Αποστολέας Θέμα: Πιστεύετε στον Θεό;  (Αναγνώστηκε 438970 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
Απ: Πιστεύετε;;;
« Απάντηση #400 στις: 04/09/06, 18:57 »
Κάνεις λάθος δεν είναι συμβολικός ο χαρακτήρας του συγκεκριμένου τροπαρίου κυριολεκτεί και ρώτα ΄θεολόγο. εγώ έκανα συζήτηση με έναν και τον ρώταγα διάφορα όπως και για το συγκεκριμένο τροπάριο τον ρώτησα...
Ε σιγουρα δεν λες ψεμματα! Απλα, επιμενω πως ειναι συμβολικος χαρακτηρας, και ο θεολογος ( αν δεν ηταν ιερεας ) πρεπει να κοιταξει τα κοιταπια του, ωστε να δει οτι η αναφορα αυτη γινεται με συμβολικο σκοπο. Αυτη τη στιγμη δεν μπορω να σου τον ερμηνευσω, ομως συντομα θα εχω απαντηση ( μαζι με απαντησεις για τον φιλο actr ). Ειπαμε, δεν ειμαι και κανας ιδιαιτερος μελετητης των θεολογικων κειμενων, σε βαθμο που να ξερω τις αληγοριες.
Kiratzoharis, για το τελευταιο που ειπες..Δυστυχως κι εγω ( παρολο που δηλωνω Χριστιανος ), προσεβαλλα αρκετες φορες αλλα μελη. :-\ Οχι πως αυτο δικαιωνει τους υπολοιπους που συμπεριφερονται προσβλητικα, αλλα πανω στη συζητηση πολλες φορες, πολλα ξεφευγουν...
« Τελευταία τροποποίηση: 04/09/06, 18:59 από freemind »
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Elen sila lumenn omentielvo
    • Προφίλ
« Απάντηση #401 στις: 04/09/06, 23:53 »
Κάνεις λάθος δεν είναι συμβολικός ο χαρακτήρας του συγκεκριμένου τροπαρίου κυριολεκτεί και ρώτα ΄θεολόγο. εγώ έκανα συζήτηση με έναν και τον ρώταγα διάφορα όπως και για το συγκεκριμένο τροπάριο τον ρώτησα... αλλά τέσπα ότι λέω το ξέρω για να το πω δεν λέω ψέματα.

μπορειτε επιτέλους να μην μπλέκετε την θρησκεια και την επιστημη για τετοια ζητηματα;;; δλδ ελεος ποια...σου πεφτουν τα μαλλια...η θρησκεια δεν είναι παράλογη...ελεος...το σου ειπε ακριβως ο θεολόγος σου;; για να ακριβολογουμε; και οσον αφορα την προοδο που στερησε η θρησκεια απο την ανθρωποτητα...( και εκτος του οτι ο γαλιλαιος ηταν μελος της εκκλησιας, αν θυμαμαι καλα, και στο τελος υποστηριξε αυτα που ελεγε, παρα την ολη κατασταση ) αστο δεν πιανει..αν μισεις την θρησκεια γιαυτο...τοτε πρεπει να μισησεις ( σορρυ κιολας ) αλλα ολο τον κοσμο, ολες τις κυβερνησεις, ολες τις οικονομικες πολιτικες, ολα τα συμφεροντα και ολην την κοινωνια γενικα...βασικα...εισαι ουτοπιστης αν πιστευεις οτι η εκκλησια ( μιλαμε μονο για τη καθολικη στην συγκεκριμενη περιπτωση που δεν εκφραζει σε καμια περιπτωση ολον τον κοσμο, αλλα και πχ οι μουσουλμανοι ειμαι σιγουρος οτι ολα τα αποδιδουν στην επιστημη και οχι στον αλλαχ... ) είναι η κυριοτερη οπισθελκουσα της επιστημης...πολύ dan brown διαβαζετε...
My spirit is crying for love so tired of being alone
I Remember He came here to steal, and You are his stealer of souls

