Αποστολέας Θέμα: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο  (Αναγνώστηκε 842401 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Όλα είναι στο μυαλό,πόνος και γιατρειά...
    • Προφίλ
Απ: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο
« Απάντηση #1500 στις: 23/05/08, 10:44 »
Καταρχάς είχαν χαρτιά...αμέσως τα βγαλαν από τις τσάντες τους και τα δειχναν.Δηλαδή τον έλεγχο για λαθρομετανάστες εγκληματίες κλπ τον κάνουμε στα λεωφορεία?Δεν εννοώ να υπάρχουν πληροφορίες για κάποιον αλλά να μπούμε έτσι σ ένα λεωφορείο και να κατεβάσουμε κάτω κόσμο.Υπήρχε άλλο ένα άτομι αλλοδαπός ο οποίος είπε ότι πάει σχολείο και τον άφησαν να συνεχίσει.Ηταν η όλη συμπεριφορά των αστυνομικών επιδεικτική...
Άφησαν το περιπολικό να φαίνεται ξεκάθαρα στο δρόμο και αυτοί κρύφτηκαν πίσω απ τη στάση?Αν ήταν κάποιος κακοποιός μέσα βλέποντας το περιπολικό με το που άνοιγαν οι πόρτες θα την έκανε.
Συμφωνώ ότι δε μπορείς να κρίνεις απ την εμφάνιση αλλά τους συγκεκριμένους τους βλέπω κάθε μέρα στο λεωφορείο και ξέρω και που δουλεύουν.Η ένστασή μου είναι στον τρόπο ελέγχου.
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • ...παίζει να είμαι εγώ το μαύρο πρόβατο εδω μέσα..
    • Προφίλ
« Απάντηση #1501 στις: 23/05/08, 14:46 »
Ωπα! Άλλο αυτός που σπάει αμάξια, κι άλλο αυτός που σπάει τράπεζες? Χμ, εμένα γιατί μου ακούγονται το ίδιο? Και οι δύο χρησιμοποιούν βία για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους σε κάτι. Άλλο η απλή βία κι άλλο η βία με ιδεολογικό υπόβαθρο?
Από τη μια λοιπόν λες οτι κακοί οι Ματατζήδες που χρησιμοποιούν βία στους φοιτητές (συμφωνώ), από την άλλη καλοί όσοι σπάνε τράπεζες? Χμμ κάτι δε μου ακούγεται σωστά.
Και να σου πω την αλήθεια, δεν υπερασπίζομαι καμία τράπεζα, γιατί υπό την ανοχή των Κυβερνήσεων,τόσα χρόνια, κλέβουν τον κόσμο, με πανωτόκια, κατασχέσεις κλπ. Αλλά, δεν φταίνε οι τράπεζες που δρουν ανεξέλεγκτα, οι τράπεζες είναι επιχειρήσεις με στόχο το κέρδος. Το κράτος, τι κάνει για όλα αυτά?

Ναι. Γιατί ο ένας σπάει αμάξια γιατί έτσι του κ@υλ...σε και ο άλλος σπάει ένα ΑΤΜ ή μια κάμερα υποδηλώνοντας την αντίθεση του σε κάτι.
Επίσης οι Ματατζίδες χτυπάνε κόσμο, ανθρώπους, ζωντανούς οργανισμούς, ενώ οι αλλοι σπάνε τράπεζες. Δεν μπορεις να τα εξισώνεις αυτά τα δύο. Είναι σαν να εξισώνεις τον εαυτό σου με το ΑΤΜ.
Ωραια, δεν φταίνε τα ΜΑΤ αλλά αυτοί που τους δίνουν εντολές, δεν φταίει η τράπεζα αλλά το κράτος, τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να τα αλλάξουμε?
Να αλλαξουμε εμεις ισως;
Βλεπω και γραφετε για το κρατος...ποιος ειναι το κρατος ρε παιδια;Ποιος το κινει και ποιος το στηριζει;Οι εσωγηινοι;Εμεις ειμαστε το κρατος και αν κανουμε μερικες απλες αλλαγες στην καθημερινοτητα μας,τοτε σιγα σιγα τα πραγματα θα αλλαξουν.Οταν εσυ θελεις ντε και καλα να φας ντοματα Δεκεμβριο μηνα και ενω βλεπεις οτι στην πουλανε 3 και 4 ευρω την παιρνεις,τι κρατος και μαλ***ες λεμε;Οταν σου σερβιρουν μια κουταλια καφε και ενα ποτηρι νερο με 5 και 6 ευρω και τα πληρωνεις και αφηνεις και πουρμπουαρ τι να λεμε.
Απ'τα απλα ξεκιναμε και μετα προχωραμε και παρακατω.
Ασχετο,αλλα ποιον λογικο ανθρωπο χαλαει το να καουν ολες ανεξαιρετως οι τραπεζες εκτος απο τους τραπεζιτες και τις εταιρειες που τις ασφαλιζουν;
Εχετε μιλησει με ματα να δειτε τι τους λενε και πως τους ποτιζουν με μισος απο την σχολη μεχρι και πριν απο καποια διαδηλωση;Αν ακουσετε τι τους λενε θα σας ανεβει η πιεση στα κοκκινα.Λες και πανε σε αποστολη ζωης ή θανατου και ακομα χειροτερα(αν υπαρχει χειροτερα).Μιλαμε για σκουπιδια του κατωτερου ποινικου επιπεδου που δεν αξιζουν καν τον χαρακτηρισμο γουρουνια.

Αρχικά είτε σπας τράπεζα, είτε αυτοκίνητο, είτε κάμερα, είτε παγκάκι είναι το ίδιο. Τώρα το ότι σπας με ιδεολογία δεν είναι επιχείρημα. Κι εμένα δε μ'αρέσουν  πράγματα, άνθρωποι και καταστάσεις αλλά δεν άρχισα να σπάω περιουσίες και να ξυλοφορτώνω κόσμο. Άκου δηλώνεις αντίθεση σε κάτι που σ'ενοχλεί!! Μη σου πω που να βάλεις την αντίθεση..

Δεύτερον, συμφωνώ απόλυτα με τον sid7. Όταν εμείς οι ίδιοι δεν ξεκινάμε από τα απλά και τα καθημερινά να κάνουμε την αλλαγή με τι μούτρα ζητάμε και έχουμε απαιτήσεις;; Αίσχος και σκατά είμαστε. Μόνο να κλείνουμε το κέντρο κάθε τρεις και λίγο χωρίς λόγο, χωρίς αιτία και να κάνουμε το πρόγραμμα εκατοντάδων ανθρώπων μπουρδέλο. Δε μου λέτε, τι σκατά έγινε πριν 40 χρόνια στη Γαλλία και γιατί πρέπει να κλείσουν το κέντρο ΠΑΛΙ, μεσημεριάτικα, 100 ατομάκια που δεν έχουν τι να κάνουν στη ζωή τους, για κάτι που έγινε πριν 40 χρόνια στη Γαλλία;; Δλδ για όνομα του Θεού ρε παιδιά. Στην Γαλλία άραγε, γιορτάσανε τι έγινε πριν 40 χρόνια;; Αλλά να μην ξεφεύγω. Εγώ είμαι πιτσιρικάς, έχω αντοχές να κάνω ολόκληρο κύκλο και να φάω 5 τόνους κίνηση στη μάπα. Ο παππούλης και η γιαγιάκα που περιμένουν μες στη ζέστη το λεωφορείο-που τελικά θα έρθει μετά από πολλές πολλές ώρες-ποιος τους σκέφτεται;; Μην απαντήσετε.. Κι εγώ τσατίστηκα προχθές γιατί ήμουν στο κέντρο και ήθελα να πάω σπίτι μου. Και τελικά πήγα σπίτι μου 2 ώρες μετά αλλά δεν πήγα να τους βάλω τα καδρόνια στον κώλο για να δείξω την αντιθεσή μου και την διαφωνία μου με αυτό που κάνουν.. FUCK OFF
Recordings!! Make your demo..

