Αποστολέας Θέμα: Πιστεύετε στον Θεό;  (Αναγνώστηκε 439021 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης (Gear)

• Παλιός
  • Φύλο: Άντρας
  • Ψευδοπροφήτης
    • Προφίλ
    • Ψευδοπροφήτες
Απ: Πιστεύετε στον Θεό;
« Απάντηση #1300 στις: 22/10/09, 18:22 »
Όπως έλεγε σε ένα ντοκιμαντέρ πριν από λίγο στην ΕΤ, όταν οι ιεραπόστολοι πήγαν σε φυλές ιθαγενών, είχανε τη βίβλο και οι φυλές τη γη. Τούς είπαν να κλείσουν τα μάτια και να προσευχηθούνε. Όταν τα άνοιξαν, είχαν οι ιθαγενείς τη βίβλο και οι ιεραπόστολοι τη γή.
Ψευδοπροφήτες

το νέο E.P των Ψευδοπροφητών "τρέξε" είναι πλέον διαθέσιμο από το site μας.

Αποσυνδεδεμένος analogio

• Παλιός
  • Λατρεύω το Το Στέκι των Κιθαρωδών!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1301 στις: 22/10/09, 18:27 »
Tο ότι ο ιδιος ο Θεός κατέβηκε στη Γή,χλευάστηκε,βασανίστηκε και τελικά σταυρώθηκε από τους ανθρώπους και μάλιστα από τους ίδιους τους κήρυκες του νόμου του Θεού  δεν σας συγκινεί?
Εσένα σου φαίνεται να τους συγκινεί;
Και ο ΝΕΜΟ ήταν συγκινητικός, πιστεύει κανείς στον Marlin?

...lol, κοίτα συγχρονισμός! :P
Tο ότι ο ιδιος ο Θεός κατέβηκε στη Γή,χλευάστηκε,βασανίστηκε και τελικά σταυρώθηκε από τους ανθρώπους και μάλιστα από τους ίδιους τους κήρυκες του νόμου του Θεού  δεν σας συγκινεί?

Σίγουρα, αλλά όχι περισσότερο από τη Χιονάτη και τους 7 νάνους...
Έρχεται κάποια στιγμή φίλε Germ αργά ή γρήγορα στη ζωή του ανθρώπου η ώρα που δίνει τις απαντήσεις μόνος του σε αυτά τα ερωτήματα...Όταν ξεφεύγει από την εγωισμό του και γίνεται ταπεινός...Όταν ξεφεύγει από τις εξυπνάδες και γίνεται σοφός...Όταν ξεφεύγει από τις ιδεολογίες και γίνεται ανθρώπινος...Όταν αισθάνεται περισσότερο παρά σκέφτεται...Όταν με λίγα λόγια γνωρίζει το Θεό. Ο καθένας μας λοιπόν θέλει το χρόνο του για να Τον γνωρίσει...Μέχρι τότε αυτό που μπορείς απλά να κάνεις είναι να λες "ο.κ παιδιά εγώ πιστεύω".

Υ.Γ Τα παραπάνω αφορούν  τα παιδιά που δεν πιστεύουν, αλλά πολύ περισσότερο  εκείνα που πιστεύουν...

Φίλε MAC το να πιστεύεις στο Θεό στην εποχή μας κ να το δηλώνεις θεωρείται γραφικότητα,αδυναμία και σε μερικά χρόνια ίσως να θεωρείται και ψυχική νόσος...
Σε αυτό το σημείο έφτασε ο αχάριστος και λαίμαργος άνθρωπος.Αφού κατέστρεψε το περιβάλλον, τα έβαλε με τον συνάνθρωπο και τελικά τα βάζει με τον ίδιο τον Θεό. Είναι όμως απόλυτα ελεύθερος να κάνει ότι θέλει. Κανείς δεν πρόκειται να τον εμποδίσει ή να τον σταματήσει. Οι καρποί των δικών του πράξεων θα είναι η τιμωρία του

δηλ.νομιζεις οτι ο ανθρωπος που αναφερεις, ειναι αξιος τιμωριας ;;