http://img74.imageshack.us/img74/4245/53408797vz8.jpg

Αποσυνδεδεμένος rocknrolldemon

• Θαμώνας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
« Απάντηση #402 στις: 05/09/06, 00:06 »
Ο Γαλιλαίος ανακοίνωσε τις περισσότερες από τις αστρονομικές ανακαλύψεις του κατά τη δεύτερη δεκαετία του 17ου αιώνα, οι οποίες επιβεβαίωναν τις παρατηρήσεις και τα συμπεράσματα του Κοπέρνικου. Η ενίσχυση αυτής της «νέας αστρονομίας» εξαγρίωσε τους συντηρητικούς κύκλους, κοσμικούς και εκκλησιαστικούς, οι οποίοι έβλεπαν στην ανατροπή των αριστοτελικών αντιλήψεων την προσβολή του πολιτικού και εκκλησιαστικού συστήματος της Τοσκάνης, της Ιταλίας και όλης της Ευρώπης. Έτσι έγινε ο Γαλιλαίος στόχος επιθέσεων και συκοφαντιών από πλευράς σημαντικών σχολαστικών «φιλοσόφων» της εποχής του. Οι αστρονομικές αντιλήψεις του Γαλιλαίου κηρύχθηκαν πεπλανημένες, αφού ήταν αντίθετες με τις πάγιες απόψεις του Αριστοτέλη. Οι ηλιακές κηλίδες που παρατήρησε ο Γαλιλαίος εξηγήθηκαν από τους εκκλησιαστικούς «ειδήμονες» ως σύννεφα γύρω από τον ήλιο ή, κατ' άλλους, ως λεκέδες στο τηλεσκόπιο, οι δορυφόροι του Δία που επίσης κατέγραψε ο Γαλιλαίος ήταν αδύνατον να υπάρχουν, αφού κανένας αρχαίος Έλλην αστρονόμος δεν τους παρατήρησε - με γυμνό μάτι εννοείται.

Ο Γαλιλαίος είχε γίνει με την πάροδο του χρόνου ένθερμος υποστηρικτής του ηλιοκεντρικού συστήματος του Κοπέρνικου και το ανακοίνωνε αυτό σε όποιον ήθελε να το πληροφορηθεί! Αυτό τον έφερε σε οριστική σύγκρουση με την εκκλησία, η οποία τού συνέστησε να σταματήσει να διδάσκει τις «αιρετικές» ηλιοκεντρικές αρχές που ήταν δήθεν αντίθετες με την Αγία Γραφή. Ταυτόχρονα τοποθετήθηκε το βιβλίο του Κοπέρνικου από το Βατικανό στον κατάλογο των απαγορευμένων βιβλίων. Η καθολική εκκλησία υπερασπιζόταν, χωρίς να έχει αρμοδιότητα, τις απόψεις του Αριστοτέλη και άλλων αρχαίων Ελλήνων αστρονόμων, τους οποίους όμως σε άλλες περιπτώσεις συκοφαντούσε και χαρακτήριζε ειδωλολάτρες.

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΌΤΙ ΉΤΑΝ ΤΟ ΕΙΔΩΛΌ ΜΟΥ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ
I can achieve the immortality by not wearing out, you can achieve the immortality simply by doing one great thing