Αποσυνδεδεμένος sof1a

• Θαμώνας
    • Προφίλ
    • https://www.facebook.com/SummerCampTheBand/
« Απάντηση #1502 στις: 23/05/08, 14:56 »
Παράθεση
Γιατί ο ένας σπάει αμάξια γιατί έτσι του κ@υλ...σε και ο άλλος σπάει ένα ΑΤΜ ή μια κάμερα υποδηλώνοντας την αντίθεση του σε κάτι.

Εγώ έχω να πω οτι αν κάθε φορά που κάποιος θέλει να "υποδηλώσει την αντίθεση του" σπάει και κάτι τότε μάλλον το μόνο που καταφέρνει είναι να προκάλει περισσότερο χάος απο το ήδη υπάρχον... Αυτό όμως δυστυχώς το καταλαβαίνουμε μόνο όταν η "αντίθεση" των άλλων μας πάρει ξόφαλτσα και μας σπάσει για παράδειγμα κάποιο περιουσιακό στοιχείο ή , επειδή περνάγαμε τυχαία απο κει την ώρα της εκδήλωσης του θυμού του, απειλήται ακόμα και η σωματική μας ακεραιότητα. Εγώ προσωπικά σαν πολίτης που ζω & εργάζομαι α'αυτή τη χώρα αρνούμαι να αποδεχτώ ως "υποδήλωση της αντίθεσης" του καθενός τον οποιοδήποτε βανδαλισμό ακόμα και όταν προκειται για υλικά αγαθά που "ανήκουν" στο κράτος γιατί στην πραγματικότητα και αυτό εγώ το πληρώνω και αυτό απο τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ μισθό μου με τις παρακρατήσεις και τους φόρους.. Υπάρχουν τρόποι να εναντιωθεί κανείς χωρίς βία και καταστροφή.

Έχω κι εγώ αντιθέσεις έναντι όλων των κυβερνήσεων που έχουν ηγηθεί στην χώρα μας, και εχω ταλαιπωρηθεί απίστευτα απο την βλακεία, την ανευθυνότητα και την λαιμαργία τους.. αν αρχίσω και σπάω πράγματα ανεξέλεγκτα θα είμαι δικαιωμένη ή ζουλού??

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #1503 στις: 23/05/08, 15:02 »
Τωρα θες να ακουσεις χοντραδες πρωινιατικα. Τι fuck off ρε φιλε? προσεχε τι λες.

Κατ'αρχας οταν λετε οτι πρεπει να αλλαξουμε εμεις δεν καταλαβαινω ποιοι ειμαστε εμεις. Να μιλησετε για τον εαυτο σας. Εγω ουτε σε πανακριβες καφετεριες πηγαινω, ουτε δανειζομαι απο τραπεζες, εχω αποψη, εχω προσωπικοτητα δεν θεωρω τον εαυτο μου φερεφωνο και διαφορα αλαλπ ου ανεφερες. Οποτε δεν καταλαβαινω ποιοι ειμαστε εμεις. Ειναι πραγματικα ηλιθιο να λες ας αλλαξουμε πρωτα εμεις γιατι τοτε λες οτι και εσυ δεν κανεις τιποτα επομενως καλα να παθεις που εχεις το κρατος απο πανω σου, εγω δεν καταλαβαινω γιατι να το εχω.

Για την βλακεια που υποθηκε περι του "τι εγινε πριν 40 χρονια στην γαλλια και γιατι πρεπει να κλεισει το κεντρο". Να παρεις να διαβασεις τι εγινε στην γαλλια πριν 40 χρονια, γιατι αν δεν γινοταν εσυ τωρα θα δουλευες 14 και 15 ωρες (οχι οτι τωρα δεν συμβαινει απλα θεωρητικα υπαρχει κατοχυρωμενο δικαιωμα 8ωρου). Σε ολη την ευρωπη, βασικα σε ΟΛΟ τον κοσμο εγιναν διαδηλωσεις την πρωτομαγια, ακομα και σε χωρες οπως η σουηδια. Για αυτο αν δεν ξερεις πεντε πραγματα πολυ βασικα μη λες στους αλλους fuck off.

Η πορεια ρε παιδια ειναι μεσω αντιδρασης. Ειτε σας αρεσει ειτε οχι, καποιοι ανθρωποι δεν θελουν να συμβιβαστουνμε τις γελοιες αλλαγες τις εκαστοτε μειοψηφουσας κυβερνησης (γιατι καθε κυβερνηση απο μειοψηφια προκειπτει). Επειδη εσυ εχεις παρει πτυχιο η ο καθενας και δεν σας ενδιαφερουν τα φοιτητικα ζητηματα πρεπει οι φοιτητες να το βουλωσουν? Η μηπως επειδη καποιους δεν τους ενδιαφερει το ποτε θαπαρουν συνταξη πρεπει οι εργατες να το βουλωσουν?

Και δεν θα μιλησω ακομα καν για βια γιατι εδω θετετε πολυ πολυ πιο βασικα ζητηματα. Ναι ρε φιλε πορεια καθε βδομαδα θαα γινεται, για να μην περασει ο συγκεκριμενος νομος. Αφου η κυβερνηση δεν καταλαβαινει απο αλλους τροπους πιεσεις τι αν γινει? Να το δεχτουμε στωικα? Τι να γινει τωρα που για να γινει η πορεια πρεπει να κλεισει ο δρομος? Σε καθε αγωνα υπαρχει και καποια θυσια.

Λοιπον αν θελετε να γινει συζητηση ας προσεχει οκαθενας καλυτερα πως αναφερετε και σε ποιους γιατι αμα ειναι να αρχισουμε να βριζοαμστε μπορω να το κανω πολυ καλα.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος FAIRY-The return!

