Αποστολέας Θέμα: Πιστεύετε στον Θεό;  (Αναγνώστηκε 438473 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
Απ: Πιστεύετε στον Θεό;
« Απάντηση #1200 στις: 22/08/09, 16:33 »
Φίλε Macmisias o Ιησούς υπήρξε.. Και μάλιστα επρόκειτο για ένα πολύ σοφό άνθρωπο, αλτρουιστή, με επαναστατικές ιδέες για την εποχή του και ικανό διδάσκαλο.. Τώρα το αν έκανε θαύματα ή το αν αναστήθηκε είναι άλλη ιστορία.. 
Συμφωνούμε faser. Μιλάμε για την ύπαρξή του ως ιστορικό πρόσωπο. Τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι καθαρά θέμα πίστης. Ή τα δέχεσαι ή όχι. Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος στη γη που θα θελήσει να επιβάλλει τη γνώμη του σε θέματα πίστης.
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Mpeka6

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1201 στις: 26/08/09, 21:12 »
Φιλε faser, εννοειτε πως ο καθενας πρεπει να το ψαξει μεσα του και να αποφασισει...αλλα για να μαθει περι του θεματος πρεπει να ενημερωθει και προφανως απο την καινη διαθηκη...Πως λοιπον αλλιως μπορει να μαθει για τον ιησου για παραδειγμα?Ισως να μου πεις απο το σχολειο αλλα εγω απο το δημοτικο θυμαμαι την ωρα των θρησκευτικων καποιοι κοροιδευαν και παρασυραν και αλλους.Ισως επισης και οι γονεις να επηρεαζουν τα παιδια.Αυτα δεν σας τα λεω για να πιστεψετε απλα ειναι η προσωπικη μου γνωμη.Ο καθενας κανει οτι θελει και ζει την ζωη του οπως θελει.Για αυτο λεω μην επηρεαζεστε απο αλλα ατομα και ακολουθηστε την καρδια σας ;)

Αποσυνδεδεμένος Blacksheepιος

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1202 στις: 27/08/09, 01:22 »
Παράθεση
Φίλε Macmisias o Ιησούς υπήρξε.. Και μάλιστα επρόκειτο για ένα πολύ σοφό άνθρωπο, αλτρουιστή, με επαναστατικές ιδέες για την εποχή του και ικανό διδάσκαλο.. Τώρα το αν έκανε θαύματα ή το αν αναστήθηκε είναι άλλη ιστορία..
Μπορεις να το υποστηριξεις αυτο με  valid πηγες;
Λεσπολιαρης αταλαντος κιθαροπαιχτικος αμνος.

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #1203 στις: 27/08/09, 01:34 »
Παράθεση
Με μια πολύ γρήγορη αναζήτηση: http://www.neverthirsty.org/pp/historical-secular-quotes-about-jesus/main.html

Τα βιβλία αυτά υπάρχουνε.. Μπορείς να τα παραγγείλεις και από το Amazon που λέει ο λόγος.. Βέβαια, πέρα από αυτή την χονδροειδή παράθεση link που κάνω, δεν νομίζω να υπάρχει αμφιβολία ότι κατά καιρούς εμφανίζονται άνθρωποι που δηλώνουν μεσσίες και ευαγγελίζονται χαρά και ευτυχία στην άλλη ζωή.. Πολλοί δυστυχώς τους πιστεύουν και δοκιμάζουν να περάσουν στην άλλη ζωή... μια ώρα νωρίτερα.. Ο Χριστός ήταν ένας τέτοιος μεσσίας ο οποίος βέβαια θα ήταν λάθος να υποστηρίξω ότι "παρέσυρε" πιστούς στο θάνατο κλπ. με τις διδαχές του, γιατί δεν γνωρίζω αν μετά την δολοφονία του, τον "ακολούθησαν" και άλλοι.. Είπαμε, ότι σε αυτό το post καλό θα ήταν να ποστάρουμε όσο το δυνατόν πιο ουδέτερες απόψεις..   

