Αποστολέας Θέμα: Καταργηση της (λεμε τωρα) δημοσιας και δωρεαν παιδειας  (Αναγνώστηκε 107484 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Kundera

• Θαμώνας
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: τι θα γινει τελικα?
« Απάντηση #175 στις: 12/01/07, 12:11 »
Παράθεση
@vagabond
δνε καταλαβαινω την αποστροφη σου στα κομματα αλλα θελω να σε πληροφορησω οτι ειναι φορεις πολιτικων ιδεολογιων οπως αυτη τη πολιτικη τοποθετηση που εχεις και εσυ.δεν καταλαβαινω τον λογο που δεν παραδεχεσαι οχι αν εισαι δαπιτισσα αλλα γιατι δεν παραδεχεσαι οτι οι αποψεις σου ταυτιζονται μ αυτους αφου πραγματι γινεται???δε λεω οτι εισαι γραμμενη η οτι ψηφιζεις ν.δ.(κομματικα),λεω τι πολιτικες αποψεις πρεσβευεις(που βρισκονται δλδ οι πολιτικες σου αποψεις)

Συγγνώμη που παρεμβαίνω στην αντιπαράθεσή σας, αλλά διακρίνω στα μηνύματά σου πως θεωρείς απαραίτητο να έχουμε όλοι πάνω απ' το κεφάλι μας μια "φωτεινή επιγραφή" ώστε να υποδεικνύεται πού ανήκουμε. Δίνεις την εντύπωση οτι θες τη Vagabond να παραδεχτεί τις "ταυτιζόμενες με της ΔΑΠ" απόψεις της μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσεις στον εαυτό σου ότι αξίζει αυτή η κόντρα.
Προσωπικά δεν έχω ακόμα τοποθετηθεί επί του θέματος, για τον απλό λόγο ότι δεν έχω πλήρως διαμορφωμένη άποψη. Τις τελευταίες ημέρες προσπαθώ να αφομοιώσω όλες τις διαφορετικές πτυχές του ζητήματος στο μυαλό μου, όλα τα αρνητικά και θετικά της ιδιωτικοποίησης ή μη των πανεπιστημίων, αλλά δεν μπορώ να κατασταλλάξω σε ένα "ναι" ή ένα "όχι". Το σίγουρο είναι όμως πως αν και όταν κατασταλλάξω, θα πρεσβεύω τον εαυτό μου και μόνο (όπως ακράδαντα πιστεύω κάνει και η Vagabond).
Η ιδεολογία μου είναι αριστερή και δεν άνήκω σε καμία παράταξη. Ακόμα και να ανήκα όμως δε θα τασσόμουν υπέρ του "όχι" έτσι άκριτα, μόνο και μόνο για να ακολουθήσω μια "επίσημη γραμμή"=μια άποψη άλλων που ακόμα και αν χρειαζόταν να αυτομαστιγωθώ θα το έκανα μέχρι να είμαι σίγουρος ότι ταυτίζομαι μαζί τους...

Αποσυνδεδεμένος Adoni

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: 12/01/07, 12:45 »
Οι προβλεπομενες μεταρρυθμισεις δεν νομιζω οτι αποτελουν την καλυτερη βαση για μια ουσιαστικη αλλαγη της παιδειας προς το καλυτερο. Κυριως επειδη ξεκινουν τελειως στραβα (φτιαχνουμε ιδιωτικα παν/μια γιατι τα δημοσια δεν ειναι καλα)... Τα δημοσια παν/μια μπορουν να φτιαξουν αυτο ομως απαιτει προσπαθεια απο ολους μας (κυβερνηση-καθηγητες-φοιτητες-κοινωνια), προσπαθεια που ΟΛΕΣ οι πλευρες δεν ειναι διατεθιμενες να καταβαλλουν. Καταρχην ειναι κοινα παραδεκτο οτι πρεπει η κυβερνηση να δωσει περισσοτερα χρηματα για την παιδεια (οι λογοι πιστευω ειναι απολυτα κατανοητοι) και επιπλεον πρεπει να δωθει στα πν/μια περισσοτερο αυτοδιοικουμενος χαρακτηρας ομως : ΤΑ ΠΑΝ/ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΩΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΛΕΧΩΣ!!! Δηλαδη, πρωτον εσωτερικη αξιολογηση απο τους ιδιους τους φοιτητες με ερωτηματολογια κλπ. Κατι "ιπταμενοι" ή αλλοι που βαριουνται (ή δεν μπορουν) να κανουν μαθημα και δεν καταλαβαινουμε εμεις τιποτα (ειναι ταλεντο το να διδασκεις... μπορει να εισαι κορυφαιος στον τομεα σου αλλα να μην μπορεις να διδαξεις σε αμφιθεατρο), ή κατι αλλοι που απο 400 περνανε τους 5 (ακομα και δολος να μην υπαρχει, αλλα ο καθηγητς να ζηταει τον ουρανο με τ'αστρα, και παλι κατι δεν παει καλα...) να μετακινηθουν παραυτα.Ακομη να ειναι προσβασιμος ο προϋπολογισμος του παν/μιου-τμηματος σε ολους (να ξερουμε τι πληρωνουμε).Νεα βιβλια επειγοντως.Αξιολογηση απο ξενα παν/μια (δηλδη στελνουμε τις στατιστικες μας στην Οξφορδη και μας αξιολογουν αυτοι).Δημιουργια ανεξαρτητης επιτροπης παιδειας 8ετους θητειας (για να μην αλλαζει καθε 3 μηνες...ή με καθε αλλαγη υπουργου) της οποιας τα μελη (ακαδημαϊκοι) να επιλεγονται με εκλογες απο ΟΛΟΥΣ τους φοιτητες και τους καθηγητες.Ολα αυτα μαζι θα διωξουν -ελπιζω- τους καθηγητες-παρασιτα απο τις σχολες (γιατι οσα λεφτα κι αν δωσουμε, οταν τα ξεκοκκαλιζουν καθηγητες-λαμογια προκοπη δεν κανουμε).Μετα, τα παν/μια να αξιολογηθουν (δεν γινεται να εχουμε τμηματα σε καθε ραχουλα για να κονομανε αυτοι που νοικιαζουν γκαρσονιερες, οι καφετεριες, και γενικοτερα η επαρχια... καλυτερα να εχουμε 5 μεγαλα και σωστα παν/μια παρα αυτο το χαλι),ωστε περα απο τη "ζητηση", να υπαρχει αντικειμενικος λογος που η φαρμακευτικη αθηνων εχει βαση 18.600 πχ ενω της πατρας 18.300.