• Θαμώνας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
« Απάντηση #403 στις: 05/09/06, 00:20 »
Λόγω του βιβλίου «Διάλογος» (Dialogo sapra i dui massimi sistemi del mondo) που έγραψε ο Γαλιλαίος και κυκλοφόρησε το 1632, το οποίο περιέχει σύγκριση των πλανητικών αρχών τού Πτολεμαίου και του Κοπέρνικου, προκλήθηκε τεράστια αναστάτωση, πρώτον επειδή ήταν γραμμένο στα ιταλικά και όχι στα λατινικά, άρα θα διαβαζόταν από τον απλό λαό και δεύτερον, επειδή ο Γαλιλαίος υπερασπιζόταν σ' αυτό με σαρκασμό σε βάρος της εκκλησίας τις αρχές του Κοπέρνικου. Έτσι, εκλήθη ο μεγάλος ερευνητής σε απολογία! Το 1633 εξαναγκάστηκε να παραδεχτεί δημόσια τις «πλάνες» του για το ηλιοκεντρικό σύστημα: κατά λάθος παρουσιαζόταν στο «Διάλογο» το ηλιοκεντρικό σύστημα και επίσης κατά λάθος αναφερόταν εκεί ότι η Γη περιστρέφεται. Έτσι διέφυγε ο Γαλιλαίος τη θανατική καταδίκη από την «Ιερά Εξέταση», αλλά καταδικάστηκε σε κατ' οίκον περιορισμό, χωρίς χρονικό όριο, λόγω «βαρύτατων εγκλημάτων» και «υποψίας αίρεσης». Επίσης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία του βιβλίου του που περιείχε «κατά λάθος» τις αιρετικές αντιλήψεις.

Ο θρύλος αναφέρει ότι, εξερχόμενος ο Γαλιλαίος από την αίθουσα όπου συνεδρίαζε η «Ιερά Εξέταση», αναφώνισε «και όμως γυρίζει», εννοώντας την περιστροφή της Γης και ανακάλεσε έτσι την αναγνώριση της δήθεν πλάνης του.  αυτό το επεισόδιο δεν τεκμηριώνεται όμως από κανένα ιστορικό στοιχείο. Το έτος 1982, 350 χρόνια μετά τη δίκη του Γαλιλαίου, ομολόγησε η εκκλησία το σφάλμα της για την καταδίκη του μεγάλου πρωτοπόρου ερευνητή και ο πάπας ζήτησε «συγγνώμη» για την αδικία που έγινε. Έτσι ο εκκλησιαστικός μηχανισμός εξουσίας αναγνώρισε κι αυτή μόλις το 1982 ότι ισχύει το ηλιοκεντρικό και όχι το γεωκεντρικό σύστημα, όταν η επιστήμη είχε προ πολλού ξεφύγει από αυτό το δίλημμα και γνώριζε ήδη ότι το πλανητικό μας σύστημα δεν είναι, παρά ένα αμελητέο υποσύνολο μέσα στο μεγάλο γαλαξία και μέσα στο πλήθος των γαλαξιών του σύμπαντος.

Ο Γαλιλαίος έγινε στην παγκόσμια συνείδηση σύμβολο του τολμηρού, ελεύθερα σκεπτόμενου επιστήμονα, ο οποίος περιγράφει τη φύση σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του και όχι με βάση ιδεολογικο-φιλοσοφικές αντιλήψεις. Η προσωπικότητα του Γαλιλαίου θέτει και το χρονικό όριο, μετά από το οποίο άρχισε εκ των πραγμάτων να υποχωρεί η αξίωση του εκκλησιαστικού μηχανισμού να ελέγχει και καθοδηγεί τις επιστημονικές ανακαλύψεις, σύμφωνα με ιδεολογικές ή προσωπικές αντιλήψεις του πάπα ή μεμονωμένων ιεραρχών. Αυτή η αργή αλλά σταθερή υποχώρηση της Εκκλησίας την οδήγησε σταδιακά σε αναδίπλωση και, από το 19ο αιώνα, στην παρακολούθηση από θέσης ουραγού πλέον της εκρηξης των επιστημών που είχε αρχίσει με την Αναγέννηση.

