Αποστολέας Θέμα: Πιστεύετε στον Θεό;  (Αναγνώστηκε 438807 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος FAIRY-The return!

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
Απ: Πιστεύετε;;;
« Απάντηση #475 στις: 10/09/06, 14:35 »
Λαθος κοιτατε.... Γιατι να μη διαχωρισουμε την θρησκεια απο την πιστη? Κοιτα πρεπει μερικοι να σκεφτειτε γιατι πιστευει ενας ανθρωπος. Γιατι η θρησκεια μπορει να χειραγωγει? ΟΤαν ρωτησεις καποιον αν πιστευει και σου πει οτι πιστευει σε κατι οτι και να ναι αυτο εχει καποιους λογους. Θα παρω σαν τρανταχτο παραδειγμα αυτο της fairy

Πιστευεις σε κατι. Σε τι? Στην επιστημη. Στη λογικη εξηγηση των πραγματων. Σε κατι που σου δειξανε και σου φανηκε σωστο. Γιατι λοιπον να μην υποθεσουμε οτι αυτο που σου δωσανε να πιστεψεις ειανι λαθος? Γιατι να μην υπαρχει και μια αλλη εξηγηση που εκμεταλευονται οι ιδιοι που κανουν πολεμους εξ αιτιας των θρησκειων για δικο τους οφελος εις βαρος σου?

Η θρησκεια ειναι τοσο μεγαλος κλαδος στην ανθρωποτητα και εχει παιξει τετοιο ρολο (σαν ορος σαν οτι θες παρτο) που δεν μπορεις να την αποριψεις με ενα απλο "θελανε να κανουν πολεμο και ψαχνανε αφορμη" Αν θελανε θα βρισκανε χιλιαδες.Οι πρωτοι ανθρωποι που ειδαν τον κεραυνο και τον θεοποιησανε δεν νομιζω να θελανε να κανουν πολεμους.

Τι κανει ομως τον πολεμο?τα συμφεροντα., Η θρησκεια τι ειναι συνηθως? η αφορμη. Και πως γινεται η αφορμη? φανατιζοντας και δογματιζοντας τον κοσμο. Αυτο ομως ειναι αλλο πραγμα απο την πιστη. Ειπα και παραπανω και διαβασε το αν δεν σου κανει κοπο την αποψη μου περι θεου, μην τα επαναλαμβανω.

Λιονταρι δεν... Το συμπερασμα της fairy ισχυει μονο αν παρουμε την θρησκεια στενα. Εκκλησια η οποιαδηποτε αντιστιχη "εκπροσως" καθε θρησκειας επι γης. Επισης το βυζαντιο μπορει να ομφαλοσκοπουσε αλλα εχει διασωση ΚΑΙ αυτο αρκετα αρχαια ελληνικα κειμενα. Οχι οτι θελω να υπερασπιστω τις καταστροφες που εκανε στον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο ξερω αρκετα για να αντιληφθω τα γεγονοτα. Ομως υπηρξαν και φορες που το βυζαντιο διεσωσε κομματια του αρχαιου πνευματος. Μην τα εισωπεδονουμε ολα. Επισης ειναι ασχετο με το θεμα.

Επισης αλλο οι πολιτικες ιδεες η οι ιδεες που σου περνανε οι πολιτικοι και αλλο τα βαθυτερα πιστευω που αντιπροσωπευουν καποιες θρησκειες.

Δεν εχω καμια διαθεση να υπερασπιστω καμια θρησκεια και κανενα δογμα μιας και δεν ταυτιζομαι απολυτα με κανενα επισης δεν προκειτε να αναλυσω αν πιστευω εγω σε κατι διοτι δεν σε αφορα απλα ας δουμε τα πραγματα σφαιρικα και οχι μονοπλευρα. Αλλωστε καλυτερη μεθοδος για την ανευρεση της αληθειας δεν ειναι αλλη απο την διαλεκτικη την "μαιευτικη" του Σωκρατη.