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
    • Τζελέπης Δημήτρης- Ελληνοφωνο Ροκ
« Απάντηση #177 στις: 12/01/07, 12:52 »
@Σοφια

1ο) Σπουδαζω στην ΑΣΠΑΙΤΕ (πρωην ΣΕΛΕΤΕ) στο τμημα ηλεκτρολογιας  8)
2ο) Αν η ΔΑΠ της σχολης σου μοιαζει με την ΔΑΠ της δικης μου σχολης, συμφωνω απολυτως μαζι σου, οι τυποι ειναι σε αλλο πλανητη.......Α, στην σχολη μου η ΠΑΣΠ εχει την αυτοδυναμια!!
3ο) Την καραμελα με το πανεπιστημιο που δεν ειναι σαν το σχολειο , δεν θα την σχολιασω ιδιατερα, γιατι αν κι εχω κανα 2 λογακια να σου πω θα βγουμε πολυ εκτος τοπικ.....σκεψου μονο οτι οσοι μασανε την συγκριμενη καραμελα ειναι αυτοι που συνηθως δεν πατανε στα μαθηματα
4ο) Δεν παρουσιαζω τιποτα παραπλανητικα, απλα μεταφερω τα οσα διαβασα στο επισημο site του υπουργειου παιδειας ( www.ypepth.gr ) ........οποιος θελει μπορει να τα ελεγξει και μονος του!!!....και μη μου πεις οτι αλλα λενε κι αλλα θα κανουν.....ας κανουν πρωτα κατι κι αν δεν μας αρεσει σηκωνουμε μπαιρακι μετα!!
5ο) Για τις γκομενιτσες και τα λοιπα σε παραμπεπω σε αυτα που εχω ηδη γραψει πριν, πουθενα δεν κατηγορω τις γκομενιτσες , τον καθηγητη βριζω!
6ο) Μη μου λες για "λαθη" βαθμολογιας.......Ξερεις τι απαντησε ο προισταμενος της σχολης οταν πηγαμε και του αναφεραμε την ιστορια με τον προαναφερθεντα καθηγητη ( αυτον που μας ειπε οτι ηταν λαθος το βιβλιο) ??
...Στην μεταφερω αυτολεξει: " κοιταχτε να δειτε παιδια, αν δεν σκοτωσει κανα 2 φοιτητες ή δεν βιασει κανα 2 μαθητριες, εγω δεν μπορω να κανω τιποτα...ξερετε ποσα πτυχια εχει?" .....και ξερεις τι απαντησαν οι συμφοιτητες μου, που ειναι ολοι στην ηλικια σου κι οχι στην δικια μου (και οι περισσοτεροι απο αυτους μασανε και την καραμελα που λεγαμε πριν και δεν τους νοιαζει αν θα παρουν βαθμο, αρκει να παρουν ενα πτυχιο και να σηκωθουν να φυγουν) ......στην μεταφερψ κι αυτην σε λιγο πιο ελευθερη μεταφραση : "Ελα ρε μ##### , κανε τη παπια να περασουμε το μαθημα, μη του πας κοντρα γιατι θα μας κοψει ολους".......και ξερεις ποιο ειναι το πιο γελιο στην ολη υποθεση? οτι αυτοι οι συγκεκριμενοι φοιτητες, 2 μερες αργοτερα βγαινανε στην Γ.Σ. και φωναζανε για αγωνες κι αγωνιστικη νεολαια, κι οτι ειναι χρεος μας να αντισταθουμε στην αναθεωρηση και δεν πρεπει να σκεφτομαστε ατομικα και μονο το πτυχιακι μας, και μπλα μπλα μπλα!!!......και βεβαια απο κατω οι υπολοιποι συμφοιτητες μου, τους χειροκροτουσαν και ψηφισαν υπερ των καταληψεων ......καιμετα εφυγαν διακοπες στην σαντορινη και στην μυκονο!!!!
7ο) Αναφερθηκα μονο στα 3 μεγαλυτερα φοιτητικα κομματα, γιατι θελεις δεν θελεις αυτα κανονιζουν ( τουλαχιστον στη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη που μιλαμε) τις πορειες , τις καταληψεις, και τα λοιπα......σκεψου μονο οτι στην σχολη μου, τα ΕΑΑΚ αντιπροσωπευονται απο καμια 20 ατομα σε ενα πληθος φοιτητων που φτανει τις 2000 περιπου......και να σου πω και το αλλο ? ....χωρις να θελω να κανω διαφημιση στην ΠΚΣ.....Αν δεν ηταν Η ΠΚΣ , οι καταληψεις δεν θα ειχαν κρατησει ουτε μια βδομαδα......ψηφιζαν τα ΠΑΣΠιτακια υπερ της καταληψης και φευγαν για τα σπιτακια τους και τα κοροιδα της ΠΚΣ κρατουσαν τις καταληψεις για ολους τους υπολοιπους!! ........Και για πες μας , δεν εγινε κατι παρομοιο στην δικη σου σχολη? Ποσοι ψηφισαν υπερ της καταληψης και ποσοι τελικα καθοντουσαν μεσα??
8ο) Οσον αφορα την δηλωση που εκανες :"Στηρίζεται κυρίως στο προσωπικό διάβασμα,μελέτη,έρευνα."
.....Θα σε παραπεμψω παλι σε αυτα που εγραψα στο προηγουμενο post αλλα να σε ρωτησω και κατι, επειδη τυχαινω να συμφωνω μαζι σου: " Αφου στηριζεται καθαρα σε προσωπικη προσπαθεια κι οχι στο να παρακολουθουμε τα μαθηματα μεσα στο πανεπιστημιο, γιατι λοιπον δεν μπορει να γινει αυτο και μεσα απο εναν ιδιωτικο χωρο? Που θα βλαψουν τα ιδιωτικα πανεπιστημια την δημοσια παιδεια? Αφου κανεις οπως λες δεν ειναι απαραιτητο να παταει στα μαθηματα,τι εινα αυτο που κανει τα ιδωτικα πανεπιστημια τοσο τρομερα και αναξια για την ελληνικη κοινωνια? και μηπως εκει που καποιος θα λαδωνει εναν καθηγητη για να του δωσει το πτυχιο σε ενα ιδιωτικο, σε ενα δημοσιο που η αντιγραφη ειναι η κατεξοχην πιο σιγουρη και πιο διαδεδoμενη μεθοδος να περνας τα μαθηματα, δεν ειναι κι αυτη ενα ειδος "λαδωματος" που υποβιβαζει την διαδοση της γνωσης και τα ρεστα?"

@leytonstone

Αδερφε διαβαζοντας αυτα που εχεις γραψει στο συγκεκριμενο τοπικ, το μονο που καταφερα να συμπερανω ειναι οτι πασχεις απο επιλεκτικη αχρωματοψια!! Αντι να φερνεις επιχειρηματα για αυτα που υποστηριζεις καθεσαι και κατηγορεις αυτους που διαφωνουν μαζι σου, στην καλυτερη ως ΔΑΠιτες και στην χειροτεροι ως φασιστες!!! Βεβαια ευτυχως αυτοι που θα διαβασουν το τοπικ, μπορουν απο μονοι τους να το κρινουν καλυτερα αυτο.......οποτε θα χαιρετισω κι εγω , υιοθετοντας τον τροπο και το υφος με το οποιο γραφεις:

"Καλα ρε τυπε, ακομα δεν το πηρες χαμπαρι οτι σε χρησιμοποιουν για να κανουν αντιπολιτευση.??...........ειναι δυνατον εν ετει 2007 να υπαρχει νεος που να πιστευει σε κομματα και " πολιτικες γραμμες"?? Ξεκολα ρεεεεε!!!"
« Τελευταία τροποποίηση: 12/01/07, 13:14 από chorrer »
http://tzelepis.kithara.gr  ή http://music.kithara.gr/bands/89/<----- Για κοπιαστε να ακουσετε το θειο Μητσο!

