Μιάς και σου άρεσε το ποστάκι ας γράφω σιγά-σιγά και μερικές συνταγες απο την διεθνή κουζίνα!
Ορίστε ένα απο τα πιο γνωστά πιάτα της Ισπανίας (παέγια) και η αυθεντική συνταγή της σαγκριάς που το συνοδεύει απόλυτα...
Παέγια
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3-5 κουταλιές σούπας φρέσκο μαϊντανό
1 γερή πρέζα κρόκου (σαφράν)
2 κουτ. σούπας ζωμό κότας
3 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
1 κουτ. γλυκού χρωστική φαγητού (για να επιτύχουμε ένα πιο έντονο χρώμα)
200 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
4 φλιτζάνια ρύζι
7 φλιτζάνια νερό
αλάτι
Τσιγαρίστε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το σκόρδο μέχρι να γίνει το κρεμμύδι διάφανο. Προσθέστε τον κρόκο, το ζωμό κότας, το κοτόπουλο, τις πιπεριές και τσιγαρίστε μέχρι να γίνει άσπρο το κοτόπουλο. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, τη χρωστική φαγητού. Ανακατέψτε.
Προσθέστε το ρύζι και το νερό και αφήστε το να πάρει μια βράση. Προσθέστε αλάτι ανάλογα με την προτίμησή σας. Βράστε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε τις γαρίδες και τα χτένια, αφήστε να βράσουν άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά σκεπασμένο, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Εάν το ρύζι φαίνεται να στεγνώνει τα τελευταία 10 λεπτά, προσθέστε περισσότερο νερό. Εάν το ρύζι είναι πολύ υγρό στο τέλος των 10 λεπτών, ξεσκεπάστε και αφήστε να εξατμιστεί το επιπλέον νερό.
Σαγκρία
1 λεμόνι καλοπλυμένο και κομμένο σε φετούλες
1 μήλο καλοπλυμένο και κομμένο σε φετούλες
1 πορτοκάλι καλοπλυμένο και κομμένο σε φέτες
250 γραμμάρια ζάχαρη
2 μπουκάλια κόκκινο ξηρό κρασί
½ φλιτζάνι κονιάκ
3 ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα φέτες (αν δε βρείτε φρέσκα, χρησιμοποιείστε κονσέρβα)
1 ή 2 κουτάκια σόδα
άφθονα παγάκια
Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνετε τα κομμένα φρούτα και τη ζάχαρη. Αδειάζετε μέσα το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε το κονιάκ. Βάζετε τη λεκάνη στο ψυγείο, να μείνουν τουλάχιστον για 2-3 ώρες. Πρώτον για να κρυώσει καλά και δεύτερον για να ανακατευτούν καλά τα αρώματα των φρούτων, του κρασιού και του κονιάκ.
Όταν θα σερβίρετε αδειάστε μέσα στο μπολ τα δυο κουτάκια σόδα και μπόλικα παγάκια. Μπορείτε να κάνετε και μια σαγκρία σαμπάνιας χρησιμοποιώντας χυμό από έξι πορτοκάλια, ένα μπουκάλι αφρώδες κρασί και άφθονα παγάκια. Τούτο το κοκτέιλ όμως δε πρέπει να μείνει στο ψυγείο, το πίνετε αμέσως διότι η σαμπάνια θα χάσει τις αφρώδεις ιδιότητές της.