MACMISIAS:
Εγώ σου ζήτησα να μου πεις τους ψυχολόγους-ψυχιάτρους, καθηγητές φιλοσοφίας ή τους οποιουσδήποτε τέλος πάντων επιστήμονες που υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία περί "Θειστικής μέθης".
Γιατι; Χρειαζεται να κανω επικληση στην αυθεντια;Αυτα που λεω εχουν λογικη συνεχεια..
ΕΣΥ δέχεσαι μόνο επιστημονικά αποδεδειγμένες καταστάσεις.
Επειδη ειναι αποτελεσματα λογικης επεξεργασιας γεγονοτων.Δεν επικαλουμαι την επιστημη στο καθετι,επειδη και η ιδια η λογικη ειναι η βαση της.
Όταν κάποιος νοιώθει μέσα του ότι πετάει ,είναι τόσο ψεύτικο και τεχνητό , όσο το να γελάσει με ένα ανέκδοτο, όσο το να κλάψει με μιά ταινία , όσο ψεύτικα είναι τελικά τα συναισθήματα. Κι εδώ σε ρωτάω.Είναι ψεύτικα τα συναισθήματα;
Αυτο το θεμα αξιζει ενα ξεχωριστο θρεντ.
Και ναι και οχι,επειδη δεν ξερουμε ακριβως πως λειτουργει ο εγκεφαλος..Παντως ολα αυτα που 'νιωθουμε' ειναι αποτελεσματα χημικων διεργασιων του.Οι αιτιες και τα ερεθισματα που τα προκαλουν μπορει να ειναι ειτε αληθινα-αντικειμενικα,ειτε οχι.Οποτε καταληγει ξανα κατα ποσο αυτα τα ερεθισματα ειναι αποδεικτα

Το μεθύσι μπορεί να σε κάνει χαρούμενο, αλλά μπορεί και να σε κάνει να θέλεις να πεθάνεις , μπορεί και να σε κάνει να θέλεις να σκοτώσεις άνθρωπο, ανάλογα με το τι ψυχική διάθεση έχεις όταν πίνεις τελικά το αλκοόλ τονίζει την κατάσταση.
χααχα, ακριβως το ιδιο και με την θρησκεια-θεο!
Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι μοιάζεις να πιστεύεις ότι τα συναισθήματα είναι τόσο κατώτερα εμπιστοσύνης.
Τι εννοεις;Φυσικα και ειναι κατωτερα εμπιστοσυνης, εκτος και αν εισαι ερημιτης.Ζουμε σε συλλογικες μαζικες κοινωνιες, τα συναισθηματα του καθενος δυστυχως/ευτυχως ερχονται δευτερα,μετα απο την λογικη..
Είναι δική σου θέση αυτή. Για μένα δεν ισχύουν μόνο οι απτές αποδείξεις. Γαι μένα ισχύουν και οι ενδείξεις για να πιστεύω ότι κάτι μπορεί να είναι αλήθεια.
Τοτε δεν εχουν θεση στην συλλογικοτητα,μεχρι να τις αποδειξεις με
καθολικα αποδεκτες αποδειξεις.Γι αυτο και ο θεος δεν αποτελει αντικειμενο debate στην επιστημονικη κοινοτητα.
(Δεν ειπα οτι η γνωμη σου πρεπει να σιωπηθει κλπ, απλα οτι ειναι μοναχα προσωπικη σου θεση,και αβασιμη,αφου οι "αποδειξεις" ειναι οπως λες προσωπικες για σενα.)
Η υπόθεση του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος και του Θεού δεν είναι συγκρίσιμες υποθέσεις και το ξέρεις και εσύ αυτό. Το ένα είναι πλακίτσα ή μιά φαντασίωση 10 ανθρώπων, ενώ η πίστη του ανθρώπου στο μεταφυσικό, ξεκινάει από τον Νεάτερνταλ και συνεχίζει μέχρι σήμερα για όλα αυτά τα τετράκις (ίσως λέω λίγα) ανθρώπων που πέρασαν από αυτόν τον πλανήτη.