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #1302 στις: 22/10/09, 18:48 »
Ενταξει ρε germ... Ok, εισαι 100% πιστος, θα σωθεις και ολα αυτα. Το καταλαβαμε. Λες ομως για ολους αυτους τους ανθρωπους που και καλα "δεν εχουν δει τηνα ληθεια στο προσωπο του θεου" και τετοια πραγματα και οτι αυτοι αισθανονται μιζεροι, οτι ειναι απαισιοδοξοι, οτι βασανιζονται, οτι εχουν ξεπεσει ως ανθρωπινα οντα, οτι θα τιμωρηθουν και αλλες τετοιες προσβολες και απειλες. Λες οτι γνωριζεις την αληθεια, οτι ξερεις πως νιωθει ενας ανθρωπος που δεν πιστευει, οτι βρισκεσαι στο σωστο δρομο. Συγνωμη αλλα εγω ξερω οτι αν υπαρχει κατι που διδαξε ο Χριστος μεσα σε διαφορα αλλα πραγαμτα που αναφερουν τα Ευαγγελια αυτο ειναι η ταπεινοτητα και η αγαπη. Τωρα απο αυτα που λες, δεν μου προκειπτει κατι τετοιο.

Αντιθετα, και θελω να το τονισω αυτο το σημειο, ειπες οτι διαχωριζεις την πσιτη απο φοβο. Αυτα τα οποια λες περι του ανθρωπου που εχει ξεπεσει και που θα τιμωρηθει συμφωνα με τις κακες πραξεις και τον λαθος δρομο που εχει παρει, περισσοτερο μου βγαζεις την εντυπωση ενος ανθρωπου που πιστευει απο φοβο. Φυσικα εγω δεν προκειται να ισχυριστω οτι γνωριζω 100% πως εσυ αισθανεσαι ή  νιωθεις (κατι που επιμενω οτι εσυ κανεις συνεχεια) αλλα σιγουρα βγαζεις αυτην την εντυπωση.

Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1303 στις: 22/10/09, 19:29 »
Germ, άκου τι σου λέει ο Μάκης με νηφαλιότητα. Προσπάθησε να καταλάβεις ότι πιστεύεις...

Άλλωστε και κάποιος Άγιος δε λέει ότι ο Χριστιανός πρέπει να πιστεύει χωρίς να χλευάζει και να κατηγορεί την πίστη του συνανθρώπου του?

Και ο ίδιος ο Χριστός δε λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου αν τον χλευάσουν, ότι δεν θα τιμωρήσει κανέναν λόγω του ότι δεν θα τον πιστέψει, διότι αυτός δεν ήρθε για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σώσει τον κόσμο?

Φίλε μου ο σχολαστικισμός είναι μια φιλοσοσφία που όπως αποδείχθηκε δεν ταιριάζει καθόλου με τον Χριστιανισμό. Εδώ και ο ίδιος ο Πάπας ζήτησε συγγνώμη...
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Fteo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • If it's too loud, you are too old!
    • Προφίλ
    • The Thermoshredders
« Απάντηση #1304 στις: 22/10/09, 19:31 »
Φίλε MAC το να πιστεύεις στο Θεό στην εποχή μας κ να το δηλώνεις θεωρείται γραφικότητα,αδυναμία και σε μερικά χρόνια ίσως να θεωρείται και ψυχική νόσος...
Σε αυτό το σημείο έφτασε ο αχάριστος και λαίμαργος άνθρωπος.Αφού κατέστρεψε το περιβάλλον, τα έβαλε με τον συνάνθρωπο και τελικά τα βάζει με τον ίδιο τον Θεό. Είναι όμως απόλυτα ελεύθερος να κάνει ότι θέλει. Κανείς δεν πρόκειται να τον εμποδίσει ή να τον σταματήσει. Οι καρποί των δικών του πράξεων θα είναι η τιμωρία του
Κοίτα Germ1984, μπορεί να μην πιστεύω σε κάποιο Θεό με τον τρόπο που τον περιγράφει ο χριστιανισμός. Ίσως να υπάρχει κάποιο ανώτερο ον ίσως και όχι, δε με απασχολεί αν θα το μάθω ποτέ ή όχι, έτσι κι αλλιώς είμαστε περιορισμένης αντίληψης σαν όντα. Ούτε τον κόσμο μου πας περιβάλλει δεν μπορούμε να αντιληφθούμε σωστά (πέρα από τις τρεις διαστάσεις). Με το να γνωρίζω όμως ότι κανείς δεν πρόκειται να με βοηθήσει πέρα από τον συνάνθρωπό μου και τον εαυτό μου, κάνω κάθε μέρα ότι μπορώ για το περιβάλλον σε προσωπικό επίπεδο. Βοηθάω κανένα γεροντάκι αν το δω και χρειάζεται βοήθεια στο δρόμο ή και οποιονδήποτε άλλο (όχι με την έννοια της ελεημοσύνης). Φροντίζω να ακολουθώ τον ίσιο δρόμο και αφήνω τις λαμογιές στην άκρη και καταδικάζω το άδικο. Και όλα αυτά γιατί στην μικρή διάρκεια που θα έχει η ζωή μου (σε σχέση με την ηλικία του κόσμου) μπορεί να με δει και κάποιος άλλος και να παραδειγματιστεί. Και που ξέρεις μπορεί οι επόμενοι να βρουν ένα κόσμο καλύτερο. Πιστεύω ότι είμαι περισσότερο χριστιανός από πολλούς εκεί έξω, και όλα χωρίς να πιστεύω ότι υπάρχει κάτι μετά. Απλά ότι επιστρέφουμε την ύλη μας στον κόσμο από όπου την πήραμε (μάλλον δανειστήκαμε).

