Αποστολέας Θέμα: Σχολεία: Γιατί να είναι τόσο οπισθοδρομικά;  (Αναγνώστηκε 89786 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rocknrolldemon

• Θαμώνας
  • Φύλο: Άντρας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
πες οκ για τις ειρωνείες!αλλά γιατι τον είπε καμμένο; το ξέρεις ότι τον garvin τον έκοψαν δύο φορές για μικρότερης σημασίας λόγους; του symeon γιατί δεν του κάνουν τπτ;
I can achieve the immortality by not wearing out, you can achieve the immortality simply by doing one great thing

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Όλα είναι στο μυαλό,πόνος και γιατρειά...
    • Προφίλ
Ελάτε τώρα.Μαμά δε με παίζουνε,μαμά ο γιώργος με είπε έτσι.
Το θέμα είναι να ανταλλάξουμε απόψεις.
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Ποια πλειοψηφία; Θα δεχόμουν οποιονδήποτε κανόνα εάν προερχόταν από τους μαθητές, θεσπισμένο κατόπιν εκτενούς συζήτησης και διαδικασιών άμεσης δημοκρατίας. Εγώ βλέπω μόνο απαρχαιωμένους κανόνες που έχουν βάλει δεν ξέρω και εγώ ποιοι, βασισμένους σε ήθη και ιδανικά της εποχής των εκάστοτε διευθυντών ή υπουργών (?).

Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος...δεν υπάρχει! Ουτοπία οραματίζεσαι και κενά δαιμόνια...δε σε παρεξηγώ και δε σε ειρωνεύομαι. Τα έχει αυτά η ηλικία και δεν το εννοώ υποτιμητικά. Κουβαλάς ένα μειονέκτημα εξ ορισμού...δεν μπορείς να δεις τα πράγματα γιατί ουδέποτε (και φυσιολογικά) σου δόθηκε η δυνατότητα να βιώσεις τις εμπειρίες ενός 25-40-60χρονου, που τρίφτηκε μέσα στο σύστημα και δοκίμασε τα όρια και τις δυνατότητές του. Αντίθετα οι τελευταίοι μπορούν εκ των πραγμάτων να μιλήσουν με μεγαλύτερη σφαιρικότητα, γιατί πέρασαν από την ηλικία των 15-16 ετών κι ας το ξεχνούν ενίοτε. Προσωπικά δεν το επιτρέπω στον εαυτό μου...όπως δεν αναγνωρίζω σε κανέναν το δικαίωμα στην απολυτότητα, που οι απόψεις του είναι συνήθως απόρροια φαντασιακού κι ιδεώδους αντί εμπειριών. Και μια υπενθύμιση...αγνοείς την ηλικία μου. Και δεν το λέω διόλου τυχαία...

Βγάζοντας τον πρόλογο στην απ' έξω, περνάω και στο διά ταύτα...αν αναζητάς την εκκλησία του δήμου, θα τη βρεις περίπου 2.500 χρόνια πριν. Έκτοτε έχει κυλήσει πολύ νερό στ' αυλάκι κι άλλαξαν τα ήθη και τα έθιμα. Μηχανή του χρόνου δε διαθέτω για να την παράσχω σε κανέναν, ώστε να απολαύσει τα όσα ευαγγελίζεται από πρώτο χέρι. Ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε με όσα ρεαλιστικά μας προσφέρονται.

Σε ερωτάω όμως ευθέως...θεωρείς πως το σύνολο των μαθητών (και δε μιλάω μονάχα για τους 17ρηδες, αλλά και για τους 12χρονους ακόμα ακόμα) διαθέτουν την ωριμότητα εκείνη, που θα τους καταστήσει καθ' όλα άξιους να πάρουν την τύχη της εκπαίδευσής τους στα χέρια τους; Προσωπικά αμφιβάλλω και η πείρα δεκαετιών ολόκληρων με επιβεβαιώνει. Φοβάμαι πως σε μια τέτοια περίπτωση το διάλειμμα θα γινόταν 5ωρο, το Age Of Empires και το Civilization θα έπαιρναν τη θέση των Αρχαίων Ελληνικών και το forum θα αντικαθιστούσε την Έκθεση Ιδεών, για να μάθουν και καλύτερη ορθογραφία τα παιδιά. :p

Το κανονιστικό πλαίσιο που διέπει ένα σχολείο και το πρόγραμμά του, με τα όποια λάθη του (κι υπάρχουν και τέτοια), είναι προϊόν μελέτης κι έρευνας χρόνων, από εξειδικευμένα μέλη διαφόρων επιστημονικών κλάδων. Επιπολαιότητες, σφάλματα, πολιτικάντηκες και ψηφοθηρικές τακτικές κοκ υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν εις τον αιώνα των αιώνων, γιατί η ίδια η ανθρώπινη φύση είναι ατελής. Δε θα λυθούν όμως εναποθέτοντας την "εξουσία" στο μαθητή...δε θα ακυρωθούν επειδή μια εξ ορισμού ανώριμη κι ανολοκλήρωτη προσωπικότητα με μηδενική σχεδόν πείρα στην ηλικία των 14 ετών, θα πάρει το μέλλον στα χέρια του, όταν δεν έχει ιδέα για το τι εστί μέλλον.

Φυσικά και πρέπει να ακούγεται κι η φωνή των παιδιών/εφήβων...δεν παραγνωρίζω πως αρκετά εξ αυτών και άποψη διαθέτουν και εμπεριστατωμένη κριτική μπορούν να ασκήσουν για όσα βιώνουν με προτάσεις συγκεκριμένες. Ως εκεί όμως...εκτός κι αν πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων χρόνια συσσωρευμένων συμπερασμάτων από παιδοψυχολόγους, γιατί ο κάθε Garvin θεωρεί σκόπιμο να κοπρίσει στον πίνακα αιωρούμενος από τον ανεμιστήρα, κι οι λοιποί οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε ως δικαίωμα, επειδή αυτό απεφάνθη η άμεση ψηφοφορία με όστρακα που διεξήγαγε πριν το σύνολο των συμμαθητών του.

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ

Παράθεση
Είπες σε προηγούμενο ποστ ότι δεν μας ανήκει ο χώρος. Δε συμφωνώ. Τυπικά μπορεί να ανήκει στο δημόσιο, αλλά όπως είπα και πιο πριν τα πάντα πρέπει γίνονται για εμάς. Δεν έχει νόημα να προσπαθήσω να σε πείσω για αυτό γιατί θα πρέπει να προεκταθούμε σε πολιτικές συζητήσεις και το πιο πιθανό είναι να μη μας βγάλει πουθενά...

Να επεκταθούμε σε όσες πολιτικές συζητήσεις επιθυμείς. Δεν απαγορεύεται από πουθενά νομίζω.

Εξ ορισμού τα πάντα γίνονται για τους μαθητές...αυτό δε σημαίνει, το επανέλαβα, πως γίνονται απαραίτητα και κατά το δέοντα τρόπο. Έτερον εκάτερον.