Αποσυνδεδεμένος Marios Demigod

• Ο μαύρος πειρατής
  • Παλιός
  • ΗΡΑ ξερω γω...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1204 στις: 05/09/09, 05:10 »
Nope Never και για κανενα λογο...

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης (Gear)

• Παλιός
  • Ψευδοπροφήτης
    • Προφίλ
    • Ψευδοπροφήτες
« Απάντηση #1205 στις: 05/09/09, 13:38 »
Παράθεση
Με μια πολύ γρήγορη αναζήτηση: http://www.neverthirsty.org/pp/historical-secular-quotes-about-jesus/main.html

Αυτές οι πηγές είναι όσο αξιόπιστες όσο η γάτα μου. Καμιά 'πηγή' δεν είναι στην ίδια χρονολογία με την ζωή του Ιησού. 50 και 60 χρόνια μετά γράφουν για το θρύλο...
Ψευδοπροφήτες

το νέο E.P των Ψευδοπροφητών "τρέξε" είναι πλέον διαθέσιμο από το site μας.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1206 στις: 07/09/09, 15:07 »
Αυτές οι πηγές είναι όσο αξιόπιστες όσο η γάτα μου. Καμιά 'πηγή' δεν είναι στην ίδια χρονολογία με την ζωή του Ιησού. 50 και 60 χρόνια μετά γράφουν για το θρύλο...

Ναι, σίγουρα. Εντελώς αναξιόπιστες.

Κατά βάση η ψευδο-ιστορική αυτή παράθεση αντιγράφει τους πρώτους διδάξαντες ψευδολογιών, και δη τους αρχαίους Έλληνες οι οποίοι είχαν πρωτοεισάγει στην ιστορία ανύπαρκτα πρόσωπα και γεγονότα. Πχ τον Σωκράτη για τον οποίο καμμιά ιστορική πηγή δεν υπάρχει εκτός από αυτές που παραθέτουν οι "μαθητές του", και οι οποίες γράφτηκαν πολλά χρόνια μετά τον υποτιθέμενο θανατό του.

Και αυτοί είχαν αντιγράψει τον Ηρόδοτο ο οποίος πολλά χρόνια μετά τις υποτειθέμενες μάχες του Μαραθώνα και της Σαλαμίνας αναφέρεται σ' αυτές, με μόνες πηγές υποτιθέμενους αυτήκοους μάρτυρες. Είναι εμφανές ότι η ψευδοϊστόρηση αυτών των μαχών κατασκευάστηκε ως ένα άλλοθι που δικαιολογούσε/νομιμοποιούσε τα επεκτατικά σχέδια της φιλοπόλεμης αυτής φυλής τα οποία είχαν εκδηλωθεί από την εποχή του Τρωϊκού πολέμου και συνεχίζονται μέχρι τις μέρες μας.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος s.s.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1207 στις: 07/09/09, 18:28 »

Κατά βάση η ψευδο-ιστορική αυτή παράθεση αντιγράφει τους πρώτους διδάξαντες ψευδολογιών, και δη τους αρχαίους Έλληνες οι οποίοι είχαν πρωτοεισάγει στην ιστορία ανύπαρκτα πρόσωπα και γεγονότα. Πχ τον Σωκράτη για τον οποίο καμμιά ιστορική πηγή δεν υπάρχει εκτός από αυτές που παραθέτουν οι "μαθητές του", και οι οποίες γράφτηκαν πολλά χρόνια μετά τον υποτιθέμενο θανατό του.

Επειδή το είχα ψάξει λίγο πέρσυ το συγκεκριμένο θέμα,είχα βρεί οτι ο Σωκράτης ήταν καταγεγραμμένος σαν όνομα σε λίστα στρατιωτών της Αθήνας τα χρόνια που θρυλείται ότι έζησε.

