Αποστολέας Θέμα: ΑΝΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΡΟΚΑΝΘΡΩΠΟΥΣ του Νικόλα Άσιμου  (Αναγνώστηκε 22479 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
Εγινεμια αγγελια στο σαιτ οπου καποιος αναζητουσε παιδια για συγκροτημα και εκανε αναφορα στο Κροκ.  Αυτο προερχεται απο ενα βιβλιο του Σολακιν Σομισα (κοινως Νικολας Ασιμος) "Αναζητοτνας κροκανθρωπους" δυστυχως δεν κυκλοφορει πλεον αυτο το βιβλιο αλλα θα θελα να μαθω ενα και ποσοι το εχουν διαβασει και να μου πουν τισ αποψεις τους για αυτο το βιλβιο
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Holy Diver

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Σαλιγκάρια και μπανάνες!!!
    • Προφίλ
    • Το Όνειρο Ενός Περιέργου
Απ: Κροκ
« Απάντηση #1 στις: 03/06/06, 00:02 »
Το είχα σε pdf πριν κρασάρει ο υπολόγας... Όμως δε πρόλαβα να το διαβάσω... Μεγάλος ο Άσιμος.
reveduncurieux.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 03/06/06, 00:04 »
Μα κανεις ρε παιδια? :-\
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Ρηνιώ-kouzoulotetia

• Παλιός
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ...and so it begins...
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 03/06/06, 00:40 »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 03/06/06, 11:02 »
Δόξα σοι η Ρινιώ! Ευχαριστούμε!

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Όλα είναι στο μυαλό,πόνος και γιατρειά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 03/06/06, 21:02 »
Δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται αλλά απο περιέργεια θα δω τι ειναι οι κροκάνθρωποι...
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

Αποσυνδεδεμένος @Morpheus@

• Παλιός
  • real eyes realize real lies
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 03/06/06, 22:42 »
Ευτυχως τον ακουγε ο πατερας μου κ ειχε αγορασει κ αυτο το βιβλιο, το οποιο τωρα ειναι στα χερια μου!Ειναι πολυ καμενο βιβλιο.Δεν μιλαει ποτε για κατι συγκεκριμενο κ πρεπει να εισαι ολη την ωρα συγκεντρωμενος οταν το διαβαζεις!Απο οτι καταλαβα μιλαει για προσωπικα του ,και οχι μονο, βιωματα!Τελοσπαντων καλο καψιμο σε οσους κατσουν κ το διαβασουν!!
θέμα Δίκης έγινε, το αν μου ανήκει η Ζωή μού,
...η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται...

Αποσυνδεδεμένος Σιδηρόπουλος

• Το ζώον
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Engineers Do It With Models
    • Προφίλ
    • pink floyd
« Απάντηση #7 στις: 04/06/06, 00:54 »
το διάβασα το βιβλιο πριν χρονια..
ελεος :P
Είμαι ο Βασίλης και είμαι καλα...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 05/06/06, 19:35 »
ελεος :P
Για πιο πραγμα ακριβως ??

• Το ζώον
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • pink floyd
« Απάντηση #9 στις: 05/06/06, 19:35 »
για ολο το βιβλιο..

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: 05/06/06, 19:37 »
Θελω τα επιχειρηματα σου προφανως αναφερεσε στο βιβλιο :-\

• Το ζώον
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • pink floyd
« Απάντηση #11 στις: 05/06/06, 19:41 »
εντελως ανουσιο, και αστειο..

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: 05/06/06, 19:47 »
Εγω το βρισκω ουσιωδες και σαρκαστικο...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: 09/06/06, 23:35 »
εντελως ανουσιο, και αστειο..
Καλά, σοβαρολογείς;;; ΄Μιλάμε για τον Άσιμο...

• Το ζώον
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • pink floyd
« Απάντηση #14 στις: 10/06/06, 10:19 »
τι σχεση εχει?

Αποσυνδεδεμένος NIKOSB1972

• Επισκέπτης
  • **
  • ....τα μάτια να μου κλέψεις για πάντα πριν χαθώ...
    • Προφίλ
ΑΝΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΡΟΚΑΝΘΡΩΠΟΥΣ του Νικόλα Άσιμου
« Απάντηση #15 στις: 02/11/07, 19:38 »
Επειδή πιστεύω ότι κι ο Νικόλας αν ζούσε θα το ήθελε.....

Επειδή όλοι ξέρουμε πως τα πιστεύω του τα έκανε πράξη και στάση ζωής....

