πω πω δαπιτες...χαμος γινεται εδω...
Παρακαλώ?? Να προσέχουμε τί λέμε λιγάκι ε... αν εσύ έχεις βάλει τους πάντες σε κουτάκια, κόλλησες και την ταμπελίτσα πάνω και νοιώθεις άρχοντας, το πρόβλημα είναι δικό σου και όχι των υπολοίπων. Δεν είμαι Δαπίτισσα, δεν είμαι ΝΔ, ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΚΚΕ, ούτε τίποτα από όλα αυτά. Δεν είμαι καν φοιτήτρια. Αν κάποιος έπρεπε να έχει πρόβλημα με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αυτή θα ήμουν εγώ και κάθε άλλος σαν εμένα, γιατί τα πτυχία που πήραμε από την λαμπρή δημόσια εκπαίδευση θα υποβιβαστούν και θα μας μείνουν οι κορνίζες. Ισότιμη εκπαίδευση, συμφωνώ. Με ποιό κόστος? Πρέπει η ισοτιμία να επιτευχθεί προς τα κάτω ή προς τα πάνω? Δηλαδή, ας μείνουμε στο σκοτάδι μας για να είμαστε ισότιμοι μεταξύ μας, ή να κοιτάξουμε μπας και φύγουμε από την τύφλα μας?
Η δημόσια εκπαίδευση να σε πληροφορήσω ότι όχι ψιλό, αλλά χοντροσκ.. ήταν από τα χρόνια μου τουλάχιστον (έχω αποφοιτήσει εδώ και 7 χρόνια). Όταν όμως προτείνεται έλεγχος για τους πανεπιστημιακούς, επαναλαμβάνω, σκίζουν τα ρούχα τους όλοι οι "ανεξάρτητοι" για τη φριχτή απόπειρα κρατικής παρέμβασης στα πανεπιστήμια. Πώς θα αναβαθμιστούν λοιπόν τα πανεπιστήμια? Μήπως να αρχίσουμε τις προσευχές μπας και γίνει κανα θαύμα?
Αυτός που έχει τον παρά και τον κουμπαρά την κάνει για έξω όπως είναι τα πράγματα. Αυτός που δεν έχει τίποτα, ούτε να φύγει από την πόλη του για να σπουδάσει δεν μπορεί. Αυτός πάλι που είναι στη μέση, ίσως να μπορούσε να πάει στο ιδιωτικό, αλλά για να φύγει έξω τα δίδακτρα είναι το μικρότερο των εξόδων, πίστεψέ με, οπότε μένει με το υποβιβασμένο, που λες κι εσύ.
Ανέφερες την υγεία. Ναι, τί έγινε? Δεν μπήκε χέρι στα δημόσια, οπότε έμειναν στα χάλια που ήταν. Από την άλλη όμως αν έχω ένα πρόβλημα για το οποίο τα δημόσια νοσοκομεία μπορούν μόνο να με παραπέμψουν στους τύπους με τα μαύρα, αντί να φύγω στις Αγγλίες και στις Αμερικές θα πάω (πρώτα) στον ιδιώτη. Διαφορετικά δεν θα καθόμουν να πεθάνω, θα δανειζόμουν και θα έφευγα έξω. Μήπως εσύ θα προτιμούσες την ανάποδη θέα των ραδικιών, προκειμένου να μην στηρίξεις "τη δεξιά"

?
Όσο για τα ιδιωτικά σχολεία, άτοπο το παράδειγμα. Ξέρετε πολλούς που έφυγαν ποτέ στο εξωτερικό για να πάνε σε ένα καλύτερο δημοτικό

? Μετά την Τουρκοκρατία, εννοώ. Και φυσικά τα ιδιωτικά σχολεία δεν έλυσαν τίποτα, για τους εξής απλούς λόγους:
δεν υπάρχει έλεγχος (κάτι ακούστηκε για επιθεωρητές και ξύπνησε η κόλαση, οπότε μάλλον δεν τον θέλουμε τον έλεγχο) και τα διάφορα συστήματα παιδείας που πέρασαν ήταν (και είναι) για γέλια. Τα πανεπιστήμια όμως είναι αυτοδιοικούμενα. Οπότε το επιχείρημα "χάλια σύστημα" does not apply.
Και ξαναλέω: τα ιδιωτικά θα γίνουν, επειδή το θέλει η ΕΕ. Θα μου πεις, να φύγουμε από την ΕΕ. Σαφώς. Φέρε πίσω όλα τα κονδύλια και τα πακέτα που έπαιρνες όλα αυτά τα χρόνια, κύριε ανεξάρτητε Έλληνα, και άμε στο καλό της Παναγίας.
Αυτά νομίζω αρκούν για να με κατατάξεις στη νεολαία (
sic και καρα
sic) του Καρατζαφέρη. Αν όχι, να μου το πεις να γράψω κι άλλα.