Απαισιόδος, κενός και έχω αποσυρθεί από τη ζωή ε; ::)
Ευχαριστώ πολύ

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #1305 στις: 22/10/09, 19:57 »
Όπως έλεγε σε ένα ντοκιμαντέρ πριν από λίγο στην ΕΤ, όταν οι ιεραπόστολοι πήγαν σε φυλές ιθαγενών, είχανε τη βίβλο και οι φυλές τη γη. Τούς είπαν να κλείσουν τα μάτια και να προσευχηθούνε. Όταν τα άνοιξαν, είχαν οι ιθαγενείς τη βίβλο και οι ιεραπόστολοι τη γή.
Οπότε σύμφωνα με την ουσία της θρησκείας μας οι ιθαγενείς βγήκαν κερδισμένοι και οι ιεραπόστολοι σκέτοι...Αποστόληδες...
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #1306 στις: 22/10/09, 21:04 »
Ο ηλιος ειναι ενας, αυτος που βλεπομε.
Του ΠΑΣΟΚ εννοείς;; :D

Αποσυνδεδεμένος Germ1984

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1307 στις: 22/10/09, 21:29 »
Δεν έθιξα κανέναν προσωπικά. Είπα απλά την γνώμη μου και αυτό που πιστεύω.Και η πίστη ενός ανθρώπου δεν σηκώνει ίσως ή μπορεί ούτε οφείλει να προσαρμόζεται στις politically correct ανάγκες ενός forum. Εγω πιθανώς να είμαι ένας ηλίθιος μπροστά σας. Εάν η  πίστη κ η οπτική ενός άγνωστου και ανώνυμου για εσάς σας δημιουργεί εφιάλτες, σας τρομάζει ή σας αναστατώνει είναι δικό σας το πρόβλημα. Δεν μίλησα ποτέ για επερχόμενη θεία τιμωρία σε όσους δεν πιστεύουν (γιατί παραποιείται τα λεγόμενά μου;). Είπα ξεκάθαρα ότι η τιμωρία των ανθρώπων είναι ο καρπός των αρνητικών τους πράξεών στον συνάνθρωπό  και στο περιβάλλον. Τι πιο ξεκάθαρο και λογικό απο αυτό; Μίλησα για έναν κόσμο πλασμένο με αγάπη και σοφία προορισμένο να υπηρετεί τον άνθρωπο που ο άνθρωπος τον καταστρέφει και τον βεβηλώνει. Επίσης υποστήριξα ότι μια αγνή ψυχή, απαλλαγμένη από τα πάθη έχει σαν αυτόματο αντανακλαστικό την πίστη σε έναν δημιουργό. Δεν μπορώ να σας πώ γιατί το πιστεύω. Απλά το πιστεύω. Δικαίωμα σας να έχετε την άποψή σας αλλά την δικιά μου άποψη ούτε θα την αλλάξετε ούτε θα με εμποδίσετε να την υποστηρίξω.