Συμφωνώ ότι πρέπει να διαχωρίσουμε την θρησκεία από την πίστη...κατά την γνώμη μου ο θέος (όπως σωστα αναφέρεις κι εσυ πιο πριν) είναι καθαρά δημιούργημα του ανθρώπινου νου, ο οποίος θέλοντας να εξηγήσει καποια ανεξήγητα φαινόμενα (στην αρχαιοτητα τον κεραυνο και την φωτιά, τώρα τον θάνατο) έπλασε μια ανώτερη δυναμη "φορτώνοντας" της τα όλα και έτσι έλυνε το προβλημα του...Και όπως βλέπεις όταν ο κεραυνός, ή η φωτια εξηγήθηκαν με την λογική και δεν ήταν πια ανεξήγητα φαινόμενα, το δωδεκάθεο δεν έστεκε πια έτσι και τώρα όσο εξηγούνται και λύνονται επιστημονικά, φαινόμενα όπως η δημιουργία της γης ή η προέλευση του ανθρώπου τόσο η θρησκεία οπισθοχωρεί και αυτοαναιρείται...Διότι αν ρωτούσες πριν από 150-200 χρόνια πώς δημιουργήθηκε ο άνθρωπος θα σου έλεγαν: Ο θεος έπλασε τον αδαμ απτο χωμα κ μετα την ευα κλπ κλπ... Τώρα όμως η πλειοψηφια των ανθρώπων και ακόμη και η εκκλησια παραδέχεται ότι ο ανθρωπος είναι μετεξέληξη κάποιου άλλου είδους και ότι   η γη δημιουργηθηκε απτο big bang κατι αδιανόητο για την εκκλησια πριν απο 200 χρονια...
Αυτή όμως την ανάγκη του ανθρώπου να πιστέψει σε κάτι ώστε να εξηγήσει το ανεξήγητο πολλοί το εκμεταλεύτηκαν και εφτασαν σε σημία φανατισμού, καταστροφών, όπου πλέον η κατασταση ξεφεύγει άπο την απλή πίστη και περνει αλλη διασταση...και να ρωτήσω κάτι...Αν δεν υπήρχαν θρησκείες θα υπήρχαν διωγμοί; θα υπήρχε ο ιερος πόλεμος; θα γίνονταν σταυροφορίες; θα είχαν σκοτωθει τόσοι άνθρωποι;...αν η απαντηση είναι ναι τότε σημαίνει ότι για όλα αυτα η αφορμή σταθηκε η θρησκεία...Αρα ότι καποιοι εκμεταλευτηκαν το γεγονος της πιστης των ανθρωπων για τα πολιτικά τους συμφέροντα...Αν πάλι η απαντηση είναι όχι τότε σημαίνει ότι όλες αυτες οι θανατηφόρες ενέργειες έγιναν για καποιον θεο ο οποίος δεν ξέρουμε καν αν υπαρχει και εστω οτι υπαρχει δεν νομίζω ότι θα συμφωνούσε με όλα αυτα...Αρα εγιναν ή για κατι ανυπαρκτο ή για την υπερασπιση καποιου ο οποιος δεν θα συμφωνουσε με τον τροπο αυτο...λίγο παράλογο δεν είναι λοιπόν; δεν είναι η θρησκεία ενα από τα ισχυρότερα μεσα φανατισμου; Γιατί τον αλλον να τον σκοτοσεις επιδή ειναι εβραίος; Η να τον διώξεις επιδή ειναι χριστιανός; Ή μετα από εναν φόνο, επειδή πηγες και εξομολογήθηκες να εχεις καθαρη τη συνειδησή σου; Αν αυτά είναι τα αποτελεσμετα της θρησκείας τότε μαλλον βλάπτει τον ανθρωπο παρά τον οφελεί...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #476 στις: 10/09/06, 14:48 »
Χανεις το δασος. Θες τον αντιποδα? Παρα πολυ ανθρωποι εχουν σωθει απο καταστασεις χαρι στην πιστη τους.  Η απαντηση στην ερωτηση που εθεσες ειναι ναι. Η θρησκεια απλα η αφορμη. Εδω την Ελενη κανανε αφορμη για πολεμο. Απλα η θρησκεια οταν χρησιμοποιειτε μπορει αν ειναι μεγαλο οπλο. Αυτο ομως δεν εινια κατα τησ θρησκειας. Αλλωστε για παραδειγμα ο χριστιανισμος δεν πρεσβευει τον πολεμο. Αλλα εγιναν πολεμοι στο ονομα του. Βελεπςι δεν φταιει η θρησκεια. Φταινε οι ανθρωποι. Μην κατηγορουμε για τα παντα την θρησκεια. Αλλωστε ποτε δεν ειπε για πολεμο. Στο ατω κατω οι βουδιστες γιατι δν κανουν πολεμους στο ονομα του Βουδα? Στην αρχαια ελλαδα γιατι δεν γινοντουσαν πολεμοι εναντιον αλλοθρησκων? Και τοτε πιστεψε γινντουσα πολυ πιο πολλοι πολεμοι. Οποτε οπως βλεπεις δεν φταει μονο η θρησκεια. Καταλαβες? Η εξομολογηση δενειναι "παω λεω καθαρισα και παω και το ξανακανω" ειναι "εχω μετανοιωσει πραγματικα και δεν θα το ξανακανω και ζηταω συγχωρεση." μη λεμε οτι θελουμε ετσι? Και θα επαναλαβω οτι δν εχω ορεξη να υπερασπιζομαι τον χριστιανισμο η οποιαδησποτε αλλη θρησκεια αλλα οταν κοιταμε κατι να το κοιταμε απο ολες της πλευρες και οχι απο μια.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #477 στις: 10/09/06, 15:06 »
Σίγουρα το να εχεις κάπου να πιστεύεις είναι πολυ καλο...Σου δίνει δύναμη και ελπίδα και αισιοδοξία, και θάρρος  και χίλια δυο καλα...Σε κάνει πιο δυνατό και δεν τα παρατάς εύκολα γιαυτο και πραγματικά σαυτό το θέμα ζηλεύω τους ανθρώπους που πιστεύουν σε κάτι και στηρίζονται σε αυτό...Γιατί και όλα να τα χάσουν εχουν ενα στηριγμα...Η πίστη δεν είναι κακό πραγμα...Ισα ίσα...Η πίστη σε δυναμώνει...Απο κει και περα όμως όταν η πιστει φανατίζει τότε ναι, είναι κακό...Και όταν λέω πιστη δεν εννοω μόνο θρησκευτική...Εννοώ πίστη σε κατι...Επίσης, στην αρχαια ελλαδα με τους χρησμους δηλ στην ουσια με την επικοινωνια με τους θεούς δεν παίρνονταν αποφάσεις για πολέμους;
Και κάτι ακόμα ποιός αποδυκνιεί ότι ο χριστιανικός θεός είναι αληθινός και όχι ο βούδας ή ο αλαχ; Γιατι αν εσυ ο οποιοσδήποτε χριστιανός απο μια συμπτωση από κατι που άλλαζε, γενιόταν στην τουρκία κ μεγάλωνε εκει θα πίστευε ότι ο αληθινος θεος είναι ο αλαχ και θα ήταν σίγουρος γιαυτο...Αρα το θεμα Θεος ειναι καθαρα υποκειμενικό...
Όσο για το θέμα "εκκλησία σημερα" δεν νομίζω ότι υπαρχει κάποιος που να πιστεύει ότι η εκκλησια η σημερινη και οι παπάδες δεν εκμεταλεύονται την πιστη των πιστών για δικό τους όφελος....
Και να τονισω ότι δεν κατηγορω τον χριστιανισμό αλλά όλη την νοοτροπια των θρησκιων και τον φανατισμο που δημιουργούν...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #478 στις: 10/09/06, 15:31 »
Καταρχας δεν ειπα οτι ειμαι χριστιανος. Δεν ξερεις σε τι πιστευω και να μην το αναφερεις. Αλλα ακομα και να ημουν χριστιανος παλι δεν ειναι κατι που πρεπει να αναφερεται παρα μονο αν ζητηθει. Ξεκαθαρο?