Αποσυνδεδεμένος RoyBatty

• Παλιός
  • Where the Southern Cross meets the Yellow Dog
    • Προφίλ
« Απάντηση #1208 στις: 07/09/09, 18:50 »
Ξεχάσατε τον Θουκυδίδη.Σχεδόν όλα τα στοιχεία που γνωρίζουμε για την ζωή του είναι από τα δικά του βιβλία.Λες να μην υπήρχε ούτε αυτός;  :)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Αποσυνδεδεμένος batattitude

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1209 στις: 07/09/09, 19:32 »
Και ο παππούς μου δεν υπήρξε ποτέ! Όλα τα στοιχεία της κοινότητας κάηκαν σε μιά πυρκαγιά το 60 και κανένας ιστορικός δεν τον αναφέρει πουθενά...Τώρα που το σκέφτομαι ίσως να μην υπάρχω και εγώ...

Αποσυνδεδεμένος s.s.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1210 στις: 07/09/09, 20:04 »
Θα ήταν καλύτερο πάντως να κόψετε τις ειρωνίες επιπέδου δημοτικού και να απαντήσετε με πιο σοβαρά στοιχεία, γιατί το θέμα της ύπαρξης ή μη του Σωκράτη είναι αρκετά σημαντικό και έχει απασχολήσει πολλούς κατα καιρούς ::)

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #1211 στις: 07/09/09, 20:37 »
Επειδή εχώ έβαλα κατά κάποιον τρόπο τη "φωτιά" με τις πηγές που παρέθεσα (ευτυχώς που έβαλα το αντίστοιχο disclaimer ;D) θα πρότεινα να μην αναλωθούμε σε μια συζήτηση η οποία λόγω έλλειψης στοιχείων (έχουν περάσει πάνω από 2 χιλιετηρίδες από τότε) δεν θα καταλήξει πουθενά.. Θα επαναλάβω αυτό που είχα γράψει.. Πιστεύω πως όλοι θα συμφωνήσουμε ότι "μεσσίες" ανά τον κόσμο έχουν εμφανιστεί και θα συνεχίζουν να εμφανίζονται.. Ο Ιησούς κατά τη γνώμη μου ήταν ένας τέτοιος άνθρωπος.. Δεν είναι δα και δύσκολο να εμφανιστεί ένας τζαζεμένος που να θεωρεί τον εαυτό του σωτήρα της ανθρωπότητας, οπότε το γεγονός ότι υπήρξε ο Ιησούς σαν ιστορικό πρόσωπο δεν σημαίνει αυτομάτως ότι έκανε θαύματα, αναστήθηκε, κλπ.. Το να προσπαθήσει κάποιος να ψάξει ιστορικά την ύπαρξη ή μη του Ιησού δεν σημαίνει αυτομάτως ότι θα καταφέρει να αποδείξει την θεική του ή μη οντότητα.. Ας μείνουμε στο "Αγαπάτε αλλήλους" το οποίο σαν συμβουλή είναι το Α και το Ω που πρέπει όλοι μας να ακολουθούμε στη ζωή μας και ας αφήσουμε τα ιστορικά στους αντίστοιχους επιστήμονες..

Αποσυνδεδεμένος RoyBatty

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1212 στις: 07/09/09, 21:08 »
Αυτό που έγραψα για τον Θουκυδίδη,όπως και αυτό που έγραψε ο papous για τον Σωκράτη ισχύει, και μπορεί να επιβεβαιωθεί από διάφορες πήγες.Δεν είναι ειρωνικό.
Τώρα αν μερικοί αδυνατούν να το κατανοήσουν και καταφεύγουν σε απαντήσεις επιπέδου δημοτικού,αυτό είναι άλλο θέμα.Δεν ήταν αυτός ο δικός μου σκοπός πάντως.
Το να  ισχυρίζεται κανείς-αντιδραστικά-πως δεν υπάρχει κανένα σημείο αναφοράς και όλα είναι σχετικά είναι εύκολο.
Το δύσκολο είναι να παραθέσει κάποιος αποδείξεις πως ο Χριστός-Σωκράτης-Θουκυδίδης ΔΕΝ υπήρχαν,και όχι να κάνει υποθέσεις για το ΑΝ υπήρχαν.
Τότε μπορούμε να ανάξουμε σε άλλο επίπεδο τη συζήτηση.