Και με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του Νικόλα....

Ανέβασα το περίφημο βιβλίο του "Αναζητώντας Κροκανθρώπους" και το θέτω στη διάθεση όλων....

http://rapidshare.com/files/66980124/Krokanthropoi.pdf.html

Μπαγάσα μακάρι να είσαι καλά 'κεί πάνω.....

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Καπου ειχα ξαναβαλει καποτε το θεμα. Καταπληκτικο βιβλιο και καλα εκανες και το ανεβασες.

Αποσυνδεδεμένος NIKOSB1972

• Επισκέπτης
  • **
  • ....τα μάτια να μου κλέψεις για πάντα πριν χαθώ...
    • Προφίλ
Ας τον κρατήσουμε ζωντανό.....

Το καλύτερο μνημόσυνο είναι αυτό.....

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ

Είπες μεγάλη κουβέντα τώρα φίλε..! ;)
 Ναι, ο Άσιμος πρέπει να μείνει ζωντανός! Τα λόγια του, οι ιδέες του, τα τραγούδια του, τα όνειρα του...! Και πάνω από όλα αυτή η μοναδική άποψη που είχε για τον κόσμο!Πρέπει να διατηρηθεί όχι μόνο στη δική μας μνήμη αλλά να μεταλαμπευτεί και στα παιδιά μας...!! Μακάρι να υπήρχε και τώρα κανένας Ασιμος, μπας και βλέπαμε προκοπή...

Τώρα το Μάρτιο νομίζω κλείνουν 20 χρόνια από το θάνατο του?? Έχετε ακούσει αν γίνει πουθενά κανένα αφιέρωμα ή κάτι παρεμφερές...?? Όχι ότι ελπίζω ότι θα γίνει τίποτα τέτοιο και στη Θεσσαλονίκη ( :-\), αλλά από περιέργεια...Να δω πόσοι τον θυμούνται! ;)

Αποσυνδεδεμένος teo_gp

• Παλιός
  • Whatever happened to my rock'n'roll?
    • Προφίλ
Ευτυχως τον ακουγε ο πατερας μου κ ειχε αγορασει κ αυτο το βιβλιο, το οποιο τωρα ειναι στα χερια μου!Ειναι πολυ καμενο βιβλιο.Δεν μιλαει ποτε για κατι συγκεκριμενο κ πρεπει να εισαι ολη την ωρα συγκεντρωμενος οταν το διαβαζεις!Απο οτι καταλαβα μιλαει για προσωπικα του ,και οχι μονο, βιωματα!Τελοσπαντων καλο καψιμο σε οσους κατσουν κ το διαβασουν!!

+++++++++++

Αρκετά καμμένο βιβλίο, αμφιβόλου αισθητικής...

Είπες μεγάλη κουβέντα τώρα φίλε..! ;)
 Ναι, ο Άσιμος πρέπει να μείνει ζωντανός! Τα λόγια του, οι ιδέες του, τα τραγούδια του, τα όνειρα του...! Και πάνω από όλα αυτή η μοναδική άποψη που είχε για τον κόσμο!Πρέπει να διατηρηθεί όχι μόνο στη δική μας μνήμη αλλά να μεταλαμπευτεί και στα παιδιά μας...!! Μακάρι να υπήρχε και τώρα κανένας Ασιμος, μπας και βλέπαμε προκοπή...

Τώρα το Μάρτιο νομίζω κλείνουν 20 χρόνια από το θάνατο του?? Έχετε ακούσει αν γίνει πουθενά κανένα αφιέρωμα ή κάτι παρεμφερές...?? Όχι ότι ελπίζω ότι θα γίνει τίποτα τέτοιο και στη Θεσσαλονίκη ( :-\), αλλά από περιέργεια...Να δω πόσοι τον θυμούνται! ;)

Σίγουρα τον θυμούνται αρκετοί... Παρόλα αυτά όμως λόγω του ότι ο Άσιμος ήταν εξαιρετικά ιδιάζουσα περίπτωση και μια προσωπικότητα με πολλές και όχι απαραίτητα καλές πτυχές ας μεταλαμπευτεί στα παιδιά μας με μια λίγο κριτική διάθεση... Καλό είναι να γνωρίζουμε, αλλά είναι ακόμα καλύτερο να μπορούμε να κρίνουμε. Ας μη θεωρηθώ μηδενιστής, ο Άσιμος σίγουρα έχει προσφέρει πάρα πολλά με το έργο του και με κάποιες από τις πράξεις του. Α! Και κάτι άλλο. Πιστεύω πως ακόμα και σήμερα υπάρχουν "Άσιμοι" αλλά πρέπει να έχουμε διάθεση να τους βρούμε και να τους γνωρίσουμε... Φιλικά ;) ;)
« Τελευταία τροποποίηση: 19/02/08, 14:59 από teo.gp »
I was lookin' back to see if you were lookin' back at me
to see me lookin' back at you

http://www.myspace.com/grandzero

Αποσυνδεδεμένος Μαργαρίτα Π.