Τωρα δεν εχει σημασια ποιος ειναι ο αληθινος. Μαλλον δεν καταλαβες τιποτα απο οσα εγραψα για τον Θεο. Στο κατω κατω ολοι για τον ιδιο θεο μιλανε με αλλο ονομα. Επισης ο Βουδας δεν ειναι θεος.... Δεν εχει σημασια ποιος ειναι ο αληθινος θεος. Το ιδιο δεν αντιπροσωπευουν και οι 2 θεοι? αλλαχ και χριστιανικος θεος? Το ιδιο. Το απολυτο, το αιωνιο. Ειναι η ιδια εννοια Καταλαβες? Δν εχει καμια σημασια ποιος ειναι ο αληθινος γιατι εινια και οι 2 κατασκευασμα του ανθρπου και αντιπροσωπευουν το ιδιο πραγμα

Εχεις διαβασει χρησμους στην αρχαια ελλαδα? Σημερα δεν εχουμε μαντισες? Οι ανθρωποι ζητουσαν συμβουλες απο τους θεους. Δεν κανανε πολεμο στο ονομα τους. Εχεις ακουσει μια φραση που λεει "ηξειςαφηξειςουκεντωπολεμωθνηξεις"?? για χωρισε τη με 2 διαφορετικους τροπους για να δεις ποσο διφορουμενος ηταν ο χρισμος. Οπως σου ξαναπα οι ανθρωποι ζητουσαν συμβουλες απο τα μαντεια. Δεν κανανε αφορμη το χρησμο για πολεμο.

Τωρα το αν ειχε γεννηθει καποιος αλλου ναι ετσι ειναι. Αν ειχες γεννηθει στο λιβανο κατα πασα πιθανοτητα θα ειχες χασει το σπιτι σου. Και? Δεν εχει να κανει με την πιστη. Παλι θα πιστευες καπου. Μπορει παλι να πιστευες στην επιστημη. ΚΑι ? Τι θα αλλαζε?
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος George Sadoor

• Θαμώνας
  • Love-Hate-Death-Crime-Fear- Pain
    • Προφίλ
« Απάντηση #479 στις: 10/09/06, 18:38 »
Πιστευω στην υπαρξη μονο και οχι σε αυτα που ειναι γραμμενα.
Δεν είναι η αγάπη τίποτε άλλο παρά ένα ψέμα...!

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #480 στις: 10/09/06, 18:43 »
"...Αρα λοιπον "η θρησκεία είναι το όπιο του λαού..."

Όχι , είναι τα πιστεύω και οι ιδέες τού κάθε ανθρώπινου πλάσματος
τού όποιου λαού.

Στη θέση τής θρησκείας θέλεις να βάλω τα χαπάκια ecstasy
που χαπακώνουν τόσες και τόσοι νεαρές - νεαροί στα κλαμπάκια ?
Θέλεις να βάλω και τα άλλα νεώτερα χαπάκια που βγάζουν διαρκώς ?