Αποσυνδεδεμένος onou12345

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1213 στις: 08/09/09, 16:39 »
Ο Χριστός είτε υπήρχε είτε δεν υπήρχε ως πρόσωπο δεν έχει σημασία γιατί θεός δεν ήταν http://blog.atheia.gr/2009/07/03/2009-07-03/. Αν υπήρχε ίσως να ήταν κάποιος που αποκαλούσε τον εαυτό του μεσσία και λόγω της εποχής διαδόθηκε η ''διδασκαλία'' του και έγινε θεός (όχι μόνος του, μαζί με τον πατέρα του και το πουλί του ;)). Τα μόνο κείμενα που αναφέρουν τον χριστό ως θεό είναι αυτά που έχουν γραφτεί από ίδιους χριστιανούς και δεν έχουν καμία ιστορική βάση. Αν τα γεγονότα έγιναν όντος όπως τα λέει η αγία γραφή δεν θα υπήρχαν χιλιάδες κείμενα να το επαληθεύουν;; Κοιτάξτε για ομοιότητες του χριστού με τον θεό horus τον Αιγυπτίων και μετά πείτε μου αν ο χριστός είναι η δεν είναι φτιαχτός.

Η μη ύπαρξη του θεού δεν μπορεί να αποδειχθεί όπως ούτε και η ύπαρξή του. Το 2005 κάποιος Boby Henderson δημιούργησε μια θρησκεία που έχει ως θεό το τεράστιο τέρας των μακαρονιών. Δεν το πιστεύει βέβαια αλλά το έκανε ως αντίδραση προς όλες τις θρησκείες. Όλοι ξέρουμε πως δεν είναι αληθινός αλλά απόδειξη για την μη ύπαρξή του δεν υπάρχει. Ούτως ή άλλως δεν πρέπει να αποδείξουμε την μη ύπαρξη κάποιου πράγματος αλλά αυτοί που υποστηρίζουν ότι υπάρχει πρέπει να αποδείξουν την ύπαρξή του.

Υποστηρίζετε πως ο κόσμος είναι τόσο πολύπλοκος άρα κάποιος θα έπρεπε να τον δημιούργησε. Ωραία. Αν κάποιος δημιούργησε κάτι τόσο πολύπλοκο αυτός θα πρέπει να είναι πιο πολύπλοκος και άρα ούτε αυτός θα μπορούσε να δημιουργηθεί μόνος του. Θεωρίες και αποδείξεις όμως για την ύπαρξη του κόσμου υπάρχουν για του θεού όμως όχι. Κάποιος είπε πως ο θεός είναι άυλος. Τι εννοείς άυλος; Ενέργεια; Και ενέργεια πρέπει να δημιουργηθεί. Δεν υπάρχει από πάντα. Αν ισχύει η ιδιότητα άχρονος τότε μπορούμε να την αποδώσουμε και στο σύμπαν. Το να σκέφτεται κανείς ''πως υπάρχουν όλα αυτά;'' , ''πως υπάρχω εγώ;'' είναι λάθος γιατί εξηγείτε από την ασθενή ανθρωπική αρχή. Αποδεχτείτε πως υπάρχουμε κατά τύχη.

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης (Gear)

• Παλιός
  • Ψευδοπροφήτης
    • Προφίλ
    • Ψευδοπροφήτες
« Απάντηση #1214 στις: 08/09/09, 16:43 »
Αποδεχτείτε πως υπάρχουμε κατά τύχη.

