Όχι μόνο δεν έχεις λόγο να το αρνηθείς αλλά δεν μπορείς να το αρνηθείς. Και εσύ υπάρχεις κατά τύχη.
Όχι φίλε μου, δεν αποδέχομαι ότι υπάρχω κατά τύχη. Και στηρίζομαι σε επιστημονικές ενδείξεις.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι την επιθυμία σου να επιμένεις να παραδεχθούμε για τον εαυτό μας τα πιστεύω σου. Αυτήν την μισαλλόδοξη στάση σου, την προσπάθεια επιβολής επάνω μας, τον φανατισμό σου...
Υποψιάζομαι ότι οφείλεται στην απελπισμένη ανάγκη που έχεις για ομαδοποίηση. Προσπαθείς να προβάλεις όσα θέλεις να αισθάνεσαι για τον εαυτό σου επάνω μας, ώστε να μην είσαι διαφορετικός. Να μοιάζεις. Να έχεις συγγένεια. Κι επειδή δεν μπορείς να δεχθείς τις δικές μας απόψεις προσπαθείς, φασιστικά, να επιβάλεις τις δικές σου. Είναι έτσι?
Είναι δύσκολο να διαφέρεις. Το ξέρω. Φαντάσου στο άλλο θέμα που συζητούσαμε με τον Χοληδόχο, περί λόγου τεκνοποίησης, όλοι οι υπόλοιποι να είχαμε γεννηθεί μετά από λεπτομερή σχεδιασμό των γονιών μας και μόνο η δικιά σου γέννηση να οφειλόταν σε μια τυχαία ατέλεια του προφυλακτικού το οποίο είχε τρυπήσει κατά την διάρκεια της συνουσίας. Καταλαβαίνω ότι είναι τραυματική εμπειρία, αλλά κάποτε πρέπει να ξεπεραστεί.
Άσχετα από αυτό πρέπει να γνωρίζεις ότι η υπόθεση του τυχαίου σφάλματος για το ανθρώπινο είδος έχει εδώ και πολύ καιρό προταθεί για να υποστηρίξει ιδεολογικά τις μαζικές εξοντώσεις ανθρωπίνων πληθυσμών. Πως αποτρέπεις ένα τυχαίο σφάλμα? Δεν το αφήνεις να αναπτυχθεί, ή όταν αναπτυχθεί το καταστρέφεις.
Σκέψου λοιπόν, η πίστη αυτή είναι δική σου ή είναι υποβολιμιαία με κάποιον σαφέστατο στόχο?
Σφάλμα θεωρεί ο δικός σου θεός την δημιουργία της ζωής.
Όχι μόνο παραδέχεσαι ότι υπάρχει Θεός, αλλά με θέτεις και κτήτορά του. Ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνεις αλλά δεν νομίζω ότι την αξίζω!