Είναι καλλίτερα τα χαπάκια από τη θρησκεία , τις ιδέες και τα πιστεύω ?

Η Μέση Ανατολή παραμένει υπό κηδεμονία και κατοχή .

Τα υπόλοιπα είναι φυσικά επακόλουθα .

Οι Άραβες διέσωσαν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό
όταν οι Ευρωπαίοι βούλιαζαν στον Μεσαίωνά τους και πέθαιναν
στη χολέρα τους και την πανούκλα τους .

Το τότε Βυζάντιο ομφαλοσκοπούσε .

Μαρούλα , Μαράκι , Μαριώ ,
τέτοια ατοπήματα ας μην κάνεις από τόσο νωρίς .

Οπως εχει πει και ο Καστρο ο οπιο του λαυ μπορει να γινει η θρησκει αναλογα με τη χρηση της.Και συμφωνων απολυτα.Αν χρησιμοποιθε ετσι οπως πρεπει απο αυτους που πρεπει ετσι οπως πρεπει εχει πολυ καλα αποτελεσματα σε ενα λαο και το εχουμε δει και στον δικο μας.
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #481 στις: 11/09/06, 17:16 »
Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να εκνευρίζεσαι...

Καταρχας δεν ειπα οτι ειμαι χριστιανος. Δεν ξερεις σε τι πιστευω και να μην το αναφερεις. Αλλα ακομα και να ημουν χριστιανος παλι δεν ειναι κατι που πρεπει να αναφερεται παρα μονο αν ζητηθει. Ξεκαθαρο?

Δεν ανέφερα πουθενά το τι πστεύεις εσυ...Δεν με ενδιαφέρει κι όλας...

Παράθεση
Δν εχει καμια σημασια ποιος ειναι ο αληθινος γιατι εινια και οι 2 κατασκευασμα του ανθρπου και αντιπροσωπευουν το ιδιο πραγμα

Αυτό ακριβώς είπα κι εγώ ότι ο θεός (ο κάθε θεός) είναι ενα ανθρώπινο κατασκεύασμα

Τα άλλα περι αρχαίας ελλάδας και χρησμών ξεφεύγουν τελείως απτο θέμα...Και δεν θα επιμείνω γιατί δεν γνωρίζω και πολά  ::)

Τώρα που τα ξαναβλέπω  δεν νομίζω ότι διαφωνούμε κάπου...Μαλλον λέμε τα ίδια πράγματα με διαφορετικό τρόπο....Αντε λίγο διαφορετικά κάποια μικρα (όπως αυτο με τους χρησμούς)

Mana Sama

• Επισκέπτης
« Απάντηση #482 στις: 11/09/06, 17:27 »
Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να εκνευρίζεσαι...

Δεν ανέφερα πουθενά το τι πστεύεις εσυ...Δεν με ενδιαφέρει κι όλας...

Παράθεση
Δν εχει καμια σημασια ποιος ειναι ο αληθινος γιατι εινια και οι 2 κατασκευασμα του ανθρπου και αντιπροσωπευουν το ιδιο πραγμα

Αυτό ακριβώς είπα κι εγώ ότι ο θεός (ο κάθε θεός) είναι ενα ανθρώπινο κατασκεύασμα

Τα άλλα περι αρχαίας ελλάδας και χρησμών ξεφεύγουν τελείως απτο θέμα...Και δεν θα επιμείνω γιατί δεν γνωρίζω και πολά  ::)

Τώρα που τα ξαναβλέπω  δεν νομίζω ότι διαφωνούμε κάπου...Μαλλον λέμε τα ίδια πράγματα με διαφορετικό τρόπο....Αντε λίγο διαφορετικά κάποια μικρα (όπως αυτο με τους χρησμούς)

Να πω την άποψή μου στο θέμα αυτό?
Ο θεός, ή μάλλον, το ανώτερο ον, υπάρχει, αλλά εμείς του δίνουμε όποια μορφή επιθυμούμε. Προσωπικά, επειδή αυτό βλέπω και στη φύση, πιστεύω σε μια θεά κι έναν θεός, ένα θυληκό κι ένα αρσενικό, κι όλοι οι άλλοι θεοί απλά είναι μορφές και ενσαρκώσεις των δύο.