τώρα πίστικες για το τι άνθρωπος ήταν ο Γαλιλαίος;
I can achieve the immortality by not wearing out, you can achieve the immortality simply by doing one great thing

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #404 στις: 05/09/06, 00:23 »
Ε καλα..δεν ηταν να ξεσηκωσεις και ολοκληρη τη πηγη, απ'οπου αντλησες τα κειμενα. Απο το πρωτο post φαινεται αυτο που θελεις να πεις νομιζω...
DreamCatcher

• Θαμώνας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
« Απάντηση #405 στις: 05/09/06, 00:27 »
Ε καλα..δεν ηταν να ξεσηκωσεις και ολοκληρη τη πηγη, απ'οπου αντλησες τα κειμενα. Απο το πρωτο post φαινεται αυτο που θελεις να πεις νομιζω...

επιτέλους σε έπεισα για κάτι!τέσπα τι άλλα για το θέμα μας;

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #406 στις: 05/09/06, 00:30 »
ρε φιλαρακο.. επιτηδες τ κανεις ε; θες να  τα ακουσεις βραδυατικο ε; πόση ωρα σου πηρε να αντιγράψεις το κείμενο; για χαλάρωσε λίγο...κατά πρώτον , αν έχεις πρότυπα σαν τον Γαλιλαίο....θα γίνεις υπέροχος ανθρωπος..πραγματικα όμως... ακέραιος χαρακτήρας υπέροχος άνθρωπος, καταπληκτικός οικογενειάρχης, καθόλου συμφεροντολόγος, τίμιος και προοδευτικός...και μετά μου λέτε φταίω που σας την λέω στους "μικρόμυαλους". Ε τι να κανω..με αυτά που ακούω...πολύ λαμπρός επιστήμονας και κανείς δεν αμφισβητεί τα κατορθώματα και την συνεισφορά του ( πραγματικά μεγάλη ) στην επιστήμη...Λάθος μου...μέλος της εκκλησίας δεν ήταν έτσι όπως το κατάλαβες, δεν το προσδιόρισα συγνώμη...απλά είχε καλές σχέσεις με την εκκλησια..παρα τις κόντρες λόγω των εγγραμμένων του...πάντως για πρότυπο....άστο καλυτερα..βρες άλλο
...

• Θαμώνας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
« Απάντηση #407 στις: 05/09/06, 00:36 »
πω ρε δεν είσαι εσύ αυτός που θα κρίνει τα πρότυπά μου. σε  παρακαλώ το παρατραβάς... τα κείμενα τα έκανα copy και paste τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις; και δεν είχε καλές σχέσεις με την εκκλησία θα τον σκωτώνανε τον άνθρωπο θα τον κέγανε στην πυρά τον κλείσανε σπίτι του και επιμένεις ακόμη ότι δεν είχε κακές σχέσεις αμάν πια. δηλάδη τι άλλο θες να σου πω για να στο αποδείξω.βγάλε τις παρωπίδες.

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #408 στις: 05/09/06, 00:47 »
τον προηγουμενο που ελεγε ακριβως τα ιδια ( και μαλιστα ο γαλιλαιος τον εδιωξε αν θυμαμαι καλα κακην κακως...) τον καψανε...και την αξια του αναγνωρισανε μετα του γαλιλαιου....ενω ο γαλίλαιος επειδη "εγλυφε" καθε αυλη, και ρασο που εβρισκε καταφερε οχι μονο να μην καει, οχι μονο να μην παει φυλακη αλλα , κατοικον περιορισμο με γραφειά να υπαγορευει...τι μου λες τωρα;;; οσον αφορα τα προτυπα απλα πιστευω οτι ο επιστημονας πρεπει πανω απολα να ειναι ανρθωπος...το καταλαβα για το c - p..δεν περιμενα να γραψεις εσυ τοσα πραγματα... :P..και ορθογραφημενα... :P :P..τα προτυπα σου, απο την στιγμη που τα διατυμπανιζεις, τα κρινω...αν δεν θες...κρατα τα για την παρτη σου...

