Φίλε 7,
Καταρχάς χαρακτήρισα το συμβάν του Σκλαβενίτη ως απαλλοτρίωση και γενίκευσα χαρακτηρίζοντας το γενονός ως πλιάτσικο αν συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό και με μεγάλη συχνότητα.. Αυτά για τον χαρακτηρισμό..
Όσον αφορά τώρα την ουσία, επίτρεψε μου να ξεκαθαρίσω ορισμένους μύθους.. Πουθενά στο εμπόριο δεν υπάρχει γενικευμένο περιθώριου κέρδους (margin) 300% και 500%.. Μπορεί σε ένα προϊόν όντως να παρατηρεί κάποιος απίστευτες αποκλίσεις (της τάξεως του 100% - 150%) αλλά σαν γενικό σύνολο το margin δεν ξεπερνάει το 40% (στην καλύτερη των περιπτώσεων).. Και για να μιλήσουμε και λίγο με στοιχεία, παραθέτω υπολογισμό margin για τον Σκλαβενίτη για το 2006 (τελευταίος ισολογισμός διαθέσιμος)..
Πωλήσεις: € 837,1 εκατ.
Κόστος Πωληθέντων: € 643,5 εκατ.
Margin: 1.3 (ή 30%) --> προκύπτει από την διαίρεση των άνω κονδυλίων --> Πόσο του κόστισαν (Κόστος Πωληθέντων), Πόσο τα πούλησε (Πωλήσεις)
Επίσης στα σ/μ φυσικά και δεν υπάρχουν μεσάζοντες.. Το σ/μ παραγγέλνει από τις εταιρίες τα προϊόντα οι οποίες τα φέρνουν στο ράφι του.. Αν υπάρχει κάποιος μεσάζοντας τότε αυτός είναι το κράτος το οποίο επιβάλει κάποιους δασμούς στα εισαγωγικά προϊόντα..
Το πρόβλημα δεν είναι στα σ/μ.. Αυτά είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης.. Το πρόβλημα είναι στους μεσάζοντες των παραγωγών, στους βενζινοπώλεις, στη μαύρη αγορά και σε πολλά άλλα.. Εκεί θα μου άρεσε να διοχετεύσουν την ενέργεια τους οι απαλλοτριωτές και όχι στα σ/μ.. Φυσικά και δεν είναι η δουλειά τους, αλλά επειδή επέλεξαν να αναβιώσουν τον μύθο του Ρομπέν των Δασών, ας το κάνουν με κάποιο σχέδιο τουλάχιστον και στοχευμένα..
Εν πάσει περιπτώσει, δεν μπορώ να μπαίνω στο μυαλό του καθενός αστυνομικού για να ξέρω αν επέλεξε το επάγγελμα του εν πεποιθήσει ή από απλή έλλειψη έτερων επιλογών.. Όπως και να έχει δεν νομίζω ότι σε όλους τους αρέσει να το παίζουν καουμπόηδες και νταήδες.. Προσωπικά μερικοί αστυνομικοί και τροχονόμοι μου έχουν μιλήσει όμορφα, στον πληθυντικό, με σεβασμό και μερικοί άλλοι μου έχουν μιλήσει λες και μιλάνε στον ξάδερφο τους όταν τσακώνονται για το ποδόσφαιρο.. Αυτό που ζήτησα (και το λέω για ακόμα μια φορά) είναι να μην τσουβαλιάζουμε επαγγέλματα και θεσμούς.. Only this and nothing more..