Αποστολέας Θέμα: Πιστεύετε στον Θεό;  (Αναγνώστηκε 438824 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Πιστεύετε;;;
« Απάντηση #450 στις: 07/09/06, 00:30 »
λοιπόν τελείωσε το θέμα ο κόσμος δεμιουργήθηκε απο την μεγάλη έκρηξη αν κάποιος δεν θέλει να το πιστέψει τότε είναι δικό του το πρόβλημα.επίσης όποιος πιστεύει ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε απο τον θέο(όχι να πιστεύει στον θεό)αλλά ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε απο αυτόν τότε είναι βαθιά νυχτωμένος.
οταν λες ο κοσμος τι εννοείς; το σύμπαν μας μάλλον ότι δημιουργήθηκε από τη μεγάλη έκρηξη. διότι οι νέες θεωρίες λένε ότι υπήρχε κάτι και πριν από αυτό. και χρόνος και "κάτι". ψάξτο λίγο πριν είσαι τόσο απόλυτος ειδικά σε θέματα που δεν γνωρίζεις καλά! κοίτα λίγο στις υπερχορδές και στη θεωρία του πληθωρισμού που αναφέρθηκε παραπάνω...
"ρε συ μέρι εκεί γνωρίζει η ανθρωπότητα(εκτός απο την NASA που γνωρίζει πολλά περισσότερα). Μένει να ανακαλυφθεί τι έγινε πριν την Μ.Έκρηξη μέρι εκεί μπορούν να επιβεβαιώσουν οι επιστήμονες. Που σημαίνει ότι το έχουν αποδείξει."
απλά ενημέρωση: εδώ οι επιστήμονες δεν ξέρουν τι έγινε ΜΕΤΑ τη μεγάλη έκρηξη (ξέρουν μόνο μετά το 10^-43 δευτερόλεπτο). το πιο πριν, τώρα κοντεύουν να το ανακαλύψουν με τις υπερχορδές. και δεν είναι τόσο η NASA αυτή που τα ξέρει, αλλά οι θεωρητικοί και αυτοί που ασχολούνται με φυσική υψηλών ενεργειών κλπ! και δεν μπορείς να λες έτσι στο φλου ότι το έχουν αποδείξει! έλεος! οι μεχρι τώρα θεωρίες ερμηνεύουν πολύ καλά κάποια πράγματα, αλλά και πάλι έχουν κενά! γι αυτό και εξελίσσονται άλλες, οι οποίες ερμηνεύουν περισσότερα και σε μεγαλύτερο βάθος τις επικρατούσες απόψεις και δημιουργούν ταυτόχρονα λιγότερα προβλήματα-κενά.

"Δηλαδή σου ακούγετε ποιο λογικό να υπήρχε ο κύπος του παραδείσου;με τον Αδάμ και την Εύα;"
άλλη μια πληροφόρηση: Στη Γένεση δεν ξεκινά ο Θεός τη δημιουργία του κόσμου με τον άνθρωπο: ξεκινά με τον ουρανό και τη γη (όχι τη Γη, αυτή δημιουργείται τις επόμενες "μέρες"). εγώ το βλέπω σαν τη δημιουργία ύλης (κουάρκ->νουκλεόνια, ηλεκτρόνια -> πυρήνες -> άτομα-> στοιχεία κοκ) και ενέργειας/μεσοαστρικής ύλης.. μετά πάει στο "εγένετο φως και το χώρισε από το σκοτάδι", πράγμα το οποίο έχουν έχουν επιβεβαιώσει οι επιστήμονες ότι έγινε μετά, αφού άρχισαν οι πρώτες αντιδράσεις.
γενικά αν το ψάξεις αναλυτικά το θέμα (ασχολήθηκα με αυτό σε μια εργασία στο φυσικό), η επιστήμη επιβεβαιώνει όσα λέει η Γένεση για τη δημιουργία του κόσμου. Σε καμία περίπτωση δεν την παίρνω εγώ σαν επιστημονικό κείμενο. Μου κάνει εντύπωση όμως που αγράμματοι άνθρωποι έγραψαν τόσο σωστά την ιστορική αλληλουχία των γεγονότων, σε μια εποχή που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είχαν τέτοιες γνωσεις. τύχη; δεν νομίζω. και όχι μόνο οι Εβραίοι. κι άλλοι λαοί που εξίσου σωστά "πέτυχαν" τη σειρά! εν κατακλείδει για άλλη μια φορά, δικαίωμά σου να απορρίπτεις κάτι, αλλά καλό θα ήταν να το έψαχνες πρώτα το θέμα. αν δεν θελεις, πάλι δικαίωμά σου. αλλά τουλάχιστον μην γίνεσαι απόλυτος σε θέματα που δεν ξέρεις, εφόσον εσύ ο ίδιος δεν έψαξες.
και για να μη λεω άλλα και άλλα κάνω, σου λεώ ότι για να σου πω αυτά, ενώ είχα κπ γνώσεις, ζήτησα και πήρα το βιβλίο της Γένεσης για να δω ακριβώς πως είναι. διότι άνθρωποι είμαστε, ξεχνάμε, μπερδεύουμε κλπ. Και ως εν δυνάμει επιστήμων, δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να υποστηρίζει επίσημα κάτι πριν ψάξω στη βιβλιογραφία, μόνο κ μόνο επειδή ειχα ακούσει κα΄τι από καποιον και με έπεισε!
όσο για τον κήπο της Εδέμ, επιστήμονες έχουν προσδιορίσει στο περίπου την τοποθεσία που ήταν (κοντά στους Τιγρη κ Ευφράτη) βάσει δεδομένων ιστορικών (πού θα μπορούσε να ζήσει ο άνθρωπος, ιστορικές, ανιρωπολογικές, κλιματικές, γεωγραφικές κλπ μελέτες έχουν γίνει) και παράλληλα με τη Γένεση για να δουν κατά πόσο ή όχι στέκει η "θεωρία" της.
και βρε παιδιά αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω για το "ο εν τοις ύδασι την γη κρεμάσας": βρε βρε βρε...δείτε το ότι ο υμνωδός (και όχι το ιστορικό κείμενο της Αγ. Γραφής) ήθελε να κάνει αντίθεση ο άνθρωπος με το "κρεμάται επί ξύλου". δλδ όταν εμείς λέμε: έφαγα τον κόσμο να σε βρω ή τον είδα κ τρελάθηκα ή πήγε η καρδιά μου στο στομάχι μου... τα εννοούμε όλα αυτά; έκφραση είναι! κοίτα να δεις πού κόλλησαν! σε έναν ύμνο! δηλαδή γιατί δεν κάνετε έτσι όταν κπ τραγουδιστής/συγκρότημα λέει κατι που αντιβαίνει στη λογική/επιστήμη; (π.χ. I Just Died In Your Arms Tonight: πωπω! Ο τραγουδιστής είναι φάντασμα παιδιά! Αφού πέθανε πώς τραγουδάει; αυτός ο άνθρωπος που το λεει έχει καταρίψει κάθε φυσικό νόμο! τραγουδα΄κ τον ακούμε κ μετά θάνατο! :P :P :P)