Αποσυνδεδεμένος PAN.84

• Θαμώνας
  • Έχω ένα παπάκι που μου κάνει πά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: 12/01/07, 12:59 »
Γνωρίζοντας αρκετούς καθηγητές από το Πάντειο και έχοντας ακούσει κριτικές για καθηγητές ορισμένων άλλων πανεπιστημίων ανέφερα,Vagabond,την άποψή μου :).Ίσως να φάνηκε κάπως απόλυτο αυτό που ανέφερα,αλλά δεν αντιλέγω πως σίγουρα υπάρχουν και κακοί καθηγητές :(.

Όσον αφορά την ευκαιρία ''πρόσληψης'' καθηγητών για να διδάξουν σίγουρα ένας κορωναίος μπάρμπας βοηθάει ;),αλλά για το τι γίνεται στο σύνολο των παν. δεν γνωρίζω,στο Πάντειο πάντως,βρίσκεις και καθηγητές που έχουν αξιόλογο έργο και τη θέση την κατέχουν με την αξία τους!(χωρίς να θέλω να πώ πως είναι ένα παν. αγίων :D!)
Σίγουρα πάντως η πορία θα δείξει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα...
Δεν αμφιβάλλω καθόλου για όσα λες. Το σχόλιό μου δεν είχε δόση σαρκασμού ή ειρωνίας. Το Πάντειο γνωρίζω πως είναι από τα καλά πανεπιστήμια (αν και έχει κάτι λουλουδάκια σαν τον Βέλτσο...). Αυτά προς διευκρίνηση, γιατί καμιά φορά το internet δημιουργεί παρεξηγήσεις.

Αποσυνδεδεμένος inthewoods

• Παλιός
  • ελευθερία στην έκφραση, ζωή δίχως τάξεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: 12/01/07, 13:30 »
Ποιος υποστηριξε οτι υπαρχει πραγματικη δημοσια παιδεια σημερα?Μια ζωη εμεις που τωρα ειμαστε στο δρομο δεν καναμε τοσες κινητοποιησεις για να αλλαξουμε εστω και κατι μικρο?Μονο φετος κινητοποιησεις για την μη ιδιτικωποιηση της βιβλιοθηκης της ΦΜΣ του Καποδιστριακου,δωρεαν αναλωσιμα,δωρεαν εκπαιδευτικες εκδρομες,δωρεαν σιτιση κτλ.Εσεις που κατηγορειτε εμας, οτι δηθεν ξυπνησαμε ξαφνικα ,μηπως επειδη δεν εδειχναν οι τηλεορασεις τοσα χρονια τις πορειες, εχετε την ψευδαισθηση οτι δεν κατεβαιναμε στον δρομο?Και τελικα μια ζωη οι αριστεροι (πκς,εαακ,γενοβα,δικτυο κτλ) δεν ηταν αυτοι που ζητουσαν χρηματοδοτηση της παιδειας?Και μια ζωη η δεξια-η ιδια που τωρα υποστηριζει με θερμη τις "μεταρρυθμισεις"- δεν ηταν αυτη που δεν εβρισκε λογο για χρηματοδοτηση?Νταξει κατηγορειστε μας οτι ειμαστε κοιμισμενοι τοσο καιρο μπας και σας πιστεψει κανεις μαθητης ή καποιος που δεν περασε απο καποια σχολη.Γιατι φοιτητη δεν πιθεται οτι κοιμομασταν.Το να λετε οτι αυτοι που τωρα διαδηλωνουν τα εβλεπαν ολα ροδινα ειναι το πραγματικο ανεκδοτο.Ισα ισα ηταν οι μοναδικοι που αντιμετωπιζαν το προβλημα.Το οτι τα πραγματα ειναι σκατα δεν παει να πει οτι θα τους αφησουμε να τα κανουν αποσκατα

Black sheep παλι καλα που δεχεσαι οτι οντως προκειται για πολιτικη συζητηση γιατι σε μερικους δεν αρεσει ουτε αυτος ο χαρακτηρισμος.Προφανως λοιπον υπαρχει μια "συγκρουση" μεταξυ δυο πολιτικων/οικονομικων συστηματων.Οι μεν νεοφιλελευθεροι δεν βρισκουν πουθενα το κακο να ιδρυθουν ιδιωτικα πανεπιστημια οι δε αριστεροι δεν δεχονται να ξεπουληθει το πιο σημαντικο αγαθο.Το προβλημα ειναι πως οι πρωτοι χρησιμοποιουν και την προφαση οτι θα βελτιωθει το δημοσιο πανεπιστημιο.Αληθεια τον νεοφιλελευθερισμο ποιος τον πρεσβευει μεσα στο πανεπιστημιο?Η δαπ ή κανω λαθος?Δεν κομματικοποιησαμε καμια συζητηση λοιπον,ειμαστε ολοι εναντιον της δαπ.Και ενταξει τωρα, μεταξυ μας, αυτο το ανεξαρτητο που προτασσει μεχρι και ο αρχιδαπιτης, λεγοντας πως δεν ειναι γραμμενος πουθενα, εμενα προσωπικα δεν με πειθει πλεον τοσο ευκολα.Μπορει η αγαπητη vagabond λοιπον, οντως να μην ανηκει πουθενα αλλα δεν ειναι κακο να δηλωνουμε που κινειται ιδεολογικα ο καθενας.Αρα αγαπητη μου μην μου τσαντιζεστε με τον χαρακτηρισμο "νεοφιλελευθερη".

« Τελευταία τροποποίηση: 12/01/07, 13:32 από inthewoods »
Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια. Στο μυαλό είναι ο Στόχος, το νου σου ε;

Αποσυνδεδεμένος Σοφία

• Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #180 στις: 12/01/07, 13:31 »
Νομίζω οτι δεν εχε νόημα να συζητάμε,αφού ούτε εσύ θα με πείσεις για ότι πιστεύεις,ούτε εγώ..

1.εννοείται οτι δεν είναι τυχαίο ότι όσοι υποστηρίζουν ότι το παν δεν είναι σχολείο,δεν πατάνε..διότι πολύ απλά εφαρμόζουν αυτό που πιστεύουν..Και σε ρωτάω που το κακό?!

2.Νομίζω οτι πρέπει να κοιτάμε και λίγο πέρα από τη μύτη μας..Αυτό που μου είπες οτι το ειδες στο το επίσημο σάιτ του υπουργείου,μου θυμίζει τα "ενοικιάζεται"που έβλεπα όταν έψαχνα για σπίτι -> κουκλιστικο σπιτακι ,και τελικα ήταν μία τρυπα που δεν ζούσε μέσα ανθρωπος..
Ξερεις ,η καθε πλευρα,τα παρουσιάζει όπως θελει..Αυτο ισχύει και για την κυβέρνηση,αλλα και για τους φοιτητες..Εσυ με το να ενημερώνεσαι και απο τους δυο,μπορεις να καταληξεις σε μία άποψη..Μην στηρίζεσαι μονό σε αυτά που λέει η Κουτσίκου πχ..ακου λιγο και τον αντίλογο!