• Θαμώνας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
« Απάντηση #409 στις: 05/09/06, 00:52 »
καλά επειδή βαριέμαι να στη λέω και επειδή είσαι τόσο λίγος για τη ηλικία σου σε αφήνω πάω για ύπνο τώρα. Θα τα πούμε αύριο! και μην τολμήσεις και ξαναπιάσεις τον Γαλιλαίο στο στόμα σου. γιατί γίνεσαι ακόμη λιγότερος.συγνώμη δυντονιστές με ανάγκασε! 

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #410 στις: 05/09/06, 00:58 »
χαχαχαχαχχα!!! ωραιος....ενταξει..δεν τον ξαναπιανω..μαρτυς  μου ο γαλιλαιος...αντε ρε για υπνο! και ονειρεψου πυρες και φλογες...και αμα ξυπνησεις...πιες και κανα γαλα για μενα... :P...εγω ο λιγος...τι να χασω..εσυ που πεφτεις στο επιπεδο μου για να μου μιλησεις..δεν ντρεπεσαι;; προδιδεις τα προτυπα σου... γιαυτο αντε για υπνο και ασε τις κλαψες...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #411 στις: 05/09/06, 01:12 »

επιτέλους σε έπεισα για κάτι!τέσπα τι άλλα για το θέμα μας;
Να με πεισεις για τι πραγμα? Εγω ειπα οτι:
Να τονισω επισης οτι ολα αυτα, οι επιστημονες τα τραβηξαν απο την Καθολικη Εκκλησια, οπου με το μεσαιωνισμο της, πιστευε οτι θα μπορεσει να διατηρησει την εξουσια της.
Να με πεισεις λοιπον για τι πραγμα? Ειπαμε, να μιλαμε, αλλα να ξερουμε και με ποιον μιλαμε και τι εχει πει αυτος που μιλαμε!
DreamCatcher

lora_pap

• Επισκέπτης
« Απάντηση #412 στις: 05/09/06, 11:19 »
Δε μπορώ να καταλάβω τον Θεό ποιος τον δημιούργησε; Πες τον κόσμο εντάξει να το καταλάβω τον δημιούργησε ο Θεός, αλλά τον Θεό με πια κριτήρια/και ποιος τον επέλεξε;(Εντάξει αυτά που σκέφτομαι είναι ανόητα αλλά...άμα υπάρχει Θεός γιατί δεν εμφανίζεται)
Δεν έχω πρόβλημα να σας γράψω που πιστεύω (φυσικά νομίζω ούτε και οι άλλοι δε θα είχανε κάποιο πρόβλημα). Πιστεύω στους νεκρούς, ζούμε μαζί τους, μας βοηθάνε με διάφορους τρόπους.
Επίσης κόλαση είναι αυτός ο κόσμος που ζούμε τώρα, κάνουμε προσπάθειες για να επιβιώσουμε ακόμα κι αν σκοτώσουμε τον άλλον δε μας νοιάζει, ενώ ο παράδεισος είναι μετά τον θάνατο η ζωή που πιστεύω ότι θα ζούμε αρμονικά.
Ζούμε σε έναν κόσμο που δε ξέρουμε ακριβώς ποιος το δημιούργησε ήταν ο Θεός ή φυτρώσαμε... :-\

• Θαμώνας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
« Απάντηση #413 στις: 05/09/06, 12:34 »
και εγώ ρε συ αυτή την απορία έχω τον Θεό ποίος τον σημιούτγησε και με τι κριτίρια. επίσης συμφωνώ και στο ότι ζούμε με τους νεκρούς και ότι η κόλαση είναι ο κόσμος που ζούμε. συμφωνώ στο 100% μαζί σου! Απίστευτο

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #414 στις: 05/09/06, 13:48 »
Και παλι θελω να παρω θεση στα λεγομενα σου. Επαναλαμβανω οτι δεν μιλαω σαν χριστιανος. Ξεκαθαρισετο αυτο στο κεφαλι σου. Οι αποψεις μου ειναι μετα απο καποια σκεψη και δεν εχω καμια μα καμια απολυτως διαθεση να υπερασπιστω τον χριστιανισμο.

