ιστορία του .
Δες το ότι ήταν ένας απλός στρατιώτης ανάμεσα στους στρατιώτες του .
Ταπεινός όσο και ανδρείος ,
με πολλά ανθρώπινα λάθη και αδυναμίες ,
αλλά ΜΕΓΑΛΟΣ .

Είναι και ο μόνος που αξίζει τον τίτλο τού "μεγάλου" .
Κι ας υπήρξε και αυτός φονιάς .
Δεν ήταν κονκισταδόρος .
Ήταν ιδεολόγος , με τον τρόπο του ,
και σύμφωνα με την εποχή του .

Ναι .

απο ολο αυτο που εγραψες κραταω μονο την παραδοχη σου οτι ηταν φονιας(κατι που λιγοι το κανουν,ειδικα εθνικοκ**λοι)
βεβαια λες φονιας με ιδεολογια,οκ
ειναι αυτο που ειπα και πιο πανω στη vagabond,το πως πλαθεις μεσα απο ιστορικα γεγονοτα(...δε λεω) τον χαρακτηρα του καθε χιτλερ και του καθε αλεξ ειναι υποκειμενικο.μου περιγραφεις τον χαρακτηρα του λες και πινατε καφε το πρωι στο λευκο πυργο,και δειχνεις πραγματι πως τον θαυμαζεις.εγω με την ιδια λογικη πχ σου λεω οτι θαυμαζω τον χιτλερ,επειδη ειχε ενα οραμα,επειδη οργανωσε αψογα την επιθεση του επειδη...(χιλια δυο)
και αν μου πεις οτι εκανε τους εβραιους σαπουνια εγω θα σου οτι και αλεξ εσφαξε στη μικρα ασια μισο εκατομμυριο ατομα...ειδες που δεν εχει νοημα?η οπτικη που βλεπεις την ιστορια ειναι σαν ενα νομισμα με δυο οψεις.δες και πανω αυτα που εγραψα,μη λεω τα ιδια και τα ιδια

Αποσυνδεδεμένος Ommadawn

• Θαμώνας
  • My name is Peter Stillman-This is not my real name
    • Προφίλ
    • My Soundcloud
« Απάντηση #166 στις: 23/03/07, 15:11 »
Καλέ γιατί τον αφήνετε να αρθρώνει επιχειρήματα και δεν του τα καταρρίπτετε ένα προς ένα; :P
Αμ ίδιοι ήταν οι Ευρωπαίοι κονκισταδόροι με τον Αλέξανδρο; Μπορεί οι πρώτοι να γιναν καλύτερη ταινία ως "1492" αλλά εμείς πήραμε ταινία με το όνομά μας.
Αυτοί σφάξαν ότι βρήκαν, εμείς κάναμε γάμους (με τη βιβλική έννοια), πόλεις, βιβλιοθήκες, διαδίδαμε πολιτισμό, δίναμε και παίρναμε βρε αδερφέ.
Το πάρε-δώσε το κανε και προσωπικά ο Αλέξανδρος, όχι μόνο με τις σεξουαλικές του επιλογές, αλλά και πολιτισμικά. Αποδεχόταν αυτό που κατακτούσε, και το άφηνε να λειτουργεί όπως λειτουργούσε ως τότε.
Ο Χίτλερ από την άλλη έπαιζε ΤETRIS με τους Εβραίους, επειδή ήταν κακά παιδιά. Ίδιο είναι;
Ο μεν τους έχτιζε βιβλιοθήκες, ο άλλος τους έκανε eau de parfum ή DOVE στην καλύτερη. Ο μεν γούσταρε να μαθαινει πράματα απο τους κατακτημένους, ο άλλος ίσως καταστρωνε μυστικιστικα σχέδια παγκόσμιας κυριαρχίας για Θούλες,Μπούλες, Άριους και π**άρius.