3. Αν βλέπετε την ανάρμοστη συμπεριφορά του καθηγητή ,αλλά για τον άλφα ή βήτα λόγο τον ανέχεστε..τότε πρόβλημα δικό σας! πχ..σε εμάς έναν θέλουν να τον διωξουν..

4.για τις γκομενίτσες,συγγνώμη..το κατάλαβα λανθασμένα

5.εδώ διαφωνώ!!μη λέμε ότι η πκσ στηρίζει τις καταλήψεις..Πέρυσι δεν τις υποστήριζε καν στην αρχη..μετά άλλαξε η "ανώτατη γραμμη" και μπήκε και αυτή ενεργά..
είναι ανάλογα τη σχολή..σε εμάς στις συνελεύσεις,ψηφίζονται πλαίσια των ΕΑΑΚ και αυτοί στηρίζουν και την κατάληψη μια χαρα..Οσο για τους πασπιτες,ισχυει αυτο..Σίγουρα την κατάληψη την ψηφίζουν αρκετοί,αλλα μετά λουφάρουν..Εννοείται οτι αυτή τη συμπεριφορά την κατακρίνω..τι κανω γι αυτο ομως?Μπορω να παω πολυ απλά στην κατάληψη και να μην κάθομαι σπίτι μου..
Αν και από ότι μου εχουν πει..μαιο-ιούνιο,οι σχολές ειχαν αρκετό κόσμο..ευελπιστώ ότι και τώρα θα γίνει κάτι ανάλογο..

6.Αυτο που είπα περι προσωπικού διαβάσματος και μελέτη δεν μπορώ να καταλάβω πώς το χρησιμοποίησες για να υπερασπιστείς την ΄'ίδρυση ιδιωτικών..Ειλικρινά,θεωρώ κάπως άκυρη,την επιχειρηματολογία σου..μάλλον δεν μπορώ να βρω πως το ενα συνδέεται με το αλλο!!
      Δηλαδή,από τη στιγμή που δεν θα πατάω στη σχολή,τι με νοιάζει αν θα είναι ιδιωτική ή δημόσια??αυτο θες να πεις?ειναι τρελλό,αν εννοεις αυτο!!

Για τα ιδιωτικά μπορούμε να μιλήσουμε αναλυτικότερα σε αλλο θέμα,γιατί η συζήτηση θα ξεφύγει εντελως!!

Ομως εχεις καταλαβει ότι το πανεπιστήμιο εχει ρόλο διττό?Δεν πας εκεί μόνο για να "μάθεις",για να γίνεις "επιστήμονας"..Παράλληλα οφείλεις να αναπτύσσεις και άλλες δραστηριότητες,όπως να ενημερώνεσαι και να ευαισθητοποιείσαι!! σκέψου απλά λοιπόν ότι σε μία επιχείρηση,αυτή η ελεύθερη διακίνηση ιδεών θα εκλείψει..

..αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι θα διοργάνωναν πού και πού μεγάλες γιορτές στο νερό γιατί τα χαρούμενα ψαράκια έχουν καλύτερη γεύση απο τα μελαγχολικά..

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #181 στις: 12/01/07, 13:47 »
Οσο για τον καθηγητή που βάζει ο και 5 ,αντιδράστε,προσπαθήσετε να τον διώξετε!

Σοφία δεν ξέρω αν γνωρίζεις ότι να αλλάξεις τον Πάπα είναι πιο εύκολο από το να κουνήσεις καθηγητή Πανεπιστημίου από τη θέση του...
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #182 στις: 12/01/07, 15:05 »
@king lui

πεστα ρε φιλε!!

@inthewoods

Φιλε χωρις να θελω να σε προσβαλω (ειλικρινα, δεν ειρωνευομαι) νομιζω οτι οντως οι φοιτητες εχουν ηδη σχηματισει γνωμη σχετικα με τι αριστερες παραταξεις.....μηπως μπορεις εσυ να μας πεις ποσο τις % πηραν συνολικα τα αριστερα σχηματα στις προηγουμενες φοιτητικες εκλογες?
.....Ασε που οταν μιλαμε για αριστερα φοιτητικα κινηματα , μην μου τους βαζεις ολους μαζι.....αφου ολοι την ωρα τσακωνοντε για το ποιος εχει δικιο και εφαρμοζουν το συστημα της διασπασης......εδω στην σχολη μου (αλλα και στην Σαλλονικη τωρα που το σκεφτομαι που ετυχε να κανω κατι συναυλιες σε ΠΚΣ,ΕΑΑΚ,ΣΥΝ ) ο ενας κατηγορει τον αλλο!! Στην τελευταια Γ.Σ. μαλιστα των προηγουμενων καταληψεων, τσακωνοταν τα ΕΑΑΚ με την ΠΚΣ για το ποιος ηταν πιο ενεργος στις καταληψεις, ποιος πηγε στις περισσοτερες πορειες,κ.λ.π.
.....Αλλα κι απ την αλλη, αν κρινω απο τις απαντησεις σου, μαλλον εσυ θα τα ξερεις καλυτερα απο εμενα αυτα τα πραγματα, μιας και προφανως ανηκεις στον συγκεκριμενο πολιτικο χωρο.

......Τελος, βλεπω οτι εχεις την αναγκη να σου πουμε που ανηκουμε ιδεολογικα....Δυστυχως δεν ανηκω σε καμια πολιτικη ιδεολογια......αλλα αν θελεις μπορω να σου πω ποιος ειμαι και ποιους εκφραζω:

.....Την Γ#####νη μειοψηφια που οντως αγαπαει το αντικειμενο που σπουδαζει και δεν θελει να χανει δευτερολεπτο απο την εστω υποτυπωδη μορφωση που μας προσφερει αυτο το ρημαδι το κρατος,
......Αυτην την καημενη μειοψηφια που βοηθαει ολα τα φοιτητακια που στις εξεταστικες ψαχνουν απεγνωσμενα για καποιον που να εχει διαβασει ωστε να αντιγραψουν επειδη το προηγουμενο βραδυ ειχαν παει σε καποιο φοιτητικο παρτι και βεβαια ολο το προηγουμενο εξαμηνο δεν πατησαν το ποδαρακι τους στην σχολη γιατι δεν το εχουν αναγκη,
....Αυτη τη μειοψηφια τελικα, που ολοι εσεις πατατε επανω της και στις γνωσεις της, για να υποστηριζετε οτι τα ελληνικα πανεπιστημια εχουν καποιο επιπεδο και δεν ειναι για πεταμα!!
« Τελευταία τροποποίηση: 12/01/07, 15:40 από chorrer »
http://tzelepis.kithara.gr  ή http://music.kithara.gr/bands/89/<----- Για κοπιαστε να ακουσετε το θειο Μητσο!

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: 12/01/07, 15:35 »
@Σοφια

Ρε σοφακι, σορυ κιολας αλλα μηπως απλα τα γραφεις για να μου κανεις κοντρα?