Και ζήστε τη ζωή σας χωρίς μάμπο-τζάμπο... αν είμαστε καλά σκεπτόμενοι άνθρωποι!
Ψευδοπροφήτες

το νέο E.P των Ψευδοπροφητών "τρέξε" είναι πλέον διαθέσιμο από το site μας.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1215 στις: 09/09/09, 17:02 »

Αποδέχομαι ότι υπάρχεις κατά τύχη. Εφόσον το αποδέχεσαι εσύ δεν έχω κανένα λόγο να το αρνηθώ!

Δηλ επιστημονικά πως ονομάζεσαι? τυχαίο σφάλμα?
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1216 στις: 09/09/09, 19:56 »
Όχι μόνο δεν έχεις λόγο να το αρνηθείς αλλά δεν μπορείς να το αρνηθείς. Και εσύ υπάρχεις κατά τύχη. Η ζωή δεν είναι σφάλμα αλλά είναι τυχαία. Σφάλμα θεωρεί ο δικός σου θεός την δημιουργία της ζωής. http://www.biblegateway.com/passage/?search=Genesis+6&version=KJV (κοίτα στο 6)

Αποσυνδεδεμένος RoyBatty

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1217 στις: 09/09/09, 20:42 »
onou12345,με βάση τον δικό σου τρόπο σκέψης,βλέποντας τα πράγματα και εγώ από τη δική μου-όπως λένε και στη φυσική-θέση παρατηρητή θα μπορούσα να πω πως όλοι και όλα έχουν λόγο ύπαρξης,απλά η δική μας "ασθενή ανθρωπική αρχή" δεν μπορεί να τα δεί.Κι αν σου φαίνεται αυθαίρετο το επιχειρημά μου λυπάμαι,αλλά από τη δική μου σκοπιά το ίδιο αυθαίρετα μου φαίνονται και τα δικά σου,όπως το παρακάτω:

Αν ισχύει η ιδιότητα άχρονος τότε μπορούμε να την αποδώσουμε και στο σύμπαν.

Αποσυνδεδεμένος RoyBatty

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1218 στις: 09/09/09, 20:49 »
Σφάλμα θεωρεί ο δικός σου θεός την δημιουργία της ζωής. http://www.biblegateway.com/passage/?search=Genesis+6&version=KJV (κοίτα στο 6)

Δεν χρειάζεται καν να μεταφράσεις,το αρχικό κείμενο βρίσκεται εδώ:
http://www.myriobiblos.gr/bible/ot/chapter.asp?book=1&page=6
Διάβασε ξανά το 6 και πες μου πως ακριβώς έβγαλες το παραπάνω συμπέρασμα.
« Τελευταία τροποποίηση: 09/09/09, 20:56 από RoyBatty »

Αποσυνδεδεμένος analogio

• Παλιός
  • Λατρεύω το Το Στέκι των Κιθαρωδών!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1219 στις: 09/09/09, 22:49 »

Εγω θελω να κανω μια απλη ερωτηση, το να αποδεχθει καποιος οτι υπαρχομε κατα τυχη. ειναι ζητημα τυχαιο ή δεν ειναι ζητημα τυχαιο ;; δηλ. τυχαιως θα γινη αποδεκτο ή οχι τυχαιως ;;

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1220 στις: 10/09/09, 00:43 »
Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα την ερώτησή σου. Δεν είναι τυχαίο να αποδεχτούμε ότι υπάρχουμε κατά τύχη. Το αποδεχόμαστε μετά από εμπειρίες και γνώσεις. Λίγο βιολογία και λίγο φυσική θα σε βοηθήσουν να το αποδεχτείς

Σφάλμα θεωρεί ο δικός σου θεός την δημιουργία της ζωής. http://www.biblegateway.com/passage/?search=Genesis+6&version=KJV (κοίτα στο 6)

Δεν χρειάζεται καν να μεταφράσεις,το αρχικό κείμενο βρίσκεται εδώ:
http://www.myriobiblos.gr/bible/ot/chapter.asp?book=1&page=6
Διάβασε ξανά το 6 και πες μου πως ακριβώς έβγαλες το παραπάνω συμπέρασμα.

