Τις έφερε επιτέλους ο Κουρμπής η από εξω? θέλω να τις δοκιμάσω.. είναι laminated ή solid? γενικά εντυπώσεις??
Λοιπόν αρχίζω και λεώ, τις έχει ο Κουρμπής όλες. Εγώ ετοιμαζόμουν να πάρω από εξωτερικό αλλά έμαθα τελευταία στιγμή ότι τις έχει ετοιμοπαράδοτες (τουλάχιστον την Joyrneyman αλλά και άλλα μοντέλα), και από τιμή με συνέφερε περισσότερο & από Ευρώπη.
Την journeyman την πήρα μαζί με την θήκη της Peerless, που από ότι έψαξα α.γενικά την πουλάνε χωρίς θήκη & β.δίνει την Deluxe θήκη (που δεν είναι ακριβώς φλατ από πάνω).
Τώρα, τα ξύλα στην Journeyman είναι Solid έλατο καπάκι & Solid Maple Sides&Back.
Γενικά είναι απίθανη η κιθάρα - έχω πάθει πλάκα κανονικά! Και λόγω του έλατου είναι πολύ δυνατή & unplugged!
Τώρα, δες εδώ τα specs για όλα τα μοντέλα της Peerless:
http://www.peerlessguitars.co.uk/#/new-models/4531485865 κάτω δεξιά στο κουμπί TECH SPEC. Αναφέρει όλα τα ξύλα για κάθε μοντέλο.
Το εργοστάσιο Peerless όπως μπορεί κάποιος να βρει στο διαδίκτυο, ουσιαστικά έφτιαχνε (& νομίζω φτιάχνει ακόμα) κιθάρες για μεγάλες εταιρίες (π.χ. Gretsch klp), και αποφάσισε να βγάλει & δικιά της σειρά μοντέλων. Οι κριτικές διεθνώς είναι πάρα πολύ καλές.
Αν μη τι άλλο, αξίζει μια βόλτα απο τη Θεμιστοκλέους.