Αποσυνδεδεμένος Iroukos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...όπου γης & πατρής...!!! ΤΑΞΙΔΙΑΡΑ ΨΥΧΗ!!!!!
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • ALOE VERA (FLP)
« Απάντηση #483 στις: 12/09/06, 09:19 »
εγω "πιστευω" στον ΡΑ...   :P ;D

Αποσυνδεδεμένος wild child

• Θαμώνας
  • some things are meant to live forever...
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #484 στις: 19/09/06, 17:21 »
εγώ προσωπικά πιστεύω. μπορεί να μην είμαι πολύ (εως καθόλου) τυπική σε θέματα εκκλησίας (δε πηγαίνω ποτέ εκτός μόνο απο πάσχα κτλ..και αν τύχει και καμιά φορα ή σε βαφτίσια γάμο κτλ.. ::)) πιστεύω στο χριστό και είναι αρκετές οι φορές που έχω ζητήσει βοήθεια από αυτόν και μάλλον με έχει βοηθήσει τις περισσότερες φορές(έτσι νιώθω τουλάχιστον). αυτό όμως που με εκνευρίζει αφάνταστα είναι οι φανατικοί οι οποίοι σε προσβάλλουν πολλές φορές λέγοντας διάφορα. >:(
τώρα το θέμα δημιουργίας του κόσμου είναι τεράστιο και φυσικά αδύνατον(μέχρι στιγμής τουλάχιστον) να το μάθουμε. εγώ πιστεύω αρκετά τη θεωρία του big bang αλλά δε μου καλύπτει όλα τα ερωτήματα αλλα τουλάχιστον τη πλειοψηφία... who knows ???
I PLEDGE ALLEGIANCE TO THE STATE OF ROCK 'N' ROLL...

Αποσυνδεδεμένος Iroukos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...όπου γης & πατρής...!!! ΤΑΞΙΔΙΑΡΑ ΨΥΧΗ!!!!!
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • ALOE VERA (FLP)
« Απάντηση #485 στις: 19/09/06, 21:46 »
ε, καλα κ γω πριν 10 χρονια ετσι σκευτομουν...! δλδ στην ηλικεια σου! :)

Αποσυνδεδεμένος analogio

• Παλιός
  • Λατρεύω το Το Στέκι των Κιθαρωδών!
    • Προφίλ
« Απάντηση #486 στις: 19/09/06, 23:04 »
Αναφερω ορισμενα στοιχεια για να σας ειναι γνωστα. Οσον συντηρειται και επαυξανει η αγνοια, τοσον προοδευει η πνευματικη αδρανεια και τοσον μαλλον εκτυφλωτικως προσπιπτει εις τον στοχον η δυναμις ανατροπης.

Το ηλιοκεντρικον κοσμικον συστημα, το οποιον θα επρεπε να λεγεται Αρισταρχειον, ειναι γνησιος απογονος της αρχαιας ελληνικης αστρονομιας και μονον ως νοθον τεκνον δυναται να φερει την ονομασιαν Κοπερνικειον.
Ο Κοπερνικος, ο οποιος ητο κληρικος, εδισταζε επι μακρον χρονικον διαστημα ισως και επι τριαντα συναπτα ετη, να δημοσιευση τα αποτελεσματα των ερευνων του. Ο παπας Κλημης Ζ πληροφορηθεις την ηλιοκεντρικην δοξασιαν του Κοπερνικου, εξεφρασε θετικην γνωμην και ο καρδιναλιος Καπουης επροτεινε την εκδοσην του χειρογραφου με ιδικαν του εξοδα. Το 1543 ολιγον προ του θανατου του Κοπερνικου εγινε η εκδοση του συγγραμματος με τιτλο «De revolutionibus orbium caelestium.»

Στον προλογο της εκδοσεως του συγγραμματος το οποιον αφιερωνει στον παπαν Παυλο Γ, ο Κοπερνικος γραφει οτι ανευρε εις τον Πλουταρχον χωριον διασωζων την διδασκαλιαν αρχαιων συγγραφεων περι της κινησεως της Γης. Εις δε τον Κικερωνα, φεροντα αυτολεξει την μαρτυρια του Θεοφραστου, ανεκαλυψε οτι ο Ικετας επιστευεν οτι η Γη κινειται. Ομοιως μνημονευει ορισμενα ονοματα πυθαγορειων οι οποιοι επρεσβευον την Γη πλανηταν και συνεχιζει λεγοντας  :  «Therefore, having obtained the opportunity from these sources, I too began to consider the mobility of the earth.» Και ενω στο χειρογραφο υπαρχει η μνεια του ονοματος του Αρισταρχου του Σαμιου, εις το δημοσιευθεν βιβλιο η σχετικη φραση λειπει. Εικονα του χειρογραφου με τα διαγραφεντα μερη μπορειτε να βρειτε στο τευχος των ιστορικων της Ελευθεροτυπιας «Αρχαιοι Ελληνες αστρονομοι» αρ. 166.