Όσο για το χώρο...μπορείς να διαφωνείς όσο το επιθυμείς. Δεν είναι ζήτημα τυπικότητας, αλλά ουσίας. Και πάλι υπερεκτιμάς την ικανότητα των μαθητών να γνωρίζουν καλύτερα από όλους το συμφέρον τους. Το πρόβλημα είναι η νοοτροπία "εγώ ξέρω" που στην τσαμπουνάει ο κάθε 15χρονος με περισσή ευκολία, λες κι έχει γυρίσει τον κόσμο 80 φορές και πετάχτηκε μέχρι τη Σελήνη κι επέστρεψε...να με συμπαθάς, αλλά σκατά ξέρει και το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Του αρέσει όμως να προβάρει από τώρα τον ενήλικο ρόλο του, μήπως και τον πάρουν περισσότερο στα σοβαρά. Έτοιμος να πάρει τα ηνία στα χέρια του, συνήθως για να ρίξει το άρμα πιο γρήγορα στη γούβα από τον προηγούμενο, όπως έχει αποδειχθεί κι ιστορικά στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

Σε πνίγει το σχολείο με τη φασίζουσα αισθητική του και τους υποχρεωτικούς κανόνες του; Τι θα κάνεις λοιπόν στο στρατό; Αυτοχειρία επειδή θα σου ζητήσουν να βάψεις τον τοίχο, να κάνεις ματσακόνι και να πλύνεις τις ακαθαρσίες στην τουαλέτα των αξιωματικών; Ή μήπως θα αξιώσεις κι εκεί άμεση δημοκρατία και να σηκώσουν το χέρι όσοι φαντάροι διαφωνούν με τη σκοπιά τους και τα γυμνάσια;

...και περιμένω και μια απάντηση για το "μέτρο" που λέγαμε και που/πως ακριβώς το ορίζεις, για να δούμε και πόσο εύκολα είναι τα πράγματα, όταν πρέπει να δοθούν λύσεις πρακτικές, πέρα από την ευκολία της κριτικής και του αναθέματος.

Αποσυνδεδεμένος Fusalida

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Πως ο πόνος και η συντριβή γίναν τεχνη στην tv?
    • Προφίλ
Σε ερωτάω όμως ευθέως...θεωρείς πως το σύνολο των μαθητών (και δε μιλάω μονάχα για τους 17ρηδες, αλλά και για τους 12χρονους ακόμα ακόμα) διαθέτουν την ωριμότητα εκείνη, που θα τους καταστήσει καθ' όλα άξιους να πάρουν την τύχη της εκπαίδευσής τους στα χέρια τους;

Και φυσικά δεν είναι δυνατόν το σύνολο των μαθητών να αποφασίσει για την λειτουργία των σχολείων ούτε να λύσει τα προβλήματα του εκπαιδευτικού...Πόσο μάλλον οι σημερινοί μαθητές που στην πλειοψηφία τους επιδεικνύουν πλήρη αδιαφορία και υποτίμηση για τέτοια θέματα. Και δείχνουν αδιαφορία γιατί βλέπουν τόσο το σχολείο όσο και ό,τι σχετίζεται με αυτό, πανελλήνιες, εξετάσεις γενικότερα, εργασίες εκτός μαθήματος, ακόμα και εκδηλώσεις κάθε έιδους κλπ κλπ εντελώς πρακτικά και ψυχρά. Θεωρούν το σχολείο (και φυσικά την παραπαιδεία) απλώς μια γέφυρα που θα τους προσφέρει μια σίγουρη θέση σε κάποια σχολή και ύστερα μια σίγουρη εργασιακή θέση.

Κι αυτό είναι κάτι που νομίζω ό,τι θα'πρεπε να μας απασχολεί περισσότερο....Όχι αν πρέπει να αφήσουμε στους μαθητές το τιμόνι άλλα πως θα προσεγγίσουμε αυτούς.....πως θα τους κάνουμε να ανοίξουν τα μάτια τους, να κοιτάξουν προς τα πάνω, να δουν ποιος οδηγεί και που τους πάει, να ενδιαφερθούν επιτέλους.....να δουν από άλλη οπτική γωνία τα πράγματα....Πως να αποφασίσει κάποιος που δεν ξέρει καν να κρίνει;;;Που δε ξέρει να αμφιβάλει, να προβληματίζεται, να αμφισβητεί, να ρωτάει "γιατί;", να κάνει διάλογο....Και φυσικά όλα τα υπόλοιπα που είπε ο κύριος schizm....

Θέλω να πω....ας ξεκινήσουμε από πιο απλά και βασικά πράγματα....δεν είναι μόνο οι εμπειρίες, η γνώση της ζωής που λείπει από τα άτομα αυτής της ηλίκίας....άλλα βασικώς σήμερα, λείπει....η οξύτητα του νου, ο πνευματικός ορίζοντας, ο προβληματισμός και φυσικά....ο Διάλογος...όχι δα για να αποφασίσουμε εμείς αλλά απλώς μπας και ξυπνήσει λιγάκι το αφιονισμένο μας μυαλό.....

(Υπάρχουν πάντα και οι εξαιρέσεις...λιγοστές στην εποχή μας....που συντηρούν τον κανόνα...)

Αυτά...

Υ.Γ.
Το πρόβλημα είναι η νοοτροπία "εγώ ξέρω" που στην τσαμπουνάει ο κάθε 15χρονος με περισσή ευκολία, λες κι έχει γυρίσει τον κόσμο 80 φορές και πετάχτηκε μέχρι τη Σελήνη κι επέστρεψε...να με συμπαθάς, αλλά σκατά ξέρει και το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Του αρέσει όμως να προβάρει από τώρα τον ενήλικο ρόλο του, μήπως και τον πάρουν περισσότερο στα σοβαρά. Έτοιμος να πάρει τα ηνία στα χέρια του, συνήθως για να ρίξει το άρμα πιο γρήγορα στη γούβα από τον προηγούμενο, όπως έχει αποδειχθεί κι ιστορικά στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

Καλά ντε... Αυτό δεν είναι δα και τόσο άσχημο. Είναι η γνωστή, υπερβολική ίσως, παθιασμένη ίσως άλλα αυθόρμητη πιστέυω συμπεριφορά κάθε σχεδόν εφήβου. Το αίσθημα ότι γνωρίζεις τα πάντα, ότι όλος ο κόσμος σου ανήκει....κι ότι όχι απλώς δε πρέπει να σε υποτιμούν για τις γνώσεις της ηλικίας σου άλλα αντιθέτως να σε λαμβάνουν υπόψιν τους όλοι σε όλα. Και νομίζω ότι όλοι το έχουμε νιώσει αυτό. εεεε κύριε schizm;;; Πριν είπατε ότι προσπαθείτε να μην ξεχνάτε πως ήσασταν κι εσείς κάποτε έφηβος....και να τώρα μιλάτε πολύ σκληρά. Δεν είναι τόσο άσχημο αυτό. Άλλωστε η παροίμια λέει "άμα δε πάθεις πως θα μάθεις...;;;" κι ένα τραγούδι επίσης "Ψυχή που δεν αμάρτησε ποτέ της δεν αγιάζει...."....
Ένα συνεχές ψάξιμο είναι ο έφηβος.....είναι ολόκληρος μια υπερβολή, ένα "ένδον σκάπτον"....
Ας μην είμαστε τόσο σκληροί....

Συγγνώμη που ξεφεύγω λιγάκι...
                                        Φιλικά..             

