Κλασσική ελληνική νοοτροπία. ''Ας φωνάξω για αυτά που απαιτώ, και εγώ, φυσικά, δεν έχω καμία υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μου, κράτος κλπ.''
Κατ'αρχας οταν λετε οτι πρεπει να αλλαξουμε εμεις δεν καταλαβαινω ποιοι ειμαστε εμεις. Να μιλησετε για τον εαυτο σας. Εγω ουτε σε πανακριβες καφετεριες πηγαινω, ουτε δανειζομαι απο τραπεζες, εχω αποψη, εχω προσωπικοτητα δεν θεωρω τον εαυτο μου φερεφωνο και διαφορα αλαλπ ου ανεφερες. Οποτε δεν καταλαβαινω ποιοι ειμαστε εμεις. Ειναι πραγματικα ηλιθιο να λες ας αλλαξουμε πρωτα εμεις γιατι τοτε λες οτι και εσυ δεν κανεις τιποτα επομενως καλα να παθεις που εχεις το κρατος απο πανω σου, εγω δεν καταλαβαινω γιατι να το εχω.
Και δεν θα μιλησω ακομα καν για βια γιατι εδω θετετε πολυ πολυ πιο βασικα ζητηματα. Ναι ρε φιλε πορεια καθε βδομαδα θαα γινεται, για να μην περασει ο συγκεκριμενος νομος. Αφου η κυβερνηση δεν καταλαβαινει απο αλλους τροπους πιεσεις τι αν γινει? Να το δεχτουμε στωικα? Τι να γινει τωρα που για να γινει η πορεια πρεπει να κλεισει ο δρομος? Σε καθε αγωνα υπαρχει και καποια θυσια.
ο pa.. πιστεύω οτι αναφέρεται στο σύνολο των Ελλήνων,roufus.Eπίσης, αυτή η χώρα,δεν είναι δυνατόν να μην έχει το κράτος από πάνω της.Εδώ και που είναι το κράτος από πανω της,είναι έτσι όπως είναι,φαντάσου και να μην ήταν.Σκέψου τι θα γινόταν.Άλλος θα βίαζε,άλλος θα σκότωνε,μπάχαλο δηλαδή..και αφού δεν θα υπήρχε αστυνομία,ποιος θα καθόριζε τους νόμους?Για πες roufus εσύ που που δεν θέλεις να αλλάξεις,και που είσαι εντάξει σε όλα σου,στιην υποχρέωση σου απένατι στο ΤΕΙ και στην σχολή που επέλεξες να σπουδάσεις,είσαι εντάξει?Περνάς τα περισσότερα μαθήματα προσπαθώντας?ή κάθεσαι απ'έξω από ένα περιπτεράκι και σχεδιαζεις πότε θα κάνετε την έπόμενη πορεία?Συμφωνώ με την άλλη παράγραφό σου.
αν το παιδί σου παει στρατό στα 18, και αν αύριο βγεί ο καθε άσχετος απτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο και σου πάρει τη δουλειά , και αν την θέση των παρατάξεων στις σχολές την πάρουν εταιρίες? Δεν σε νοιάζει που έχει γεμίσει ο τόπος κάμερες, που οι τιμές ανεβαίνουν και οι μισθοί πέφτουν?
1) Πραγματικά πολύ δύσκολο αυτό με τον στρατό

2) Και να σου πάρει κάποιος ''άσχετος'' από ιδιωτικό τη δουλειά, εφόσον είναι άσχετος,μετά από κάποιο μικρό χρονικό διάστημα θα το καταλάβει ο εργοδότης και εφόσον είσαι εσύ καλύτερη,θα σου αναθέσει εσένα τη δουλειά.Άτοπο το επιχείρημα σου.
3) Το μεγαλύτερο καρκίνομα των σχολών είναι οι παρατάξεις.Χωρίς αυτές τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα στο θέμα προσήλωσης των φοιτητών σε αυτό που σπουδάζουν.Και θα απασχολούσε πολύ λιγότερο, όλα τα ΖΩΑ των σχολών που φωνάζουν μεταξύ τους: ''Μ@λ@κ@ ΔΑΠίτη'', ''Μ@λ@κ@ ΠΑΣΠίτη'', ''Μ@λ@κ@ ΠΚΣίτη'', ''Μ@λ@κ@ ΕΑΑΚίτη'', κλπ 'ωραία' λόγια...
4) Πράγματι τραγικό αυτό με τις κάμερες
5) Στο τελευταίο συμφωνούμε.
moonchild Ωραια αυτά που λες. Αλλά λίγο παιδικά. ΌΧΙ δεν αλλάζει τίποτα έτσι. Πες μου μια φορά, ενα παραδειγμα που να έγινε έτσι αλλαγή. Τις πορείες με τα τύμπανα και τις κορδέλες τις βλέπει ο καραμανλης και γελάει.
Αν ο καθένας φρόντιζε να είναι καλός στις υποχρεώσεις του και σε όλα όσα ανέφερε ο moonchild,πολλά θα ήταν καλύτερα.
+1 Για το post του macmisia, του pa.., της sof1a..με καλύψατε πλήρως.
Όσο για την αστυνομία.Καλοί και κακοί υπάρχουν παντού και σε όλες τις δουλειές.Όπως και αλητεία.Ας μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι.Αν αύριο αναρχικοί βάλουν φωτιά σε ένα αστυνομικό τμήμα και δίπλα απ το περιπολικό έχετε το αμάξι σας και καει και εκείνο,τότε θα παρακαλάτε να βρουν οι αστυνομικοί αυτους που το έκαναν.ΩΩ!!Όχι,κάνω λάθος,εσείς θα πείτε ''αφού το έκαναν οι ομοιδεάτες μας,δεν πειράζει,χαλάλι το καμένο μου αυτοκίνητο''

Και κάτι επί του πιεστηρίου.Roufous προς Θεού αυτό με τίποτα δεν τον "αγιοποιεί",αλλά το 8ωρο και η ίδρυση του Ι.Κ.Α έγιναν επί Μεταξά στη δικτατορία του 1936-1940.Έτσι, γιατί ξέρω ότι αγαπάς την ιστορία...

you are the Man.