Η υποθεση οτι ο Κοπερνικος δεν ειχε αναγνωσει το εργον του Αρχιμηδους «ο Ψαμμιτης», εις το οποιον γινεται λογος περι της ηλιοκεντρικης θεωρειας του Αρισταρχου, λογικως δεν ευσταθει. Ο Ψαμμιτης ειχε μεταφρασθει ηδη εις την λατινικην απο τον 13 αιωνα ο δε Κοπερνικος κατα την περιοδο των σπουδων του στην Ιταλια αλλα και μετεπειτα, ειχεν αποκτησει προσβαση στις μεγαλυτερες βιβλιοθηκες και μαλιστα στη βιβλιοθηκη του Βατικανου. Εγνωριζε καλλιστα την αρχαιαν Ελληνικην μεταφρασας τις επιστολες του βυζαντινου ιστορικου Θεοφυλακτου στα λατινικα και θεωρειτε βεβαιον οτι, καθως αναφερει εκτενες χωριον απο το εργον του Πλουταρχου «Περι των αρεσκοντων τοις φιλοσοφοις», θα ειχε αναγνωσει εις το ιδιον εργον οτι ο Αρισταρχος ο Σαμιος εστησε τον ηλιον απλανην αναμεσα στους αστερες. Το αποσπασμα του Πλουταρχου αναφερει  :
« Ο Αρισταρχος τοποθετει τον ηλιο μεταξυ των απλανων, βαζει την γη να κινειται γυρω απο την τροχια του ηλιου και αναλογα με τις δικες τις κλισεις σκιαζεται ο δισκος» (Βιβλιο Β-κδ, Α97 του παροντος εργου.) Παρολα αυτα ο Κοπερνικος ερωτα : Why the ancients thought that the earth remained at rest in the middle of the universe as its center (Α7), παρασιωποντας εσκεμμενως το ονομα του Αρισταρχου.

Ο Κοπερνικος υιοθετησας την γνωμην του Αρισταρχου, την παρουσιασε ως ιδικην του πρωτοτυπιαν θεωρηθεις εκτοτε θεμελιωτης του ηλιοκεντρικου συστηματος. Αλλα τουτο δεν ειναι αληθες. Ο σοφος αυτος επιστημων, ο και φιλανθρωπος αρωγος των φτωχων της πολης του, ορθοτερον για την ιστορικη αληθεια ειναι να θεωρειται ως ο ανακαινιστης του πραγματικου συστηματος του κοσμου.

Θα συνεχισω αλλη φορα.

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Elen sila lumenn omentielvo
    • Προφίλ
« Απάντηση #487 στις: 20/09/06, 00:04 »
και που ακριβως κολλαει ολο αυτο το κατεβατο;;;;;
My spirit is crying for love so tired of being alone
I Remember He came here to steal, and You are his stealer of souls

http://img74.imageshack.us/img74/4245/53408797vz8.jpg

Αποσυνδεδεμένος ερεβος

• Shadowking
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ars longa vita brevis
    • Προφίλ
    • http://myspace.com/gorthaour
« Απάντηση #488 στις: 20/09/06, 00:09 »
και που ακριβως κολλαει ολο αυτο το κατεβατο;;;;;

Μην το ψαχνεις...
Twitter @mcrosog

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #489 στις: 20/09/06, 00:26 »
χαχαχαχαχαχα...εχω γραψει και εγω πολλα ασχετα στο θεμα,..αλλα αυτο ειλικρινα δεν μπορω να το συσχετισω με κατι....

old_lion

• Επισκέπτης
« Απάντηση #490 στις: 20/09/06, 18:14 »
"...Θα συνεχισω αλλη φορα..."

Γιατί ?

Αποσυνδεδεμένος analogio

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #491 στις: 20/09/06, 23:29 »
Symeon, o Κοπερνικος και ο Γαλιλαιος αναφερθηκαν στο θεμα ως πρωτοποροι της συγχρονης επιστημης οι οποιοι διεκηρυξαν την αληθεια και για αυτο τον λογο ηρθαν σε συγκρουση με τον προκαθημενο και τους προισταμενους της καθολικης εκκλησιας αλλα και την πιστη γενικα. Εσυ πιθανον να μην το διαβασες. Αυτη ειναι κατα την γνωμη μου η σχεση με το θεμα.
Οποιος δεν θελει να μαθει τιποτα, ας κυταζει το πατωμα. Θα βρει σιγουρα εκει την αληθεια του.

Αποσυνδεδεμένος analogio

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #492 στις: 20/09/06, 23:46 »
"...Θα συνεχισω αλλη φορα..."

Γιατί ?

το λιονταρι κατορθωσε κι εγραψε μια λεξη. Μπραβο, με υπομονη σιγα-σιγα, θα γραψεις και την δευτερη.

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #493 στις: 21/09/06, 16:19 »
εκτος του οτι μπορυσες και τις 2 απαντησεις σε 1 ποστ...
η αποψη μου ειναι οτι δεν μαλωσαν λογω αναζητησης της αληθειας....η εκκλησια τοτε δεν νοιαζονταν για την αληθεια..αλλα για το συμφερον και απλα υποστηριζαν κατι που ηταν εναντια στο συμφερον ...δεν μαλωσαν επειδη ηταν αληθεια...απλα θελω να σου πω, οτι παρολα αυτα που λες...τους ξερεις...αλλοι που υποστηριξαν πιο σθεναρα την ιδια εποχη την ιδια θεωρια...δεν εζησαν αρκετα για να τους μαθεις....αυτο λεω..αν θες ψαξτο...