1. Δεν ειναι κακο το οτι δεν πατανε το ποδι τους στα μαθηματα? Ε, τοτε να κατσουμε σπιτια μας και να μας στελνουν τα βιβλια εκει, να μην χρειαζεται να πληρωνουμε και ενοικια? Ετσι, πανεπιστημιο δια αλληλογραφιας!!!
Και σε ρωταω και θα θελα να μου απαντησεις ειλικρινα......Αν ηξερες οτι ενας χειρουργος πηρε το πτυχιο του χωρις να πατησει το ποδι του στην σχολη κι ενας αλλος ειχε τελειωσει την σχολη του με υποτροφια, ποιον απο τους 2 θα διαλεγες να εγχειρισει το παιδι σου?
....Και τελικα τι παραπανω εχεις ενας φοιτητης οποιασδηποτε ειδηκοτητας που πηρε το πτυχιο του χωρις να πατησει το ποδι του στην σχολη του , απο ενα παιδι που πηρε τα ιδια βιβλια και τα διαβασε αλλα δεν πηγε ποτε πανεπιστημιο?

2. Νομιζω οτι στα 32 μου χρονια εχω  τουλαχιστον κερδισει το δικαιωμα να δηλωνω οτι εχω μια Α κριτικη σκεψη. Και βεβαια εχω διαβασει τα πλαισια των φοιτητικων παραταξεων, και βεβαια εχω συζητησει μαζι τους......και βεβαια ηταν πολυ φυσικο να μιλανε με αερολογιες γιατι οι περισσοτεροι απο αυτους δεν ειχαν καν διαβασει τι ακριβως γραφει μεσα στο δικο της πλαισιο η κυβερνηση....και βεβαια οι περισσοτεροι απο αυτους (ποιο περισσοτεροι, ολοι απο αυτους) χρωστανε τα κερατα τους απο μαθηματα και δεν ξερουν πως ειναι οι διδακτικες μας αιθουσες απο μεσα....και βεβαια κανενας απο αυτους δεν εχει δουλεψει ουτε μια μερα στην ζωη τους.....Και βεβαια , οι "αρχηγοι" αυτων των πολιτικων παραταξεων ειναι στην δικια μου ηλικια κι ας εχουν μπει στην σχολη απο τα 18 τους γιατι το κομμα τους θελει μεσα, γιατι ως μεγαλυτεροι εχουν περισσοτερη πειθω και καλυτερον λεγειν απο τους περισσοτερους 18ηδες!!
.....Και μη μου λες για αγγελιες κι ιστοριες για αγριους, αν δεν παρεις ως βαση αυτα που γραφει το ιδιο το υπουργειο να αλλαξει, τοτε με ποια κριτηρια θεωρεις οτι η αλλαγη θα ειναι προς το χειροτερο?
....Κι ακομα τελικα , ουτε εσυ, ουτε κανενας αλλος δεν μου απαντησε που ειναι λαθος ολο το υπολοιπο σχεδιαγραμμα του υπουργειου!

3.Νομιζω οτι αυτο απλα το εγραψες για να το γραψεις, δεν ειναι κακο να παραδεχεσαι ορισμενες φορες οτι εχεις κανεις λαθος.

4. οκ

5. Για το συγκεκριμενο θεμα, να σου πω οτι δεν με ενδιαφερει καθολου να σε πεισω, γιατι ακομα και δικιο να ειχες, παλι δεν αλλαζει κατι ουσιαστικο.........οπως και να χει, οι καταληψεις γινονται απο λιγους και μας επηρεαζουν ολους

6. Στην ουσια απλα αναρωτιεμαι πως γινεται καποιοι να ουρλιαζουν και να ωρυονται, και να κανουν καταληψεις για την αναβαθμιση των πανεπιστημιων μας, την πιο ουσιαστικη μαθηση, καλυτερα καταρτισμενους καθηγητες οταν οι ιδιοι δεν αξιοποιουν την υπαρξη ενος πανεπιστημιου, παραμονο το  χρησιμοποιουν ως ενα μαχανακι που μετα απο 4 (εως 8 χρονια) θα τους δωσει ενα χαρτακι (βλεπε πτυχιο) που θα πιστοποιει οτι ειναι ικανοι να δουλεψουν ως επιστημονες στην εκαστοτε ειδικοτητα....και συνεχισα με το σκεπτικο οτι αφου γινεται αυτο σε ενα δημοσιο πανεπιστημιο γιατι να μην γινεται και μεσω ενος ιδωτικου?
....Αν και παλι δεν καταλαβαινεις το σκεπτικο , απλα πεστο μου και θα προσπαθησω να το αναλυσω ακομα περισσοτερο......εχω απειρο χρονο....η σχολη μου ειναι υπο καταληψη ;)

Τελος, να σου πω οτι το θεμα δεν ειναι σε πεισω ή να με πεισεις, αλλα να παραθεσουμε τα επιχειρηματα μας για αυτο που πιστευουμε, να κανουμε εναν αξιοπρεπη διαλογο και να ελπιζουμε οτι τελειωνοντας την συζητηση, αν μη τι αλλο θα εχουμε καταλαβει γιατι ο καθενας απο εμας υποστηριζει αυτα που υποστηριζει ;)

ΥΓ: Συμφωνω μαζι σου οτι το πανεπιστημιο εχει διττο ρολο , αλλα με το αφηνουμε σε δευτερη μοιρα την καλιεργεια και την αγωγη της επιστημης και δυνατον μονο βαση στην ευσθητοποιηση , χανουμε το νοημα της ΑΝΩΤΑΤΗΣ εκπαιδευσης
« Τελευταία τροποποίηση: 12/01/07, 15:44 από chorrer »

Αποσυνδεδεμένος bairn of mosul

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • pisteveis afto p theleis na pisteveis
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #184 στις: 12/01/07, 15:58 »
1. Δεν ειναι κακο το οτι δεν πατανε το ποδι τους στα μαθηματα? Ε, τοτε να κατσουμε σπιτια μας και να μας στελνουν τα βιβλια εκει, να μην χρειαζεται να πληρωνουμε και ενοικια? Ετσι, πανεπιστημιο δια αλληλογραφιας!!!
Και σε ρωταω και θα θελα να μου απαντησεις ειλικρινα......Αν ηξερες οτι ενας χειρουργος πηρε το πτυχιο του χωρις να πατησει το ποδι του στην σχολη κι ενας αλλος ειχε τελειωσει την σχολη του με υποτροφια, ποιον απο τους 2 θα διαλεγες να εγχειρισει το παιδι σου?
....Και τελικα τι παραπανω εχεις ενας φοιτητης οποιασδηποτε ειδηκοτητας που πηρε το πτυχιο του χωρις να πατησει το ποδι του στην σχολη του , απο ενα παιδι που πηρε τα ιδια βιβλια και τα διαβασε αλλα δεν πηγε ποτε πανεπιστημιο?
η ακαδημαικη ελευθερια προφανως δε σου λεει τπτ...το τελευταιο δεν το καταλαβαινω ομως 32 χρονων ανθρωπος δεν περιμενα να εχει αυτη την αντιμετωπιση για την τριτοβαθμια εκπαιδευση...δεν ειναι σχολειο το πανεπιστημιο ουτε και ο κυριος σκοπος υπαρξης του ειναι να εξεταζει τους φοιτητες στην εξεταστικη και να δινει πτυχια!!η προσβαση στη γνωση ειναι δικαιωμα και οχι βιβλια,εξετασεις και πτυχια!!!
otan oi alloi prospathoysan na paiksoyn mousikh oi P!nk Floyd aplws to ekanan

Αποσυνδεδεμένος Kundera

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: 12/01/07, 16:04 »
Παράθεση από: leytonstone
η προσβαση στη γνωση ειναι δικαιωμα και οχι βιβλια,εξετασεις και πτυχια!!!