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #1504 στις: 23/05/08, 15:11 »
Να απαντήσω λοιπόν. Απ' ότι κατάλαβα και απο την απάντηση της sof1a και του pa αύτο που κοιτάμε πάνω απ' όλα είναι η πάρτη μας σωστά? Αν και δεν κοιτας την πάρτη σου ουσιαστικά. Δεν σε νοιάζει αν πάρεις σύνταξη στα 80 και αν το παιδί σου παει στρατό στα 18, και αν αύριο βγεί ο καθε άσχετος απτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο και σου πάρει τη δουλειά , και αν την θέση των παρατάξεων στις σχολές την πάρουν εταιρίες? Δεν σε νοιάζει που έχει γεμίσει ο τόπος κάμερες, που οι τιμές ανεβαίνουν και οι μισθοί πέφτουν? όλα αυτά δεν σας νοιάζουν? Μόνο αν σας κλείνουν το δρόμο οι πορείες και το ότι θα πληρώσετε απο την τσέπη σας την σπασμένη τράπεζα (κάτι που δεν ισχύει αφού οι τράπεζες είναι ιδιωτικές)? sof1a το ότι πληρώνεις τα αμάξια του καραμανλή και τις βίλες των βουλευτών από την τσέπη σου δεν σε πήραξε ποτε ε?

Λοιπον pa ωραία είμαστε ε? Ας κάτουμε σαν ήσυχα προβατάκια να μας κάνουν ότι θέλουνε. Για να μην μπλέξουμε 1 ώρα στην κίνηση. Όσο για την γαλλία..... Την 28η γιατί την γιορτάζεις? Την 17 Νοεμβρή? Αν εσένα δεν σου λέει τπτ το τι εγινε το 68 στη Γαλλία, άνοιξε κανένα βιβλίο να διαβάσεις! Ελεος δλδ!!!!!
Αλλα βέβαια, καλύτερα να γιορτάσουμε την νικη της καλομοίρας και του Ολυμπιακού ε?

moonchild Ωραια αυτά που λες. Αλλά λίγο παιδικά. ΌΧΙ δεν αλλάζει τίποτα έτσι. Πες μου μια φορά, ενα παραδειγμα που να έγινε έτσι αλλαγή. Τις πορείες με τα τύμπανα και τις κορδέλες τις βλέπει ο καραμανλης και γελάει.

P.S : Με πρόλαβε ο ρουφους και λέμε πάνω κάτω τα ίδια.  :P
« Τελευταία τροποποίηση: 23/05/08, 15:13 από scurlet fairy »

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #1505 στις: 23/05/08, 15:17 »
Οι αστυνομικοί είναι οι συμμαθητές μας ,τα παιδιά του γείτονα ή ακόμα ακόμα και οι συγγενείς μας.Είναι άνθρωποι που συμμετέχουνε στη κοινωνία ,όπως εσύ και εγώ.Πληρώνουν φόρους ,είναι καταναλωτές,αντιμετωπίζουνε την ακρίβεια,το Ελληνικό σύστημα υγείας,έχουνε οικογένειες,παιδιά που σπουδάζουνε και τελικά η μόνη διαφορά είναι η δουλειά τους.Και η δουλειά τους είναι να κρατάνε σε ισορροπία το σύστημα.Το σύστημα όμως πάσχει και όσο πιο άρρωστο είναι, τόσο και οι αστυνομικοί θα είναι όλο και πιο δυσάρεστοι.Κατάχρηση εξουσίας υπάρχει και θα υπάρχει αυτό δεν αλλάζει.Πάντα θα υπάρχουν κομπλεξικοί που θα βρίσκουν την ευκαιρία μέσω μιας στολής ,να βγάλουνε τα απωθημένα τους.Απέναντι σε αυτούς ο πολίτης έχει ένδικα μέσα να προστατευθεί.Όμως θα πρέπει και ο πολίτης να ξεχνάει επίσης τα δικά του κόμπλεξ και τις προκαταλήψεις απέναντι στον αστυνομικό.Η ευγένεια και η καλή πρόθεση ,πρέπει να υπάρχει και από τις δυο μεριές ,όπως και σε κάθε κοινωνική μας συναναστροφή.Αν εμένα με σταματήσει ο τροχονόμος π.χ και έχω στο μυαλό μου το "Μπάτσοι,γουρούνια,δολοφόνοι" το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχω έναν πολύ δυσάρεστο διάλογο και θα τη φάω τη κλήση.Ένας εργαζόμενος είναι κι αυτός ,με το άγχος του και τις υποχρεώσεις του και το τελευταίο πράγμα που γουστάρει είναι να ακούει τις εξυπνάδες μου.Και για να μην υπάρξει παρεξήγηση ,από αυτές που συνηθίζονται εδώ,δεν υποστηρίζω αλλά ούτε κατηγορώ τους αστυνομικούς.Προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός.Όχι στην κατάχρηση εξουσίας,αλλά όχι και στην προκατάληψη.Όχι στις διαχωριστικές γραμμές, που εξυπηρετούνε μόνο αυτούς που γουστάρουνε τις φασαρίες για ίδιο όφελος.

Και κάτι επί του πιεστηρίου.Roufous προς Θεού αυτό με τίποτα δεν τον "αγιοποιεί",αλλά το 8ωρο και η ίδρυση του Ι.Κ.Α έγιναν επί Μεταξά στη δικτατορία του 1936-1940.Έτσι, γιατί ξέρω ότι αγαπάς την ιστορία... 
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1506 στις: 23/05/08, 16:43 »
Δε μου λέτε παιδιά μου, την 28η & την 25η σνομπάρετε τις παρελάσεις, τις αποκαλείτε εθνικιστηκές κτλ κτλ. Ξαφνικά σας έπιασε ο πόνος να διαδηλώσετε για κάτι που έγινε πριν 40 χρόνια στη Γαλλία;; Ή μήπως στη Γαλλία κλείνουνε δρόμους κάθε 28η Οκτωβρίου, 25η Μαρτίου και 17η Νοεμβρίου που η Ελλάδα έκανε επανάσταση;; Αλλά άμα δεν έχουμε τι να κάνουμε, έτσι είναι. Και να πω ότι ήταν καμιά πορεία της προκοπής;; Βαριά βαριά 200 άτομα ξεκινήσαν από το Πανεπιστήμιο. Μπράβο. Φαντάζομαι ότι η αριστερή παράταξη της Γαλλίας εκτίμησε την κίνησή σας. Μπράβο. 1η Ιουνίου συνάντηση στο Σύνταγμα. Πορεία διαμαρτυρίας για τα πολιτικά δικαιώματα της Μονάχους-Μονάχους. Η πορεία θα διαλυθεί στη Γλυφάδα όπου θα πάμε για μπάνιο. Μπράβο..

Fairy, στην Κύπρο που τα παιδιά πάνε φαντάροι στα 18 δεν πάθανε τίποτα. Ίσα ίσα που σοβαρεύονται πιο γρήγορα και δεν μαλ***ζονται μέχρι να τελειώσει η αναβολή. Επίσης με τον καιρό θα μάθεις ότι τα περισσότεροι άσχετοι βγαίνουν από τα δημόσια πανεπιστήμια. Είμαι στο πτυχείο και το βλέπω καθαρά πλέον και θα το δεις κι εσύ σε 4-5 χρόνια. Και δε μίλησε κανείς για Καλομοίρα και Ολυμπιακό. Αν και στο κάτω κάτω ο Ολυμπιακός την γιορτή του δεν την έκανε μές στον δρόμο. Δεν ενόχλησε κανέναν.