Για διάβασε τι λέει στο τέλος του 7

Αποσυνδεδεμένος lordi13

• Θαμώνας
  • the icon of dominance
    • Προφίλ
« Απάντηση #1221 στις: 10/09/09, 00:49 »
καλα αν ειναι δυνατον οι ανθρωποι δε δημηουργιθηκαν κατα τυχη(οχι δεν εχω εγραφα που να το αποδεικνιουν) ολα ηταν σχεδιασμενα απο την αρχη απο τη φυση, τωρα τελευταια εχω αρχισει να πιστευω πως δεν υπαρχει καν τυχη δηλαδη ολα ειναι προσχεδιασμενα κατα καποιο τροπο πχ περπαταω και βρισκω στο δρομο 20 ευρο δε με κανει τυχερο απλα καποιος τα εχασε και εγω τα βρηκα ετσι και οι ανθρωποτητα καπως σιγα σιγα τα ζωντανα οντα μεταλαχτηκαν και βγηκε ο ανθρωπος δε ξερω αν το εκανε ο θεος παντως δεν ειναι τυχη :(

Αποσυνδεδεμένος batattitude

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1222 στις: 10/09/09, 01:45 »
Λιγα πραγματακια για τους επιστημονολαγνους της παρεας ... >:D Η επιστημη του 19ου αιώνα:

1) Η Bayer η γνωστη εταιρεια με την ασπιρινη απο το 1890 μεχρι το 1910 πουλαγε ηρωινη σαν μη εθιστικο(!!!!!!!!) υποκαταστατο της μορφινης.
2) Η εταιρεια Mariani το 1875 πουλαγε το πιο διασημο κρασι με κοκαινη εκεινης της εποχης. Μαλιστα για να ευχαριστησω και τους αθεους της παρεας ο παπας Λεων ο 13ος ειχε παντα ενα μπουκαλι μαζι του. Ειχε βραβευσει μαλιστα τον Mariani με το χρυσο μεταλιο του Βατικανου!!!
3) Οι οδοντιατροι δινανε το 1885 σταγονες κοκαινης για τον πονοδοντο. Μαλιστα ηταν πολυ δημοφιλεις για τα παιδια!!! Ανακουφιζαν απο τον πονοδοντο και τα εκαναν και ευτυχισμενα.
4) Τελος κυκλοφορουσε διαλυμα οπιου σε αλκοολ για ησυχο υπνο των βρεφων!!! >:D >:D >:D :metal :metal :metal

Ας μη μιλησουμε για τον 20ο αιωνα που τα εχουμε και προσφατα...Κατι DDT, κατι τρυπουλες στο οζον, κατι αλλαγες στο παγκοσμιο κλιμα, ολα αυτα ειναι επιτευγματα των μεγαλων αυτων ανδρων οι οποιοι λεγονται επιστημονες. Και μη μου πειτε οτι το χρημα φταιει για ολα. Καλο το χρημα, αλλα και η ικανοποιηση της αλλαζονειας του καθε μπασταρδου επισης πολυ καλη...

Τι κοινο ειχαν ολοι αυτοι με το θεμα μας; Απλα ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1223 στις: 10/09/09, 10:20 »
καλα αν ειναι δυνατον οι ανθρωποι δε δημηουργιθηκαν κατα τυχη(οχι δεν εχω εγραφα που να το αποδεικνιουν) ολα ηταν σχεδιασμενα απο την αρχη απο τη φυση, τωρα τελευταια εχω αρχισει να πιστευω πως δεν υπαρχει καν τυχη δηλαδη ολα ειναι προσχεδιασμενα κατα καποιο τροπο πχ περπαταω και βρισκω στο δρομο 20 ευρο δε με κανει τυχερο απλα καποιος τα εχασε και εγω τα βρηκα ετσι και οι ανθρωποτητα καπως σιγα σιγα τα ζωντανα οντα μεταλαχτηκαν και βγηκε ο ανθρωπος δε ξερω αν το εκανε ο θεος παντως δεν ειναι τυχη :(

