Το όλο θέμα νομίζω έχει χάσει λίγο την πορεία του... αλλά, στην περί σημαίας συζήτηση, θέλω να πώ το εξής:
Δεν θα ασχοληθή με το συγκεκριμένο ατομο που μπορεί να το κάνει για πλάκα, αλλά με την ίδια την πράξη, ως συμβολισμό.
Αυτός που καίει τη σημαία, δεν εκφράζει μίσος για την χώρα του. Και θα το τονίσω παρα πολύ αυτό: Η χώρα ΜΟΥ ( και κάθε ανθρώπου) δεν είναι αυτός που μιλάει τη γλώσσα μου, αυτός που γεννήθηκε στο ίδιο χωριο. ο Αδελφός μου και συνάνθρωπος μου, το σπίτι μου, η φύση γυρω μου, ΑΥΤΟ ειναι η Ελλάδα. Αυτό είναι η χώρα μας, το περιβάλλον μας, το ιδανικό για το οποίο θα πεθάνουμε αν χρειαστεί. Ο αναρχικός, θεωρεί ότι η "χωρα" σαν ορισμός, δεν έχει άλλο λόγο να υπάρχει από την γεωγραφική της λειτουργία.
Ο αναρχικός που καίει τη σημαία το κάνει με ένα άλλο σκοπο, πιο απλό, πιο κατανοητό. Η σημαία, είναι το πρώτο πράγμα που θα αρπάξει κάποιος και θα το τυλιχτεί, όταν αναζητεί μια ειδοποιό διαφορα, κάτι που τον κάνει υπερήφανο, σπουδαιότερο. Σας φωνάζει, μην αφήνετε το κάθε ρεμάλι να χρησιμοποιεί τη σημαία σας για να διαχωρίζει. Να ταμπελώνει. Το μίσος, στρέφεται ενάντια στην κάθε ενέργεια που βάζει τη σημαία μπροστα. Κάθε κίνηση, στην οποία η εθνικότητα και η καταγωγή παίζουν ρόλο. Σε τελική ανάλυση, η σημαία σας, δεν ορίζει το ποιοι είστε. Είτε το θέλετε είτε όχι, δεν σας κάνει καλύτερους, ούτε καν διαφορετικούς.
Αν θέλετε να ψάξετε και να βρείτε αυτό που εκτελεί την ύβρη, γυρίστε το βλέμα σας αλλού. Σε αυτόυς που σκοτώνουν με τη σημαία στο χέρι, που επιτίθονται σε όποιον δεν αντιλαμβάνεται το "μεγαλειο του εθνους", σε αυτούς που χτυπάνε άμαχους με τη σημαία ραμμένη στο μανίκι, σε αυτούς που τολμούν να στέκονται κάτω από την αλληνική σημαία, το σύμβολο που συνοψίζει αυτό που ο καθένας αγαπά από την Ελλαδα, και να ψεύδονται, να δημαγωγούν, να αποκρύπτουν και να εξαπατούν τον καθένα μας. Την χυδαιότητα όλων αυτών, καταδικάζει αυτή η ενέργεια.
Και μιλάω με το χέρι την καρδιά, έχοντας υπηρετήσει 2 χρόνια στην Πράσινη Γραμμή, με αληθινή πίστη σε ότι αυτό το πανί συμβολίζει. Αν ο αναρχικός που έβαλε φωτιά στη σημαία, το έκανε γιατί ένιωσε την αγανάκτηση που νιώθω εγώ, την προδοσία και τη διαστρεβλωση από όλους αυτούς που την οικειοποιούνται ως πρώτοι δικαιούχοι, τοτε μπράβο του. Γιατι δυστυχώς έχει δικιο....