Πρίν 2-3 χρόνια είχα βρεθει και εγώ στην θ΄εση thw sweetchild να αγοράσω ηλεκρική με 300 Ε. Τελικά πήρα μια squier που μου σπάει τα νεύρα με τον καιρό. ήξερα οτι οι μαγνήτες δεν λένε τόσο αλλά είχε καλό σώμα και θα την εφτιαχνα με τον καιρό. Τελικά μόνο το τρεμολό και τα κλει΄διά της αξίζουν..
Καταρχήν δεν έχει ισορροπημένο ήχο και για αυτό φταίνε τα ξύλα της. Εννοώ οτι οι μπάσες χορδες ακούγονται πολύ δυνατότερα απο τις ψιλές. παίζοντας μόνος σου δεν το πολυκαταλαβαίνεις αλλά με μιά αλλη κιθάρα να παίζεται μαζί, βγαίνουν προβλήματα. Εκει που παίζεις ρυθμικά και ακούγεσαι οκ, πάς να κάνεις σολακι και δεν ακούγεσαι.
Έχει πολύ χαμηλα τάστα τα οποία κάνουν το παίξιμο ευκολότερο στον αρχαριο (παγίδα

), αλλα χαλάνε εύκολα με τον καιρό. εκτός του οτι λόγω πάχους οι νότες έχουν πολύ μικρό όγκο και σβήνουν εύκολα. Kαι απαίσιο bending.
Ένας φίλος μου πήρε με 150 Ε μια απομίμιση stratocaster που βάζει κάτω την δικία μου. Πως γίνεται ?? οι άνθρωποι βάλανε χειρότερο μπράτσο και ένα άχρηστο τρέμολο αλλά καλούς μαγνήτες..
Να βάλω και εγώ καλύτερους μαγνήτες ? δεν αξίζει γιατι η κιθάρα ειναι περιορισμένη απο το σώμα της..
Η epiphone lp100 είναι πολύ ανώτερο όργανο ΚΑΙ σαν απόδοση τιμής.
Ότι και να πάρεις πάντως, να ξέρεις οτι με 300 Ε δεν μπορείς να πάρεις καλό όργανο που να το κρατήσεις. Με 600 και πάνω μπορείς να βρείς κάτι πολύ καλύτερο, τουλάχιστον ένα καλό σώμα που να αξίζει να βάλεις και καλύτερο μαγνήτη. Και στα 300 Ε ξέχνα το floyd rose. σε τόσα λεφτά κάνουν τσιγκουνιές σε βασικότερα πράματα, πως περιμένεις να είναι το floyd rose ?
Η όλη φάση μου θυμίζει κάτι ποδήλατα με 200Ε και ανάρτηση μπρος - πίσω και αλουμινένιο σκελετο και δισκόφρενα. Τα παιρνεις και ρυθμίζεις τις ταχύτητες κάθε 2 βδομάδες μετά απο λίγο καιρό...
Μην απογοητεύεσαι. για αρχικό όργανο μπορείς να βρείς κάτι καλό στα 300 Ε που δεν θα το σιχαθείς μετά απο 2 χρόνια (στην αρχή θα σου αρέσουν τα πάντα. αν βρεις κιθάρα που δεν σου αρέσει θα είναι η καλύτερη απο όλες αλλα θα το καταλάβεις αργά - νόμος Μερφυ). Απλά μην τα θες όλα δικά σου. Ακου κει floyd rose... εγώ σου θα σου πρότεινα να ξεχάσεις το τρέμολο γενικότερα...