Θα σχολιασω το τελευταιο κομματι σου μεμια ακομα ορθολογιστικη σκεψη
Παράθεση
και εγώ ρε συ αυτή την απορία έχω τον Θεό ποίος τον σημιούτγησε και με τι κριτίρια
Ας δουμε λοιπον το συμπαν. Επικρατεστερη αποψη  ειναι αυτη του big bang.
Σε πολυ γενικες γραμμες φανταζομαι γνωριζεις τι λεει η θεωρια αλλωστε εισαι ψαγμενος(καμια ειρωνικη διαθεση) Δεν εχει ομως αυτη η θεωρια μια πιστικη απαντηση στην ερωτηση "απο που προηλθε το συμπαν". Εγινε η μεγαλη εκρηξη οκ. Και πιο πριν? Τι υπηρχε? Κενο? Το τιποτα? ΚΑι απο το τιποτα τα παντα?

Ο ανθρωπος ομως σαν νοημον ον εχει την αναγκη να εξηγησει την προελευση του. Να μαθει απο που ξεκινησε. Απο τι αρχισε αυτο το οποιο ονομαζει συμπαν. Και επειδη δεν μπορει να βρει μι9α αρχη στα παντα. Δηλαδη μια εναρξη θετει κατι το οποιο υπηρχε απο παντα. Μια θεωρια λεει οτι πριν την μεγαλη εκρηξη υπηρχε ενα αλλο συμπαν το οποιο συσταλθηκε οπως θα γινει καποια στιγμη και με το δικο μας. Αυτο δημιουργει μια αιωνια κινηση που δεν ξερουμε παο που αρχιζει.

Και ερχομαι στο ζητουμενο. Μια εποχη οι ανθρωποι δεν μπορουσαν να ερμηνευσουν ολα αυτα επιστημονιλκα. Χρειαζοντουσαν ομως μια ερμηνεια για τη δημιουργια των παντων. Ας πουμε, το δωδεκαθεο λεει οτι ενωθηκε ο ουρανος με την γη. Δεν εξηγη απο που προηλθαν ολα αυτα. υπηρχαν απο παντα. Αυτο ακριβως κανει και ο Θεος. Υπαρχει απο παντα. Ο Θεος σαν εννοοια υπαρχει για να πληρει καποια κενα και αδυναμιες του ανθρωπου. Ασχετα αν ειναι υπαρκτος η οχι. Δεν ειναι αυτο το θεμα. Οι ανθρωποι δημιουργησαν τον Θεο γι ανα εξηγησουν το αιωνια. Αυτο που προυπηρχε παντων και θα υπαρχει γι απαντα. Αρα λοιπον οταν κοιτας τον χριστιανισμο η οποιαδηποτε αλλη ρθησκεια δες και αυτην την σκοπια. Την αδυναμια του ανθρωπου.

Δηλαδη μη βλεπεις τα πραγματα μονο απο τη σκοπια του επιστημονικου ορθολογισμου. Υπαρχουν και κοινωνικες αιτιες που δημιουργησαν αυτο που λεμε Θρησκεια και εξηγουν πραγματα. Σου εδωσα μια εξηγηση για τον Θεο με απολυτως λογικα μεσα. Δεν χρειαζεται να αποδειξεις την υπαρξη του Θεου. Αρκει να δεις την επιρροη του σαν εννοοια μεσα στην κοινωνια. Ακομα και αν αποδειξεις οτι δεν υπαρχει. Οι ανθρωποι θα βρουν μια καομα εννοοια για να δηλωσουν το αιωνιο.