Αποσυνδεδεμένος bairn of mosul

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • pisteveis afto p theleis na pisteveis
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #494 στις: 05/10/06, 17:54 »
φυσικα και δεν υπαρχει θεος και το στηριζω στα εξης
1ον αν υπηρχε και ηταν και παντοδυναμος γιατι αφηνει να υπαρχει το κακο?
2ον μηπως πισω απο καθε θρησκεια κρυβονται λογοι επιβολης(καθε ειδους)?
3ον ειναι γελοιο να πιστευει ο ανθρωπος για αυτο που βλεπει γυρω οτι εκανε,οχι οτι το εκανε αυτος αλλα μια ανωτερη δυναμη(αγνοωντας οτι ειναι το ισχυροτερο ζωο στη γη).εκει που ανθρωπισμος πεθαινει γεννιουνται οι θρησκειες,οι οποιοες ακολουθουνται αρχικα απο αμορφωτους ανθρωπους
4ον ο ανθρωπος εχει αναγκη να πιστευει σε κατι ανωτερο απο αυτον(γιατι λειτουργουμε κ με το συναισθημα πολλες φορες) αλλα ορθολογιστικα αν το δουμε ειναι ανοητο να πιστευουμε σε κατι που ουτε καν μπορουμε να ορισουμε!!!

τι ειναι θεος?το οργανο των θρησκειων που εκει βασιζουν τις αμπελοφιλοσοφιες τους καποιοι επιτηδειοι(προφητες αυτοαποκαλουνται)για προσωπικο συμφερον.μη ξεχναμε αλλωστε πως ξεκινησε ο χριστιανισμος...απο τους ρωμαιους για να επιβληθουν στις κατωτερες ταξεις της ιουδαιας κ αργοτερα ολοκληρης της αυτοκρατοριας.(το 12θεο δεν ειχε πια πέραση...).οπως πιστευει κανεις στον χορταρεα πιστευει κ στον χριστο.λαθος εχω?τι διαφορα εχει δηλαδη ο χορταρεας απο τους αποστολους?μηπως οι αποστολοι εχουν περισσοτερο κυρος?δεν το νομιζω.παραμυθαδες και οι 2.η μεγαλυτερη πουστια της ιστοριας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:::::να γραφουν για σενα(χριστο)μετα το  θανατο σου οτι δηθεν εισαι ο αρχηγος μιας νεας θρησκειας.και τι διαστρεβλωση στο εργο του.τελειοι ηταν οι ατιμοι!!!!!!!!!!!!!!!!τα καταφεραν μια χαρα ο μισος κοσμος ειναι χριστιανοι!!!δεν θα πετυχαιναν τπτ αν δεν ειχε ο κοσμος πιστη σε εναν θεο.και την εχει γ**ωτο!!!ποσο αδυναμος νιωθει ο ανθρωπος μερικες φορες ειναι αξιοπεριεργο...ενω παραλληλα ειναι τοσο δυνατος στον νου..
otan oi alloi prospathoysan na paiksoyn mousikh oi P!nk Floyd aplws to ekanan

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #495 στις: 05/10/06, 18:10 »
Πρωτον οσο και αν δεν συμπαθεις τον χριστιανισμο και οποιαδηποτε θρησκεια δεν σου επτριπεται να προσβαλεις τους αλλου οπως εσυ θες να αποδεχτουν την αθεια ως υπαρξη. Δευτερον το επιχειρημα "αν υπηρχε και ηταν και παντοδυναμος γιατι αφηνει να υπαρχει το κακο?" ειναι το πλεον παιδαριωδες. Και δεν στο λεω για να υπερασπιστω καμια θρησκεια αλλα γιατι αυτο ποθ κανεις σε κανει να χανεις το δικιο σου

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #496 στις: 05/10/06, 19:04 »

Τωρα αυτο ειναι επιχειρημα στην προταση που εγραψες στην αρχη?? ???..Δεν υπαρχει Θεος επειδη καποιοι επιβαλλονται μεσω των θρησκειων?? ???
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #497 στις: 05/10/06, 19:10 »
δεν μου εξηγεις γιατι το βρισκεις παιδαριωδες...παρε λοιπον την απαντηση για το επιχειρημα οπως την διατυπωνουν ανθρωποι πολυ πιο μορφωμενοι απο εμας τους 2:The problem of evil, which Christian apologist William Lane Craig has called atheism's killer argument. The argument is that the presence of evil in the world disproves the existence of any god that is simultaneously benevolent and omnipotent, because any benevolent god would want to eliminate evil, and any omnipotent god would be able to do so.μου λες οτι το επιχειρημα ειναι παιδαριωδες αλλα δεν το αποδεικνυεις...δεν εχω καμια προθεση να προσβαλω την πιστη του ανθρωπου στον θεο και αν το εκανα ζηταω συγνωμη.για τν χριστιανισμο εγραψα απλως την αποψη μου...(που ειναι ιδια με αυτη της λιλης ζωγραφου,στην αντιγνωση,αν εχεις ακουστα).εκει αυτα που λεω τα στηριζει με παρα πολλα επιχειρηματα.αν θες να μαθεις περισσοτερα για το θεμα διαβασε το βιβλιο,στο προτεινω...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #498 στις: 05/10/06, 19:14 »

Τωρα αυτο ειναι επιχειρημα στην προταση που εγραψες στην αρχη?? ???..Δεν υπαρχει Θεος επειδη καποιοι επιβαλλονται μεσω των θρησκειων?? ???