Συμφωνώ - άλλο το να τσεκάρουμε το πόσο μεγάλα μυαλά ήταν, και άλλο το πόσο προσβάλουν την προσωπική ή συλλογική μας αίσθηση δικαίου.
Αλλά pretty please, αφού ασχολείσαι με νομικά, μιας και αναφέρεσαι φίλτατε leytonstone σε "ό,τι είναι γραπτό", μη συγχέεις την έννοια του Δικαίου με το (κατ 'εμέ σιχαμερό) πλαίσιο αστικής δικαιοσύνης και τη νομολoγία.

Cheers!
soundcloud.com/conticucci

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #167 στις: 23/03/07, 17:37 »
Καλέ γιατί τον αφήνετε να αρθρώνει επιχειρήματα και δεν του τα καταρρίπτετε ένα προς ένα; :P
Αμ ίδιοι ήταν οι Ευρωπαίοι κονκισταδόροι με τον Αλέξανδρο; Μπορεί οι πρώτοι να γιναν καλύτερη ταινία ως "1492" αλλά εμείς πήραμε ταινία με το όνομά μας.
Αυτοί σφάξαν ότι βρήκαν, εμείς κάναμε γάμους (με τη βιβλική έννοια), πόλεις, βιβλιοθήκες, διαδίδαμε πολιτισμό, δίναμε και παίρναμε βρε αδερφέ.
Το πάρε-δώσε το κανε και προσωπικά ο Αλέξανδρος, όχι μόνο με τις σεξουαλικές του επιλογές, αλλά και πολιτισμικά. Αποδεχόταν αυτό που κατακτούσε, και το άφηνε να λειτουργεί όπως λειτουργούσε ως τότε.
Ο Χίτλερ από την άλλη έπαιζε ΤETRIS με τους Εβραίους, επειδή ήταν κακά παιδιά. Ίδιο είναι;
Ο μεν τους έχτιζε βιβλιοθήκες, ο άλλος τους έκανε eau de parfum ή DOVE στην καλύτερη. Ο μεν γούσταρε να μαθαινει πράματα απο τους κατακτημένους, ο άλλος ίσως καταστρωνε μυστικιστικα σχέδια παγκόσμιας κυριαρχίας για Θούλες,Μπούλες, Άριους και π**άρius.

Συμφωνώ - άλλο το να τσεκάρουμε το πόσο μεγάλα μυαλά ήταν, και άλλο το πόσο προσβάλουν την προσωπική ή συλλογική μας αίσθηση δικαίου.
Αλλά pretty please, αφού ασχολείσαι με νομικά, μιας και αναφέρεσαι φίλτατε leytonstone σε "ό,τι είναι γραπτό", μη συγχέεις την έννοια του Δικαίου με το (κατ 'εμέ σιχαμερό) πλαίσιο αστικής δικαιοσύνης και τη νομολoγία.

Cheers!
στο παραπανω που ειναι η γνωμη σου δε θα πω τπτ γιατι τα ειπα και σε αλλα ατομα που ειχαν την ιδια γνωμη με σενα αυτα που ειχα να πω(αν και θα επρεπε καθως δε σεβεσαι την αποψη μου ''Καλέ γιατί τον αφήνετε να αρθρώνει επιχειρήματα και δεν του τα καταρρίπτετε ένα προς ένα;'').το αφηνω αυτο και παω στον επιλογο σου που μου λες οτι συγχεω την εννοια του δικαιου με το πλαισιο αστικης δικαιοσυνης και τη νομολογια :o :o....απο αυτο που γραφεις εννοειται οτι δε βγαινει νοημα και απορω που αποσκοπουσε(λες με απλα λογια:μη συγχεεις τους νομους και τα εθιμα με το πλαισιο της αστικης δικαιοσυνης(???)και τη νομολογια των δικαστηριων????)βγαλε νοημα τωρα....δλδ για πες μας εσυ που δεν τις συγχεεις,τι ειναι αυτες οι 3 εννοιες που γραφεις η με ποιο τροπο τις συγχεω???αληθεια πλαισιο αστικης δικαιοσυνης τι εννοεις??? μια χαρα διθυραμβικα τελειωσες το λογο σου αλλα να ξερουμε τι σημαινουν οι εννοιες πριν τις χρησιμοποιουμε....