Οι καταλήψεις δε στερούν αυτό το δικαίωμα από αυτούς που ενδιαφέρονται πραγματικά για τη γνώση?

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #186 στις: 12/01/07, 16:07 »
η προσβαση στη γνωση ειναι δικαιωμα και οχι βιβλια,εξετασεις και πτυχια!!!

Οι καταλήψεις δε στερούν αυτό το δικαίωμα από αυτούς που ενδιαφέρονται πραγματικά για τη γνώση?
φυσικα και το στερουν αλλα δεν νομιζω να γινονται αυθαιρετα οι καταληψεις...εκφραζεται η βουληση της σχολης

Αποσυνδεδεμένος Kundera

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: 12/01/07, 16:14 »
φυσικα και το στερουν αλλα δεν νομιζω να γινονται αυθαιρετα οι καταληψεις...εκφραζεται η βουληση της σχολης

Α, μάλιστα, πολύ δημοκρατικό. "Η βούληση της σχολής": ωραία απρόσωπη έκφραση. Και γω που μέχρι τώρα αφελώς είχα την εντύπωση ότι τα πανεπιστήμια υπάρχουν για να παρέχουν γνώση. Υπάρχουν και άλλες μορφές διαμαρτυρίας ξέρεις, που δε χαντακώνουν αυτούς που είτε ενδιαφέρονται πραγματικά για τη γνώση, είτε δεν έχουν καμία όρεξη να προσθέσουν ούτε ένα εξάμηνο παραπάνω στο χρόνο φοίτησής τους (με την αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση)...

Αποσυνδεδεμένος Vagabond

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Είμαι ένας μικρός αλήτης που τον τρώει ο καιρός
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: 12/01/07, 16:19 »
Συγγνώμη που παρεμβαίνω στην αντιπαράθεσή σας, αλλά διακρίνω στα μηνύματά σου πως θεωρείς απαραίτητο να έχουμε όλοι πάνω απ' το κεφάλι μας μια "φωτεινή επιγραφή" ώστε να υποδεικνύεται πού ανήκουμε. Δίνεις την εντύπωση οτι θες τη Vagabond να παραδεχτεί τις "ταυτιζόμενες με της ΔΑΠ" απόψεις της μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσεις στον εαυτό σου ότι αξίζει αυτή η κόντρα.
Προσωπικά δεν έχω ακόμα τοποθετηθεί επί του θέματος, για τον απλό λόγο ότι δεν έχω πλήρως διαμορφωμένη άποψη. Τις τελευταίες ημέρες προσπαθώ να αφομοιώσω όλες τις διαφορετικές πτυχές του ζητήματος στο μυαλό μου, όλα τα αρνητικά και θετικά της ιδιωτικοποίησης ή μη των πανεπιστημίων, αλλά δεν μπορώ να κατασταλλάξω σε ένα "ναι" ή ένα "όχι". Το σίγουρο είναι όμως πως αν και όταν κατασταλλάξω, θα πρεσβεύω τον εαυτό μου και μόνο (όπως ακράδαντα πιστεύω κάνει και η Vagabond).
Η ιδεολογία μου είναι αριστερή και δεν άνήκω σε καμία παράταξη. Ακόμα και να ανήκα όμως δε θα τασσόμουν υπέρ του "όχι" έτσι άκριτα, μόνο και μόνο για να ακολουθήσω μια "επίσημη γραμμή"=μια άποψη άλλων που ακόμα και αν χρειαζόταν να αυτομαστιγωθώ θα το έκανα μέχρι να είμαι σίγουρος ότι ταυτίζομαι μαζί τους...
Σ'ευχαριστώ βρε Kundera... είχα αρχίσει να ψάχνομαι μήπως και μιλάω σουαχίλι πλέον... αυτό ακριβώς που λες εννοώ.
Ο δικός μου ο δρόμος μ' έχει χρόνια διαλέξει...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #189 στις: 12/01/07, 16:20 »
Α, μάλιστα, πολύ δημοκρατικό. "Η βούληση της σχολής": ωραία απρόσωπη έκφραση. Και γω που μέχρι τώρα αφελώς είχα την εντύπωση ότι τα πανεπιστήμια υπάρχουν για να παρέχουν γνώση. Υπάρχουν και άλλες μορφές διαμαρτυρίας ξέρεις, που δε χαντακώνουν αυτούς που είτε ενδιαφέρονται πραγματικά για τη γνώση, είτε δεν έχουν καμία όρεξη να προσθέσουν ούτε ένα εξάμηνο παραπάνω στο χρόνο φοίτησής τους (με την αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση)...
φυσικα δημοκρατικο αφου υπαρχει ψηφιση
καθολου απροσωπη εκφραση αφου η σχολη αποτελειται απο προσωπα
αλλη μια μορφη που μου ερχεται στο μυαλο προχειρα ειναι αυτο που κανουν οι δεξιοι(αντε να μν πω δαπιτες)με το πανε στη μυκονο και στο σελι?
για να γινει καταληψη υπαρχουν και πραγματα πιο σοβαρα ξερεις απο το αν χαθει και ενα εξαμηνο...α μηπως στις 17 νοεμβριου του 1973 δεν επρεπε να κανουν καταληψη οι φοιτητες στο πολυτεχνειο για να μην χαθει το εξαμηνο?

Αποσυνδεδεμένος Kundera

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: 12/01/07, 16:24 »
φυσικα δημοκρατικο αφου υπαρχει ψηφιση
καθολου απροσωπη εκφραση αφου η σχολη αποτελειται απο προσωπα
αλλη μια μορφη που μου ερχεται στο μυαλο προχειρα ειναι αυτο που κανουν οι δεξιοι(αντε να μν πω δαπιτες)με το πανε στη μυκονο και στο σελι?
για να γινει καταληψη υπαρχουν και πραγματα πιο σοβαρα ξερεις απο το αν χαθει και ενα εξαμηνο...α μηπως στις 17 νοεμβριου του 1973 δεν επρεπε να κανουν καταληψη οι φοιτητες στο πολυτεχνειο για να μην χαθει το εξαμηνο?

Και σε ξαναρωτάω: Δεν υπάρχουν άλλες μορφές διαμαρτυρίας ωστε να μην την πληρώνουν και άλλοι που δε φταίνε σε τίποτα?