γιατι να μν ειναι?στο θεο δν πιστευεις μεσω της θρησκειας σου?χριστιανος δν εισαι?αν ολα γυρω απο αυτο που πιστευεις ειναι ενα ψεμα τοτε για ποιον θεο μιλαμε?

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #499 στις: 05/10/06, 19:23 »
3ον ειναι γελοιο να πιστευει ο ανθρωπος για αυτο που βλεπει γυρω οτι εκανε,οχι οτι το εκανε αυτος αλλα μια ανωτερη δυναμη(αγνοωντας οτι ειναι το ισχυροτερο ζωο στη γη).εκει που ανθρωπισμος πεθαινει γεννιουνται οι θρησκειες,οι οποιοες ακολουθουνται αρχικα απο αμορφωτους ανθρωπους
Για το πρωτο μερος της απαντησης σου, θα σου προτεινα να κλεισθεις σε ενα κελι με ενα λιονταρι που εχει να φαει 3 μερες..Αν το παρουμε σωματικα, και στατιστικα, θα εισαι νεκρος πριν προλαβεις να του αναλυσεις γιατι εισαι το πιο δυνατο ζωο στη Γη. Ενα απλο παραδειγμα, αρκει για να καταριψει μια τετοια ερωτηση.
Ο καθηγητης πανεπιστημιου που πιστευει στον Θεο ( και οχι απαραιτητως στον χριστιανισμο ) ειναι αμορφωτος σε σχεση με τον καθηγητη του πανεπιστημιου που πιστευει οτι ο κεραυνος ειναι αποτελεσμα του υπεροπλου του Δια? Χμ..για να δουμε που ειναι το παραξενο σε αυτη την προταση.
4ον ο ανθρωπος εχει αναγκη να πιστευει σε κατι ανωτερο απο αυτον(γιατι λειτουργουμε κ με το συναισθημα πολλες φορες) αλλα ορθολογιστικα αν το δουμε ειναι ανοητο να πιστευουμε σε κατι που ουτε καν μπορουμε να ορισουμε!!!

Οκ..παιδια..φιλοι μαθηματικοι και φυσικοι..φιλοι φιλοσοφοι και σοφιστες..Ο ανθρωπος δεν πρεπει να χρησιμοποιει τη λεξη "Απειρο". Συμφωνα με τις τελευταιες λογικες ερωτησεις του leystone, απο τη στιγμη που δεν μπορουμε να το ορισουμε σαν εννοια και δεν μπορουμε να το καταννοησουμε, δεν πρεπει να την πιστευουμε, ουτε να το χρησιμοποιουμε σαν μαθηματικη εννοια..Τοσες αποδειξεις πανε αδικοχαμενες..Ακουσατε ακουσατε!!!!...
Φιλε leystone, οταν κατι δεν οριζεται απο τα ανθρωπινα ορια, τοτε δεν σημαινει πως δεν υπαρχει..Αλλη μια απλη απαντηση, σε μια τοσο δυσκολη ερωτηση...
1ον αν υπηρχε και ηταν και παντοδυναμος γιατι αφηνει να υπαρχει το κακο?
Η απαντηση ειναι παρα πολυ απλη, και βρισκεται στη χριστιανικη διδασκαλια, οπου προφανως δεν θα εχεις διαβασει, γιατι θα ησουν αφοσιωμενος με την αναγνωση του βιβλιου της Λιλης Ζωγραφου ( που ομολογω πως δεν την ξερω καν, αν και θα ηθελα να την διαβασω :) Φαινεται ειναι πιο χρησιμο για εναν χριστιανο να βλεπει την αλλη αποψη, παρα σε εναν αθεο να προσπαθει να κατανοησει αυτο που δεν εχει διαβασει ποτε μαλλον. Θα ηθελα μονο να αναφερεις τιτλο και εκδοσεις του βιβλιου ). Οταν την διαβασεις ολη, ελα να μιλησουμε για αυτο το θεμα ξανα...Αυτη η ερωτηση απαιτει καποια μελετη απο τους μεν και του δε...
Ο ανθρωπος επιβαλλεται..ο Θεος ποτε...Ουτε ο Χριστουλης το εκανε αυτο...Ισα ισα που διαλεξε μια πιο ουδετερη οδο για να τον πιστεψουν..Αν λοιπον ψαχνεις επιβολη, τοτε να την αναζητας στα εργα των ανθρωπων ( δηλαδη στην Εκκλησια, οπου και η ιδια δηλωνει ως η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ κοινωνια του Χριστου, και οχι η ΘΕΟΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗ κοινωνια ) και οχι στα εργα του Θεου..

Εμενα με προσβαλες, και γι'αυτο λαμβανεις αυτες τις απαντησεις.

Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher