Αρη, καλως ή κακως, το συστημα ειναι αρκετα δυνατο. Σωστο αυτο; Στην ουσια, οσα χτυπηματα και να του δωσετε, του εχετε επιφερει καποια ζημια? Οχι! Και δεν θελω αερολογιες, διοτι 2 φορες εκανα την ερωτηση, εαν τα τελευταια 5 χρονια εχει κερδισει κατι το ψευτοαναρχικο κινημα, και η απαντηση ηταν η κλασσικη "μα ρε φιλε, καψαμε τραπεζες, χτυπαμε τους μπατσους και ο λαος λεει καλα λογια γι μας"...Κοινως, αλλα λογια να αγαπιομαστε.
Η τραπεζα, ο βιομηχανος, ο διευθυντης μιας δημοσιας υπηρεσιας, ειναι μερη του συστηματος. Ο ενας χρειαζεται τον αλλον και ολοι την σωστη αμυνα του συστηματος στις εξωτερικες απειλες ( ψευδοαναρχικοι, κλπ ). Εαν ολοι οσοι πεταγαν μολοτωφ, ειχαν μπει μεσα στο συστημα ( κατι σαν κρυφοπρακτορες, εαν και ο ορος παραπεμπει σε επικινδυνες αποστολες ), θα ειχαν καλυψει 50-100-200 λειτουργικες θεσεις του κρατους, που αυτη την στιγμη καλυπτονται απο ατομα που υποστηριζουν την σημερινη μορφη του συστηματος.
Αυτοι οι 200 ανθρωποι, θα μπορουσαν να μεταφερουν νεες ιδεες σε αλλους 100 που ειναι ηδη μεσα. Ειτε με τον τροπο εργασιας τους, ειτε με τη φιλοσοφια τους ( αναλογα βεβαια και τη θεση τους ), ειτε με τις κινησεις τους, θα αλλαζαν την εσωτερικη λειτουργεια του. Μην ξεχνας αυτο που ειπα. Ενισχυοντας τις εξωτερικες αμυνες, το κρατος-συστημα εχει χασει την εσωτερικη συνοχη και σταθεροτητα.
Τι δουλεια εχει το indymedia με ολα αυτα; Ο ελληνικος λαος εχει προσβαση στο indymedia; Τo indymedia ειναι πηγη σωστης πληροφορησης; Δεν νομιζω. Και δεν χρειαζεται να κανουμε την ιδια συζητηση περι σωστων και λανθασμενων μεσων. Πολυ φοβαμαι πως θα σε στεναχωρησω οταν σου πω, πως για μενα τo indymedia ειναι μερος του συστηματος. Επιχορηγειται απο "ανυπαρκτες" ομαδες και κανεις δεν ειναι υπευθυνος για αυτο..Κατι σαν τις νεολαιες κομματων που υποτιθεται πως ειναι "ελευθερες απο κομματικες νοοτροπιες και διαφορες". Ετσι δημιουργει αυτη την "επαναστατικη" εικονα, που στην ουσια συμφερει το συστημα. Η τοποθετηση του Ιανου για το indymedia με καλυπτει πληρως.
Ας παμε σε ενα πιο νευραλγικο παραδειγμα. Το συστημα συντηρει ενα συστημα εκπαιδευσης μαμουχαλων παιδιων. Βγαζει καλους και φρονιμους πολιτες. Σωστα?
Για φαντασου 400 δασκαλους-καθηγητες που περνανε σιγα σιγα τη φιλοσοφια του φιλελευθερου κρατους; Αργα και σταθερα, αυτοι θα γινουν 800..μετα 1000...κ.ο.κ.
Οι μεγαλες αλλαγες που εγιναν αποτομα, καταδικαστηκαν απο την ιδια την κοινωνια ( εκτος εαν στην Κουβα ζουνε ολοι ευτυχισμενοι ή στην Κινα ολοι ξυπνανε με ενα χαμογελο για τη μαμα πατριδα ). Η κοινωνια ειναι μια μαζα απο ανθρωπους, που πρεπει να φτασει στη μεγαλη αλλαγη με σταθερα βηματα. Να προετοιμαστει σιγα σιγα, για να δεκτει και να υποστηριξει την καταργηση του συστηματος, οπως το γνωριζουμε τωρα. Επιμενω στη φιλοσοφια του Ασιμωφ. Ο ιδιος την ονομασε ψυχοϊστορια ( δηλαδη η μαθηματικη προβλεψη της ψυχολογιας της μαζας στο μελλον. Ενα καθαρα στατιστικο κλαδο της ψυχολογιας-ιστοριας )
100 ανθρωποι που τα σπανε, δεν ειναι η κοινωνια. Και αντε, ακολουθωντας τη λογικη της προσθεσης παραταξεων της fairy, 10.000 ανθρωποι δεν ειναι παλι η κοινωνια. Οσο χτυπανε, τοσο πιο πολυ η αστυνομια και το κρατος βρισκει αιτιες να δημιουργει ενα κλιμα τρομοκρατιας και αστυνομοκρατιας. Τι βελτιωθηκε απο τοτε που σπατε τραπεζες? Αλλαξε το οικονομικο συστημα; Αλλαξε το αστυνομικο συστημα επειδη καψατε 3 περιπολικα?
Οχι!
Αντιθετως, η υποθεση γυρισε μπουμπερανγκ και γινατε δακτυλοδεικτουμενοι!
pND, νομος του κρατους ειναι και το STOP στις διασταυρωσεις..Θυμισε μου την επομενη φορα να το παραβιασω ( γιατι ετσι θελω βρε αδερφε ), να περνας εσυ πεζος ή με μηχανακι και να σε πατησω...Σιγα...εγω εκανα το δικο μου και δεν ειπα ουτε και ενα τραγουδι!
Ξερετε που χανει η δικη σας θεωρια; Στην αμεσοτητα..Παιρνετε την νεανικη φορα και επαρση και περιμενετε σε 3-4 χρονια να γινει αλλαγη. Πως να γινει αλλαγη βρε φουκαραδες, οταν δεν ευαισθητοποιειτε την κοινωνια; Οταν δεν εχετε καποιο ιδεολογικο υποβαθρο; Και εαν εχετε, δεν φροντιζετε να το μεταφερετε με αλλον τροπο στη μαζα! Εκτος εαν στις μολοτωφ εχετε τυλιγμενες τις θεωριες σας και καιγονται κατα λαθος..Να επιλεγετε πιο ανθεκτικα στη φωτια υλικα...
Οσο επιμενετε στην δραστικοτητα, να ξερετε πως η μαζα σας εχει γραμμενους...Και απλα θα καλυπτετε ενα μικρο ρεπορταζ 10 σελιδων στις καθημερινες εφημεριδες.. Ο Ελληνας το πρωι θα ξυπναει, θα πινει το καφεδακι του και θα πηγαινει στη δουλιτσα του. Θα ειναι το ιδιο κολλημενος στην κινηση, θα σκεφτεται τα ιδια προβληματα και θα αγωνια για το εαν η ομαδαρα του θα νικησει το Σ/Κ την αντιπαλη ομαδα.
Αν εισαστε ικανοποημενοι με αυτο, εγω δεν εχω καμια αντιρρηση..Καλυτερα για μενα κιολας, που εχω αλλη φιλοσοφια και ιδεολογια....τουλαχιστον εγω εχω και ιδεολογια και οχι αερολογιες και ονειρικες ουτοπιες