Αποσυνδεδεμένος IxNiLaTiS

• Παλιός
  • ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
    • Προφίλ
    • ixnilatis33
« Απάντηση #168 στις: 24/03/07, 12:32 »
Αδέρφια. Χτες κοινοποιήθηκε το δράμα ενός πεντάχρονου αγοριού, το οποίο ο ρουμάνος "φίλος" της μάμας του (ο θεός να μας φυλάει από τέτοιες "μαμάδες"), βίασε και χτύπησε μέχρι θανάτου. Σας θέτω, λοιπόν, το ερώτημα της επαναφορας της θανατικής ποινής για τέτοιου είδους εγκλήματα και υπό την πρϋπόθεση ότι οι υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει κι έχει παρέλθει ικανός χρόνος (π.χ. πέντε χρόνια) από την οριστική και τελεσίδικη καταδίκη.

Δεν έχω διαβάσει όλα τα ποστς (είναι πάρα πολλά),
οπότε συγνώμη αν ξαναπώ  πράγματα που και κάποιος άλλος φίλος είπε.

Φίλε μου, νομίζεις πως ένας άνθρωπος που έκανε κάτι τέτοιο,
είναι καλά; Στέκει;

Ο άνθρωπος αυτός  απλά είναι άρρωστος.

Νομίζω πως χρειάζεται βοήθεια ψυχολογική ή ψυχική ή και εγώ δεν ξέρω τι.

Το να θανατώσεις έναν τέτοιον άνθρωπο
ή απλά να τον πετάξεις μέσα ένα υπόγειο δωμάτιο μέχρι να πεθάνει,
ίσως να ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημά σου,
αλλά λογικά, αυτό που θα πρέπει να κάνουμε,
είναι να τον βοηθήσουμε να γίνει φυσιολογικός,
και μόνον αν αυτό δεν είναι δυνατόν, να τον απομονώσουμε,
όχι για να τον τιμωρήσουμε,
αλλά για να πάψει να  αποτελεί κίνδυνο για τους υπολοίπους.

Δεν θανατώνεις κάποιον γιατί πάσχει από κάποια ασθένεια,
επειδή η ασθένεια αυτή δεν έχει ακόμα ονομασθεί.
Άσε που μπορεί και να έχει ονομασθεί αλλά δεν το γνωρίζουμε.  ;)

Ίσως στις παλαιότερες κοινωνίες που δεν ήταν εφικτή η ίαση τέτοιων ασθενειών,
ή η πολιτεία δεν μπορούσε να απομονώσει και να θρέψει αυτούς τους ασθενείς,
η θανάτωση να αποτελούσε ένα «αναγκαίο κακό». 
Σήμερα όμως;  ???
« Τελευταία τροποποίηση: 24/03/07, 12:35 από IxNiLaTiS »
https://soundcloud.com/ixnilatis-1   -  ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #169 στις: 24/03/07, 13:54 »

Δεν έχω διαβάσει όλα τα ποστς (είναι πάρα πολλά),
οπότε συγνώμη αν ξαναπώ  πράγματα που και κάποιος άλλος φίλος είπε.

Φίλε μου, νομίζεις πως ένας άνθρωπος που έκανε κάτι τέτοιο,
είναι καλά; Στέκει;

Ο άνθρωπος αυτός  απλά είναι άρρωστος.

Νομίζω πως χρειάζεται βοήθεια ψυχολογική ή ψυχική ή και εγώ δεν ξέρω τι.

Το να θανατώσεις έναν τέτοιον άνθρωπο
ή απλά να τον πετάξεις μέσα ένα υπόγειο δωμάτιο μέχρι να πεθάνει,
ίσως να ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημά σου,
αλλά λογικά, αυτό που θα πρέπει να κάνουμε,
είναι να τον βοηθήσουμε να γίνει φυσιολογικός,
και μόνον αν αυτό δεν είναι δυνατόν, να τον απομονώσουμε,
όχι για να τον τιμωρήσουμε,
αλλά για να πάψει να  αποτελεί κίνδυνο για τους υπολοίπους.