Όσο για το Πολυτεχνείο, το παράδειγμά σου ήταν εντελώς άστοχο. Άλλες συνθήκες τότε, άλλες τώρα...

Αποσυνδεδεμένος Kundera

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: 12/01/07, 16:25 »
Ξέχασα... Η κατάληψη του Πολυτεχνείου ήταν ΜΙΑ, δεν ήταν 2 καταλήψεις ανά εξάμηνο...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #192 στις: 12/01/07, 16:30 »
Και σε ξαναρωτάω: Δεν υπάρχουν άλλες μορφές διαμαρτυρίας ωστε να μην την πληρώνουν και άλλοι που δε φταίνε σε τίποτα?

Όσο για το Πολυτεχνείο, το παράδειγμά σου ήταν εντελώς άστοχο. Άλλες συνθήκες τότε, άλλες τώρα...
στο πρωτο σου απαντησα
οσο για το δευτερο να μας ενημερωνεις βρε για το ποτε ειναι κρισιμη κατασταση να ξερουμε...εγω ειχα την εντυπωση οτι και τωρα ειναι κρισιμη...να μας δωσεις τα ορια του κρισιμου και του μη για να ξερουμε,μην κλεινουμε τη σχολη εμεις οι κακοι αριστεροι(αα γιατι υπαρχουν και καλοι αριστεροι σαν και εσενα για παραδειγμα)οποτε θελουμε...αληθεια αριστερος δε λεγεσαι?...

αστοχο ειναι το ''Άλλες συνθήκες τότε, άλλες τώρα...'' οχι το παραδειγμα

Αποσυνδεδεμένος Kundera

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #193 στις: 12/01/07, 16:37 »
Καταρχάς δε βλέπω πού μου απάντησες για τους άλλους τρόπους διαμαρτυρίας. Δεύτερον δεν ανέφερα πουθενά αυτό που λες "κρίσιμη κατάσταση". Τρίτον και οι δεξιοί πλειοψηφικά την έβγαλαν την κυβέρνηση που προωθεί την αλλαγή του νομοσχεδίου, οπότε γιατί χτυπιέσαι? Δημοκρατικότατο είναι και αυτό...
Τέταρτον και σημαντικότερο, μάθε να κανεις διάλογο χωρίς ειρωνίες, δε σε τιμάει καθόλου...

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #194 στις: 12/01/07, 16:44 »
@leytonstone

Προφανως δεν εδωσες βαση σε μια πολυ σημαντικη παραγραφο , επιτρεψε μου σε παρακαλω να την ξαναπω:

"Δεν πιστευω σε πολιτικες ιδοελογιες αλλα μπορω να σου πω ποιος ειμαι και ποιους εκφραζω:"

".....Την Γ#####νη μειοψηφια που οντως αγαπαει το αντικειμενο που σπουδαζει και δεν θελει να χανει δευτερολεπτο απο την εστω υποτυπωδη μορφωση που μας προσφερει αυτο το ρημαδι το κρατος,
......Αυτην την καημενη μειοψηφια που βοηθαει ολα τα φοιτητακια που στις εξεταστικες ψαχνουν απεγνωσμενα για καποιον που να εχει διαβασει ωστε να αντιγραψουν επειδη το προηγουμενο βραδυ ειχαν παει σε καποιο φοιτητικο παρτι και βεβαια ολο το προηγουμενο εξαμηνο δεν πατησαν το ποδαρακι τους στην σχολη γιατι δεν το εχουν αναγκη,
....Αυτη τη μειοψηφια τελικα, που ολοι εσεις πατατε επανω της και στις γνωσεις της, για να υποστηριζετε οτι τα ελληνικα πανεπιστημια εχουν καποιο επιπεδο και δεν ειναι για πεταμα!!"

Η "ακαδημαικη ελευθερια" εφαρμοστηκε με σκοπο να μπορουν οι φοιτητες να παρακολουθουν με οποιο τροπο πιστευουν οι ιδιοι τα μαθηματα καποιας σχολης. ....κι εννοω οτι μπορει ενας φοιτητης , αντι να παει σε ενα μαθημα που το θεωρει "λειψο" , να κατσει μονος του σε μια βιβλιοθηκη και να ψαξει περαιτερω για αυτα που τον ενδιαφερουν......Προσωπικη μου αποψη αυτη.....πες μας εσυ, για ποιο λογο φανταζεσαι οτι υπαρχει αυτη  η "ακαδημαικη ελευθερια"........και πεσμου ειλικρινα, πιστευεις οτι οι περισσοτεροι φοιτητες δεν την εχουν καταχραστει μεχρι αηδιας.......Πες μου ειλικρινα, πιστευεις οτι οι σημερινοι φοιτητες (ενα μεγαλο ποσοστο εννοω) αξιζει το πτυχιο που παιρνει?............Πες μου ειλικρινα, στην σχολη σου δεν συμβαινει το φαινομενο της αντιγραφης??

......Και δεν σου κανει εντυπωση οτι:
..... αν κι εργαζομενος φοιτητης, εχω καταφερει να τελειωσω την σχολη μου σε λιγοτερο χρονο απο τον προβλεπομενο?
....οτι αν και 32 χρονων ενεργος πολιτης δεν ασπαζομαι την ιδεολογια κανενος κομματος, ουτε αφηνω κατι φοιτητακια να με παρασυρουν στο τρυπακι της κινδυνολογιας μονο και μονο επειδη η γραμμη του κομματος τους ειναι το να κανουν αντιπολιτευση?
...Οτι αυτη λεγομενη "βουληση της σχολης" ψηφιζεται απο μειοψηφιες φοιτητων, αφου το μεγαλυτερο φοιτητικο σωμα απεχει απο φοιτητικες εκλογες και καταληψεις?
...Κι οτι αυτες οι ρημαδες μειοψηφιες Σωτήρων και πολιτικοποιημενων ανθρωπακων , το ξανατονιζω, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ απο τα μαθηματα της σχολης τους?