« Τελευταία τροποποίηση: 07/09/06, 01:27 από nefelh »
κι άμα σταθείς στα ίδια μέρη κι αν αγαπήσεις τις ίδιες μουσικές θα πει ότι τυχαία δε βρεθήκαμε θα πει ότι δε φύσηξε τυχαία ο άνεμος που σμίγει των ανθρώπων τις ζωές...

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #451 στις: 07/09/06, 00:31 »
το χωρίζω σε δεύτερο για να μην φαίνεται σαν κατεβατό ;) οχι οτι δεν ειναι :P
Santa> δεν αναφέρεται πουθενά μήλο: καρπός λένε τα γραπτά! τώρα πως επικράτησε το μήλο, είναι άλλο θέμα ;). λεπτομέρειες... απλά τώρα βρήκα ευκαιρία να διορθώσω τα κακώς κείμενα :P
 juggernot breaker*> την αλήθεια όμως δεν θα την αναζητήσουμε σε ανθρώπους, αλλά γεγονότα. σωστά; άρα δεν μας νοιάζει αν/ποιός την ξέρει (κι ας λέγεται κι Εκκλησία). μόνοι μας θα τη βρούμε μετά από έρευνα :)
όσο για το θέμα της ζωής, εγώ πιστεύω ότι ήταν και λίγο τυχαίο το πράμα. αδυνατώ να το εξηγήσω. εδώ δεν μπορούν οι επιστήμονες. θα μπορώ εγώ; σε αυτό είναι θέμα πίστης. πραγματικά. προσωπικά, αν και πιστεύω ότι υπάρχει μια ανώτερη δύναμη στον κόσμο, η δημιουργία της ζωής μπορεί να ήταν σκόπιμη από κάποιον (έτσι λέει η Εκκλησία), μπορεί όμως και όχι. να ήταν τυχαίο γεγονός. γι αυτό κ σε άλλα σύμπαντα (αν υπάρχουν) μπορεί να υπάρχει ζωή και σε άλλα όχι. αυτό κανείς δεν το ξέρει και δεν νομίζω ότι θα το βρούμε κ ποτέ. ανεξάρτητα με τα δεδομένα κα΄θε φορά, μετράει κ η σκοπιά που θα το δεις το πράμα.