Ειναι ομως
λογικα ισοδυναμες,και αν διαφωνεις να το συζητησουμε ξεχωριστα σε νεο θεμα.Φαντασιωση 10 ανθρωπων;Η ιπταμενομακαρονοτερατισμος αριθμει εκατομυρια μελη παγκοσμιως, ψαξε το αν δεν με πιστευεις.Η πιστη του ανθρωπου στο μεταφυσικο εχει ριζες στην αγνοια του για την ερμηνεια
φυσικων φαινομενων, και ειναι απομειναρι της εξελιξης μεσω φυσικης επιλογης.Επιπλεον,θρησκειες χρησιμοποιηθηκαν απο τους εξουσιαζοντες για χειραγωγηση των μαζων, κλπ, οι λογοι ειναι πολλοι.
Τελος, το ποσο δημοφιλης ειναι μια ιδεα επηρεαζει το ποσο ειναι αληθης;Σαφως και οχι,αιωνες πριν πιστευαν ΟΛΟΙ οτι η γη ειναι επιπεδη. Κλπ.Falacious argument.
Την αναζήτηση όμως του "υπερφυσικού" ποιά φυσική επιλογή και για ποιό λόγο την έχει βάλει στον άνθρωπο. Η "ανησυχία" αυτή σε τι εξυπηρετεί ;
Στην γνωση του περιβαλλοντος και εκμεταλευση του,ετσι ωστε να αυξανονται οι πιθανοτητες ευημεριας του ειδους..Το επιπεδο της τεχνολογιας σημερα ειναι τρανταχτο παραδειγμα οτι ωφελει αυτη η ταση.Το υπερφυσικο πηγαζει απο πολλους παραγοντες..Αμορφωσια,προκαταληψη,παραδοση, και στο βαθος χρονου, ο ανθρωπομορφισμος σε φαινομενα της φυσης.
Χρειάζομαι να γράψω ένα ολόκληρο βιβλίο σχετικά με τα θετικά που βρίσκω.
Περιληπτικα,μια λιστα βρε αδερφε.Αυτο,αυτο αυτο και αυτο.
Whatever? Whatever? Και παράθεση μόνο 9 λέξεων; Και θες μετά να σου απαντήσω κιόλας...Χώρια ότι δεν απάντησες. Δέχεσαι δηλαδή ότι τα κείμενα σώθηκαν κατόπιν παρέμβασης της καθολικής εκκλησίας. Άρα να που βρήκες και κάτι θετικό.
Ειπα οτι με ενδιαφερει η ιδεολογια η ιδια,για να αποφυγουμε τετοια ιστορικα παραδειγματα...Επειδη αν αρχισεις εσυ με τετοια,θα αρχισω και εγω με ιερα εξεταση,σταυροφοριες κλπ και χανουμετην ουσια..Γι αυτο. Φορεις μιας ιδεολογιας η οποια ειναι τερατωδης μπορουν να κανουν μη τερατωδης πραξεις και το αντιστροφο.Δεν ειναι παντα ΕΞΑΙΤΙΑΣ της ιδεολογιας καθε πραξη,ελεος.
δηλαδη αν ενας φασιστας ταιζε γατακια καθε πρωι, αυτο ειναι θετικο του φασισμου; οχι.
Όταν λες "Παλιόπαιδα Μουσουλμάνοι"...Εντάξει δεν μπορώ να σου κάνω...μήνυση , αλλά καταλαβαινόμαστε και δεν κοροιδευόμαστε...
?? χαλαρωσε μια νοτα χιουμορ εκανα.Ξανα, θετικα και αρνητικα γεγονοτα εχουν προκυψει απο ολες τις θρησκειες(με τα αρνητικα να ποδοπατανε τα θετικα).Οι πραξεις των φορεων μιας θρησκειας δεν ειναι (αποκλειστικο) κριτηριο για την θρησκεια αυτη.
Η έλλειψη επικοινωνίας μας βρίσκεται στο ότι εσύ χρειάζεσαι να "ξέρεις", ενώ εγώ να "αισθάνομαι".
Οχι και τοσο,απλα εγω σου δινω επιχειρηματα αντικειμενικα, και εσυ υποκειμενικα..Τα υποκειμενικα επιχειρηματα ειναι εξ ορισμου μη προσπελασιμα απο εμενα οποτε ειμαι σε διαρκη κατασταση ηττας.
(γι αυτο και δεν τα αποδεχομαι και δεν τα χρησιμοποιω,εκτος αν μιλαω με τον εαυτο μου)
nice conversations