Συγγνώμη φίλε Τάσο, σε συμπαθώ ειλικρινά, αλλά ίσως πράγματι να εκπέμπουμε σε άλλο μήκος κύματος. Όταν δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο αντιφατικά είναι αυτά που λες μέσα σε λίγες φράσεις, τότε πραγματικά δεν μπορεί να γίνει συζήτηση. Ίσως κάποια στιγμή να βρεθούμε από κοντά και να συζητήσουμε και αυτό το θέμα και ό,τι άλλο θέλεις.
Η συμπάθεια είναι αμοιβαία, φίλε Γιώργο.
Ωστόσο, είναι αναμφίβολο, έχουμε διαφορετική αντίληψη περί δημοκρατίας κι ελευθερίας.
Όχι, δεν βλέπω την αντίφαση σ' αυτά που λεω. Θα πρέπει να μου την υποδείξεις εσύ.
Αυτό είναι και το νόημα του διαλόγου.
Αντιθέτως, εκείνο που βλέπω εγώ είναι ότι, εάν κάποιος υποστηρίζει το δικαίωμά του στην ελεύθερη έκφραση, προκειμένου να πρεσβεύσει την παιδεραστία, θα πρέπει να μπορώ κι εγώ να διεκδικήσω το αυτό δικαίωμα, προκειμένου να πρεσβεύσω την αξία και την σκοπιμότητα της θανατικής ποινής.
Γιατί να εξαντλείται η δημοκρατική μας ευαισθησία και η ανεκτικότητά μας στην ανοχή των παιδόφιλων κι όχι στους υποστηρικτές του φυσικού δικαίου;
Είναι προφανές, νομίζω, ότι η κατακλείδα της δημοσίευσής μου, που παρέθεσες, ήταν ειρωνική.
Αλλά, παρ' όλα αυτά, υποστηρίζω θερμά πως για ορισμένα εγκλήματα η θανατική είναι η μόνη κατάλληλη ποινή, η μόνη που αποδίδει δικαιοσύνη.
Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.
Χμμμμ....
Εκείνος που το πρέσβευε αυτό, είχε κατά νου αίμα και ιδρώτα, αγώνα κατά της τυραννίας και της σκλαβιάς, τιμή και δόξα.
Δεν το έλεγε βεβαίως για τα "δικαιώματα" των παιδεραστών! Το να τον επικαλείσαι γι' αυτή την περίπτωση είναι, μάλλον, άστοχο.
Έχουμε χάσει, φίλε, την ικανότητα να κατανοούμε τα αυτονόητα. Έχουμε χάσει την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε πού σταματά η ελευθερία κι η δημοκρατία και πού αρχίζει η αυθαιρεσία κι η ασυδοσία.
Αν και στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Υπάρχουν όρια και φραγμοί.
Δεν αντιλαμβάνομαι τι εννοείς ότι εμείς δεν διαθέτουμε αρετή και τόλμη.
Αρετή και τόλμη για ποιό πράγμα;
Για να συζητάμε με τον κάθε ψυχανώμαλο αν έχει ή όχι δικαίωμα να εκπροσωπήσει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο την εγκληματική του δράση; Για το αν είναι θεμιτό ή όχι να κάθεται μια κοινωνία και να συνδιαλέγεται με τους δημίους των παιδιών της; Για το αν υπάρχει ένα ελάχιστο, έστω, ίχνος λογικής στο να αποδέχεται ένα δικαϊικό σύστημα το δικαίωμα της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης των παιδεραστών;
Μα...θα τρελλαθούμε τέλος πάντων;
Λοιπόν, έχω να σου πω ότι, πιστεύοντας βαθιά στην σοσιαλδημοκρατία, δεν αναγνωρίζω ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα στους παιδεραστές.
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ. Ούτε αυτό της ανοχής, ούτε αυτό του διαλόγου, ούτε καν αυτό της ύπαρξης.
Ξέρεις ποιό θα είναι το επόμενο βήμα, αν περάσει αυτό το αίσχος έτσι;
Εφόσον τα 12χρονα θα θεωρηθούν ικανά να συναινέσουν στην σεξουαλική συνεύρεση, θα θεωρηθεί νόμιμη και η πορνογραφία στην οποία θα συμμετέχουν "οικειοθελώς" 12χρονα. Και η παιδική πορνεία επίσης. Κι έτσι δεν θα είναι υποχρεωμένοι οι "προοδευτικοί" Ολλανδοί να τρέχουν στις Φιλιππίνες και στην Ινδονησία προς αναζήτηση σεξουαλικού τουρισμού...θα μπορούν να τον έχουν σπίτι τους...Κι όταν κάποιος θα κατηγορείται για βιασμό ενός 12χρονου, το θύμα θα καλείται στα δικαστήρια να αποδείξει ότι δεν προκάλεσε τον δράστη κι ότι δεν συναίνεσε με την συμπεριφορά του στον βιασμό του. Ό,τι δηλαδή συμβαίνει και με τις υποθέσεις βιασμών στους ενηλίκους.
Και να σε ρωτήσω και κάτι άλλο.
Αν θεωρήσουμε ότι κάποιοι έχουν το δικαίωμα να υποστηρίξουν το "δικαίωμά" τους στην ανωμαλία και στο έγκλημα, γιατί να βάλουμε όριο τα 12; Κάποια κορίτσια έχουν την πρώτη τους ρύση πριν τα 12, ενώ για τα αγοράκια δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Μπορούμε να πούμε ότι το "επίμαχο" σημείο, που ενδιαφέρει τους "δημοκρατικούς" ανώμαλους, είναι ήδη σχηματισμένο από την βρεφική ηλικία. "Όσο πιό μικρό, τόσο πιό καλό".
Όχι, ρε φίλε Γιώργο, δεν είναι έτσι. Δεν είναι τα πάντα συζητήσιμα. Δεν είναι ατέρμονη η κοινωνική ανοχή. Δεν είναι απεριόριστα τα όρια της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Κάποια στιγμή, κάποιοι, εμείς δηλαδή, θα πρέπει να πουν:
ΟΧΙ, ΙΣΑΜΕ ΕΔΩ.
Και στο κάτω κάτω, κάποιοι θα πρέπει να υποστηρίξουν και τα δικαιώματα των12χρονων, που έχουν την "ικανότητα" και την "κρίση" να συναινέσουν στον βιασμό τους, αλλά δεν είναι αρκετά ικανά για να συμμετέχουν, με την ψήφο τους, στην εκλογή ή στην απόρριψη των δημίων τους.