Δεν θανατώνεις κάποιον γιατί πάσχει από κάποια ασθένεια,
επειδή η ασθένεια αυτή δεν έχει ακόμα ονομασθεί.
Άσε που μπορεί και να έχει ονομασθεί αλλά δεν το γνωρίζουμε.  ;)

Ίσως στις παλαιότερες κοινωνίες που δεν ήταν εφικτή η ίαση τέτοιων ασθενειών,
ή η πολιτεία δεν μπορούσε να απομονώσει και να θρέψει αυτούς τους ασθενείς,
η θανάτωση να αποτελούσε ένα «αναγκαίο κακό». 
Σήμερα όμως;  ???

αν και συμφωνω μαζι σου ως προς το νοημα του σωφρονισμου δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα  οσο αναφορα τις ψυχικες ασθενειες,δεν ειναι σωματικες ουτε και ειναι σιγουρο οτι θα γιατρευτει ενας ψυχοπαθης....δε λεω ενα κοινωνικο κρατος πρεπει να κανει αυτο που λες αλλα οχι μονο αυτο,δλδ και αυτο παραλληλα με τον σωφρονισμο

Αποσυνδεδεμένος Ommadawn

• Θαμώνας
    • Προφίλ
    • My Soundcloud
« Απάντηση #170 στις: 24/03/07, 20:33 »
lol...
1) Αυτο με τα πλάγια γραμματα που έγραψες, ήταν απλά χιούμορ. Άλλος το τρώει και δροσίζεται, άλλος ζορίζεται.
2) Δεν είχα πρόθεση να κλείσω διθυραμβικά. Έκανα μια απλή (μα ουχί απλοϊκή) διάκριση της αρετης του Δικαίου (γενικό) από το συγκεκριμένο πλαίσιο νόμων που ισχύουν στο εκάστοτε κράτος (ειδικό). Νομίζω δε χρειάζονται άλλες επεξηγήσεις. Μπορεί να είναι άδικο αν ένας κύριος κλέψει μια γριούλα, αλλά αν δεν υπάρχουν μάρτυρες και αποδείξεις δεν θα καταδικαστεί.....> (Στην προηγούμενη πρόταση εννοείται το "ο συγκεκριμένος κύριος" για όσους έχουν αίσθηση του δικαίου. Για απλούς γνώστες της νομολογίας/δικηγόρους, θα μπορούσε να εννοηθεί και το "η γριούλα" στην περίπτωση που τους βόλευε:P )

Μην τσιτώνεις, διάλογο πάω να κάνω. Απλά δεν ξέρω να γράφω όπως σε εγκυκλοπαίδεια. Oh mon dieu δηλαδή.. Ντε και καλά να ισοπεδώσω την προσωπικότητά μου; :)

Αποσυνδεδεμένος Ιανός

• Ο Αιρετικός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να τιναχτεί σαν μαύρο πνεύμα,η τρομερή μας η λαλιά
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: 24/03/07, 22:34 »
@IxNiLaTiS
Ναι, φίλε μου, έτσι το 'χουμε βρει τώρα: ο κάθε ανωμαλάρας κι ο κάθε ψυχρός φονιάς, μετά πάει στα δικαστήρια και ισχυρίζεται ψυχοπάθεια:
"δε φταίω εγώ, φταίει η αδερφή μου που μου έτρωγε το κουλούρι κι ο πατέρας μου, που δε μου 'παιρνε καραμέλες".
Τρίχες.
Το νομικό μας σύστημα είναι φτιαγμένο έτσι, που ο κάθε παλιάνθρωπος μπορεί να βρίσκει μια τρύπα για να ξεφεύγει, ή να πέφτει στα μαλακά.
Το ξέρεις το ανέκδοτο με τον Λυκ****ο (δε γράφω όλο το όνομα για ευνόητους λόγους);