και τέλος να συμπληρώσω: χαλαρώστε λίγο με το θεμα της π.διαθήκης. ούτε κανένα επιστημονικό κείμενο είναι, ούτε καθορίζει τα πιστεύω κανενός και τόσο στην τελική. και το λέω αυτό διότι αν δεν υπήρχε η καινή, πραγματικά σκασίλα μας μεγάλη για την ιστορία των εβραίων. το είχα σκεφτεί παλιότερα και είχα καταλήξει ότι δεν θα πίστευα φυσικά σε ιστορίες ανθρώπων. δυστυχώς όμως ήρθε ο Ιησούς και είπε κπ πράματα. πιστεύω ότι η διδασκαλία του Ιησού με εκφράζει αρκετά αν όχι πληρως. τι είπε ο άνθρωπος; για αγάπη μίλησε. δεν πείραξε κανένα. εμείς τα κάναμε σκατά αυτά που είπε και για κοινωνικούς κυρίως λόγους επικράτησαν άλλα και παραμερίστηκαν άλλα (και να ρίξω και το φεμινιστικό μου: οι άντρες φταίνε γι αυτό). είμαι εγωιστρια όμως, και δεν με νοιάζει τι λεει ο καθένας που θέλει να εκμεταλλευτεί τη θεση του. προσπαθώ να έχω τις δικές μου αρχές και να διακρίνω τι είναι γνήσιο και τι όχι. και προχωρώ στη ζωή μου προσπαθώντας να την κάνω καλύτερη κ οχι να γκρινιάζω για τη διαφθορά των άλλων. κι ας μην τους βάζουμε κι όλους στο ίδιο καζάνι. όπως υπάρχουν και "καραγκιόζηδες" γιατροί και δικηγόροι, αλλά και καλοί, έτσι πιστεύω ότι υπάρχουν και σωστοί ιερείς. και ας είναι ελάχιστοι. αρκεί που υπάρχουν!
« Τελευταία τροποποίηση: 07/09/06, 01:29 από nefelh »
κι άμα σταθείς στα ίδια μέρη κι αν αγαπήσεις τις ίδιες μουσικές θα πει ότι τυχαία δε βρεθήκαμε θα πει ότι δε φύσηξε τυχαία ο άνεμος που σμίγει των ανθρώπων τις ζωές...

Αποσυνδεδεμένος inthewoods

• Παλιός
  • ελευθερία στην έκφραση, ζωή δίχως τάξεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #452 στις: 07/09/06, 01:47 »
ειναι λιγο ασχετο (?) με το θεμα αλλα δν αντεξα μολις το ειδα

[το συνημμένο έχει διαγραφεί από τον Διαχειριστή]
Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια. Στο μυαλό είναι ο Στόχος, το νου σου ε;

Αποσυνδεδεμένος TheVrachnoprofiter

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #453 στις: 07/09/06, 02:00 »

:D :D :D LOL! Μα αν είναι ποτέ δυνατόν... ΝΑ ΣΕ ΦΥΛΑΕΙ!  :D
Really don't mind if you sit this one out...

http://vromikopsomi.wordpress.com/
http://www.passa-tempo.gr/

Αποσυνδεδεμένος juggernot breaker*

• Θαμώνας
  • Eγω+εσυ=τα παντα...Εγω=τιποτα
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/dimitrisbenekos
« Απάντηση #454 στις: 07/09/06, 10:32 »

μεγαλυτερο νταβατζηλικι δεν εχω ξαναδει... >:(
ΑΣ ΗΣΟΥΝ ΑΕΡΑΣ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...
ΑΣ ΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ.ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ?

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • There's no business like show business!
    • Προφίλ
« Απάντηση #455 στις: 07/09/06, 11:36 »
Η  πίστη δεν είναι αυτή που μαθαίνουμε στα σχολεία. Ο Χριστός δεν απαγόρεψε στις γυναίκες να μπαίνουν στο ιερό,όπως γίνεται σήμερα.Ο Χριστός εξίσωσε την γυναίκα με τον άνδρα. Εγώ πιστεύω εφόσον ξέρω και δεν αρκούμαι στα ψέμματα που καθημερινά κατακλύζουν την κοινωνία μας.
Δυστυχώς αυτά που βλέπουμε στους ανατολικούς λαούς γύρω από τη γυναίκα θα συνεχίσουμε να τα βλέπουμε. Μία γυναίκα επειδή απάτησε τον άνδρα της,βιάστηκε δημοσίως από όλους τους άνδρες του χωριού. Μία γυναίκα που σκότωσε τον βιαστή της,λιθοβολίστηκε δημοσίως..τι να πει κανεις.....

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Όλα είναι στο μυαλό,πόνος και γιατρειά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #456 στις: 07/09/06, 11:37 »

Αν είναι δυνατόν!
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

Αποσυνδεδεμένος actr

• Ο μικρός Βελζεβούλης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • www.ektakta.gr
« Απάντηση #457 στις: 07/09/06, 11:51 »
πιστεύω ότι η διδασκαλία του Ιησού με εκφράζει αρκετά αν όχι πληρως. τι είπε ο άνθρωπος; για αγάπη μίλησε. δεν πείραξε κανένα.
Να σε ενημερώσω απλώς οτι αυτά τα τρομερά και συνταρακτικά πια πράγματα που είπε ο Ιησούς, έχουν ειπωθεί κάτι χιλιάδες χρόνια πριν στον τόπο σου...
Επίσης οσον αφορά στην ΠΔ...
Δεν σε καταλαβαίνω. Απο τη μία λες πως η Γένεση επιβεβαιώνεται ενώ απο την άλλη απορρίπτεις ολο το υπόλοιπο βιβλίο..Αν θελεις μου εξηγείς αυτή τη λογική της κοπτοραφής?
MasterNet - ανάπτυξη web εφαρμογών - δημιουργία διαδικτυακής εταιρικής ταυτότητας

