Gabriel βασικά δεν διαφωνώ σε πολλά από αυτά που γράφεις...Ξέρω ότι ήθελες να απαντήσεις στο άλλο το παιδί, το κακό όμως είναι ότι με την απάντησή σου η μπάλλα παίρνει και εμένα που πιστεύω αλλά δεν προσπαθώ να το επιβάλλω σε κανένα. Γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ με το να μας "τσουβαλιάζεις" έτσι, θεωρείς ότι και εγώ είμαι στο club των φονταμενταλιστών...Αναρωτιέμαι μερικές φορές πραγματικά, αν έχω μεγαλώσει σε άλλη Ελλάδα από εσάς...Ναι τα θρησκευτικά τα κάναμε στο σχολείο και ήταν αποκλειστικά Χριστιανισμός, ναι, μας πηγαίναν υποχρεωτικά θέλαμε δεν θέλαμε για εκκλησιασμό, αλλά τέλος πάντων δεν πιστεύω ούτε ότι η Αθήνα υπήρξε ποτέ Τεχεράνη, ούτε Βαγδάτη...Το αντίθετο μάλιστα. Μιλάω για τα τελευταία 30 χρόνια, γιατί πιο παλιά συμφωνώ ότι η Εκκλησία έπαιξε άσχημο ρόλο και στα κοινωνικά και στα πολιτικά πράγματα αυτού του τόπου.
Μετά είναι και το άλλο. Όταν λες "πίστευε όπου θέλεις ακόμα στο ιερό Converse All Star" είναι μιά ειρωνία άμα το καλοδείς, η οποία δεν προσφέρει τίποτα στη κουβέντα, παρά μόνο εκνευρισμό...Είναι ένας εύσχημος, εξυπνακίστικος τρόπος να με βρίσεις...Οπότε δεν θες να είσαι φονταμενταλιστής, αλλά σου ξεφεύγει κι εσένα...Σαν αυτόν δηλαδή που δηλώνει αντιρατσιστής, αλλά λέει ρατσιστικά ανέκδοτα...
Σέβομαι την άποψή σου και τα βιώματά σου, τα δικά σου και κατά πάσα πιθανότητα και του περιβάλλοντός σου,γιατί σε αυτή τη χώρα ζω και ξέρω πάνω κάτω τι έχει συμβεί τα τελευταία 60 χρόνια. Όμως ο Θεός για μένα ειναι πέρα απ'αυτά. Πέρα από εκείνους που στο όνομά Του υποκρίνονται και εκμεταλλεύονται τον πλησίον τους. Και ξέρεις κάτι; Φταίει ακριβώς το ότι δεν πιστεύουν, γιατί αν πιστεύανε δεν θα το κάνανε αυτό...Αν πραγματικά περιμένανε κάποια ανταμοιβή στην άλλη ζωή, θα ήταν οι "άριστοι" και όχι οι "άχρηστοι". Είναι για λύπηση όλοι αυτοί...
Τέλος για τις αρρώστιες και για το κόσμο που ζούμε, υπεύθυνοι είμαστε εμείς...Αυτή είναι η περίφημη ελευθερία της βούλησης...Και γω συνεχίζω και ζω, κάνω ότι κάνω, μπορεί να πεθάνω αύριο ή σε 50 χρόνια , αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το Θεό. Έχει να κάνει με τη ζωή και την επιλογή μας να ζήσουμε όπως νομίζουμε καλύτερα...