Roufus, όσο για το "εσείς" δεν αναφέρεται σε σένα. Μην το παίρνεις προσωπικά, βγάλε τη μύγα από πάνω σου. Δεν ξέρω πως διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου και δε με νοιάζει κιόλας. Στο γενικό καταναλωτικό κοινό απευθύνεται που τροφοδοτεί την ακρίβεια.

Αποσυνδεδεμένος MakisSRV

• Παλιός
  • Thor the mighty...Other bands play MANOWAR kill
    • Προφίλ
« Απάντηση #1507 στις: 23/05/08, 17:42 »
Κλασσική ελληνική νοοτροπία. ''Ας φωνάξω για αυτά που απαιτώ, και εγώ, φυσικά, δεν έχω καμία υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μου, κράτος κλπ.''

Κατ'αρχας οταν λετε οτι πρεπει να αλλαξουμε εμεις δεν καταλαβαινω ποιοι ειμαστε εμεις. Να μιλησετε για τον εαυτο σας. Εγω ουτε σε πανακριβες καφετεριες πηγαινω, ουτε δανειζομαι απο τραπεζες, εχω αποψη, εχω προσωπικοτητα δεν θεωρω τον εαυτο μου φερεφωνο και διαφορα αλαλπ ου ανεφερες. Οποτε δεν καταλαβαινω ποιοι ειμαστε εμεις. Ειναι πραγματικα ηλιθιο να λες ας αλλαξουμε πρωτα εμεις γιατι τοτε λες οτι και εσυ δεν κανεις τιποτα επομενως καλα να παθεις που εχεις το κρατος απο πανω σου, εγω δεν καταλαβαινω γιατι να το εχω.

Και δεν θα μιλησω ακομα καν για βια γιατι εδω θετετε πολυ πολυ πιο βασικα ζητηματα. Ναι ρε φιλε πορεια καθε βδομαδα θαα γινεται, για να μην περασει ο συγκεκριμενος νομος. Αφου η κυβερνηση δεν καταλαβαινει απο αλλους τροπους πιεσεις τι αν γινει? Να το δεχτουμε στωικα? Τι να γινει τωρα που για να γινει η πορεια πρεπει να κλεισει ο δρομος? Σε καθε αγωνα υπαρχει και καποια θυσια.
ο pa.. πιστεύω οτι αναφέρεται στο σύνολο των Ελλήνων,roufus.Eπίσης, αυτή η χώρα,δεν είναι δυνατόν να μην έχει το κράτος από πάνω της.Εδώ και που είναι το κράτος από πανω της,είναι έτσι όπως είναι,φαντάσου και να μην ήταν.Σκέψου τι θα γινόταν.Άλλος θα βίαζε,άλλος θα σκότωνε,μπάχαλο δηλαδή..και αφού δεν θα υπήρχε αστυνομία,ποιος θα καθόριζε τους νόμους?Για πες roufus εσύ που που δεν θέλεις να αλλάξεις,και που είσαι εντάξει σε όλα σου,στιην υποχρέωση σου απένατι στο ΤΕΙ και στην σχολή που επέλεξες να σπουδάσεις,είσαι εντάξει?Περνάς τα περισσότερα μαθήματα προσπαθώντας?ή κάθεσαι απ'έξω από ένα περιπτεράκι και σχεδιαζεις πότε θα κάνετε την έπόμενη πορεία?Συμφωνώ με την άλλη παράγραφό σου.
αν το παιδί σου παει στρατό στα 18, και αν αύριο βγεί ο καθε άσχετος απτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο και σου πάρει τη δουλειά , και αν την θέση των παρατάξεων στις σχολές την πάρουν εταιρίες? Δεν σε νοιάζει που έχει γεμίσει ο τόπος κάμερες, που οι τιμές ανεβαίνουν και οι μισθοί πέφτουν?
1) Πραγματικά πολύ δύσκολο αυτό με τον στρατό ::)
2) Και να σου πάρει κάποιος ''άσχετος'' από ιδιωτικό τη δουλειά, εφόσον είναι άσχετος,μετά από κάποιο μικρό χρονικό διάστημα θα το καταλάβει ο εργοδότης και εφόσον είσαι εσύ καλύτερη,θα σου αναθέσει εσένα τη δουλειά.Άτοπο το επιχείρημα σου.
3) Το μεγαλύτερο καρκίνομα των σχολών είναι οι παρατάξεις.Χωρίς αυτές τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα στο θέμα προσήλωσης των φοιτητών σε αυτό που σπουδάζουν.Και θα απασχολούσε πολύ λιγότερο, όλα τα ΖΩΑ των σχολών που φωνάζουν μεταξύ τους: ''Μ@λ@κ@ ΔΑΠίτη'', ''Μ@λ@κ@ ΠΑΣΠίτη'', ''Μ@λ@κ@ ΠΚΣίτη'', ''Μ@λ@κ@ ΕΑΑΚίτη'', κλπ 'ωραία' λόγια...
4) Πράγματι τραγικό αυτό με τις κάμερες
5) Στο τελευταίο συμφωνούμε.

moonchild Ωραια αυτά που λες. Αλλά λίγο παιδικά. ΌΧΙ δεν αλλάζει τίποτα έτσι. Πες μου μια φορά, ενα παραδειγμα που να έγινε έτσι αλλαγή. Τις πορείες με τα τύμπανα και τις κορδέλες τις βλέπει ο καραμανλης και γελάει.

Αν ο καθένας φρόντιζε να είναι καλός στις υποχρεώσεις του και σε όλα όσα ανέφερε ο moonchild,πολλά θα ήταν καλύτερα.

+1 Για το post του macmisia, του pa.., της sof1a..με καλύψατε πλήρως.

Όσο για την αστυνομία.Καλοί και κακοί υπάρχουν παντού και σε όλες τις δουλειές.Όπως και αλητεία.Ας μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι.Αν αύριο αναρχικοί βάλουν φωτιά σε ένα αστυνομικό τμήμα και δίπλα απ το περιπολικό έχετε το αμάξι σας και καει και εκείνο,τότε θα παρακαλάτε να βρουν οι αστυνομικοί αυτους που το έκαναν.ΩΩ!!Όχι,κάνω λάθος,εσείς θα πείτε ''αφού το έκαναν οι ομοιδεάτες μας,δεν πειράζει,χαλάλι το καμένο μου αυτοκίνητο''  ::)
Και κάτι επί του πιεστηρίου.Roufous προς Θεού αυτό με τίποτα δεν τον "αγιοποιεί",αλλά το 8ωρο και η ίδρυση του Ι.Κ.Α έγιναν επί Μεταξά στη δικτατορία του 1936-1940.Έτσι, γιατί ξέρω ότι αγαπάς την ιστορία... 
;D you are the Man.
Ηλεκτρικής κιθάρας μαθήματα παραδίδονται. Ανάλυση Rock/Blues/Metal/Funky τεχνοτροπίας, σύμφωνα με σύγχρονες τεχνικές.Ear training,soloing,αυτοσχεδιασμός.Εκμάθηση θεωρίας.Περιοχές:Aιγάλεω,Νίκαια,Κορυδαλλός,Περιστέρι,Χαιδάρι.

