λοιπόν τελείωσε το θέμα ο κόσμος δεμιουργήθηκε απο την μεγάλη έκρηξη αν κάποιος δεν θέλει να το πιστέψει τότε είναι δικό του το πρόβλημα.επίσης όποιος πιστεύει ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε απο τον θέο(όχι να πιστεύει στον θεό)αλλά ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε απο αυτόν τότε είναι βαθιά νυχτωμένος.
οταν λες ο κοσμος τι εννοείς; το σύμπαν μας μάλλον ότι δημιουργήθηκε από τη μεγάλη έκρηξη. διότι οι νέες θεωρίες λένε ότι υπήρχε κάτι και πριν από αυτό. και χρόνος και "κάτι". ψάξτο λίγο πριν είσαι τόσο απόλυτος ειδικά σε θέματα που δεν γνωρίζεις καλά! κοίτα λίγο στις υπερχορδές και στη θεωρία του πληθωρισμού που αναφέρθηκε παραπάνω...
"ρε συ μέρι εκεί γνωρίζει η ανθρωπότητα(εκτός απο την NASA που γνωρίζει πολλά περισσότερα). Μένει να ανακαλυφθεί τι έγινε πριν την Μ.Έκρηξη μέρι εκεί μπορούν να επιβεβαιώσουν οι επιστήμονες. Που σημαίνει ότι το έχουν αποδείξει."
απλά ενημέρωση: εδώ οι επιστήμονες δεν ξέρουν τι έγινε ΜΕΤΑ τη μεγάλη έκρηξη (ξέρουν μόνο
μετά το 10^-43 δευτερόλεπτο). το πιο πριν, τώρα
κοντεύουν να το ανακαλύψουν με τις υπερχορδές. και δεν είναι τόσο η NASA αυτή που τα ξέρει, αλλά οι θεωρητικοί και αυτοί που ασχολούνται με φυσική υψηλών ενεργειών κλπ! και δεν μπορείς να λες έτσι στο φλου ότι το έχουν αποδείξει! έλεος! οι μεχρι τώρα θεωρίες ερμηνεύουν πολύ καλά κάποια πράγματα, αλλά και πάλι έχουν κενά! γι αυτό και εξελίσσονται άλλες, οι οποίες ερμηνεύουν περισσότερα και σε μεγαλύτερο βάθος τις επικρατούσες απόψεις και δημιουργούν ταυτόχρονα λιγότερα προβλήματα-κενά.
"Δηλαδή σου ακούγετε ποιο λογικό να υπήρχε ο κύπος του παραδείσου;με τον Αδάμ και την Εύα;"
άλλη μια πληροφόρηση: Στη Γένεση δεν ξεκινά ο Θεός τη δημιουργία του κόσμου με τον άνθρωπο: ξεκινά με τον ουρανό και τη γη (όχι τη Γη, αυτή δημιουργείται τις επόμενες "μέρες"). εγώ το βλέπω σαν τη δημιουργία ύλης (κουάρκ->νουκλεόνια, ηλεκτρόνια -> πυρήνες -> άτομα-> στοιχεία κοκ) και ενέργειας/μεσοαστρικής ύλης.. μετά πάει στο "εγένετο φως και το χώρισε από το σκοτάδι", πράγμα το οποίο έχουν έχουν επιβεβαιώσει οι επιστήμονες ότι έγινε μετά, αφού άρχισαν οι πρώτες αντιδράσεις.
γενικά αν το ψάξεις αναλυτικά το θέμα (ασχολήθηκα με αυτό σε μια εργασία στο φυσικό), η επιστήμη επιβεβαιώνει όσα λέει η Γένεση για τη δημιουργία του κόσμου. Σε καμία περίπτωση δεν την παίρνω εγώ σαν επιστημονικό κείμενο. Μου κάνει εντύπωση όμως που αγράμματοι άνθρωποι έγραψαν τόσο σωστά την ιστορική αλληλουχία των γεγονότων, σε μια εποχή που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είχαν τέτοιες γνωσεις. τύχη; δεν νομίζω. και όχι μόνο οι Εβραίοι. κι άλλοι λαοί που εξίσου σωστά "πέτυχαν" τη σειρά! εν κατακλείδει για άλλη μια φορά, δικαίωμά σου να απορρίπτεις κάτι, αλλά καλό θα ήταν να το έψαχνες πρώτα το θέμα. αν δεν θελεις, πάλι δικαίωμά σου. αλλά τουλάχιστον μην γίνεσαι απόλυτος σε θέματα που δεν ξέρεις, εφόσον εσύ ο ίδιος δεν έψαξες.
και για να μη λεω άλλα και άλλα κάνω, σου λεώ ότι για να σου πω αυτά, ενώ είχα κπ γνώσεις, ζήτησα και πήρα το βιβλίο της Γένεσης για να δω ακριβώς πως είναι. διότι άνθρωποι είμαστε, ξεχνάμε, μπερδεύουμε κλπ. Και ως εν δυνάμει επιστήμων, δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να υποστηρίζει επίσημα κάτι πριν ψάξω στη βιβλιογραφία, μόνο κ μόνο επειδή ειχα ακούσει κα΄τι από καποιον και με έπεισε!
όσο για τον κήπο της Εδέμ, επιστήμονες έχουν προσδιορίσει στο περίπου την τοποθεσία που ήταν (κοντά στους Τιγρη κ Ευφράτη) βάσει δεδομένων ιστορικών (πού θα μπορούσε να ζήσει ο άνθρωπος, ιστορικές, ανιρωπολογικές, κλιματικές, γεωγραφικές κλπ μελέτες έχουν γίνει) και παράλληλα με τη Γένεση για να δουν κατά πόσο ή όχι στέκει η "θεωρία" της.
και βρε παιδιά αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω για το "ο εν τοις ύδασι την γη κρεμάσας": βρε βρε βρε...δείτε το ότι ο υμνωδός (και όχι το
ιστορικό κείμενο της Αγ. Γραφής) ήθελε να κάνει αντίθεση ο άνθρωπος με το "κρεμάται επί ξύλου". δλδ όταν εμείς λέμε: έφαγα τον κόσμο να σε βρω ή τον είδα κ τρελάθηκα ή πήγε η καρδιά μου στο στομάχι μου... τα εννοούμε όλα αυτά; έκφραση είναι! κοίτα να δεις πού κόλλησαν! σε έναν ύμνο! δηλαδή γιατί δεν κάνετε έτσι όταν κπ τραγουδιστής/συγκρότημα λέει κατι που αντιβαίνει στη λογική/επιστήμη; (π.χ. I Just Died In Your Arms Tonight: πωπω! Ο τραγουδιστής είναι φάντασμα παιδιά! Αφού πέθανε πώς τραγουδάει; αυτός ο άνθρωπος που το λεει έχει καταρίψει κάθε φυσικό νόμο! τραγουδα΄κ τον ακούμε κ μετά θάνατο!

)