Επιτρέψτε μου μια ανακατασκευή ιστορικών στοιχείων, εκτός θέματος βέβαια αλλά μια που αναφέρθηκε μην μείνουν κενά.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ιστορικές πηγές, το ηλιοκεντρικό σύστημα το εισήγαγε πρώτος ο Φιλόλαος μαθητής του Πυθαγόρα, ο οποίος ζούσε και δίδασκε στην Θήβα. Η σφαιρικότητα της γης, των πλανητών και του ήλιου είχε ήδη προταθεί από τον Πυθαγόρα, τον 6ο αι πΧ, μια εποχή που δεν είχε ακόμα ανακαλυφθεί το τηλεσκόπιο. Ο Πλάτωνας περιγράφει με ακρίβεια το σχήμα και την εικόνα της γης αν την κοιτάξει κανείς από ψηλά, ενώ στους Αλεξανδρινούς χρόνους βρέθηκε η μέγιστη περίμετρος της γης με ακρίβεια μερικών δεκάδων μέτρων. Είναι γνωστό ότι ο Μ Αλέξανδρος προσπάθησε να επιτύχει τον περίπλου της γης.
Δεδομένου ότι οι μεγάλοι θεωρητικοί φιλόσοφοι του Χριστιανισμού ήταν μαθητές της Ακαδημίας (σχολή που ιδρύθηκε από τον Πλάτωνα) εδωσαν σημασία μόνο στην ηθική της θρησκείας τους και ουδόλως ασχολήθηκαν με την δημιουργία του κόσμου (συνθήκες, μέθοδοι κλπ.), ακολουθώντας το παράδειγμα του Πλάτωνα. Θεωρώ αδύνατον αυτοί οι μαθητές να μην γνώριζαν τις ανακαλύψεις του πνεύματος των πρωγενεστέρων τους δασκάλων, εφόσον τις γνωρίζουμε εμείς τώρα που πάρα πολλά έχουν χαθεί.
Όχι φίλε μου, δεν αποδέχομαι ότι υπάρχω κατά τύχη. Και στηρίζομαι σε επιστημονικές ενδείξεις.
Επιστημονικές ενδείξεις; Μπορώ να τις ακούσω. Δεν θυμάμαι αν το είπα και πριν αλλά οι συγκυρίες που επέτρεψαν την ζωή στη γη είναι πάρα πολλές. (Θέση της, η θέση του ήλιου, η θέση των άλλων πλανητών κ.α που αν ψάξεις λίγο θα τα βρεις).
Μου φαίνεται ότι δεν μπορείς να αντικρούσεις τα επιχειρήματά μου και αρχίζεις και σχολιάζεις εμένα. Το τι είμαι ή δεν είμαι δεν ενδιαφέρει κανέναν εδώ μέσα. Εδώ γράφω τις απόψεις μου και ομολογώ ότι ίσως και να τις προβάλλω λίγο πιο επιθετικά από ότι πρέπει. Ο λόγος που το κάνω αυτό είναι γιατί δεν υπάρχει λόγος να σεβαστώ μια θρησκεία που επέφερε χρόνια σκοταδισμού και πολέμου και αποτρέπει τους ανθρώπους από τον ορθολογισμό.
Ποια επιχειρήματα αναφέρεις φίλε μου? Δεν είδα κανένα επιχείρημα γραμμένο στην οθόνη του υπολογιστή μου, εκτός από το εξαιρετικά αόριστο και αστήρικτο: "Σύμφωνα με την επιστήμη (? ποιά επιστήμη?) υπάρχετε κατά τύχη".
Εντωμεταξύ τον έλεγχο για την τυχαιότητα ή τον προσχεδιασμό ενός γεγονότος μπορούμε να τον κάνουμε αν το μελετήσουμε προοπτικά και όχι αναδρομικά. (Μέχρι εκεί φτάνει η αντιληψή μας, τι να κάνουμε!)
Ένα απλό παράδειγμα: Βρίσκουμε τον πιο μαλ**α άνθρωπο και τον ρωτάμε: "Πως τα κατάφερες και έγινες έτσι?" Αυτός κοιτώντας προς τα πίσω την ζωή του μας λέει: "Δεν γνωρίζω, ήταν τυχαίο".
Εμείς όμως τον έχουμε παρακολουθήσει από την στιγμή της σύλληψής του. Ήμασταν εμείς που προκαλέσαμε το σφάλμα στο προφυλακτικό, το είχαμε επισημάνει και γνωρίζαμε ποιοί το χρησιμοποίησαν και άρα πιο παιδί θα γεννηθεί από αδιάφορους γονείς. Φροντίσαμε να τους κάνουμε δώρο μια τηλεόραση, η οποία είχε βλακώδη προγράμματα από το πρωί μέχρι το βράδυ τα οποία το παιδί τα παρακολουθούσε ανελιπώς. Φροντίσαμε να έχει αδαείς δασκάλους, ελλειπή παρακολούθήση μαθημάτων.
Λοιπόν ως συμπέρασμα τι βγαίνει? Τυχαίο ήταν που έγινε ο πιο μαλ**ας?
"Το τι είμαι ή δεν είμαι δεν ενδιαφέρει κανέναν εδώ μέσα. Εδώ γράφω τις απόψεις μου και ομολογώ ότι ίσως και να τις προβάλλω λίγο πιο επιθετικά από ότι πρέπει. Ο λόγος που το κάνω αυτό είναι γιατί δεν υπάρχει λόγος να σεβαστώ μια θρησκεία που επέφερε χρόνια σκοταδισμού και πολέμου και αποτρέπει τους ανθρώπους από τον ορθολογισμό."
Πολεμική φανατική και όχι ορθολογιστική αντίληψη μου θυμίζει αυτό.