Αποσυνδεδεμένος analogio

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1308 στις: 22/10/09, 22:06 »
Ο ηλιος ειναι ενας, αυτος που βλεπομε.
Του ΠΑΣΟΚ εννοείς;; :D

faser, τι ερωτησεις παιδι μου ;; υπαρχει κι αλλος ηλιος ;; ενας ειναι ο ηλιος που φωτιζει ολη τη γη, η σημαια του πασοκ,

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1309 στις: 22/10/09, 22:15 »
Eπιτρέψτε μου ένα ρεμιξ:

Ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος που ανατέλει, μας οδηγεί
εμπρός στον αγώνα για μια Ελλάδα λεύτερη, καπιταλιστική

ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία...

Μίλησα για έναν κόσμο πλασμένο με αγάπη και σοφία προορισμένο να υπηρετεί τον άνθρωπο που ο άνθρωπος τον καταστρέφει και τον βεβηλώνει.

Τελικά δεν ξεκαθάρισες... Είναι ο άνθρωπος κέντρο του Σύμπαντος Κόσμου ή όχι?
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1310 στις: 22/10/09, 22:43 »
Ήλιος πράσινος ζεστός, φώτισε τη γειτονιά μου
αναγούλιασα ο φτωχός, γύρισαν τα άντερά μου.
Σοσιαλίστηκα ξανά, τρώω με χρυσό κουτάλι
ρόλεξ,τίμπερλαντ,μπεμβέ,θα φορέσουν όλοι πάλι!

Εεεεεεε....ήλιε ήλιε αρχηγέ!
Δως το σύνθημα εσύ κι όλοι μας στη τοπική,
εεεεεεε...όλοι μας στη τοπική ,κι ας ψοφήσουν οι θεσμοί !

(Παλιό τραγουδάκι)

Το ΠΑΣΟΚ μου να'ν' καλά
κι ας ψοφήσουν χίλια αρνιά,
χίλια αρνιά χίλια κατσίκια,
συνταξιούχοι απ' τα καμτσίκια

(Παιδικό τραγουδάκι)

(off topic of course!!! ;))

Αποσυνδεδεμένος Gabriel6th

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Are you talking to me?
    • Προφίλ
« Απάντηση #1311 στις: 23/10/09, 01:56 »
Κονσερβοκούτι που θέλετε όλοι οι άπιστοι  :P
Όχι άλλο Κάρβουνο.
Torrents:
19 Βιβλία για Κιθάρα

Αποσυνδεδεμένος s.s.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1312 στις: 23/10/09, 02:02 »
Κονσερβοκούτι που θέλετε όλοι οι άπιστοι  :P
Τα κονσερβοκούτια είναι αποκλειστικό προιόν των άπιστων.
Κανάς σωρός με ξύλα είναι η λύση.

Αποσυνδεδεμένος Germ1984

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1313 στις: 23/10/09, 11:20 »
Eπιτρέψτε μου ένα ρεμιξ:

Ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος που ανατέλει, μας οδηγεί
εμπρός στον αγώνα για μια Ελλάδα λεύτερη, καπιταλιστική

ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία...

Μίλησα για έναν κόσμο πλασμένο με αγάπη και σοφία προορισμένο να υπηρετεί τον άνθρωπο που ο άνθρωπος τον καταστρέφει και τον βεβηλώνει.

Τελικά δεν ξεκαθάρισες... Είναι ο άνθρωπος κέντρο του Σύμπαντος Κόσμου ή όχι?

Ναι είναι.Μέχρι αποδείξεως του εναντίον.Εσύ τι πιστεύεις papouli mou ;