Τελος, μη συγχεεις το χριστιανισμο με την εκκλησια. Κατ εμε ειναι δυο τελειως διαφορετικα πραγματα. η εκκλησια χρησιμοποιει την θρησκεια και ειναι ενα μεσο μια επιχειρηση αν θες πολλων εκκατομυριων που χειραγωγει και πλαθει τον κοσμο κατα βουληση. Η πιστη ειανι αλλο θεμα. Μπορει καποιος να πιστευει και να μην εχει καμια απολυτως σχεση με την εκκλησια.
« Τελευταία τροποποίηση: 05/09/06, 19:36 από Roufus-Enas euaisuhtos kafros »
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Θαμώνας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
« Απάντηση #415 στις: 05/09/06, 14:34 »
Συμφωνώ σε κάποία σημεία με αυτά που λες. Όμως εγώ αυτό που δημιούργησε τον κόσμο δεν θα το ονομάσω Θεό. Θεό τον ονόμασε η αδυναμια του ανθρώπου(που την ανέφερες).

Επίσης οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι πριν απο το big bang υπήρχε μια μεγάλη πύρηνη μάζα και πριν την πύρηνη μάζα; κανείς δεν ξέρει. πιθανώς άλλα σύμπαντα.παράληλλοι κόσμοι η κάτι τέτοιο.

Πάντως το σίγουρο είναι ότι το bing bang συνέβη κάποτε
θα σου παρουσιάσω συνοπτικά τι γνωρίζουμε σε λίγο γιατί έχω μια δουλειά

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #416 στις: 05/09/06, 14:37 »
Ξερω για το big bang δεν αμφισβητησα το γεγονος. Αλλες ενστασεις εχω. Δεν ειναι αυτο το θεμα. Καποιοι το ονομασανε Θεο. Αυτο εινια αυτο που θελω να σου πω.Αγνοια πες το αδυναμια πες οπως θες πες το παντως καταλαβαινεις οτι κατω απο αυτη τη λογικη δεν μπορεις να περιμενεις καποιον να σου πει να κοιτα εδω ειναι ο Θεος γιατι δεν γινεται. Αυτος που πιστευει οτι υπαρχει θεος δεν μπορει να στον προσδιορισει με ακριβεια γιατι δεν το εχει αναγκη να το κανει. Καταλαβες? Αρα μην αναρωτιεσαι ποιος δημιουργησε τον Θεο. Ειναι προφανες. Ο ανθρωπος.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Θαμώνας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
« Απάντηση #417 στις: 05/09/06, 15:24 »
αυτώ πιστεύω και εγώ. εγώ διαφωνώ στο ότι δημιούργησε τον κόσμο. οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι το σύμπαν έχει ηλικία 10-15 δισεκατομμύριαχρόνια και ξεκίνησε να υπάρχει ύστερα απο την έκρηξη ενός πρωτόγονου ατόμου. Τα κύρια συστατικα που συμμετείχαν ήταν τα πρωτόνια, τα νετρόνια και τα ηλεκτρόνια.

Άρα σήμερα γνωρίζουμε ότι

Ο χρόνος μετά την μεγάλη έκρηξη

10 η στην -35s(τα γράφω έτσι επειδή δεν ξέρω πως μπαίνουν δυνάμεις) Η Μ.Εκρηξη
10 η στην -4s τι σύμπαν διαμορφώνεται
3s δημιουργούνται τα βασικά στοιχεία
10.000 έτη εποχή της ακτινοβολίας
300.000 έτη εποχή που επικρατεί η ύλη
300 εκ.έτη δημιουργούνται αστέρες και γαλαξίες

Έτη πριν το παρόν

5 δισεκατομμύρια  Γέννηση του ήλιου
3,8 δισεκατομμύρια  Αρχή της ζωής
700 εκατομμύρια Εμφάνιση πρωτόγονων ζώων
200 εκατομμύρια Εμφάνιση των θηλαστικών
65 εκατομμύρια Εξαφάνιση των δεινοσαύρων
600.000 Εμφάνιση του Homo Sapiens
170.000 Ο υπερκαινοφανής 1987Α εκρήγνυται