« Τελευταία τροποποίηση: 08/09/06, 11:26 από Fusalida »
Ποιο θρόνο θέλουν να σου δώσουν, που η Άτροπος δε θα τον πάρει;
Φερνάντο Πεσσόα

www.arrwstherinys.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος TheVrachnoprofiter

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
Κατ' αρχάς, το ότι ασκώ κριτική στο σύστημα δε σημαίνει ότι ισχυρίζομαι πως έχω τη δυνατότητα να φτιάξω ένα καινούριο στην εντέλειά του, πόσο μάλλον σε ένα ποστ. Απλά καταθέτω τις απόψεις μου για την τήρηση του μέτρου, όπως μου φαίνεται λογικό. Και το μέτρο θα 'πρεπε να το ορίζουν οι ίδιοι οι μαθητές. Εάν υπάρχουν (που πιθανόν υπάρχουν) μαθητές που προσβάλλονται με κάποια "έξαλλη" εμφάνιση, να αποτελέσει θέμα συζήτησης και να λυθεί το πρόβλημα. Δείξε μου όμως ΕΝΑΝ μαθητή που θίγεται με το να φιλά κάποιος την κοπέλα του (τη δικιά του την κοπέλα, όχι του άλλου :p).

Δε μίλησα για τη διαχείρηση όλου του εκπαιδυτικού προγράμματος από τους μαθητές. Θέλω όμως να πιστεύω ότι οι περισσότεροι (σύμφωνοι, όχι όλοι) είναι αρκετά ώριμοι για να αποφασίσουν για ορισμένα πράγματα. Και αν δεν είναι αρκετά ώριμοι για αυτά τα λίγα ως έφηβοι, δε νομίζω να ωριμάσουν αρκετά ποτέ. Δίνοντας τους όμως την ευκαιρία να πάρουν κάποιες αποφάσεις από τώρα, ίσως συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν και χωρίς κάποιον να τους λέει συνέχεια τι να κάνουν, πράγμα που θα τους βοηθήσει αργότερα.

Το σχόλιο για το στρατό ήμουν 100% σίγουρος ότι θα μου το έκανε κάποιος. Δεν μπορώ να σου απαντήσω τι θα κάνω όταν έρθει εκείνη η μαύρη ώρα. Ξέρω όμως ότι αν σκέπτονταν όλοι έτσι ώστε να μπορέσει να εφαρμοσθεί το σύστημα που προανέφερα στα σχολεία με επιτυχία αυτό το μεγάλο ΛΑΘΟΣ (ο στρατός, ντε!) δε θα υπήρχε.

Όσο γι' αυτά που λες για τις εμπειρίες ενός 25-40-60χρονου, συγγνώμη αλλά εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην έχω την ίδια τύχη και δεν έχω καμία όρεξη να δω τα πράγματα από τη δική τους σκοπιά ούτε να τους καταλάβω. Νομίζω έχω κάθε δικαίωμα να προσπαθώ.
Really don't mind if you sit this one out...

http://vromikopsomi.wordpress.com/
http://www.passa-tempo.gr/

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
Σε ερωτάω όμως ευθέως...θεωρείς πως το σύνολο των μαθητών (και δε μιλάω μονάχα για τους 17ρηδες, αλλά και για τους 12χρονους ακόμα ακόμα) διαθέτουν την ωριμότητα εκείνη, που θα τους καταστήσει καθ' όλα άξιους να πάρουν την τύχη της εκπαίδευσής τους στα χέρια τους;

Και φυσικά δεν είναι δυνατόν το σύνολο των μαθητών να αποφασίσει για την λειτουργία των σχολείων ούτε να λύσει τα προβλήματα του εκπαιδευτικού...Πόσο μάλλον οι σημερινοί μαθητές που στην πλειοψηφία τους επιδεικνύουν πλήρη αδιαφορία και υποτίμηση για τέτοια θέματα. Και δείχνουν αδιαφορία γιατί βλέπουν τόσο το σχολείο όσο και ό,τι σχετίζεται με αυτό, πανελλήνιες, εξετάσεις γενικότερα, εργασίες εκτός μαθήματος, ακόμα και εκδηλώσεις κάθε έιδους κλπ κλπ εντελώς πρακτικά και ψυχρά. Θεωρούν το σχολείο (και φυσικά την παραπαιδία) απλώς μια γέφυρα που θα τους προσφέρει μια σίγουρη θέση σε κάποια σχολή και ύστερα κάποια εργασιακή θέση.

Κι αυτό είναι κάτι που νομίζω ό,τι θα'πρεπε να μας απασχολεί περισσότερο....Όχι αν πρέπει να αφήσουμε στους μαθητές το τιμόνι άλλα πως θα προσεγγίσουμε αυτούς.....πως θα τους κάνουμε να ανοίξουν τα μάτια τους, να κοιτάξουν προς τα πάνω, να δουν ποιος οδηγεί και που τους πάει, να ενδιαφερθούν επιτέλους.....να δουν από άλλη οπτική γωνία τα πράγματα....Πως να αποφασίσει κάποιος που δεν ξέρει καν να κρίνει;;;Που δε ξέρει να αμφιβάλει, να προβληματίζεται, να αμφισβητεί, να ρωτάει "γιατί;", να κάνει διάλογο....Και φυσικά όλα τα υπόλοιπα που είπε ο κύριος schizm....

Θέλω να πω....ας ξεκινήσουμε από πιο απλά και βασικά πράγματα....δεν είναι μόνο οι εμπειρίες, η γνώση της ζωής που λείπει από τα άτομα αυτής της ηλίκίας....άλλα βασικώς σήμερα, λείπει....η οξύτητα του νου, ο πνευματικός ορίζοντας, ο προβληματισμός και φυσικά....ο Διάλογος...όχι δα για να αποφασίσουμε εμείς αλλά απλώς μπας και ξυπνήσει λιγάκι το αφιονισμένο μας μυαλό.....

(Υπάρχουν πάντα και οι εξαιρέσεις...λιγοστές στην εποχή μας....που συντηρούν τον κανόνα...)

Αυτά...

Συμφωνώ 100% Δε θα γίνει τίποτα με το να πούμε ότι από αύριο πχ όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τους μαθητές. Μπορούμε σιγά σιγά όμως να αλλάξουμε μερικά μυαλά και ύστερα ίσως φτάσουμε και σ' αυτό το σημείο.

Αποσυνδεδεμένος Fusalida

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Πως ο πόνος και η συντριβή γίναν τεχνη στην tv?
    • Προφίλ
Συμφωνώ 100% Δε θα γίνει τίποτα με το να πούμε ότι από αύριο πχ όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τους μαθητές. Μπορούμε σιγά σιγά όμως να αλλάξουμε μερικά μυαλά και ύστερα ίσως φτάσουμε και σ' αυτό το σημείο.

Δε ξέρω κατα πόσο μπορούμε να φτάσουμε σ'αυτό το σημείο....Είναι υπερβολικά ουτοπικά αυτά που αναφέρεις. Οι ενδειξεις τόσων χρόνων λένε ότι μάλλον είναι αδύνατο...Άλλωστε ότι κι αν κάνουμε μας λείπει η βιωματική γνώση όπως είπαμε, η εμπειρια....

Βέβαια όλοι εχουμε δικαίωμα να πιστεύουμε σε οποιαδήποτε ουτοπία και να προσπαθούμε....

Όσο γι' αυτά που λες για τις εμπειρίες ενός 25-40-60χρονου, συγγνώμη αλλά εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην έχω την ίδια τύχη και δεν έχω καμία όρεξη να δω τα πράγματα από τη δική τους σκοπιά ούτε να τους καταλάβω. Νομίζω έχω κάθε δικαίωμα να προσπαθώ.

Άλλα και να μην απορρίπτουμε απόψεις και γνώμες δίχως να τις ακούσουμε καν....
Ο καθείς έχει το δικαίωμα του ελεύθερου λόγου...Θες ακουσε τον, θες όχι, άλλα σίγουρα μην τον κρίνεις αν επιλέξεις το δεύτερο...

Ας μην είμαστε υπερβολικοί και ακατάδεχτοι βρε παιδιά....
Όλα σχετικά είναι σ'αυτό τον κόσμο....
Όμορφες απόψεις ανταλάσουμε....άρα γνώσεις...άρα ζωή...... :) ;)
Ποιο θρόνο θέλουν να σου δώσουν, που η Άτροπος δε θα τον πάρει;
Φερνάντο Πεσσόα

www.arrwstherinys.blogspot.com

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ

Δε ξέρω κατα πόσο μπορούμε να φτάσουμε σ'αυτό το σημείο....Είναι υπερβολικά ουτοπικά αυτά που αναφέρεις. Οι ενδειξεις τόσων χρόνων λένε ότι μάλλον είναι αδύνατο...Άλλωστε ότι κι αν κάνουμε μας λείπει η βιωματική γνώση όπως είπαμε, η εμπειρια....

Βέβαια όλοι εχουμε δικαίωμα να πιστεύουμε σε οποιαδήποτε ουτοπία και να προσπαθούμε....

Άλλα και να μην απορρίπτουμε απόψεις και γνώμες δίχως να τις ακούσουμε καν....
Ο καθείς έχει το δικαίωμα του ελεύθερου λόγου...Θες ακουσε τον, θες όχι, άλλα σίγουρα μην τον κρίνεις αν επιλέξεις το δεύτερο...

Ας μην είμαστε υπερβολικοί και ακατάδεχτοι βρε παιδιά....
Όλα σχετικά είναι σ'αυτό τον κόσμο....
Όμορφες απόψεις ανταλάσουμε....άρα γνώσεις...άρα ζωή...... :) ;)

Είναι δύσκολο. Ίσως απίθανο. Μπορεί να είναι όντως ουτοπικό. Αν δεν προσπαθήσουμε όμως για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, δε θα καταφέρουμε ποτέ τίποτα. Ο 40χρονος που θα προσπαθήσει να με αποθαρρύνει όμως δε θα με μεταπείσει. Θα τον ακούσω, αλλά δε βλέπω το λόγο να ακολουθήσω τις συμβουλές του όταν ο ίδιος έχει καεί ήδη από το σύστημα.

Εγώ όσο νιώθω ότι προσπαθώ για ένα καλύτερο αύριο θα είμαι ευχαριστημένος με τον εαυτό μου και ας λέει ο κάθε Symeon ότι πρέπει να στρωθώ στο διάβασμα για να γίνω κάποιος.

Αποσυνδεδεμένος vert

• Παλιός
  • ...τα ζάρια στον μάστορα.
    • Προφίλ
    • www.activeradio.gr

ωραία που `ναι τα νιάτα .... αλλά χαραμίζονται στους νέους.
Στην κοινωνία αυτή, σαπίσαμε στ` αλήθεια.
Απάνθρωποι θεσμοί,  μας γίνανε συνήθεια...

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Elen sila lumenn omentielvo
    • Προφίλ
απάντηση 134> και μέτα μου λες να μην είμαι ειρωνικός;;; έχουν επέράσει 6 σελίδες εκ των οποίων οι μισές δίνουν επιχειρήματα εμμέσως η αμέσως στο γιατι αυτο που λές εινια βλακεια...και όμως εσυ επιμένεις εκει...να ορίσουν το μέτρο οι μαθητές;;;; ακόμα γελάω....στο σχολείο μου φίλε μου..μέτρο σαν και αυτο η αηταν και θα είχε ψηφιστει απο την ολομέλεια να πηγαίνουμε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΚΔΡΟΜΗ!!!!
Ποιος 16 χρονος ( ακομα και στην ηλικια μου) θα πει στον εξυπνο της ταξης δεν μου αρέσουν ατ αρουχα σου;; ειδικα αν αρεσει και στις κοπελιες....ολοι μαζι του θα ειναι και θα προσπαθουν να του μοιασουν!! Ολα τα θυματα στο σχολειο ειναι...καφε και ρουχα τρεντικα και το μαλλι σαν να εχουν φορεσει κρανος, και μιλας για σωστες επιλογες και κριση;;;Το σχολειο με συγχωρεις δεν υπάρχει ( τουλαχιστον το λυκειο που το επιλεγεις για να ξεστραβωθεις και να περασεις σε καμια σχολη, αν θες να πειραματιστεις, μεινε στο γυμνασιο και κανε καλλιτεχνικα)
Αυτο το μεγάλο λάθς ο στρατος; δλδ θα ψηφιζατε με αναταση χεριων " ποιος γουσταρει να παει στρατο;;;" "κανεις;;" "τελεια...ο στρατος δεν παιζει φετος!!!"
δικαιωμα να προσπαθεις εχεις...ενω αυτοι ( 25-40-60 ) δεν έχουν..το χανουν απο την έξοδο τους απο το σχολειο...
και μετα απο αυτες τις 3 συγκλονιστικες απόψεις περιμένεις εγω ο μαγαλωμενος προωρα και στενομυαλος, που εχιε χασει αυτο που οπως ομορφα αποκαλεις ορεξη για προσπαθεια, θες να σε ακούσω και να πιστεψω οτι εισαι ωριμος να παρεις αποφασεις;;; και με αυτην την ωριμοτητα θα μεγαλωσεις;;; αντε και πρωθυπουργος...
My spirit is crying for love so tired of being alone
I Remember He came here to steal, and You are his stealer of souls

http://img74.imageshack.us/img74/4245/53408797vz8.jpg

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
Προς το παρόν, μονάχα τη φαντασία μου μπορώ να επιστρατεύσω και δε με βοηθάει αρκετά για να είμαι δίκαιως.  8)

Οπα! ίσε ανωρθώγραφως ρεεεε!  ;D

αφού δεν υπάρχει παιδεία, και κράτος πως να μην είναι τα σχολεία οπισθοδρομικά?

μου μυρίζει μεσαίωνας ή να πάω στον ωρυλά?????

"Στην Αφρική θα πάω με τους Μασάι
που ελληνικά κανείς τους δε μιλάει
να συμφωνούν την ώρα που θα λέω
πως άν θα σε σκοτώσω δε θα φταίω"

Οι καθηγητές πρέπει να είναι κάπως πιο ''σωστοί'' και να δίνουν το καλό παράδειγμα. Υποτίθεται πως η πείρα τους τους θέτει άλλα standards. Δηλαδή,αν μία ενέργεια που γίνει από τον μαθητή θεωρείται άσχημη,η ίδια ενέργεια από τον καθηγητή θεωρείται έγκλημα.

Ετσι! πρέπει να δίνουν το παράδειγμα της καλής συμπεριφοράς και σεβασμού προς τον συνάνθρωπο (είτε είναι μαθητής είτε καθηγητής), το οποίο πρέπει να ακολουθείτε, χωρίς: "θα κάνω ότι θέλω αφού (νομίζω οτι) δεν ενοχλώ κανέναν, γιατί βαριέμαι το μάθημα, γιατί έτσι βολεύομαι, γιατί μ'αρέσουν οι γκομενίτσες, κλπ."
Αν τυχόν ο καθηγητής υπερβαίνει τα όρια, υπάρχει προβλεπόμενος τρόπος διαμαρτυρίας/καταγγελίας.

Θα δεχόμουν οποιονδήποτε κανόνα εάν προερχόταν από τους μαθητές, θεσπισμένο κατόπιν εκτενούς συζήτησης και διαδικασιών άμεσης δημοκρατίας.

"Εμείς οι μαθητές αποφασίζουμε πλειοψηφικά την κατάργηση του σχολείου! we don't need no education! yeeeeaah!! "

Απλά σε εμένα, όπως είπα και πιο πριν, η λέξη πειθαρχεία δε με συγκινεί, τουλάχιστον όταν πηγαίνουν να μου τη διδάξουν σε τέτοια ηλικία. Πάντα ήμουν πειθαρχημένος όπου πίστευα όπου έπρεπε, χωρίς να μου το επιβάλλει κανείς. Μάλλον έτσι γυρνάμε στο θέμα της διαπαιδαγώγησης από τη νηπιακή ηλικία...

Ο καθένας θα πειθαρχεί μόνο στους κανόνες που προτιμά αυτός ή η οικογένειά του;

Δείξε μου όμως ΕΝΑΝ μαθητή που θίγεται με το να φιλά κάποιος την κοπέλα του (τη δικιά του την κοπέλα, όχι του άλλου :p).

Η δικιά του κοπέλα ήταν κάποιου άλλου πριν  :P

Βρήκες τον τρόπο να σταματήσεις τον χρόνο; Πες τον μου, να σταματήσω να μεγαλώνω...

ωραία που `ναι τα νιάτα .... αλλά χαραμίζονται στους νέους.

Τέλειο! θα το σημειώσω ;)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
απάντηση 134> και μέτα μου λες να μην είμαι ειρωνικός;;; έχουν επέράσει 6 σελίδες εκ των οποίων οι μισές δίνουν επιχειρήματα εμμέσως η αμέσως στο γιατι αυτο που λές εινια βλακεια...και όμως εσυ επιμένεις εκει...να ορίσουν το μέτρο οι μαθητές;;;; ακόμα γελάω....στο σχολείο μου φίλε μου..μέτρο σαν και αυτο η αηταν και θα είχε ψηφιστει απο την ολομέλεια να πηγαίνουμε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΚΔΡΟΜΗ!!!!
Ποιος 16 χρονος ( ακομα και στην ηλικια μου) θα πει στον εξυπνο της ταξης δεν μου αρέσουν ατ αρουχα σου;; ειδικα αν αρεσει και στις κοπελιες....ολοι μαζι του θα ειναι και θα προσπαθουν να του μοιασουν!! Ολα τα θυματα στο σχολειο ειναι...καφε και ρουχα τρεντικα και το μαλλι σαν να εχουν φορεσει κρανος, και μιλας για σωστες επιλογες και κριση;;;Το σχολειο με συγχωρεις δεν υπάρχει ( τουλαχιστον το λυκειο που το επιλεγεις για να ξεστραβωθεις και να περασεις σε καμια σχολη, αν θες να πειραματιστεις, μεινε στο γυμνασιο και κανε καλλιτεχνικα)
Αυτο το μεγάλο λάθς ο στρατος; δλδ θα ψηφιζατε με αναταση χεριων " ποιος γουσταρει να παει στρατο;;;" "κανεις;;" "τελεια...ο στρατος δεν παιζει φετος!!!"
δικαιωμα να προσπαθεις εχεις...ενω αυτοι ( 25-40-60 ) δεν έχουν..το χανουν απο την έξοδο τους απο το σχολειο...
και μετα απο αυτες τις 3 συγκλονιστικες απόψεις περιμένεις εγω ο μαγαλωμενος προωρα και στενομυαλος, που εχιε χασει αυτο που οπως ομορφα αποκαλεις ορεξη για προσπαθεια, θες να σε ακούσω και να πιστεψω οτι εισαι ωριμος να παρεις αποφασεις;;; και με αυτην την ωριμοτητα θα μεγαλωσεις;;; αντε και πρωθυπουργος...

Προφανώς δεν έχεις καταλάβει τίποτα από αυτά που είπα. Δεν πειράζει, δε χρειάζεται. Για το μέτρο λέω εγώ, πετάς ένα άσχετο για τις εκδρομές, μιλάω (η fusalida πολύ περισσότερο και πολύ καλύτερα) για συνολική διαφόρφωση τρόπου σκέψεις των μαθητών και μετά απόπειρα εφαρμογής της (όποιας) εξουσίας από αυτούς και εσύ μου λες για τρέντιδες... Λες και ότι λύκειο πας "για να περάσεις σε καμια σχολή". Θες να γίνεις και καθηγητής; Μπράβο! Άσε όμως εμένα να ονειρεύομαι ουτοπίες.

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
@Βραζίλης

Αμ, αυτά παθαίνεις όταν αποφασίζεις να γράψεις "σεντόνια" 3:15am. :)

@Fusalida

Περισσότερο κι από θεμιτές κι αναγκαίες αρκετές από τις παρατηρήσεις σου. Πάντοτε χρήσιμη μια συνετότερη φωνή που δεν άγεται από την ορμητικότητα του διαλόγου. Να 'σαι καλά! ;)

@TheTr00p3r

Κάθε ονειροπόλα διάθεση είναι κάτι περισσότερο κι από ευπρόσδεκτη. Οι προθέσεις και αγνές είναι σε αυτήν την ηλικία και δε φείδονται υπερβολής, σε μια προσπάθεια να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Αλίμονο αν καταδικάσω την επιδίωξη για βελτίωση των συνθηκών από όπου κι αν προέρχονται, πόσο μάλλον από αυτούς που τις υφίστανται.

Καμία αλλαγή όμως δεν έρχεται παρά μόνο μέσα από την κατανοήση των μηχανισμών του συστήματος, που τόσο οικτιρείς, περιφρονείς κι αρνείσαι να εξετάσεις τη δεδομένη στιγμή. Παραγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητές του κι αδιαφορώντας πλήρως για τις νουθεσίες ή τις προτροπές ατόμων που το έχουν φάει και συνεχίζουν να το τρώνε στη μάπα και μάλιστα σε πολύ περισσότερες εκφάνσεις από όσες σου παρέχει μια αίθουσα σχολείου, απλώς καταδικάζεις τον εαυτό σου στη διαιώνιση των λαθών που στηλιτεύεις εκ του ασφαλούς...και ξέρεις το ρητό "δάσκαλε, που δίδασκες" δεν είναι λιγότερο αμείλικτο από την ίδια τη ζωή. Μην προτρέχουμε λοιπόν, προτού δούμε την πράξη, γιατί στη θεωρία όλα αγγελικά πλασμένα είναι, μέχρι, ως συνήθως, να καταρρεύσει από το ίδιο το βάρος των προσδοκιών του το υπερφιλόδοξο σχέδιό μας.

Εμπιστεύομαι τη μαθητιώσα νεολαία περισσότερο κι από μπορεί να πιστεύεις, δε δικαιούμαι όμως να εναποθέσω ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό σύστημα στην άγουρη φύση της. Η ωριμότητα που προτάσσεις δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια εξαίρεση ενός κανόνα και μάλιστα σε περιπτώσεις νέων ιδιαίτερα κοντά στην ενηλικίωση.

Πόσο ώριμη αλήθεια είναι η προσφιλής τάση της ανάδειξης 15λους με βάση, όχι τις ικανότητες του υποψηφίου, αλλά το extreme χτένισμα, το trendy ντύσιμο και την cool συμπεριφορά του κάθε μουράτου τυπά που αποφασίζει να εξετάσει πόσο δημοφιλής είναι και να κάνει και το χαβαλέ του ή της εκάστοτε αποκαλυπτικής γκομενούλας που το θεώρησε μια καλή ευκαιρία να μοστράρει τη φάτσα της λίγο περισσότερο. Και για να σε προλάβω...και στον κατεξοχήν πολιτικό μας χώρο, τα ίδια γίνονται σε μεγέθυνση. Για ποια διαφοροποίηση λοιπόν μιλάμε, όταν στην περίπτωσή σου απουσιάζει και το στοιχείο της εμπειρίας που θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς ορισμένες περιπτώσεις επαρκέστερα; Για ποια υπέρβαση του συστήματος, όταν ουσιαστικά αναπαράγεται εξ απαλών ονύχων με μαϊμουδισμούς και ταύτιση με συμπεριφορές που κατακρίνονται; Από μεγάλα λόγια δεν πάσχουμε...τα είχαμε πάντα και σε περίσσευμα.

Κίνητρα για να αποκτήσεις την αυτοτέλειά σου, διά μέσου της διαχρονικής και μακρόχρονης οδού της ωριμότητας κι υπευθυνότητας, πρέπει να υπάρχουν αναμφίβολα. Αυτό όμως δε θα επιτευχθεί με τη λευκή παράδοση του εκπαιδευτικού συστήματος στα χέρια των ίδιων των μαθητών, όταν καλά καλά δεν είναι έτοιμοι να πάρουν την ίδια τη ζωή τους στα χέρια τους. Είμαι βέβαιος πως θα έχεις όλες τις ευκαιρίες που θα χρειαστείς, για να δοκιμάσεις έμπρακτα τις ιδέες σου κι ελπίζω να φανούν τόσο αποτελεσματικές, όσο αφήνεις να εννοηθεί ή σου επιτρέπει να καταλάβεις το χαρτί, μια κι η πραγματικότητα είναι απείρως πιο σύνθετη και ξεπερνάει κάθε φαντασία. Μην έχεις καμία αίσθηση πάντως πως σκοπός οποιουδήποτε εξ ημών που δεν είμαστε πλέον 15 ή 16 ετών είναι να σε αποθαρρύνουμε...περισσότερο ως προειδοποίηση να τα λάβεις και κυρίως ως υλικό για προβληματισμό από κάποιους που ίσως να διέθεταν ακόμα πιο ισχυρά οράματα από τα δικά σου κι ίσως πάλι να τα διαθέτουν ακόμα. Πλέον όμως δοκίμασαν τις δυνάμεις και τα όριά τους...δε μιλάνε με την ευκολία της άγνοιας.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
Έχεις απόλυτο δίκιο για τα περί 15μελούς. Ποτέ δεν ήμουν υπέρ αυτού του "θεσμού". Είναι απλά μία μικρογραφία της "δημοκρατίας" στην οποία ζούμε.

Και ο λόγος που δε δίνω (πια) πολύ σημασία στις συμβουλές μεγαλύτερων (όχι όλες φυσικά, αυτές που σκοπό έχουν να με αποθαρρύνουν) είναι ότι δε θέλω να το ξανασκευτώ και να αφεθώ στη μοίρα μου... Αν το φιλοσοφήσω το θέμα ίσως και να μετανοίωσω και να αποφασίσω ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τίποτα κλπ.

Το εκπαιδευτικό σύστημα, όπως είπα και πιο πριν, δεν μπορεί να ρυθμιστεί από 15χρονους στην εντέλειά του. Οι τελευταίοι όμως μπορούν να φροντίσουν να έχουν την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση. Η ωριμότητα που είναι φυσικά απαραίτητη για κάτι τέτοιο είναι καρπός της παιδείας στα προηγούμενα χρόνια στο Δημοτικό, απ' όπου και θα 'πρεπε να αρχίσουν κατά τη γνώμη μου οι αλλαγές. Και δε μιλάω φυσικά για αναρχισμό από την ηλικία των 8, αλλά για μία πιο ολοκληρωμένη αντίληψη στα πράγματα και στα δικαιώματα του καθενός.

Αποσυνδεδεμένος Kerwyn

• The Epic Rogue
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
πες οκ για τις ειρωνείες!αλλά γιατι τον είπε καμμένο; το ξέρεις ότι τον garvin τον έκοψαν δύο φορές για μικρότερης σημασίας λόγους; του symeon γιατί δεν του κάνουν τπτ;

Δεν θα ασχοληθω με τα υπολοιπα του θεματος, αλλα πιαστηκα απ' αυτο που ειπες...

Ο Symeon εχει αποδειξει στα τοσα χρονια που ειναι εδω μεσα οτι ειναι υποδειγμα συμπεριφορας σε ενα forum, ενω εσυ οχι!
Let me bleed inside your arms and let me die beneath your eyes...

Αποσυνδεδεμένος Σοφία

• Θαμώνας
    • Προφίλ
το θεμα (για να μη ξεχνιομαστε): Σχολεία,Γιατί να είναι τόσο οπισθοδρομικά;
και η απαντηση..

Τα σχολεια οντως ειναι οπισθοδρομικα..ειναι οπισθοδρομικά οσον αφορα στα μαθηματα που διδασκονται,των οποιων οι γνωσεις δεν συνδεονται μεταξυ τους,αλλα ειναι αποσπασματικες και ασχετες,στον τροπο διδασκαλίας,ο οποιος ειναι ιδιος απο τοτε που πηγαινε σχολειο η γιαγια μου :P και στη "συμπεριφορα"που υιοθετουν μερικες φορες καθηγητες-μαθητες στα πλαισια της ταξης(αλλοτε στηριζομενη στην εξουσια,αλλοτε ανταγωνιστικη,αλλοτε αδιαφορη και καποιες φορες εποικοδομητικη)

Η κατασταση αυτη δε νομιζω οτι θα αλλαξει,διοτι το ελληνικο κρατος δεν θελει να επενδυσει στην παιδια,εσκεμενα την αφηνει στο μαυρο της το χαλι..Ανεκαθεν αμορφωτοι και απαιδευτοι πολιτες διοικουνται ευκολοτερα και ουτε εχουν και πολλες πολλες απαιτησεις.Επομενως ειναι πολυ καλυτερο τα λεφτα να πηγαινουν στον εξυγχρονισμο του πολεμικου μας εξοπλισμου πχ,παρα να σπαταλωνται για τη βελτιωση της ποιοτητας της παρεχομενης παιδειας..

Ετσι λοιπον αντι να κοιταξουν να φτιαξουν την κατασταση ,καθε λιγο και λιγακι επεμβαινουν στο εκπαιδευτικο συστημα και τα πειραματα δινουν και παιρνουν ειδικα στο Λυκειο..Οι αλάγες ειναι πολυ ουσιαστικες και αποτελεσματικες..
 Απο τα 4 μαθηματα πο ινονται σε πανελλαδικο επιπεδο(δεσμες),παμε στα 15,μετα στα 12, μετα στα 9,τωρα στα 6,μεχρι να ξαναφτασουμε τα 4..
 Κοβουμε και τις εξετασεις της β Λυκειου(για να μην επιφορτιζονται ψυχικα και καταπονουνται οι μαθητες)και βαζουμε εξετασεις στο δημοτικο!τι πιο φυσιολογικο..
 Στη συνεχεια παιζουμε και με τα ονοματα των σχολειων,δοτι η ονομασια επηρεαζει και με το παραπανω την ποιοτητα γνωσεων που παρεχονται.Μια ονομαζεται το λυκειο Γενικο,μια Ενιαιο ,και μετα ξαναβαφτιζεται Γενικο..Αντιστοιχα και με το Τεε!Αλλοτε εχει ισχυ Λυκειου(τεχνικου) και αλλοτε παλι δεν θεωρειται λυκειο..Παει καποιος δηλαδη στην Α Λυκειου με την προοπτικη οτι θα βγαλει Λυκειο και φτανει στην Τριτη και του λενε..συγγνωμη,αλλα αλλαξαν τα δεδομενα(μενει λοιπον με απολυτηριο Γυμνασιου)

Αυτα ειναι καποια απο τα πολυ ουσιαστικα μετρα που παιρνει η κυβερνηση για να εκσυχρονισει την Παιδεια!Θελουμε και αλλα?!
Ενα πρωτο βημα παντως πρεπει να εγινε με την αλλαγη βιβλιων, στο δημοτικο (καιρος ηταν..πρεπει να χουν κλεισει 20ετια) και στο Γυμνασιο χωρις να ειμαι πολυ σιγουρη
..αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι θα διοργάνωναν πού και πού μεγάλες γιορτές στο νερό γιατί τα χαρούμενα ψαράκια έχουν καλύτερη γεύση απο τα μελαγχολικά..

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • There's no business like show business!
    • Προφίλ
Φτάνει να σκεφτεί κανείς γιατί η πλειοψηφεία των παιδιών αντιπαθεί τα σχολεία.Τα σχολεία γίνονται αντιπαθητικά και μόνο από το χρώμα τους..αυτό το μουντό γκρι που σε κάνει να θέλεις να κλάψεις..εγώ πάντως το 'χω πάθει..Και το ξέρω ότι κάποιοι θα κάνουν παράθεση και θα πουν ''και πως θες να το βάψουμε το σχολείο μπλέ με φούξια βούλες;''Θα είναι αυτοί που προφανώς δεν θα με καταλάβουν.Οι καθηγητές απλώς να σε πρήζουν με την ατάκα ''για το καλό σου το κάνω''. Ό,τι και να κάνουν για το καλό σου. Είχε τύχει να παίξουμε στο σχολείο και ήρθε ο μαλ**ας ο διευθυντής όταν τελειώσαμε και μου είπε και καλά με μια δόση χιούμορ ''άντε,φτάνουν τα γρατσουνίσματα για σήμερα,ώρα για να στρώσουμε τον κώλο μας κάτω''. Ε αυτό εμένα μου τη σπάει.Δεν είναι μόνο τα μαθήματα στον κόσμο,είναι και το χόμπυ,το οποίο θα ήθελα να ακολουθήσω στο μέλλον. Και το βιβλίο της μουσικής δε λέει τίποτα για άλλα είδη μουσικής.Λες και υπάρχει μόνο η κλασική.Δε λέω,πρέπει να μάθουμε και για τον mozart,αλλά enough!

αυτά που ήθελα να πω ήταν πολλά και ήθελα να απαντήσω σε πολλούς είναι πολύ χύμα το κείμενο και δεν συνδέονται οι φράσεις μεταξύ τους :P

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
ναι βρε αγορι μου..( και επειδη μου την ειπατε οτι ειμαι ειρωνας θα προσπαθησω να μην ειμια τοσο...αν κανετε και εσεις μια προσπαθεια να καταλαβετε...) αλλα, το σχολειο ειναι εκει για καποιο λογο...και το να λες στο σχολειο δεν ειναι μονο τα μαθηματα στην μεση ειναι και τα χομπυ...δεν εχει σημασια λυπαμαι που στο λεω...ενα ςαπο τους βασικους σκοπους του σχολειου αν οχι ο βασικοτερος εναι να σε εξοπλισει με τις απαρατητες γνωσεις και εφοδια για να περασεις στις εξετασεις στην σχολη που θες...οχι για να σε κανει επαγγελματια χομπιστα οτι και αν λενε τα ιεκ, κανω το χομπυ μου και βγαζω λεφτα... Αν θες να παιζεις ολη ερα μοσικη..παγε σε μουσικο λυκειο...οσον αφορα το βαψιμο..εμεις σαν 15μελες ειχαμε κανει συμβουλιο και ειχαμε μαζεψει λεφτα και βαψαμε μονοι μας τις αιθουσες μας...

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
ναι βρε αγορι μου..( και επειδη μου την ειπατε οτι ειμαι ειρωνας θα προσπαθησω να μην ειμια τοσο...αν κανετε και εσεις μια προσπαθεια να καταλαβετε...) αλλα, το σχολειο ειναι εκει για καποιο λογο...και το να λες στο σχολειο δεν ειναι μονο τα μαθηματα στην μεση ειναι και τα χομπυ...δεν εχει σημασια λυπαμαι που στο λεω...ενα ςαπο τους βασικους σκοπους του σχολειου αν οχι ο βασικοτερος εναι να σε εξοπλισει με τις απαρατητες γνωσεις και εφοδια για να περασεις στις εξετασεις στην σχολη που θες...οχι για να σε κανει επαγγελματια χομπιστα οτι και αν λενε τα ιεκ, κανω το χομπυ μου και βγαζω λεφτα... Αν θες να παιζεις ολη ερα μοσικη..παγε σε μουσικο λυκειο...οσον αφορα το βαψιμο..εμεις σαν 15μελες ειχαμε κανει συμβουλιο και ειχαμε μαζεψει λεφτα και βαψαμε μονοι μας τις αιθουσες μας...

To σχολείο είναι μόνο τα μαθήματα αλλά δεν πρέπει να είναι. Από το σχολείο πρώτα πρέπει να βγαίνεις σωστός και τίμιος άνθρωπος και μετά μορφωμένος. Μπορεί να είσαι ο καλύτερος μαθητής στην τάξη,να βγάζεις 19,5 και να μπεις ιατρική,και όταν αρχίσεις να εξασκείς το επάγγελμα να παίρνεις φακελάκια. Αυτό σημαίνει ότι το σχολείο είναι μόνο τα μαθήματα.

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
γιαυτο ειπα ενας απο τους βασικους....απλα οι αλλοι....ειναι θεμα να το θες και εσυ..ηθος δεν σου παιρνιεται αν δεν θες....ενω τα μαθηματα...διαβασε αυτο διαβασε το αλλο κατι μενει..αλλα, φιλε μου καλε...για να σηζηταμε αυτο το θεμα ( δες το πρωτο ποστ ) μαλλον καποιος πασχει απο ελλειψη ήθους και σεβασμου και τροπων και παιδειας....Εγω το ξερω οτι το σχολειο δεν εινια τα μαθηματα πρωτο χερι..αλλα...ποιος ακουει! τοση ωρα αυτο θελουμε να σας πουμε και ο ενας λεει " εγω ειμαι πρωτος μαθητης" η οτι αυτος επειδη ειναι καλυτερος την γκυτωνει ενω ο αλλος δεν την γλυτωνει " λες και ειναι θεμα του ποιος θα την γλυτωσει και οχι του ποιος θα αποκομισει πιο πολλα απο το σχολειο....για όποια διευκρινιση...

Αποσυνδεδεμένος Adoni

• Παλιός
    • Προφίλ
Η γνωμη μου ειναι οτι απο το Σχολειο πρεπει να παρεις ο,τι καλο εχει να σου δωσει.Χρειαζεται να κολλας στον μ@λ@κ@ καθηγητη που οτι προβλημα εχει θα το ξεσπασει πανω σου?Οι καποιες γνωσεις που παιρνεις, ή οι αλλοι καθηγητες που δεν ειναι πρηξες δεν υπαρχουν?Οπως σε καθε τομεα, ετσι και στο Σχολειο, υπαρχουν νευροσπαστοι -ειτε ειναι μαθητες ειτε ειναι καθηγητες.Ας τους να μυγιαζονται!
Ο σεβασμος στον καθηγητη ειναι αναγκαιος λογω του ρολου του.Αυτο ομως δε σημαινει οτι θα καταπινεις την αδικια οταν την υφιστασαι.Υπαρχουν πολυ αποτελεσματικοτεροι τροποι αντιδρασεις απο το να κανεις την ταξη μπαχαλο ή να το παιζεις μαγκας.Κυριως να εισαι ευγενικος και εξυπνος, οχι ομως υποχωρητικος, οταν εχεις δικιο.Πολλες φορες εκανα καθηγητες που προσπαθουσαν να μου την πουν ή να με αδικησουν, να φαινονται σαν καραγκιοζηδες χωρις να καυγαδισω.Απλα επεισα αυτους ή το διευθυντη οτι εχουν αδικο.Νομιζεις οτι θα κανεις μεγαλη ζημια στον καθηγητη που σου μπαινει αν αρχισεις να τον ειρωνευεσαι ή να χαλας το μαθημα του?Η καλυτερη του, αφου παιζεις το παιχνιδι του!!!Δε χρειαζεται να εισαι ο καλυτερος μαθητης, αν διαθετεις λογικη και δεν συμπεριφερεσαι σαν δαιμονισμενος θα βρεις το δικιο σου.
Οσο για την εμφανιση, αν δεν εισαι ακραιος δε νομιζω να εχεις προβλημα.Τουλαχιστον στο δικο μου σχολειο που πηγαινα.Ομως ισως να αποτελεσει επιβαρυντικο στοιχειο σε αλλες περιπτωσεις.Αν κανεις φασαρια, εισαι συνεχως αδιαβαστος, ειρωνευεσαι ολη την ωρα βεβαια θα τα ακουσεις και για τα 70 σκουλαρικια...Αν παλι δεν προκαλεις με την ολη σου παρουσια, απλα σ'αρεσει να εχεις κοτσιδα μεχρι τον κ0λ0 (για αντρες μιλαω), δυσκολα να στο χτυπησει, και αν το κανει αγνοησε τον.Αν επιμενει και το κανει θεμα πηγαινε κ εσυ να διαμαρτυρηθεις κοσμια.Τωρα αν τα πραματα φτανουν στο απροχωρητο...πηγαινε το οσο παει.Παντως δε νομιζω οτι ειναι υπερβολη να σου ζητανε να φορας "μονο" 2 σκουλαρικια...ελεος!(Ετσι γινοταν στο σχολειο μου...)

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
θαπρεπε να ντρεπομαι;;; μπαινεις, βριζεις στο πρωτο ποστ, σου κανουν edit το κειμενο, παραθετεις 4 πραγματα για τα οποια θα επρεπε να ντρεπεσαι εσυ και θα επρεπε να ντρεπομαι εγω;;; για εξηγατο λιγο;; επειδη ειπα οτι εχεις ελλειψη ηθους και σεβασμου, τροπων και παιδειας;
ενταξει..με συγχωρεις...γονατιζω και προσευχομαι στον θεο η στον βουδα αφου η προσευχη ( εινια και πρωι) δεν σαρεσει να με συγχωρεσει για τα αμαρτηματα μου...

Αν κατάλαβες ότι στα post που έλεγα για τα περιστατικά στο σχολείο μου και σε άλλα σχολεία μιλάω για μένα,τι να πω, ή είσαι ηλίθιος ή έχεις πρόβλημα με τα ματια σου. σε ποιο post έβρισα;

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
αν δεν με γελουν τα ματια μου στο πρωτο και στο τελευταιο...( τωρα αν στις 6 σελιδες υπαρχει και αλλου βρισια δεν ξερω..)
ΑΝ δεν το διαυκρινισες προβλημα σου....εγω αν ελεγα "παιδια υπαρχει το εξης προβλημα με ενισχυτη" θα ερχονταν ολοι να μου πουν, ΚΑΝΕ αυτο και ΚΑΝΕ το αλλο..υποθετοντας σαφως οτι αναφερομαι στον δικο μου ενισχυτη...εκτος και αν καποιος σε εβαλε δικηγορο του....

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΟΣ - EOSFORUM - SOTRIANI -

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • To Φαινόμενο Γνωστό έως τα Πέρατα του Κόσμου...
    • Προφίλ
    ...κατ αρχην, διαβασα ευτυχως ή δυστηχως. ολο το θεμα! Ο garvin σε πολλα σημεια εχει ΑΠΟΛΥΤΟ δικιο και σε μερικα απλα δεν κανει καλη διατυπωση... μην παρεξηγητε! Λιγη ανοχη δεν βλαπτει (@Συμεον)! και φυσικα καποιος, παλι, χωρις θεσεις και λογο πετιεται για να παιξει ...με ορθογραφικα λαθη(@Βραζιλης  :-\ )

Ολα, μα ΟΛΑ, αρχιζουν απο το σπιτι/οικογενεια, το εθιξε αυτο κανεις? Το οτι το κοριτσακι παει στο σχολειο σαν που**νακι ποιος "φταιει"? Το ελληνικο σχολειο πραγματι ειναι πολυ "πισω". Το σχολειο ειναι μια μικρογραφια της κοινωνιας, μια "μακετα" του μακροκοσμου που ζουμε, και ειδικα σε οτι αφορα τα ελληνικα δεδομενα, εφ' οσων η κοινωνια, η κοινωνικοτητα και η κοινωνικη ζωη του Ελληνα φθεινει και ειναι σε διαρκη εκπτωσηι, το ιδιο θα συμβει και στο σχολειο!
   Αναλογιστητε και υποκαταστειστε τους καθηγητες με τους "παραγοντες" της κοινωνιας, πολιτικους, δημοσιους υπαλληλους, δημοσιογραφους κτλ κτλ και τους μαθητες με την κοινη γνωμη, το λαο... Βγαινουν πραγματι πολυ ενδιαφεροντα συμπερασματα, ετσι? Το σχολειο πρεπει να διδασκει πρωτα την κοινωνικοτητα, διοτι μας βαζει σιγα-σιγα στο "συνολο" και μετα ολα τα υπολοιπα (οπως το επιτυχεστατο παραδειγμα με τον γιατρο!). Το σχολειο πρεπει να παιδαγωγει και οχι να χειραγωγει τις παρθενες παιδικες ψυχες.
   Οσο για τη προσευχη και τα θρησκευτικα, πραγματικα λυπαμαι για τις θεσεις πολλων εδωμεσα, αλλα ειδικοτερα για τον Σιμο! Ειναι δυνατον να ειναι υποχρεωτικη η προσευχη σε ατομα που για τον α ή β λογο δεν θελουν να συμετεχουν? Δεν λεω να μη γινεται, αλλα αν καποιος δεν θελει, ειτε γιατι δεν πιστευει, ειτε γιατι ντρεπεται ρε αδερφε, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να τον αναγκασεις για τιποτα!
Ο.Ξ.Ο.Κ.Δ.Τ.Ξ.Ο.Κ.Ο. 
θα τινάξω τα μυαλά μου στον αέρα
να γεμίσει ο κόσμος εξυπνάδα