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #458 στις: 07/09/06, 13:36 »
πιστεύω ότι η διδασκαλία του Ιησού με εκφράζει αρκετά αν όχι πληρως. τι είπε ο άνθρωπος; για αγάπη μίλησε. δεν πείραξε κανένα.
Να σε ενημερώσω απλώς οτι αυτά τα τρομερά και συνταρακτικά πια πράγματα που είπε ο Ιησούς, έχουν ειπωθεί κάτι χιλιάδες χρόνια πριν στον τόπο σου...
Επίσης οσον αφορά στην ΠΔ...
Δεν σε καταλαβαίνω. Απο τη μία λες πως η Γένεση επιβεβαιώνεται ενώ απο την άλλη απορρίπτεις ολο το υπόλοιπο βιβλίο..Αν θελεις μου εξηγείς αυτή τη λογική της κοπτοραφής?
ναι. τα είπαν. ένας λόγος παραπάνω λοιπόν να τα δεχθω
επαναλαμβάνω: σε καμία περιπτωση δεν το δεχομαι ως ιστορικό κείμενο (ισως σαν κειμενο με ιστορικα στοιχεια όμως, ναι). δεν λέω ότι το απορρίπτω. πουθενά δεν το λεω. απλά δεν ειναι επιστημονικό ιστορικό κειμενο. ταυτόχρονα, βλέπωντας τους επιστήμονες να επαληθεύουν τα γεγονότα που αναφέρονται, λέω ότι μου κάνει εντύπωση το γεγονός αυτό. πώς σου προκαλεί εντύπωση πχ η γνώση των αρχαιων Αιγυπτίων σε κάποια θέματα; έτσι ενα πράμα ;) δεν νομίζω οτι φασκω κ αντιφασκω με αυτά που λεω. πάρε για παραδειγμα την Ιλιάδα ή την Οδύσσεια. δεν ειναι ιστορικά κείμενα, είναι έπη, με ιστορικά στοιχεία μέσα τους. και μάλιστα πολλά από αυτά επιβεβαιώνονται από τους επιστήμονες σήμερα (ακριβής τοποθεσία της τροίας κλπ)

Αποσυνδεδεμένος actr

• Ο μικρός Βελζεβούλης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • www.ektakta.gr
« Απάντηση #459 στις: 07/09/06, 13:46 »
ναι. τα είπαν. ένας λόγος παραπάνω λοιπόν να τα δεχθω
Οκ..και γιατί να μην αποδεχθείς το αυθεντικό τότε?
επαναλαμβάνω: σε καμία περιπτωση δεν το δεχομαι ως ιστορικό κείμενο (ισως σαν κειμενο με ιστορικα στοιχεια όμως, ναι). δεν λέω ότι το απορρίπτω. πουθενά δεν το λεω. απλά δεν ειναι επιστημονικό ιστορικό κειμενο. ταυτόχρονα, βλέπωντας τους επιστήμονες να επαληθεύουν τα γεγονότα που αναφέρονται, λέω ότι μου κάνει εντύπωση το γεγονός αυτό. πώς σου προκαλεί εντύπωση πχ η γνώση των αρχαιων Αιγυπτίων σε κάποια θέματα; έτσι ενα πράμα ;) δεν νομίζω οτι φασκω κ αντιφασκω με αυτά που λεω. πάρε για παραδειγμα την Ιλιάδα ή την Οδύσσεια. δεν ειναι ιστορικά κείμενα, είναι έπη, με ιστορικά στοιχεία μέσα τους. και μάλιστα πολλά από αυτά επιβεβαιώνονται από τους επιστήμονες σήμερα (ακριβής τοποθεσία της τροίας κλπ)
Αρα λοιπόν με λίγα λόγια θεωρείς αυτά που λέει σωστά...δεν λέμε κάτι διαφορετικό..
MasterNet - ανάπτυξη web εφαρμογών - δημιουργία διαδικτυακής εταιρικής ταυτότητας

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Elen sila lumenn omentielvo
    • Προφίλ
« Απάντηση #460 στις: 07/09/06, 16:31 »
οχι ρε αποστολη..λεει απλα αν καταλαβα δλδ οτι ειναι περιεργο που ενα μη ιστορικο κειμενο περιεχει πολλες αληθειες για τον κοσμο...οχι ομως οτι ΟΛΑ αυτ απου λεει ειναι αληθειες η ματαφραζονται ακριβως...
My spirit is crying for love so tired of being alone
I Remember He came here to steal, and You are his stealer of souls

http://img74.imageshack.us/img74/4245/53408797vz8.jpg

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #461 στις: 07/09/06, 17:49 »
ο συμεών με κάλυψε. ακόμα κ αν όλα αυτά που λεει είναι αλήθειες, εγώ δεν μπορώ να το ξερω αυτό αν δεν το ψάξω μόνη μου. δεν θα δεχθώ ό,τι λεει χωρίς έρευνα (έστω κ μικρή). μπορεί κπ να είναι σωστά και άλλα όχι. δεν θα τα πάρω γουρούνι στο σακί!
όσο για το αυθεντικό: ο Ιησούς δεν έλεγε μόνο, στην πράξη ήταν και ό,τι πρέσβευε. αυτό έχει σημασία για μένα. για να έχω κπ ως παράδειγμα, πρέπει να το βλέπω ότι αυτά που λεει τα εφαρμόζει στην πράξη. και ο συγκεκριμένος είπε κατ'εμέ πολύ πιο ουσιώδη από όσα έχουν πει άλλοι. αλλά και πάλι, είμαι ανοιχτή να μου φέρεις παραδειγματα ανθρώπων που έχουν πει τα ίδια (γιατί θέλω να δω ακριβώς ποιούς εννοείς). άλλωστε ο καθένας έχει τα δικά του πρότυπα στη ζωή και σε κάθε τομέα. π.χ. για τα στοιχειώδη σωμάτια δεν θα αποδεχθώ ως αυθεντία κανένα Χριστό ή Πάπα αλλά και για εφαρμογή της αγάπης στην καθημερινή μας ζωή δεν δέχομαι και κανέναν Αινστάιν. έτσι; ;)