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1314 στις: 23/10/09, 14:01 »
Μέχρι να απαντήσει ο παππούς να πεταχτώ εγώ και να σου πω ότι η λέξη "απόδειξη" τα χαλάει όλα...Δεν έχει αποδειχθεί ότι ο άνθρωπος είναι το "κέντρο" του σύμπαντος. Άρα δεν ισχύει μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο.Από την άλλη όταν δέχεσαι ότι τα πάντα είναι δημιούργημα του Θεού και της αγάπης του, τότε ο Θεός δεν κάνει προτιμήσεις. Αγαπάει όλα τα πλάσματά του. Οπότε τη γη την έφτιαξε όχι μόνο για τον άνθρωπο,  αλλά και για το μικρότερο ζουζούνι...
Εξ'άλλου κάνω κι άλλη μία σκέψη. Το πέρασμα του σύγχρονου ανθρώπου από το πλανήτη ισχύει τα τελευταία 50.000 χρόνια. Κατά τη θεωρία της εξέλιξης βέβαια τα διάφορα ανθρωποειδή έχουν ξεκινήσει να εμφανίζονται μερικά εκατομμύρια χρόνια πριν, αλλά εγώ μιλάω για τον homo sapiens στον οποίο ανήκουμε εμείς και για τον οποίο ο κρίκος της αλυσίδας που τον συνδέει με τα αμέσως προηγούμενα είδη που γνωρίζουμε, erectus και Neaderdal, δεν έχει σίγουρα βρεθεί ακόμα . Και το μόνο βέβαιο είναι ότι κάποτε θα εκλείψουμε , όπως τόσα και τόσα είδη. Το σύμπαν δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα τελειώσει όμως μετά το δικό μας τέλος. Οπότε ποιός ή τι θα είναι το κέντρο του σύμπαντος τότε;
Πιστεύω ότι η θεωρία που θεωρεί τον άνθρωπο αιτία για όλα...μπάζει λίγο. Και δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα , παρά μόνο να χαιδέψει λίγο τον ανθρώπινο εγωισμό. Πιθανότατα τα πράγματα π.χ για τα δελφίνια να είναι πιο εύκολα. Μπορεί να ξέρουν ήδη την ύπαρξη του Θεού. Πως μπορούμε εμείς να το ξέρουμε αυτό; Μπορεί όλα τα πλάσματα να γνωρίζουν την ύπαρξή Του και μόνο εμείς να κάνουμε ατέρμονες συζητήσεις πάνω στο θέμα.Όλα όσα δεν ξέρουμε, είναι πιθανό να συμβαίνουν, ή να μην συμβαίνουν. Εκεί έρχεται η Πίστη. Πιστεύεις το ένα ή το άλλο. Και για να συμβεί αυτό πρέπει να έχεις κάνει τη δική σου προσωπική διαδρομή και να έχεις βγάλει τα δικά σου προσωπικά συμπεράσματα.Γι αυτό Germ μη χολοσκάς...Όποιος είναι να πιστέψει θα πιστέψει και όποιος είναι να μην πιστέψει, δεν θα πιστέψει...Τόσο απλά και παιδιάστικα...Άλλωστε και ο άνθρωπος μπρος σε όλες αυτές τις γνώσεις, είναι σαν το μικρό παιδί που ρωτάει "Γιατί...γιατί...γιατί...γιατί....γιατί...."
« Τελευταία τροποποίηση: 23/10/09, 14:04 από MACMISIAS »

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1315 στις: 23/10/09, 17:29 »
Αρχαιολογικη διευκρινηση θα ηθελα να κανω απλως. Φυσικα και εχει αποδειχθει η σχεση του homo sapiens sapiens (αυτο ειναι το κανονικο του ονομα) με τα αλλα ανθρωπινα ειδη (erectus και sapiens Neandertalensis). Καποιες χιλιετιες για την ακριβεια οι 2 ανθρωποι sapiens sapiens και sapiens neandertalensis συνυπηρξαν. Τωρα η πρωιμη παλαιολιθικη αναγεται στο 3.000.000 και εκτεινεται μεχρι το 250.000 π.Χ. Ο homo sapiens sapiens που βρισκεται στην υστερη παλαιολιθικη βεβαια υπαρχει απο το 35.000 και η περιοδος αυτη τελειωνει το 10.000 οπου ξεκιναει η νεολιθικη. Αλλα επι της ουσιας, ανθρωπινη παρουσια και ανθρωπινες κοινωνιες υπαρχουν απο την πρωιμη παλαιολιθικη. Τελος αρχαιολογικης διευκρινησεης, για περαιτερω σε πμ, μην χαλασουμε και το θεμα.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Arg0

• The Downstroker
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Είμαι συναυλιάς... τι να κάνουμε?
    • Προφίλ
« Απάντηση #1316 στις: 23/10/09, 18:20 »
Και το μόνο βέβαιο είναι ότι κάποτε θα εκλείψουμε , όπως τόσα και τόσα είδη. Το σύμπαν δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα τελειώσει όμως μετά το δικό μας τέλος. Οπότε ποιός ή τι θα είναι το κέντρο του σύμπαντος τότε;

Το σύμπαν είναι πολύ απίθανο να τελειώσει με το τέλος της ανθρωπότητας. Το τέλος του σύμπαντος να σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας είναι πιθανό (αν και όχι βέβαιο) αλλά το αντίθετο όχι.