Λοιπόν η συμπτώσεις που επέτρεψαν νοήμονα ζωή να δημιουργηθεί στη γη είναι πολλές. Είναι καθαρή τύχη. Ο Einstein είχε πει κάποτε : ''ο Θεός δεν παίζε ζάρια'' (για να αντικρούσει αυτή την άποψη). Μετά από αυτό ο N.Bohr είπε : ''Ο θεός όχι μόνο παίζει ζάρια αλλά δεν ξέρει που τα ρίχνει''. Σήμερα όλοι οι φυσικοί αποδέχονται την φράση του Bohr. Ασχολήσου λίγο με κβαντική φυσική και θα καταλάβεις.

Τι κοινο ειχαν ολοι αυτοι με το θεμα μας; Απλα ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Αυτό δεν είναι επιχείρημα υπέρ της ύπαρξης του θεού. Πολλές καταστροφές έχουν γίνει και στο όνομα των θεών. Έρευνες έχουν δείξει πως οι άθεοι έχουν υψηλότερο δείχτη νοημοσύνης και έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν εγκληματίες.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1224 στις: 10/09/09, 13:10 »
Όχι μόνο δεν έχεις λόγο να το αρνηθείς αλλά δεν μπορείς να το αρνηθείς. Και εσύ υπάρχεις κατά τύχη.

Όχι φίλε μου, δεν αποδέχομαι ότι υπάρχω κατά τύχη. Και στηρίζομαι σε επιστημονικές ενδείξεις.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι την επιθυμία σου να επιμένεις να παραδεχθούμε για τον εαυτό μας τα πιστεύω σου. Αυτήν την μισαλλόδοξη στάση σου, την προσπάθεια επιβολής επάνω μας, τον φανατισμό σου...

Υποψιάζομαι ότι οφείλεται στην απελπισμένη ανάγκη που έχεις για ομαδοποίηση. Προσπαθείς να προβάλεις όσα θέλεις να αισθάνεσαι για τον εαυτό σου επάνω μας, ώστε να μην είσαι διαφορετικός. Να μοιάζεις. Να έχεις συγγένεια. Κι επειδή δεν μπορείς να δεχθείς τις δικές μας απόψεις προσπαθείς, φασιστικά, να επιβάλεις τις δικές σου. Είναι έτσι?

Είναι δύσκολο να διαφέρεις. Το ξέρω. Φαντάσου στο άλλο θέμα που συζητούσαμε με τον Χοληδόχο, περί λόγου τεκνοποίησης, όλοι οι υπόλοιποι να είχαμε γεννηθεί μετά από λεπτομερή σχεδιασμό των γονιών μας και μόνο η δικιά σου γέννηση να οφειλόταν σε μια τυχαία ατέλεια του προφυλακτικού το οποίο είχε τρυπήσει κατά την διάρκεια της συνουσίας. Καταλαβαίνω ότι είναι τραυματική εμπειρία, αλλά κάποτε πρέπει να ξεπεραστεί.

Άσχετα από αυτό πρέπει να γνωρίζεις ότι η υπόθεση του τυχαίου σφάλματος για το ανθρώπινο είδος έχει εδώ και πολύ καιρό προταθεί για να υποστηρίξει ιδεολογικά τις μαζικές εξοντώσεις ανθρωπίνων πληθυσμών. Πως αποτρέπεις ένα τυχαίο σφάλμα? Δεν το αφήνεις να αναπτυχθεί, ή όταν αναπτυχθεί το καταστρέφεις.
Σκέψου λοιπόν, η πίστη αυτή είναι δική σου ή είναι υποβολιμιαία με κάποιον σαφέστατο στόχο?

Παράθεση
Σφάλμα θεωρεί ο δικός σου θεός την δημιουργία της ζωής.

Όχι μόνο παραδέχεσαι ότι υπάρχει Θεός, αλλά με θέτεις και κτήτορά του. Ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνεις αλλά δεν νομίζω ότι την αξίζω!