Αποσυνδεδεμένος actr

• Ο μικρός Βελζεβούλης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • www.ektakta.gr
« Απάντηση #462 στις: 07/09/06, 22:57 »
Αγαπητή μου το τί έκανε στην πράξη ο Χριστός δεν μπορείς να το ξέρεις (και οχι μόνο αυτό..αλλα δεν θα το προχωρήσω) καθώς δεν υπάρχει καμιά ιστορική πηγή που να το επιβεβαιώνει...
Οπότε οπως καταλαβαίνεις είναι θέμα καθαρά δικής σου επιλογής για το αν θα το πιστέψεις ή οχι..
Αναφέρομαι στα "Ορφικά" (Ορφικούς ύμνους) όπου εκεί αναφέρονται ολα αυτά τα καλούδια που μας λέει και ο καλός Χριστούλης...
Οσο για το τελευταίο..μαζί σου..έκαστος στο είδος του;)

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #463 στις: 07/09/06, 23:08 »
ναι βρε, δεν μπορούμε να τα ξερουμε όλα. όσα ξέρω μου αρκούν όμως. επιλέγω να έχω αυτόν ως προτυπό μου σε μερικά θεματα καλώς ή κακώς. από το να έχω άλλους  :P ;D. ισως καποτε να αλλαξω γνώμη. προς το παρόν με καλύπτει η κατασταση. οπότε...keep on ;)

Αποσυνδεδεμένος actr

• Ο μικρός Βελζεβούλης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • www.ektakta.gr
« Απάντηση #464 στις: 07/09/06, 23:19 »
εχμ...οκ...μάιστα
keep on then...;D

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #465 στις: 08/09/06, 10:20 »
Για την ιστορικοτητα κ την υπαρξη του Χριστου, προτεινω το βιβλιο το βιβλιο "Μαρτυριες" του Ian Wilson ( δυστυχως δεν θυμαμαι αυτη τη στιγμη εκδοσεις ), οπου στηριζομενος σε αποψεις καθηγητων  πανεπιστημιου και πηγων απο αρχαιολογικες μελετες, ξεδιπλωνει πανω στα Ευαγγελια ( και οχι μονο στα γνωστα 4 ), την αποδειξη οτι υπηρξε ο Χριστος.
Οσο για την ερμηνεια της Π.Διαθηκης, αν και δεν θελω να φανει πως κανω διαφημισεις σε βιβλια και εκδοσεις, θα προτεινα το βιβλιο "Ερμηνεις της Π.Διαθηκης", απο τον Ιωαννη Χρυσοστομο. Αντιστοιχο, αλλα πιο δυσκολοδιαβαστο απ'οτι μου εχουν πει, εχει γραψει και ο Μεγας Βασιλειος.
Δεν πολυκαταλαβα με ποιον τροπο συνδεονται τα Ορφικα με αυτα που ειπε ο Χριστος...Γιατι ακομα και η ουτοπια του κουμμουνισμου θα μπορουσε ανετα να πει κανεις οτι ειναι αποτελεσμα της φιλοσοφιας του Χριστιανισμου ( ισοτητα κλπ κλπ ), αλλα φυσικα δεν ειναι! Μην μπερδευουμε τη φιλοσοφια και την "μυθοθεολογια" ( αν και δεν υπαρχει αυτη η λεξη... ) των αρχαιων Ελληνων με τον Χριστιανισμο.
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #466 στις: 08/09/06, 12:27 »
το οτι υπήρξε ο Ιησούς είναι κατά τη γνώμη μου χαζομάρα να το αμφισβητεί κάποιος. να αμφισβητήσει τη θεότητά του ή άλλα οκ. αλλά ότι υπήρξε σαν πρόσωπο κπ στιγμή στην Ιστορία...ε! αυτό και οι άθεοι ερευνητές της ιστορίας το έχουν δεχθεί βάσει κειμένων και γραπτών που έχουν βρεθεί από εκείνη την εποχή σε διάφορες περιοχές και από εντελώς διαφορετικούς/άσχετους συγγραφείς.

Αποσυνδεδεμένος Iroukos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...όπου γης & πατρής...!!! ΤΑΞΙΔΙΑΡΑ ΨΥΧΗ!!!!!
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • ALOE VERA (FLP)
« Απάντηση #467 στις: 08/09/06, 13:38 »
το οτι υπήρξε ο Ιησούς είναι κατά τη γνώμη μου χαζομάρα να το αμφισβητεί κάποιος. να αμφισβητήσει τη θεότητά του ή άλλα οκ. αλλά ότι υπήρξε σαν πρόσωπο κπ στιγμή στην Ιστορία...ε! αυτό και οι άθεοι ερευνητές της ιστορίας το έχουν δεχθεί βάσει κειμένων και γραπτών που έχουν βρεθεί από εκείνη την εποχή σε διάφορες περιοχές και από εντελώς διαφορετικούς/άσχετους συγγραφείς.