Αυτό όμως δεν καταργεί την έννοια του ανθρωποκεντρικού σύμπαντος. Το ερώτημα ουσιαστικά είναι ως εξής: Αφού όλες οι συνθήκες ευνοούν την ύπαρξη ζωής, κι αφού αν αλλάζαμε τις σταθερές του σύμπαντος (βαρύτητα, ασθενής πυρινική δύναμη, ισχυρή πυρινική δύναμη, ηλεκτρομαγνητισμός) έστω κατά ένα απειροελάχιστο ποσοστό τότε δεν θα υπήρχε ζωή στο σύμπαν, μήπως ο σκοπός του σύμπαντος είναι να υπάρχουμε?

Βέβαια υπάρχουν πολλές απαντήσεις κι από τις δύο πλευρές σε αυτό το ζήτημα. Την δικιά μου θα την αναλύσω αργότερα.
If we are here not to do
What you and I wanna do
And go forever crazy with it
Why the hell are we even here?

Αποσυνδεδεμένος Germ1984

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1317 στις: 23/10/09, 18:27 »
Τελικά δεν νομίζω να διαφωνούμε και πουθενά >:D >:D.Ομολογώ ότι ακούστηκα προς στιγμήν σαν φανατισμένος παλαιοημερολογίτης κ συλλέκτης κομποσχοινιών :D.Ομως πιστέψτε με, δεν είμαι...
Λυπηθείτε με.Δίνω πανελλήνιες και είμαι σε μεγάλη τρικυμία.Μόνο η κιθάρα με συντροφεύει...Νά είστε όλοι σας καλά πιστοί κ άπιστοι.

Αποσυνδεδεμένος Germ1984

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1318 στις: 23/10/09, 18:32 »
Και το μόνο βέβαιο είναι ότι κάποτε θα εκλείψουμε , όπως τόσα και τόσα είδη. Το σύμπαν δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα τελειώσει όμως μετά το δικό μας τέλος. Οπότε ποιός ή τι θα είναι το κέντρο του σύμπαντος τότε;

Το σύμπαν είναι πολύ απίθανο να τελειώσει με το τέλος της ανθρωπότητας. Το τέλος του σύμπαντος να σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας είναι πιθανό (αν και όχι βέβαιο) αλλά το αντίθετο όχι.

Αυτό όμως δεν καταργεί την έννοια του ανθρωποκεντρικού σύμπαντος. Το ερώτημα ουσιαστικά είναι ως εξής: Αφού όλες οι συνθήκες ευνοούν την ύπαρξη ζωής, κι αφού αν αλλάζαμε τις σταθερές του σύμπαντος (βαρύτητα, ασθενής πυρινική δύναμη, ισχυρή πυρινική δύναμη, ηλεκτρομαγνητισμός) έστω κατά ένα απειροελάχιστο ποσοστό τότε δεν θα υπήρχε ζωή στο σύμπαν, μήπως ο σκοπός του σύμπαντος είναι να υπάρχουμε?

Βέβαια υπάρχουν πολλές απαντήσεις κι από τις δύο πλευρές σε αυτό το ζήτημα. Την δικιά μου θα την αναλύσω αργότερα.

Αμα αλλάζαμε τις σταθερές οχι δεν θα υπήρχε ζωή...Το πιο πιθανό είναι να μην υπήρχαν ούτε τα στοιχειώδη, ούτε ύλη. Ενα απόλυτο κενό. Η ζωή είναι αρκετά σύνθετο φαινόμενο...