Αποσυνδεδεμένος Θοδωρής

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1508 στις: 23/05/08, 18:27 »
Παρακαλώ η συζήτηση να κρατηθεί σε ένα επίπεδο χωρίς προσωπικές αιχμές ,ύβρεις κ.λ.π

Αποσυνδεδεμένος sof1a

• Θαμώνας
    • Προφίλ
    • https://www.facebook.com/SummerCampTheBand/
« Απάντηση #1509 στις: 23/05/08, 19:43 »
Παράθεση
Γιατί ο ένας σπάει αμάξια γιατί έτσι του κ@υλ...σε και ο άλλος σπάει ένα ΑΤΜ ή μια κάμερα υποδηλώνοντας την αντίθεση του σε κάτι.

Εγώ έχω να πω οτι αν κάθε φορά που κάποιος θέλει να "υποδηλώσει την αντίθεση του" σπάει και κάτι τότε μάλλον το μόνο που καταφέρνει είναι να προκάλει περισσότερο χάος απο το ήδη υπάρχον... Αυτό όμως δυστυχώς το καταλαβαίνουμε μόνο όταν η "αντίθεση" των άλλων μας πάρει ξόφαλτσα και μας σπάσει για παράδειγμα κάποιο περιουσιακό στοιχείο ή , επειδή περνάγαμε τυχαία απο κει την ώρα της εκδήλωσης του θυμού του, απειλήται ακόμα και η σωματική μας ακεραιότητα. Εγώ προσωπικά σαν πολίτης που ζω & εργάζομαι α'αυτή τη χώρα αρνούμαι να αποδεχτώ ως "υποδήλωση της αντίθεσης" του καθενός τον οποιοδήποτε βανδαλισμό ακόμα και όταν προκειται για υλικά αγαθά που "ανήκουν" στο κράτος γιατί στην πραγματικότητα και αυτό εγώ το πληρώνω και αυτό απο τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ μισθό μου με τις παρακρατήσεις και τους φόρους.. Υπάρχουν τρόποι να εναντιωθεί κανείς χωρίς βία και καταστροφή.

Έχω κι εγώ αντιθέσεις έναντι όλων των κυβερνήσεων που έχουν ηγηθεί στην χώρα μας, και εχω ταλαιπωρηθεί απίστευτα απο την βλακεία, την ανευθυνότητα και την λαιμαργία τους.. αν αρχίσω και σπάω πράγματα ανεξέλεγκτα θα είμαι δικαιωμένη ή ζουλού??

scurlet fairy: Νομίζω οτι οταν αποφάσισες να μου απαντήσεις δεν είχες πολυδιαβάσει ή δεν είχες πολυκαταλάβει το ποστ μου γι'αυτό και το έκανα παράθεση εδώ... Δεν νομίζω να ανέφερα πουθενά οτι δεν πρέπει να γίνονται οι απεργίες ή να μην κλείνουν τους δρόμους για να βολεύομαι εγώ να πηγαίνω στο σπιτάκι μου... εχώ συμμετάσχει κι εγώ σε απεργίες, έχω εναντιωθεί σε νόμους και φυσικά μην ξεχνάς οτι υπήρξα και μαθήτρια, αρκετά πριν από σένα, και εχω νιώσει πως είναι να σου καταπατάνε, οχι μόνο τα δικαιώματα αλλά και τα πιο βασικά χρόνια για να στηρίξεις το μέλλον σου. Με ενδιαφέρει το αν θα πάρω σύνταξη και γι' αυτό δίνω τη δική μου μάχη κάνοντας 3 δουλειές γιατί δυστυχώς βλέπω το αναπόφευκτο και θέλω να σταθώ στα πόδια μου μην περιμένοντας το κράτος να μου δώσει σύνταξη... Πάντα με ενοχλούσε που πλήρωνα τις βίλες και τα αυτοκίνητα του κάθε Καραμανλή και την άποψή μου την υποστηρίζω όπου κι αν είμαι.... Η ένστασή μου λοιπόν ήταν ΜΟΝΟ στο θέμα του βανδαλισμού και της βίας... Είναι απαράδεκτο το οτι έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο πια στην Ελλάδα να μην βγαίνουμε μόνοι μας απο το σπίτι γιατί δεν ξέρουμε τι μας περιμένει στην επόμενη γωνία και η ειρωνεία ξέρεις ποια είναι? Οτι οι περισσότεροι απο αυτούς δεν είναι εγκληματίες αλλά αγανακτισμένοι πολίτες που "δείχνουν την εναντίωση τους..." Η εύκολη λύση λοιπόν για μενα είναι να βγεις στους δρόμους και να αρχίζεις να επιτίθεσαι σε όλους και σε όλα... Το δύσκολο είναι να σταθείς απέναντι στην κάθε κυβέρνηση και στον κάθε προνομιούχο και αντί να του δίνεις μίζα και φακελάκι για να κάνεις τη δουλειά σου και να τον ενδυναμώνεις να μην του δίνεις τίποτα γιατί ούτως ή άλλως τον πληρώνεις με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ελπίζω να ήμουν λίγο πιο σαφής αυτή τη φορά.

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #1510 στις: 23/05/08, 20:17 »
Δε μου λέτε παιδιά μου, την 28η & την 25η σνομπάρετε τις παρελάσεις, τις αποκαλείτε εθνικιστηκές κτλ κτλ. Ξαφνικά σας έπιασε ο πόνος να διαδηλώσετε για κάτι που έγινε πριν 40 χρόνια στη Γαλλία;; Ή μήπως στη Γαλλία κλείνουνε δρόμους κάθε 28η Οκτωβρίου, 25η Μαρτίου και 17η Νοεμβρίου που η Ελλάδα έκανε επανάσταση;; Αλλά άμα δεν έχουμε τι να κάνουμε, έτσι είναι. Και να πω ότι ήταν καμιά πορεία της προκοπής;; Βαριά βαριά 200 άτομα ξεκινήσαν από το Πανεπιστήμιο. Μπράβο. Φαντάζομαι ότι η αριστερή παράταξη της Γαλλίας εκτίμησε την κίνησή σας. Μπράβο. 1η Ιουνίου συνάντηση στο Σύνταγμα. Πορεία διαμαρτυρίας για τα πολιτικά δικαιώματα της Μονάχους-Μονάχους. Η πορεία θα διαλυθεί στη Γλυφάδα όπου θα πάμε για μπάνιο. Μπράβο..

Fairy, στην Κύπρο που τα παιδιά πάνε φαντάροι στα 18 δεν πάθανε τίποτα. Ίσα ίσα που σοβαρεύονται πιο γρήγορα και δεν μαλ***ζονται μέχρι να τελειώσει η αναβολή. Επίσης με τον καιρό θα μάθεις ότι τα περισσότεροι άσχετοι βγαίνουν από τα δημόσια πανεπιστήμια. Είμαι στο πτυχείο και το βλέπω καθαρά πλέον και θα το δεις κι εσύ σε 4-5 χρόνια. Και δε μίλησε κανείς για Καλομοίρα και Ολυμπιακό. Αν και στο κάτω κάτω ο Ολυμπιακός την γιορτή του δεν την έκανε μές στον δρόμο. Δεν ενόχλησε κανέναν.