αυτο ναι...συμφωνω κ γω...!

Αποσυνδεδεμένος actr

• Ο μικρός Βελζεβούλης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • www.ektakta.gr
« Απάντηση #468 στις: 08/09/06, 14:48 »
Δεν υπάρχει καμιά ιστορική πηγή που να αποδεικνύει την ύπαρξη του Χριστού!
Τις σημαντικότερες πληροφορίες τις έχουμε απο τους ευαγγελιστές οι οποίοι όχι μόνο δεν θεωρούνται ιστορικά πρόσωπα, οχι μόνο ξεκίνησαν να γράφουν τα ευαγγέλια 40 χρόνια αργότερα αλλα και τα στοιχεία που δίνουν είναι αντικρουόμενα μεταξύ τους...
Τα συμπεράσματα δικά σας...;)

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #469 στις: 08/09/06, 15:58 »
Τα συμπερασματα τα δικα σου, μπορουν να προελθουν απο τη μελετη του βιβλιου που σου προτεινα..Δεν ξεκινησαν ολα τα ευαγγελια μετα απο τα 40 χρονια...Και οποιος ερευνητης το λεει αυτο, καλυτερα να κοιταξει το παλαιοτερο ( το κατα Ματθαιον ), που ειναι περιπου 10-20 χρονια αργοτερα απο το θανατο Του.Αυτο που μπερδευουν οι περισσοτεροι ειναι, πως η ονομασια του καθε Ευαγγελιου, εχει σχεση με τον συγγραφεα του. Το οτι τα Ευαγγελια δεν ειναι γραμμενα απο τον Λουκα, τον Ματθαιο, κλπ ειναι σιγουρο 100% ( αν και συμφωνα με το βιβλιο το Κατα Ματθαιον περιεχει αναφορες που δειχνουν την "μαρτυρια" του συγγραφεα ).
Επισης, μη ξεχνας οτι γραφτηκαν σε μια εποχη, οπου οι Χριστιανοι διωκονταν. Το οτι κανεις πχ δεν γνωριζει την ιστορικη υπαρξη του πατερα σου ( μιας και δεν το συναντησε κανεις μας ), δεν σημαινει και πως δεν υπηρξε..Η αμεση μαρτυρια του, ειναι η δικη σου υπαρξη..Το οτι ενας Αποστολος Πετρος και ενας Αποστολος Παυλος, εκαναν περιοδειες ( με τον τελευταιο να αφηνει το σημαδι του και στην Αθηνα..και σε αυτο δεν υπαρχει καμια αμφισβητηση ), αποδεικνυει τη μαρτυρια της υπαρξης του Χριστου. Αυτα τα απλα παραδειγματα, ειναι αρκετα για να καταλαβεις οτι απο τη μια, τα Ευαγγελια εχουν σκοπο την εκμαθηση της διδασκαλιας του Κυριου και οχι την ιστορικη μελετη της εποχης, ενω απο την αλλη το οτι οι αποδειξεις υπαρξης του Χριστου ειναι περισσοτερες απο τις αποδειξης "ανυπαρξιας" του.
« Τελευταία τροποποίηση: 08/09/06, 16:02 από freemind »
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος FAIRY-The return!

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #470 στις: 09/09/06, 22:40 »
(Δεν έχω διαβάσει όσα έχουν γραφτεί πιο πριν)

Πιστεύω στην λογική...Πιστεύω στο ότι ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο κι ο πίθηκος απο κάτι άλλο και όλα τα πλάσματα από ενα-δυο μορια που γιναν κύτταρα και ότι η γη προέρχεται απτο big bang και ού το κάθε εξης.... Επίσης πιστεύω ότι η θρησκεία είναι καθάρα ενας τρόπος ή καλύτερα ένα μέσο : 1ον Για να χειραγογούνται οι άνθρωποι
2ον για να υπάρχει μια ευλογη αφορμή για πολέμους, έχθρες, αιώνια μίση, πολιτικές αντιπαραθέσεις...
Πόσες φορές οι μουσουλμάνι επικαλέστηκαν το κοράνι και το λεγόμενο ζιχατ (= ιερός πόλεμος) για να πολεμήσουν με λύσσα άλλους λαούς?... Ή πόσες φορές όταν γινόταν μια σφαγή έλεγαν αυτοί που επιτέθηκαν απλώς την φράση "ήταν θέλημα θεού" και τελείωνε εκεί το ζήτημα?...Ή ενα ακόμη παράδειγμα οι σταυροφορίες, οι οποίες καθως φένεται είχαν καθαρά πολιτικούς σκοπούς, δεν επικαλέστηκαν, και μάλιστα στο έπαρκο, τον χριστιανισμό??...
Αρα λοιπον "η θρησκία είναι το όπιο του λαού..."
« Τελευταία τροποποίηση: 09/09/06, 22:43 από fairy »

old_lion

• Επισκέπτης
« Απάντηση #471 στις: 09/09/06, 23:11 »
"...Αρα λοιπον "η θρησκεία είναι το όπιο του λαού..."