μ.Χ

1054 Εμφάνιση του υπερκαινοφανή Κραμπ
1609 Ο Γαλιλαίος φτιάχνει το πρώτο του τηλεσκόπιο
1665 Ο Νεύτων περιγράφει την βαρύτητα
1905 Ο Αινστάιν ανακοινώνει την σχετικότητα
1929 Ο Χαμπλ ανακαλύπτει την διαστολή του σύμπαντος
1960 Ανακαλύπτονται τα κβάζαρ
1964 Ανακαλύπτεται η ακτινοβολία μικροκυμάτων
1967 Ανακαλύπτονται τα πάλσαρς
1987 Το φως απο τον υπερκαινοφανή 1987Α φτάνει στην γη
1990 Το τηλεσκόπιο Χαμπλ μπένει σε τροχιά
1990 Η Μεγάλη έκρηξη επιβεβαιώνετε
1993 Το τηλεσκόπιο Χαμπλ επισκαυάζετε

Έτη στο μέλλον

100 τρισεκατομμύρια Η αστρική εποχή ολοκληρώνεται
10 η στην 37 Η εποχή της αναγέννησης ολοκληρώνεται
10 η στην 38 έως 10 η στην100 Αρχίζει η εποχή της μαύρης τρύπας
10 η στην 100 Η σκοτεινή περίοδος αρχίζει

μην μου πείτε ότι δεν είχαν ενδιαφέρον;

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #418 στις: 05/09/06, 15:55 »
 .
« Τελευταία τροποποίηση: 05/09/06, 18:41 από Roufus-Enas euaisuhtos kafros »

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #419 στις: 05/09/06, 16:14 »
rocknrolldemon>
καλα μιλαμε...εισαι θεος...εκτος απο όλα τα ασχετα ρε παιδια....σταματηστε να τρωτε οτι σας δινουν...ελεος πια ρε γμτ...κατανταει κουραστικο...

• Θαμώνας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
« Απάντηση #420 στις: 05/09/06, 16:34 »
symeon με ειρωνεύεσεή είναι ιδέα μου;δεν κατάλαβα τι ήθελες να πεις στο τελευταίο ποστ;

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #421 στις: 05/09/06, 17:48 »
εκτος απο όλα τα ασχετα ρε παιδια....σταματηστε να τρωτε οτι σας δινουν...ελεος πια ρε γμτ...κατανταει κουραστικο...
Εχεις καποια ενσταση δηλαδη στα οσα ειπα στο ποστ που εξηγω περι θεου (γιατι αυτο ειναι μεσα στο θεμα)

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #422 στις: 05/09/06, 18:18 »
rocknrolldemon>
καλα μιλαμε...εισαι θεος...εκτος απο όλα τα ασχετα ρε παιδια....σταματηστε να τρωτε οτι σας δινουν...ελεος πια ρε γμτ...κατανταει κουραστικο...
>:( ειδικά στα θέματα φυσικής, διότι εκεί παίρνω ανάποδες όταν ακούω άσχετους επειδή έτσι τους είπαν κάποιοι ή επειδή διάβασαν κατι σε μία μόνο πηγή να υποστηρίζουν πράγματα χωρίς βαθύτερο ψάξιμο. έλεος! λίγη κριτική σκέψη οεο
κι άμα σταθείς στα ίδια μέρη κι αν αγαπήσεις τις ίδιες μουσικές θα πει ότι τυχαία δε βρεθήκαμε θα πει ότι δε φύσηξε τυχαία ο άνεμος που σμίγει των ανθρώπων τις ζωές...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #423 στις: 05/09/06, 19:38 »
Οκ..τωρα καταλαβα τι σημαινει η λεξη "αχταρμας"...Λογικη, επιστημη, παρανοια, αγνοια, κλπ, ολα μαζι σε ενα μιξερ και οτι βγει βγηκε:)
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #424 στις: 05/09/06, 19:38 »
αντε ρε νεφελη πες τα....
Αρη> οχι..δεν διαβασα με προσοχη αυτα που γραφεις και ετσι δεν εχω να δηλωσω καμια ένσταση.. ;)