Λοιπόν, κάποιος πήγε στον Λυκ*****ο και του λέει:
"Αλέκο, help! Η γυναίκα μου μ' έχει παλαβώσει, θέλω διαζύγιο!"
"Δεν αναλαμβάνω διαζύγια", του λέει ο άλλος "να σε στείλω σ' έναν φίλο μου;"
"Εγώ εσένα θέλω, ρε Αλέκο", του λέει ο άλλος "θα σου δώσω όσα θές".
"Τσου!"
"Σε παρακαλώ, ρε σύ. Θα σου δώσω 10.000 ευρώ"
"Τσου!"
"Είκοσι"
"Είπαμε, τσου"
"Τριάντα"
"Οχιιιιιιι, είπαμε"
"Πενήντα!'
"Ε;"
"Πενήντα, Αλέκο, μετρητά!"
"Κοίτα, φίλε μου, με πενήντα χιλιάδες ευρώ, δεν μπορώ, δυστυχώς, να σου βγάλω διαζύγιο"
"Και τι μπορείς, ρε Αλέκο;"
"Σκότωσέ τη ρε, τη που**να, να σε αθωώσω!!!"

Έτσι δουλεύει φίλε το σύστημα.
Δεν κυβερνούν οι Νόμοι, αλλά άνθρωποι ανήθικοι, που ψηφίζουν νόμους κατά το συμφέρον τους κι άλλοι που τους χρησιμοποιούν αναλόγως.
Οπότε, προκειμένου το κάθε κάθαρμα (και μιλώ για πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες εγκλημάτων, όπως, ας πούμε, βιαστές και απαγωγείς ανηλίκων, κατά συρροή δολοφόνους, πληρωμένους φονιάδες κλπ) να χρησιμοποιεί τις νομικές "τρύπες", να τη βγάζει στα μαλακά, ή σε 15-16 χρονάκια να είναι έξω, καλύτερα, για μένα, να τον θανατώνουν και να ξεβρωμίζει ο τόπος από δαύτους οριστικά.
« Τελευταία τροποποίηση: 24/03/07, 22:37 από Ιανός »
Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα. Είμαι ελεύθερος.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #172 στις: 25/03/07, 14:17 »
lol...
1) Αυτο με τα πλάγια γραμματα που έγραψες, ήταν απλά χιούμορ. Άλλος το τρώει και δροσίζεται, άλλος ζορίζεται.
2) Δεν είχα πρόθεση να κλείσω διθυραμβικά. Έκανα μια απλή (μα ουχί απλοϊκή) διάκριση της αρετης του Δικαίου (γενικό) από το συγκεκριμένο πλαίσιο νόμων που ισχύουν στο εκάστοτε κράτος (ειδικό). Νομίζω δε χρειάζονται άλλες επεξηγήσεις. Μπορεί να είναι άδικο αν ένας κύριος κλέψει μια γριούλα, αλλά αν δεν υπάρχουν μάρτυρες και αποδείξεις δεν θα καταδικαστεί.....> (Στην προηγούμενη πρόταση εννοείται το "ο συγκεκριμένος κύριος" για όσους έχουν αίσθηση του δικαίου. Για απλούς γνώστες της νομολογίας/δικηγόρους, θα μπορούσε να εννοηθεί και το "η γριούλα" στην περίπτωση που τους βόλευε:P )