Roufus, όσο για το "εσείς" δεν αναφέρεται σε σένα. Μην το παίρνεις προσωπικά, βγάλε τη μύγα από πάνω σου. Δεν ξέρω πως διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου και δε με νοιάζει κιόλας. Στο γενικό καταναλωτικό κοινό απευθύνεται που τροφοδοτεί την ακρίβεια.

Λοιπόν ας μην προβώ σε χαρακτηρισμούς, γιατί ήδη φάγαμε μία παρατήρηση.

Όπως είπε και ο Ρούφους, διάβασε λίγο ιστορία καλύτερα για να μάθεις κάποια πράγματα. Είναι μεγάλο ελάττωμα σου δυστυχώς από ότι έχω καταλάβει από τα περισσότερα ποστ σου ότι μιλάς για πράγματα και με ισχυρογνωμοσύνη και όλας τα οποία όμως γνωρίζεις ελάχιστα ή και καθόλου.
 O Mάης του '68 είναι μια ημερομηνία ορόσημο καθώς στην ουσία είναι μια δεύτερης φύσεως Γαλλική Επανάσταση. Ο Μάης τους '68 όχι μόνο έφερε αλλαγές στο οικονομικό status quo σε παγκόσμια κλίμακα ως επί το πλείστον, αλλά έφερε και αλλαγή στα ήθη, στις ιδεολογίες, αποδέσμευσε τους νέους από τον στείρο καθωσπρεπεισμό και παράλογο ηθικισμό, αποποινικοποίησε τον έρωτα και το σεξ , ανέπτυξε νέες μεθόδους διδασκαλίας στα σχολεία και στα πανεπιστήμια καθώς και έφερε νέους τρόπους γραφής, ποιητικής έκφρασης και φιλοσοφικού στοχασμού! Γιατί δεν πρέπει να ξεχναμε ότι ο Μάης του '68 στηρήχτηκε κατα πολύ στις φιλοσοφικές αναζητήσεις του Ζαν Πολ Σαρτρ και την ψυχολογικές έρευνες τους Λαγκαν.Επίσης δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι ο Μάης του 68 έφερε την Άνοιξη της Πράγας όπου η Τσεχία προσπάθησε να αποσταλινοποιηθεί-μάταια όμως δυστυχως- .
 Στην ουσία ο Μάης του '68 έκανε αυτό για το οποίο φώναζε , δηλαδή ''Γίνετε ρεαλιστές-Ζητήστε το Αδύνατο!!'' Τα βάλε με την καπιταλιστική και φασιστική Γκωλική εξουσία και εδειξε τη δυναμικότητα που έχει στα χερια ης το φοιτητικό κίνημα και οι ίδιοι οι φοιτητες. Και τα παιδιά του Πολυτεχνείου είναι παιδιά του Μάη του '68!Επηρεάστηκαν από το κίνημα της Γαλλίας και οργάνωσαν και οι ίδιοι ένα δυνατό φοιτητικό κίνημα.

Με άλλα λόγια, δεν πρέπει να προσπερνάμε καμία ημερομηνία ως άχρηστη στο επαναστατικό εορτολόγιο μας. Ειδικότερα μία ημεορμηνία όπως αυτή του Μαη, που προσωπικά για τα σημερινά δεδομένα τη βρίσκω πιο χρήσιμη από άλλες. Και για το αν έγινε πορεία για τον Μάη του 68 πολύ καλα έκανε και έγινε.Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε! Αλλαζουμε το μέλλον πατώντας σταθερά στο παρελθόν και το '68 είναι από τις καλύτερες στιγμές του παγκόσμιου παρελθόντος. Εγω προσωπικά θα συμμετείχα σε πορεία και για τα 45 χρόνια από τη δολοφονία του Λαμπράκη, όχι μόνο για να γιορτάσω τον Μάη του 68 που άλλαξε τις ζωές μας . Γιατί εκείνοι που θέλουν να θαψουν τον Μάη και που σε κάποιο βαθμό το κατάφεραν, είναι οι άιτιοι της καταστάσεως μας .Αλλά πιο πολύ φταίμε εμείς γιατί ξεχασαμε.
Οπότε του νού σας εε!!   ;)
« Τελευταία τροποποίηση: 23/05/08, 20:21 από Mίκα -Ragged Robin »

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1511 στις: 23/05/08, 20:45 »
Για πες roufus εσύ που που δεν θέλεις να αλλάξεις,και που είσαι εντάξει σε όλα σου,στιην υποχρέωση σου απένατι στο ΤΕΙ και στην σχολή που επέλεξες να σπουδάσεις,είσαι εντάξει?Περνάς τα περισσότερα μαθήματα προσπαθώντας?ή κάθεσαι απ'έξω από ένα περιπτεράκι και σχεδιαζεις πότε θα κάνετε την έπόμενη πορεία?

Κανονικα δεν θα απαντουσα αλλα επειδη δεν θελω να δημιουργουνται λανθασμενες εντυπωσεις και να πεφτουν αβασιμοι χαρακτηρισμοι οχι μονο προς εμενα αλλα γενικα, εγω προσωπικα Ειμαι μια χαρα με τις σπουδες μου, και τα μαθηματα τα περναω και σε ολες τις πορειες ειμαι παρων και τερμα με τις απολογιες μου. Αμα θελει καποιος να μιλησουμε επι του προσωπικου μονο με πμ.

Τοσα ξερεις τοσα λες. Δεν θα μπω σε ιστορικες λεπτομερειες γιατι δεν μπορεις να εξηγησεις ενα παγκοσμιο γεγονος σε 2-3 γραμμες. Ουτε στην πορεια ηταν βαρια βαρια 200 ατομα και δεν εχεις ιδεα τι εγινε. Για αυτο αστο καλυτερα
« Τελευταία τροποποίηση: 23/05/08, 21:03 από Roufus-King Mob »
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος FAIRY-The return!

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #1512 στις: 23/05/08, 20:51 »
Sof1a η απάντηση μου πήγαινε και προς τον pa. αυτά για τα οποία λες ότι μάλλον δεν κατλαβα τι εγραψες ήταν απάντηση στο ποστ του pa  ;)  Συμφωνώ με αυτό που λες για τα φακελάκια και τις μιζές. Αλλα σε μια κοινωνιά που σε αντιμετωπίζει με βία, χρειάζεται η βία ως απάντηση.

Pa... με κάλυψε η Μίκα για τον Μάη του 68
MakisSrv Καλύτερα οι παρατάξεις από τις εταιρίες.