Όχι , είναι τα πιστεύω και οι ιδέες τού κάθε ανθρώπινου πλάσματος
τού όποιου λαού.

Στη θέση τής θρησκείας θέλεις να βάλω τα χαπάκια ecstasy
που χαπακώνουν τόσες και τόσοι νεαρές - νεαροί στα κλαμπάκια ?
Θέλεις να βάλω και τα άλλα νεώτερα χαπάκια που βγάζουν διαρκώς ?

Είναι καλλίτερα τα χαπάκια από τη θρησκεία , τις ιδέες και τα πιστεύω ?

Η Μέση Ανατολή παραμένει υπό κηδεμονία και κατοχή .

Τα υπόλοιπα είναι φυσικά επακόλουθα .

Οι Άραβες διέσωσαν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό
όταν οι Ευρωπαίοι βούλιαζαν στον Μεσαίωνά τους και πέθαιναν
στη χολέρα τους και την πανούκλα τους .

Το τότε Βυζάντιο ομφαλοσκοπούσε .

Μαρούλα , Μαράκι , Μαριώ ,
τέτοια ατοπήματα ας μην κάνεις από τόσο νωρίς .

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #472 στις: 10/09/06, 01:10 »
Λαθος κοιτατε.... Γιατι να μη διαχωρισουμε την θρησκεια απο την πιστη? Κοιτα πρεπει μερικοι να σκεφτειτε γιατι πιστευει ενας ανθρωπος. Γιατι η θρησκεια μπορει να χειραγωγει? ΟΤαν ρωτησεις καποιον αν πιστευει και σου πει οτι πιστευει σε κατι οτι και να ναι αυτο εχει καποιους λογους. Θα παρω σαν τρανταχτο παραδειγμα αυτο της fairy

Πιστευεις σε κατι. Σε τι? Στην επιστημη. Στη λογικη εξηγηση των πραγματων. Σε κατι που σου δειξανε και σου φανηκε σωστο. Γιατι λοιπον να μην υποθεσουμε οτι αυτο που σου δωσανε να πιστεψεις ειανι λαθος? Γιατι να μην υπαρχει και μια αλλη εξηγηση που εκμεταλευονται οι ιδιοι που κανουν πολεμους εξ αιτιας των θρησκειων για δικο τους οφελος εις βαρος σου?

Η θρησκεια ειναι τοσο μεγαλος κλαδος στην ανθρωποτητα και εχει παιξει τετοιο ρολο (σαν ορος σαν οτι θες παρτο) που δεν μπορεις να την αποριψεις με ενα απλο "θελανε να κανουν πολεμο και ψαχνανε αφορμη" Αν θελανε θα βρισκανε χιλιαδες.Οι πρωτοι ανθρωποι που ειδαν τον κεραυνο και τον θεοποιησανε δεν νομιζω να θελανε να κανουν πολεμους.

Τι κανει ομως τον πολεμο?τα συμφεροντα., Η θρησκεια τι ειναι συνηθως? η αφορμη. Και πως γινεται η αφορμη? φανατιζοντας και δογματιζοντας τον κοσμο. Αυτο ομως ειναι αλλο πραγμα απο την πιστη. Ειπα και παραπανω και διαβασε το αν δεν σου κανει κοπο την αποψη μου περι θεου, μην τα επαναλαμβανω.

Λιονταρι δεν... Το συμπερασμα της fairy ισχυει μονο αν παρουμε την θρησκεια στενα. Εκκλησια η οποιαδηποτε αντιστιχη "εκπροσως" καθε θρησκειας επι γης. Επισης το βυζαντιο μπορει να ομφαλοσκοπουσε αλλα εχει διασωση ΚΑΙ αυτο αρκετα αρχαια ελληνικα κειμενα. Οχι οτι θελω να υπερασπιστω τις καταστροφες που εκανε στον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο ξερω αρκετα για να αντιληφθω τα γεγονοτα. Ομως υπηρξαν και φορες που το βυζαντιο διεσωσε κομματια του αρχαιου πνευματος. Μην τα εισωπεδονουμε ολα. Επισης ειναι ασχετο με το θεμα.

Επισης αλλο οι πολιτικες ιδεες η οι ιδεες που σου περνανε οι πολιτικοι και αλλο τα βαθυτερα πιστευω που αντιπροσωπευουν καποιες θρησκειες.

Δεν εχω καμια διαθεση να υπερασπιστω καμια θρησκεια και κανενα δογμα μιας και δεν ταυτιζομαι απολυτα με κανενα επισης δεν προκειτε να αναλυσω αν πιστευω εγω σε κατι διοτι δεν σε αφορα απλα ας δουμε τα πραγματα σφαιρικα και οχι μονοπλευρα. Αλλωστε καλυτερη μεθοδος για την ανευρεση της αληθειας δεν ειναι αλλη απο την διαλεκτικη την "μαιευτικη" του Σωκρατη.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος kain

• Παλιός
  • Still On The Road
    • Προφίλ
« Απάντηση #473 στις: 10/09/06, 02:29 »
Πιστεύω στο ότι ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο

