OK παιδια, ολα καλα.

Ειπαμε τις αποψεις μας περι μαρκας κλπ ας αφησουμε χωρο τωρα για καμια φωτο, με ή χωρις μαρκα

ΥΓ αυτο το τριπακι με τις μαρκες το εχω απο παλια, οταν καποιος γνωστος πηγε και πηρε ενα ενισχυτη (νομιζε) σαν τον δικο μου που δεν ειχε καμια σχεαη φυσικα γιατι ο δικος μου εκτος οτι ηταν οριτζιναλ παλιος (point to point εποχη) ειχε πεσει και εδω χοντρο "χερι" απο μαστορι καλο και "κλωτσαγε" γερα.
Οταν τον παρελαβε (τον reissue, που εκανε και τη βλακεια να τον αγορασει χωρις να τον ακουσει, ηταν λιγο ασχετος-αρχαριος, πες το οπως θες) και δεν ηταν αυτο που νομιζε ηρθε και μου φορτωθηκε γιατι δεν παιζει ιδια? πως να τον κανει να παιζει ιδια? κλπ
Μετα απο καιρο πηγε ενας μαθητης μου και εκανε παραγγελεια τη "μπλε" κιθαρα που εχω στη φωτο (η οποια ειναι μοντελο που εχει σταματησει να κυκλοφορει απο το 1991 και εχει καποια specifications που δεν φτιαχνονται ή δεν υπαρχουν πια, οπως :
wide thin μπρατσο,
reverse tremolo (σκαμενο δλδ πισω),
εμφανισιακα παρομοιο αλλα ανωτερης ποιοτητας και λειτουργικοτητας bridge απο το σημερινο (σταματησε να το προμηθευεται απο τον τοτε κατασκευαστη και φτιαχνει δικα της),
shaller lock κλειδια (το ιδιο, φτιαχνει δικα της),
brazilian rosewood, (που επειδη απαγορευτηκε η κοπη ξυλειας απο τον Αμαζωνιο και τελειωνει και το στοκ τους, βαζουν σε πολυ ακριβα μοντελα μονο)
μαονι ονδουρας χωρις ομως maple top.
Ηξερε τουλαχιστον τι μανητες εβαζα και τι μοντιφες εκανα στα ηλεκτρικα με αντικατασταση του rotary-αποτυχια pick-up selector με ενα τριθεσιο και push pull tone για να σπλιταρω σε μονους κλπ.
Τα εκανε παραγγελεια λοιπον (οταν πηγε αμερικη) ο ιδιος και του το 'φτιαξανε" ιδιο και καλα το οργανο, Με απλο ομως rosewood, δεν ειχε bridge ιδιο, το wide thin μπρατσο δεν ηταν και τοσο wide, και (εδω δεν το πιστευα οταν το ακουσα) λαθος συνδεσμολογια στα ηλεκτρικα με αποτελεσμα να μη παιζει ο bridge μαγνητης!!!. (καλα αυτο ηταν λαθος που διορθωθηκε, αλλα τα αλλα?)
Να μη πω για αλλα οργανα που ειναι σε "χειροτερη θεση" απο αποψη "πειραγματος".
Εγινε ενα συνολο συνειρμων στο μυαλο μου, ημουν και σε ενα χωρο τοτε που με ακουγε πολυς κοσμος και ερχονταν διαφοροι μετα και με ρωταγαν διαφορα, πηγα και μια μερα να αγορασω μια midi πεταλιερα που ηθελα και δεν μου εκανε ο "γνωστος" μου εμπορος, δραχμη (ειχαμε ακομα τοτε) εκπτωση και απο εκει και μετα την ειδα λοιπον αναποδα με τις μαρκες πανω στα οργανα μου.
Ελπιζω τωρα να εγινα κατανοητος και να ανεχτητε την παραξενια μου.
Φιλικα Σπυρος.