Αποσυνδεδεμένος analogio

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1319 στις: 23/10/09, 18:36 »
Προηγουμενως πρεπει να διασαφηνισεται τι εννοειται κεντρον συμπαντος κοσμου, παραδειγμα, θεωρουμε το ανθρωπινο σωμα, κεντρον εκτασεως ειναι ο ομφαλος, δηλ.το επιθυμητικον, κεντρον ζωτικον φυσικης ουσιας ειναι η καρδία, το θυμικον, κεντρον νοερας ουσιας και γνωστικων ικανοτητων ειναι η κεφαλη, το ηγεμονικον, η κεφαλη ως προς τον ομφαλο ειναι ακρον, κτλ. δεν ταυτιζονται τα θεωρουμενα κεντρα, τι εννοειται λοιπον κεντρον συμπαντος κοσμου ;; το εικονισμα του συμπαντος στο κεφαλι μας ;; το εξωτερικο συμπαν που βλεπομε ;; κεντρικον σημειον εκτασεως ;; αρχην κινησεως ;; τον υλικον κοσμον ;; τον νοητον κοσμον ;; τον παρατηρηρουμενον κοσμον ;; ολα μαζι ;; τιποτα ;;

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1320 στις: 23/10/09, 18:51 »

Αν αλλαζαμε τις σταθερες δεν θα υπηρχαν ουτε τα αστρα... Μηπως  ο σκοπος του συμπαντος ειναι να υπαρχουν ηλιοι? :)

Αποσυνδεδεμένος Germ1984

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1321 στις: 23/10/09, 19:04 »
Μήπως ο σκοπός του σύμπαντος είναι η φανέρωση του μεγέθους της ελευθερίας του ανθρώπου ? Πάλι το πάω εκεί που δεν θέλετε.... ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1322 στις: 23/10/09, 19:17 »
Με μηπως παντως, μπορουμε να παμε παντου και πουθενα ;) Οποτε δεν εχει και μεγαλο νοημα ;)

Αποσυνδεδεμένος Fteo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • If it's too loud, you are too old!
    • Προφίλ
    • The Thermoshredders
« Απάντηση #1323 στις: 23/10/09, 20:08 »

Αμα αλλάζαμε τις σταθερές οχι δεν θα υπήρχε ζωή...Το πιο πιθανό είναι να μην υπήρχαν ούτε τα στοιχειώδη, ούτε ύλη. Ενα απόλυτο κενό. Η ζωή είναι αρκετά σύνθετο φαινόμενο...
Ύλη θα υπήρχε αλλά μπορεί να μην ευνοούσε την ανάπτυξη ζωής όπως την ξέρουμε. Θα μπορούσε η αντιύλη να είναι περισσότερη από την ύλη, αλλά και αυτή ύλη είναι. Επίσης δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει στα άλλα σύμπαντα που απαρτίζουν το multiverse (δεν ξέρω πως λέγεται στα Ελληνικά). Πάντως, φιλοσοφικά το σύμπαν είναι βιοκεντρικό. Υφίσταται όσο υπάρχει κάποιο ον που μπορεί να του δώσει νόημα με την παρατήρηση του. Σαν ένα θόρυβο που κάπου συμβαίνει, αλλά αν δεν υπάρχει κάποιος να τον ακούσει είναι σαν να μην παράχθηκε ποτέ.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1324 στις: 23/10/09, 20:44 »
Μερικές ακόμα σκέψεις...Αυτό που δεν έχει αποδειχθεί ακόμα είναι ότι από ένα ζεύγος erectus γεννήθηκε ο sapiens. Με αυτό κάποιοι ακόμα διαφωνούν, δεν έχει γίνει αξίωμα. Όχι ότι δεν υπάρχει σχέση ή ομοιότητες. Άλλωστε ομοιότητες σε ένα ποσοστό dna έχουμε και με ένα ...ξύλινο τραπεζάκι.
Όλα στο σύμπαν έτσι όπως είναι συντελούν στο να υπάρχει ζωή. Ζωή όμως γενικά. Όχι μόνο η ανθρώπινη. Οπότε αν σώνει και καλά πρέπει να βρούμε ένα σκοπό, αυτός είναι η ύπαρξη της ζωής. Οπότε η ανθρωποκεντρική θεωρία είναι ένα ελάχιστο υποσύνολο στο μεγάλο σύνολο που λέγεται ύπαρξη έμβιων όντων.
Και τέλος φυσικά ισχύει αυτό που λέει ο Rufus:"Με μηπως παντως, μπορουμε να παμε παντου και πουθενα . Οποτε δεν εχει και μεγαλο νοημα "