Να ξεκαθαρίσουμε πως δεν προερχόμαστε απ' τον πίθηκο, αλλά από έναν κοινό πρόγονο ονόματι "Παραπίθηκο", που έζησε περίπου πριν 38 εκατ. χρόνια και οι πληθυσμοί του οποίου εξελίχθηκαν χωριστά στις οικογένειες των καταρρινών Πρωτευόντων (Κερκοπίθηκοι, Πογκίδες - π.χ. χιμπατζής, και Ανθρωπίδες - η αφεντιά μας). Είναι σφάλμα να αναζητούμε την προέλευση ενός οργανισμού στους εξελικτικά σύγχρονούς του. :)

η γη προέρχεται απτο big bang

Θυμάμαι τον μοναδικό θεολόγο που γνώρισα με την απαραίτητη ψυχραιμία να συζητήσει πέρα από φανατισμούς και απολυτότητες, να αναφέρει: "Οι βιολόγοι και οι φυσικοί σας εξηγούν από τί και πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος. Στο δικό μου μάθημα θα εξετάσουμε ποιός και πώς δημιούργησε τον κόσμο. Κρατήστε κατα νου αυτή τη σημαντική διαφορά και θα αποφύγουμε πολλές ανούσιες κόντρες και αδιέξοδα". Ομολογώ πως είχε δίκιο: τα σημεία εκκίνησης των θεολογικών θεωριών για τη ζωή και εκείνων των θετικών επιστημών έχουν διαφορετικές προϋποθέσεις.
Οι θεολογικές θεωρίες, όντας προσωποκρατικές, υπήρξαν περισσότερο "εύληπτες", εξ ου και εκλαϊκεύτηκαν σε τεράστιο βαθμό, βοηθούσης και της εισβολής της θρησκείας στη λαογραφία.
Από την άλλη πλευρά, οι θεωρίες των θετικών επιστημών έχουν να αντιμετωπίσουν το εμποδίο ενός φύσει "ελιτισμού" (διότι δεν νοείται να έχει κανείς απαίτηση π.χ. από την αγρότισσα γιαγιά να έχει γνώσεις φυσικής, χημείας, βιολογίας, τί είναι η Μεγάλη Εκρηξη κτλ.). Πάντως, τα πρώτα πειράματα του Stanley Miller στη δεκαετία του '50, κατάφεραν να αποδείξουν την αβιογένεση των οργανικών μορίων, χρησιμοποιώντας συνθήκες εργαστηρίου (π.χ. θερμοκρασία, ακτινοβολία) και ανόργανες ουσίες που πιθανόν επικρατούσαν όταν πρωτοεμφανίστηκε η ζωή. Εκτοτε αυτά τα αποτελέσματα επαληθεύτηκαν.
Και στα "ψιλά γράμματα" μια λεπτομέρεια με το χαριτωμένο όνομα "de facto αποδοχή" ορισμένων παραγόντων για την προέλευση του κόσμου και της ζωής, τόσο ως προς το τί, όσο και ως προς το ποιός...

Αποσυνδεδεμένος rocknrolldemon

• Θαμώνας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
« Απάντηση #474 στις: 10/09/06, 12:51 »
(Δεν έχω διαβάσει όσα έχουν γραφτεί πιο πριν)

Πιστεύω στην λογική...Πιστεύω στο ότι ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο κι ο πίθηκος απο κάτι άλλο και όλα τα πλάσματα από ενα-δυο μορια που γιναν κύτταρα και ότι η γη προέρχεται απτο big bang και ού το κάθε εξης.... Επίσης πιστεύω ότι η θρησκεία είναι καθάρα ενας τρόπος ή καλύτερα ένα μέσο : 1ον Για να χειραγογούνται οι άνθρωποι
2ον για να υπάρχει μια ευλογη αφορμή για πολέμους, έχθρες, αιώνια μίση, πολιτικές αντιπαραθέσεις...
Πόσες φορές οι μουσουλμάνι επικαλέστηκαν το κοράνι και το λεγόμενο ζιχατ (= ιερός πόλεμος) για να πολεμήσουν με λύσσα άλλους λαούς?... Ή πόσες φορές όταν γινόταν μια σφαγή έλεγαν αυτοί που επιτέθηκαν απλώς την φράση "ήταν θέλημα θεού" και τελείωνε εκεί το ζήτημα?...Ή ενα ακόμη παράδειγμα οι σταυροφορίες, οι οποίες καθως φένεται είχαν καθαρά πολιτικούς σκοπούς, δεν επικαλέστηκαν, και μάλιστα στο έπαρκο, τον χριστιανισμό??...
Αρα λοιπον "η θρησκία είναι το όπιο του λαού..."

συμφωνώ μαζί σου στο ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε απο τον bing bang μάλιστα διάβασα εχθές sto science illustrated ότι έχει ξεκίνει αποστολή για τον Πλούτωνα(χωρίς ανθρώπους βέβαια) και όταν θα φτάσει στην απομακρησμένη περιοχή του θα μάθουμε πολλά ακόμη για την γέννηση του σύμπαντος επειδή εκεί επικρατούν θερμοκρασίες -250 βαθμών τις κλίμακας Κελσίου και οι ουσίες που συμμετήχαν στο bing bang έχουν διατηρηθεί!!!
I can achieve the immortality by not wearing out, you can achieve the immortality simply by doing one great thing