• Δεν είμαι στιχουργός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Ο Ρίτσος διαβάζει Ρίτσο
http://rapidshare.com/files/227510288/Ritsos.rar

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
Ωωω μιλάμε για τέλειο βιβλίοοο!!  ;) ;) Το χα βρει παλια σε μια έκθεση..!!
Αν και δεν ξέρω πόσο θα ενέκρινε ο Νικόλας μια βιογραφία του, αυτό το βιβλίο γενικά ξεκαθαρίζει πολλά πράγματα για την προσωπικότητα του...!

Ο Άσιμος δεν ήταν απλά ενας μουσικός όπως τόσοι πολλοί. Τον Νικόλα Άσιμο προσωπικά  τον πρωτοάκουσα μωρό ακόμη όταν η μητερα μου μου τραγουδούσε το ''παπάκι''. Αργότερα, τον έμαθα από τα τραγούδια του που τραγουδούσε ο Παπακωνσταντίνου. Είναι αυτό που λέμε, μου έκαναν κλικ.Οι περίεργοι στίχοι, η μουσική, η όλη underground φαση.Τον έψαξα, τον άκουσα, τον διάβασα, τον λάτρεψα. Ένας άνθρωπος ιδιοφύια που τον εφαγε και αυτόν το κύκλωμα.Ενας άνθρωπος που ζούσε χρόνια μπροστά από την εποχή του.Ό,τι και να πεις για τον Άσιμο είναι λίγο.
Τον Άσιμο, ή τον μισείς ή τον λατρεύεις.Είναι από τις μουσικές προσωπικότητες που δεν έχουν στα τραγούδια τους μέση οδό.Είναι άσπρο ή μάυρο. Και καλά κάνουν....!Τουλάχιστον ήταν ο μόνος που ευθύς εξαρχής ξεκαθάρισε τις θέσεις του.
 Και το βιβλίο του δεν είναι καμμένο!Απλά πρέπει να έχεις το κατάλληλο μουντ, να γνωρίζεις κάποια πράγματα και γιαυτόν και γενικά, ώστε να μπορέσεις να τον κατανοήσεις. Αλλά και πάλι, κανενας μας δεν θα μπορέσει πλήρως να κατανοήσει τον Άσιμο. Ήταν τόσο περίπλοκη φύση που κάθε φορά που θα τον ακούμε ή θα τον διαβάζουμε θα ανακαλύπτουμε κάτι καινούριο...!  ;) Και αυτό είναι μεγάλο πράγμα για έναν μουσικό...Ακόμα και 20 χρόνια μετα το θάνατο του να κρατά τη φλόγα αναμμένη και δυνατή.... :)

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
Τον Ασιμο τον εκτιμω αλλα δεν ειναι αναγκαιο να ζητησω να εκτιμηθει και γενικως.To εχω διαβασει.Μεικα απο τα κειμενα ηταν αρως ''διασκεδασιτκα''(δεν ξερω ποια λεξη να χρησιμοποιησω) αλλα πολλα απο τα ποιηματα δεν μ αρεσαν και βαρεθηκα.Το συστηνω σε οποιον γουσταρει(δεν μα ρεσουν και ολα) τα τραγουδια του και γενικως τον παει.
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος Spell@lchemist!

• Ο Γιόκας του Σατανούλη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ουτε καν..
    • Προφίλ
αυτο το "παπακι" του Ασιμου,θα με ακολουθαει σε ολη μου τη ζωη....:P

τωρα κατεβαζω το Διασημος Νικολας Ασιμος...για να δουμε..:)
Το Πέπλο του Χθες, Σου Φέρνει Το Σήμερα, Μέσα Απ'τις Στάχτες του Πουθενά...Μήπως Σου Περισσεύει λίγο Ψωμί??

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
αυτο το "παπακι" του Ασιμου,θα με ακολουθαει σε ολη μου τη ζωη....:P
Και να φανταστεί κανείς ότι ήταν παιδικό νανούρισμα που έγραψε για τη κόρη του...