Και βεβαια, ειμαι σιγουρος οτι εσενα οπως και τους ομοιους σου (για να σε τσουβαλιασω κι εγω, οπως μας εχεις τσουβαλιασει κι εσυ) δεν σε ενδιαφερει καθολου το οτι με τις καταληψεις , μας κανετε μεγαλη ζημια, χανουμε μαθηματα, χανουμε εξεταστικες, χανουμε εξαμηνα, παιρνουμε λειψες γνωσεις, ξοδευουμε περισσοτερα λεφτα, εχουμε προβλημα στις δουλειες μας, καποια παιδια με οικονομικο προβλημα επιβαρυνουν περισσοτερο την ηδη επιβαρυμενη τους οικογενεια.........Οχι βεβαια, το μονο που σας νοιαζει ειναι να αγωνιστειτε......αλλα παντα κρυμενοι πισω ενα ντεμεκ φοιτητικο κινημα που ως μονα οπλα εχει την ανωνυμια του πληθους, το ασυλο της σχολης, την οθονη ενος ηλεκτρονικου υπολογιστη και το κινητο του τηλεφωνο........και σαν μην φτανει αυτη η ξεφτιλα, ισοπεδωνει τα παντα και εξομοιωνει τα γεγονοτα του 73 και τους αγωνες των τοτε φοιτητων με σημερινη τρεντοσκυλε/κουλτουρε νεολαια του φραπε και της Μυκονου!!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: 12/01/07, 16:47 από chorrer »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #195 στις: 12/01/07, 16:46 »
Καταρχάς δε βλέπω πού μου απάντησες για τους άλλους τρόπους διαμαρτυρίας. Δεύτερον δεν ανέφερα πουθενά αυτό που λες "κρίσιμη κατάσταση". Τρίτον και οι δεξιοί πλειοψηφικά την έβγαλαν την κυβέρνηση που προωθεί την αλλαγή του νομοσχεδίου, οπότε γιατί χτυπιέσαι? Δημοκρατικότατο είναι και αυτό...
Τέταρτον και σημαντικότερο, μάθε να κανεις διάλογο χωρίς ειρωνίες, δε σε τιμάει καθόλου...
σορυ κουντερα αν ειμαι λιγο εριστικος,πραγματικα συγνωμη.για τους αλλους τροπους σου απαντησα ειρωνικα με αυτο που κανουν οι δαπιτες.ουσιαστικα σου απαντω χωρις ειρωνια οτι δεν υπαρχει αλλος τροπος για να χτυπηθει η κυβερνηση τοσο αποτελεσματικα...το δευτερο δε το σχολιαζω,δες τα προηγουμενα ποστ,οσο αναφορα το τριτο δεν νομιζω να ειναι τοσο δημοκρατικο επειδη εκλεχθη μια κυβερνηση να ασκει την πολιτικη της χωρις ελεγχο επειδη την ψηφισε ο λαος...πρεπει να υπαρχει τουλαχιστον συναινεση εφοσον υπαρχουν αντιδρασεις...

Αποσυνδεδεμένος Kundera

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #196 στις: 12/01/07, 16:51 »
οσο αναφορα το τριτο δεν νομιζω να ειναι τοσο δημοκρατικο επειδη εκλεχθη μια κυβερνηση να ασκει την πολιτικη της χωρις ελεγχο επειδη την ψηφισε ο λαος...πρεπει να υπαρχει τουλαχιστον συναινεση εφοσον υπαρχουν αντιδρασεις...

Αντίστοιχα γιατί το να κάνεις κατάληψη εις βάρος άλλων (βλ. Chorrer, το τρανταχτό παράδειγμα που χρειαζόμασταν την κατάλληλη στιγμή) είναι δημοκρατικότατο επειδή την ψήφισε η σχολή? Βγες στους δρόμους, πήγαινε έξω απ'το υπουργείο, κάνε κάτι άλλο βρε αδερφέ και άσε αυτούς που θέλουν γνώση να την πάρουν!

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #197 στις: 12/01/07, 16:58 »
@chorrer
η ακαδημαικη ελευθερια δεν εφαρμοστηκε του στυλ δεν την εφαρμοζουμε βρε αδερφε...ειναι ο πυρηνας της τριτοβαθμιας εκαπιδευσης και δν εχει τοσο σχεση με τους φοιτητες οσο με την κοινωνια ολοκληρη!!!το γεγονος οτι το πανεπιστημιο ειναι το τελευταιο προπυργιο της δημοκρατικης μας κοινωνιας δε σου λεει τπτ?το αν αξιζουν οι φοιτητες το πτυχιο που παιρνουν ποσως με ενδιαφερει και ουτε το πανεπιστημιο πρεπει να ενδιαφερει,πεφτεις παλι στην ιδια παγιδα καθως αγνοεις τι ειναι ακαδημαικη ελευθερια.το πανεπιστημιο σου δειχνει το δρομο,ειναι εκει για σου παρεχει μορφωση,το πως θα την παρεις και αν θα την παρεις ειναι δικο σου θεμα.μην ταυτιζεις πανεπιστημιο με σχολειο!!τελος το αν δεν πατανε οι δεξιοι στις συνελευσεις ειναι δικο τους θεμα,δεν τους το απαγορευει κανεις.η δημοκρατικη αποφαση παιρνεται απο αυτους που βρισκονται στη σχολη,αυτοι που απεχουν απομακρυνονται απο τις δημοκρατικες διαδικασιες απο μονοι τους.

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #198 στις: 12/01/07, 17:10 »
@leytonstone

Να σου θυμισω λοιπον οτι μεχρι και πριν καποια χρονια στα πανεπιστημια η φοιτηση ηταν υποχρεωτικη......και στα ΤΕΙ βεβαια ηταν υποχρεωτικη μεχρι το 2002.

Τα πανεπιστημια πλεον οπως εχουν γινει δεν ειναι παρα μια μικρογραφια της κοματοσκυλικης πολιτικης ζωης των "ενηλικων".....κομματα,συμφεροντα, συμφωνιες, αντιπολιτευση,λογια και απο πραξεις καμια.

Κι αφου ρε φιλε δεν σε ενδιαφερει το αν αξιζουν οι φοιτητες το πτυχιο που παιρνουν τι καθεσαι και μας τσαμπουνας τοση ωρα για ριζικες αλλαγες στην παιδεια, καλυτερη παιδεια, περισσοτερα λεφτα στην παιδεια,κλπ
Κι αφου ρε φιλε δεν σε ενδιαφερει το αν οι επιστημονες που βγαινουν απο τα ελληνικα πανεπιστημια αξιζουν ή οχι.....γιατι τασεσαι υπερ των καταληψεων? ......μονο και μονο για να κανεις το χαβαλε σου ή για να πας κοντρα στο κατεστημενο?

Κι επιτελους κοψτο αυτο με τους δεξιους, μας εχεις κουρασει....τοσα ατομα εδω , σου λεμε οτι ΔΕΝ εχουμε σχεση με τους δεξιους......και σκεψου κι αυτο : Οταν απεχει ενα τοσο μεγαλο ποσοστο απο τις εκλογες, η δημοκρατια που τοσο πολυ θελεις ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ, και μαζι της αποτυχατε κι εσεις (απο τα κομματα εννοω) που την καταντησατε ετσι!!!!!

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #199 στις: 12/01/07, 17:23 »
@leytonstone

Κι αφου ρε φιλε δεν σε ενδιαφερει το αν αξιζουν οι φοιτητες το πτυχιο που παιρνουν τι καθεσαι και μας τσαμπουνας τοση ωρα για ριζικες αλλαγες στην παιδεια, καλυτερη παιδεια, περισσοτερα λεφτα στην παιδεια,κλπ
Κι αφου ρε φιλε δεν σε ενδιαφερει το αν οι επιστημονες που βγαινουν απο τα ελληνικα πανεπιστημια αξιζουν ή οχι.....γιατι τασεσαι υπερ των καταληψεων? ......μονο και μονο για να κανεις το χαβαλε σου ή για να πας κοντρα στο κατεστημενο?

δεν με νοιαζει γιατι εχω και εγω το ιδιο πτυχιο με αυτον και αυτος δεν υπερεχει επειδη σπουδασε σε ιδιωτικο.δλδ τα λεφτα που θα πανε?στη βελτιωση των παροχων δε θα πανε?