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #1513 στις: 23/05/08, 21:52 »
Η βία φέρνει μόνο βία και το μένει που απομένει είναι ο τσακωμός για το ποιός το ξεκίνησε...Λες και αυτός που το συνέχισε δεν έγινε ίδιος με τον πρώτο. :P
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος 7

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1514 στις: 23/05/08, 22:32 »
Ρε παιδια χωρις καμια διαθεση να προβοκαρω,ειναι δυνατον να συγκρινετε τις εκδηλωσεις μνημης για την εξεγερση του πολυτεχνειου ή του Μαη με τις στρατοκ**λικες παρελασεις της 25ης και 28ης;
Ειδατε πουθενα κατα την διαρκεια των επετειων αυτων,να βγαινουν τιποτα αρματα στους δρομους ή τιποτα μαθητες στη σειρα με ομοιομορφες στολες λες και ζουμε στη Σοβιετικη ενωση επι Σταλιν ή στην Χιτλερικη Γερμανια;

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1515 στις: 23/05/08, 22:42 »
Παιδιά εγώ πέρασα μέσα από την πορεία 1.30 το μεσημέρι όταν ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο. Μην ακούω μπούρδες. Ήταν 200 άτομα πολύ πολύ βαριά, τώρα αν προχωρώντας αυγατίσατε δεν έκατσα να το διαπιστώσω. Επίσης, το αν ξέρω ιστορία ή όχι μικρά μου πιτσιρίκια το έχω αποδείξει σε άλλες κουβέντες σε άλλα θέματα και όταν έδωσα πανελλαδικές επίσης. Πιο συγκεκριμένα, Μίκα, καλό μου φερέφωνο, δε θα κάτσω να συζητήσω μαζί σου καθώς σου έχω ξαναπεί νομίζω, ότι σε βρίσκω τουλάχιστον αστεία στις αντιδράσεις σου. Να προβείτε σε χαρακτηρισμούς δεσποινίς, δεν φοβάται κανένας..
Μόνο και μόνο που εξισώνεις τη Γαλλική επανάσταση με τον Μάη του '68 εμένα με μπούκωσε. Άσε που αμφιβάλω αν το '68 οι Ελλάδα είχε γνώση του τι γίνεται στη υπόλοιπη Ευρώπη. Αλλά για αυτό απλά επιφυλάσομαι..
 Επίσης Roufus, και το 1821 ήταν επανάσταση που άλλαξε όλη την Ευρώπη. Μέχρι τότε υπήρχαν 5-6 κράτη  που είχαν το πάνω χέρι στην Ευρώπη και είχαν συμφωνήσει να καταπνίξουν κάθε επαναστατική ενέργεια ώστε να μη διμιουργηθεί άλλο κράτος. Ήθελαν να μείνουν οι μόνοι μεγάλοι τσιφλικάδες στην Ευρώπη. Η Ελλάδα ήταν το πρώτο "άλλο κράτος" (έστω και για το συμφέρον τους αρχικά) και έτσι οι μεγάλες δυνάμεις άρχισαν να γίνονται κάπως μικρότερες και όλο να ξεπηδάνε μικρά κράτη από επαναστάσεις. Δεν ξέρω αν στη Γαλλία θυμούνται τι έγινε στην Ελλάδα το 1821. Ή μήπως είναι πολύ παλιά και το ξεχάσανε;

Αποσυνδεδεμένος 7

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1516 στις: 23/05/08, 22:53 »

Μόνο και μόνο που εξισώνεις τη Γαλλική επανάσταση με τον Μάη του '68 εμένα με μπούκωσε. Άσε που αμφιβάλω αν το '68 οι Ελλάδα είχε γνώση του τι γίνεται στη υπόλοιπη Ευρώπη. Αλλά για αυτό απλά επιφυλάσομαι..

Εδω εχεις χιλια δικια.
Μονο που το '68 στην Ελλαδα ειχαμε χουντα αν θυμασαι και μαθαιναμε μονο οτι γουσταρε ο γυψος.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1517 στις: 23/05/08, 23:03 »
pa...
Για να δεις οτι οταν δεν ξερεις δεν πρεπει να μιλας. Η πορεια δεν ειχε προσυγκεντρωση στο πανεπιστημιο οποτε και να περασες μαλλον αλλη συγκεντρωση θα ειδες(εκτος αν εκει καλουσε το ΚΚΕ δεν θυμαμαι). Η συγκεντρωση της ΓΣΕΕ ηταν στο πεδιο του Αρεως και πολλα σωματεια καλουσαν στην ομονοια. Οποτε να περασες οταν ξεκιναγε η πορεια απο το πανεπιστημιο δεν στεκει.

Δευτερον μεγαλε και τρανε, στις πανελλαδικες δεν αποδυκνυεις οτι ξερεις ιστορια, μονο οτι μπορεις να παπαγαλισεις καλα. Ζητω που καηκαμε αν οι πανελληνιες καθοριζανε τις γνωσεις μας. Θα ημασταν ολοι τουβλα.

Τριτον με προλαβε το sid το 68 ειχαμε χουντα φρεσκια φρεσκια.

Τεταρτον δεν περιμενα εσενα για να μου πεις τι εγινε το 1821. Και πιστεψε με το ξερω αρκετα καλυτερα απο σενα και την ελληνοκεντρικη αποψη που μολις παρουσιασες. Αν θες το συζηταμε.

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #1518 στις: 24/05/08, 00:03 »
@ pa.. και άλλοι

Ο Μάης του '68 ζει ανάμεσα μας όπως ζει ανάμεσα μας και το βράδυ του Πολυτεχνείου, οι κραυγές από τα βασανηστήρια των αριστερών και κάθετι που έγινε σηματοδότης αντίστασης στην εγχώρια και παγκόσμια ιστορία.

Κάνετε μέγιστο λάθος για το ότι δεν γνώριζε ο κόσμος για το τί γινόταν στην Γαλλία.Εκείνος που ήθελε να μάθει, τα μάθαινε ακούγοντας κρυφα ντόιτσε βέλε και bbc! Οι γονείς μου είναι παιδιά του Γαλλικού Μάη και είμαι περήφανη γιαυτό! Γιατί έζησαν εκείνοι την εποχή ως φοιτητές και ασπάστηκαν και τα ιδεώδη και τα αυτά που 'εφερε.

Κάνετε μέγιστο λάθος αν νομίζετε πως μια εξέγερση εχει ένα τέλος ! Αλίμονο αν ξεχνούσαμε τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους, που εκτελέστηκαν , που βασανήστηκαν για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα αυτή την ελευθερία ! Οποιαδήποτε αντίσταση, επάνασταση, εξέγερση σηματοδοτεί τον αγώνα του ανθρώπου για τα βασικα του δικαιώματα και τις ελευθερίες του. Πραγματικά είναι σχήμα οξύμωρο από τη μια να το παίζουν κάποιοι εθνικιστές και προγονολάγνοι και από την άλλη να θεωρούν ότι πρέπει να ξεχνιούνται ημερομηνίες που άλλαξαν τον κόσμο ή να εσκεμμένα να θυμούνται τις ημερομηνίες που τονίζουν την εθνική κορμοστασια τους.