Μην τσιτώνεις, διάλογο πάω να κάνω. Απλά δεν ξέρω να γράφω όπως σε εγκυκλοπαίδεια. Oh mon dieu δηλαδή.. Ντε και καλά να ισοπεδώσω την προσωπικότητά μου; :)
αληθεια τι ειναι αισθημα δικαιου εχεις σκεφτει ποτε??το θεωρεις κατι κοινο?το αισθημα δικαιου ειναι κατι υποκειμενικο...για αυτο αλλωστε υπαρχουν οι νομοι,το γραπτο!!!δεν καταλαβαινω γιατι δινεις τοσο σημασια στο αισθημα δικαιου και μαλιστα λες οτι οι νομοι ειναι σιχαμεροι(?).ισα ισα οι νομοι ειναι  η βαση και οχι το αισθημα δικαιου γενικοτερα.οι νομοι εμπεριεχουν φυσικα το αισθημα δικαιου(υποκειμενικο του νομοθετη,που αφουγκραζεται την κοινωνια) σε ενα πολυ μεγαλο βαθμο...αισθημα δικαιου φιλε μ ειναι και τα εθιμα,συμφωνεις??εχεις δει ομως κανεναν να καταδικαζεται στην ελλαδα για μη τηρηση εθιμων??οταν λεω εθιμα εννοω συμπεριφορες που με το χρονο η ασκηση τους θεωρειται ασκηση δικαιου... συγνωμη αλλα δεν εχουν ολοι το ιδιο αισθημα δικαιου με σενα και οι νομοι προστατευουν το κρατος ακριβως απο αυτο,απο τη συγχυση...χρησιμοποιοεις επισης λαθος τον ορο νομολογια...νομολογια δεν ειναι η ερμηνεια των νομων αλλα η ασκηση πανομοιοτυπης συμπεριφορας απο τα διακστηρια σε πανομοιοτυπες υποθεσεις...
και για να σου απαντησω σε αυτο με τη γριουλα,ποτε κανεις δεν ειναι ενοχος πριν της αποδειξεως του εναντιον...που ξερεις μπορει και να αθωωνοταν...μην εισαι απολυτος...τα γεγονοτα ειναι απλως γεγονοτα,το κρυβεται πισω απο αυτα ειναι επισης ενας σημαντικος παραγοντας που εξεταζει το δικαστηριο...και στην ελλαδα τουλαχιστον αυτο παντα γινεται...μονο στην αγγλια δεν γινεται(απο ευρωπη) οπου εκει κατηγορειται καποιος μονο και μονο σε ορισμενες περιπτωσεις για την πραξη που εκανε και δεν εξεταζεται τπτ αλλο.θα σου αρεσε κατι τετοιο?ο αγγλοσαξονικος τροπος ;) ;)

Αποσυνδεδεμένος Ommadawn

• Θαμώνας
    • Προφίλ
    • My Soundcloud
« Απάντηση #173 στις: 25/03/07, 16:02 »
Δεν είμαι εγώ αυτός που εμμένει. :)
Μην επιμένεις λοιπόν ότι ένα μετριότατο κράτος δικαίου -που δικιά του εμμονή είναι η διασφάλιση της αστικής τάξης- μπορεί να μου αρέσει.
Το "αίσθημα δικαίου" που αναφέρω, δεν είναι τίποτα διαφορετικό από την αρετή της δικαιοσύνης (όπως και ορίζεται σε αρχαίία ελληνικά κείμενα).

Βασικά, when it comes to έθιμα, στην Αγγλίτσα που ανέφερες που δεν έχουν σύνταγμα ; Ε, .εχουν εθιμικό δίκαιο. Αλλά και στην Ελλάδα, πώς νομίζεις ότι ο νομοθέτης θα έφτιαχνε Νομους αν δεν ικανοποιούσε την εποχή του; -έστω, πώς,  αν δεν ικανοποιούσε το συλλογικό Αίσθημα δικαίου των χ ανθρώπων της Νομοθετικής εξουσίας που θα ενέκριναν τους νόμους που αρχικά αυτός θα πρότεινε;
Μα φυσικά και το εθιμικό δίκαιο λήφθηκε υπόψιν του Νομοθέτη. Άλλο πώς κατάντησαν να είναι σήμερα οι νόμοι. Αλλά έτσι ξεκινάει. Ο Νομοθέτης, νταξει, αφουγκράζεται, κάνει το χορό της βροχής, την πίπα της ειρήνης, και μέριμνά του είναι μεσα σε αυτά που θα "αφουγκραστεί" να μη λησμονήσει ότι οι άνθρωποι της χώρας λειτουργούν με συγκεκριμένο τρόπο (εθιμικό, ως τότε, δίκαιο). Αν δεν ήταν έτσι, δε θα χαμε επίσημη θρησκεία, δε θα ηταν η μοιχεία τιμωρητέα (πριν 50 χρονια), θα ήταν η μοιχεία τιμωρητέα (σήμερα).:P
A, ναι, με το βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα. Δωσαμε ό,τι είχαμε από φιλοσοφία, επιστήμη, θέατρο, έπρεπε να δώσουμε και τη δικομανία.
Μα λέμε ο κύριος το κανε το έγκλημα. / Ναι, αλλά η γριούλα τον κοίταξε περίεργα./ Α! αίσχος. /Είχε καταρράκτη for cryin out loud!
Στο τέλος θα μπορούσε να καταδικαστεί και η γριούλα. Ω, τι κόσμος μπαμπά.
Για να ολοκληρώσω, μπορεί να μη μπορείς να δομήσεις γερά τα επιχειρήματά σου αναπτύσοντας την άποψη σου, αλλά έκανες φανερό ότι δε δίνεις δεκάρα για αυτό που ρομαντικά και ιδεαλιστικά εγώ καλώ αρετή της δικαιοσύνης, και προφανώς λατρεύεις το πλαίσιο νόμων του αστικού κράτους δικαίου μπρος στο μπαμπούλα ενός πιθανού χάους.Το προτιμάς; μαγκιά σου. Δε μπορείς να το υπερασπιστείς; Τουλάχιστον τότε μην καταφέρεσαι κατά αυτού που εγώ καλώ αίσθημα δικαίου (και έλεος, ας μην ξαναεπεξηγήσω - κανείς άλλος κατάλαβε; ) ή κατά του εθιμικού δικαίου (που ούτε γνώριζες ότι ο νομοθέτης το λάβμβάνει υπόψιν του) και σίγουρα, μη μου λες "τι ειναι νομολογία" λες και ποδοπάτησα την έννοια της λέξης.