Επίσης, δεν ταύτησα τον Μάη του '68 με την Γαλλική Επανάσταση.Αλλά, παίρνοντας υπόψιν ότι σχετικά ολες οι πλανητικές αλλαγές ξεκίνησαν από την Γαλλία, ότι ο Μάης έγινε 300 χρόνια μετά την Γαλλική Επανάσταση και ότι σχετικά προβάλλονταν τα ίδια αιτήματα σε λίγο πιο ανεβασμενη μορφή καθώς και λαμβανοντας υπόψιν και το αντίκτυπο που είχε παγκοσμίως, τότε απλά με κάνει να το συγκρίνω σαν μια δεύτερη Γαλλική Επάνασταση.Τώρα κάποιοι το δέχονται, κάποιοι όχι  δεν είμαι απόλυτη σε αυτό.

Τέλος, το ποιός είναι φερέφωνο το γνωρίζει ο ίδιος.Μπορώ κάλλιστα να προβω σε οικτρούς χαρακτηρισμούς για κάποια άτομα μου τη δίνουν στα νεύρα καιρό με την μαλ***α που τους δέρνει στο εγκέφαλο και που αντί να ανοίξουν ένα βιβλίο να ξεστραβωθούν το παιζουν παντογνώστες και έχουν απόψεις επι παντός και επι στητού οι οποίες όμως είναι ανούσιες και ατεκμηρίωτες, χωρίς κάποιον ουσιαστικό άξονα, αλλα δεν πρόκειται να το κάνω γιατί απλά δεν πέφτω στο επίπεδο τους. Τωρα βρίστε με, πείτε την μου αλλά τουλάχιστον να έχετε και επιχειρήματα και όχι απλά προσωπικές κρίσεις.

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1519 στις: 24/05/08, 00:13 »
Roufus, εγώ δεν είπα ποιοι κάνανε πορεία στο Πανεπιστήμιο. 1.30 το μεσημέρι από το πανεπισήμιο ξεκινούσαν 200 άτομα να κατεβαίνουν και είχαν μπλοκάρει όλη την Πανεπιστημίου. Αδιαφορώ ποιοι ήταν. Εγώ είδα 200 άτομα να αναστατώνουν ένα κάρο κόσμο. Και το ξαναείπα, εγώ μπορούσα να κάνω τον γύρο της Αθήνας να πάω σπίτι μου. Ένας παππούς όμως δεν έχει τη δυνατότητα για τέτοια σπορ..

Δεύτερον, στις πανελλήνιες δεν έγραψα καλά γιατί πολύ απλά είχα διαβάσει περισσότερες πηγές α απ' όσες προέβλεπε η ύλη και έγραψα πράγματα που δεν έπρεπε τελικά.

Τρίτον, αυτό εννοώ ότι δεν νομίζω να ήμασταν σε θέση να ξέρουμε επειδή είχαμε χούντα. Επειδή κάποιος πέταξε ότι ο Μάης του '68 επιρέασε τα παιδιά του πολυτεχνείου.

Και τέλος δε σου έκανα μάθημα ιστορίας απλά θέλω να σου πω ότι μόνο εδώ κλείνουμε δρόμους για ψίλου πήδημα. Μάης του '68 στη Γαλλία λέει.. Είδατε κανένα Γάλλο να διαδηλώνει και να γιορτάζει για την ελληνική ιστορία;;

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1520 στις: 24/05/08, 00:19 »
Εσυ μπορει να ειδες 200 ατομα αυτο δεν σημαινει οτι ηταν 200 ατομα η πορεια. Εσυ ισχυριστηκες οτι ολη η πορεια ηταν 200 ατομα. Το αν η αστυνομια εκλεισε τον δρομο πριν αρχισει η πορεια τι να κανουμε? Ειπαμε σε ενοχλουν οι πορειες το παμε 1002 φορες, τσακωθηκαμε εδν χρειαζεται να λεμε συνεχεια τα ιδια.

Τα παιδια του πολυτεχνειου ηταν οντως επειρεασμενα απο τον Μαη του 68. Το οτι ηταν δυσκολο να ενημερωθεις δεν σημαινει οτι ηταν και αδυνατο.

Και τελος σου εξηγω οτι σε ΟΛΟ τον κοσμο γινανε πορειες για τον Μαη, δεν θες να το καταλαβεις? Θες να σου δειξω φωτογραφιες?

Αποσυνδεδεμένος Moonchild_

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1521 στις: 24/05/08, 00:20 »
Για ποιά αλλαγή λες? Να αλλάξουμε ποιό πράγμα? Το κράτος έχει παραμείνει ίδιο εδώ και 3 δεκαετίες. Πάμε από το κακό στο χειρότερο. Η χώρα είναι υπερχρεωμένη, έχουμε τεράστια οικονομικά, κοινωνικά, εθνικά προβλήματα.
Να κάνουμε εξέγερση εναντίον ποιών? Να κάνουμε εξέγερση εναντίον του Καραμανλή? Και μετά να βγεί ο Γιωργάκης?  Ωραία, δέσαμε..
Λοιπόν, το 42% περιπου του ελληνικού λαού απεφάνθη στις προηγούμενες εκλογές. Το μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού θέλει ακόμα κυβέρνηση που προέρχεται από τα 2 μεγάλα κόμματα. Πως μια μειοψηφία, θα επιβάλλει την άποψη της στο σύνολο του ελληνικού λαού? Μήπως η μειοψηφία, πρώτα πρέπει να γίνει πλειοψηφία, για να έχει πάτημα? Και πως θα γίνει αυτό? Μέσω της βίας? Μέσω της βίας, το μόνο που θα καταφέρεις είναι ...μια τρύπα στο νερό.

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1522 στις: 24/05/08, 00:51 »
Μπορώ κάλλιστα να προβω σε οικτρούς χαρακτηρισμούς για κάποια άτομα μου τη δίνουν στα νεύρα καιρό με την μαλ***α που τους δέρνει στο εγκέφαλο και που αντί να ανοίξουν ένα βιβλίο να ξεστραβωθούν το παιζουν παντογνώστες [...]

...................

[...]αλλα δεν πρόκειται να το κάνω γιατί απλά δεν πέφτω στο επίπεδο τους.

Είδες πόσο αστεία γίνεσαι. Επίσης, για το καλό σου αν ακόμα ακούς κραυγές αριστερών που βασανίστηκαν να το κοιτάξεις. Ξέρεις έχουν περάσεις κάμποσα χρόνια από τότε. Μπορεί να έχεις εμμονές καταδίωξης..

Roufus, αυτό το σε όλο τον κόσμο πρώτη φορά αναφέρθηκε στην κουβέντα αν δεν κάνω λάθος. Αν είναι έτσι αλλάζουν τα δεδομένα..

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1523 στις: 24/05/08, 00:55 »
Σε ολη την ευρωπη, βασικα σε ΟΛΟ τον κοσμο εγιναν διαδηλωσεις την πρωτομαγια, ακομα και σε χωρες οπως η σουηδια.

Eδω το εχω ξαναπει. Καθε πρωτομαγια σε ολο τον κοσμο γινονται πορειες. Ειδες που σου λεω, αμα δεν ξερεις...

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1524 στις: 24/05/08, 01:41 »
Αγόρι μου άλλο η πρωτομαγιά, δε μιλάμε για πρωτομαγιά! Η πρωτομαγιά έχει πάνω από 20 μέρες που πέρασε. Δλδ η πορεία ήταν λόγω πρωτομαγιάς και καλά;