Άντε,και να αρχίσουμε να λέμε και ανέκδοτα για δικηγόρους σε λίγο, φτιάχτηκα..

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #174 στις: 25/03/07, 16:28 »
πρωτον:ποια αρετη της δικαιοσυνης αγορι μου?εννοια ειναι...αυτο που ειναι δικαιο σε μενα ειναι αδικο σε σενα!!εκτος και αν νομιζεις οτι ειμαστε ρομποτ
δευτερον ποτε ειπα οτι ο νομοθετης δεν λαμβανει υποψιν του και τα εθιμα για να φτιαχνει νομους????απλως λεω οτι τα εθιμα(που μενουν εκτος τυπικου νομου) δεν αποτελουν ποτε λογο κατηγοριας,υπαρχουν μονο για να μειωνουν ποινες η να εξαλειφουν(οσο μπορεις να το καταλαβεις)
τριτον:ο νομοθετης δεν ειναι ο θεος με τις δεκα εντολες που εδωσε τους νομους μια φορα στους ανθρωπους...νομοι ψηφιζονται εκατονταδες καθε χρονο
τεταρτον:πως καταντησαν ετσι οι νομοι???για εξηγησε το λιγο αυτο(για αλλη μια φορα)
πεμπτον:στο περιστατικο με τη γριουλα φαινεται ποσο μαυρα σκοταδια εχεις για τη δικαστικη εξουσια και τη νομικη γενικοτερα...
εκτον:τα επιχειρηματα μ μια χαρα τα δομω απλως εσυ δε νοεις να καταλαβεις τη σκεψη μου
εβδομον:αφου τοσο ασχολεισαι με τα αρχαια ελληνικα κειμενα,ψαξε τη δομηση του κρατους που γινεται αναγκαστικα πανω σε νομους και σταματα το παραμυθι με την εννοια της δικαιοσυνης(αρετη μαλιστα την λες,αν ειναι δυνατον...)γιατι και οι αρχαιοι γραπτα ειχαν...
ογδοον:νομολογια ξερω πολυ καλυτερα απο σενα τι σημαινει οπως και πολυ καλυτερα το ολο θεμα γιατι ασχολουμαι με το αντικειμενο και αυτα που λεω τα δικαιολογω και δεν απανταω σε ο,τι θελω και ο,τι με βολευει...οποτε μη μου πας κοντρα και στον ορισμο που αν μη τι αλλο καθηγητες μου στο πανεπιστημιο και οποιοσηποτε ξερει εστω λιγα νομικα, γνωριζει(οχι απλως την ποδοπατησες την σκοτωσες με αυτοματο)