Αποστολέας Θέμα: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο  (Αναγνώστηκε 815237 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος RoyBatty

• Παλιός
  • Φύλο: Άντρας
  • Where the Southern Cross meets the Yellow Dog
    • Προφίλ
Απ: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο
« Απάντηση #2475 στις: 29/12/08, 16:09 »
Δεν μπορεις να κατηγορεις οποιον εχει χρηματα..γιατι σαφως δεν ξερεις πως τα συγκεντρωσε....

Είναι εύκολο να "νίπτεις τας χείρας σου" κατ'αυτόν τον τρόπο.Και οι Στάλιν,Τσαουσέσκου,Χότζα *αριστεροί* ήταν στην ιδεολογία ;)
Όπως έχει ειπωθεί και από τον Ονορέ ντε Μπαλζάκ,"πίσω από κάθε περιουσία κρύβεται ένα έγκλημα" (σ.τ.γ. μικρό ή μεγάλο)

Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2476 στις: 29/12/08, 16:11 »
Είναι εύκολο να "νίπτεις τας χείρας σου" κατ'αυτόν τον τρόπο.Και οι Στάλιν,Τσαουσέσκου,Χότζα *αριστεροί* ήταν στην ιδεολογία ;)
Συγκεκριμενα κουμουνιστες...
Και τι σημαινει αυτο;..... ???
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος SPIROS26

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2477 στις: 29/12/08, 16:14 »
Δεν μπορεις να κατηγορεις οποιον εχει χρηματα..γιατι σαφως δεν ξερεις πως τα συγκεντρωσε....

Όπως έχει ειπωθεί και από τον Ονορέ ντε Μπαλζάκ,"πίσω από κάθε περιουσία κρύβεται ένα έγκλημα" (σ.τ.γ. μικρό ή μεγάλο)

Αντε να δειτε που και πως ζουσαν αυτοι οι "λαοπροβλητοι" "πατερουληδες" των τοτε καθεστωτων....μεσα στην χλιδα ΟΛΟΙ τους και κατα τα αλλα δινανε το παραδειγμα του κολλεκτιβισμου!!!! Ειλικρινεια μηδεν......

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #2478 στις: 29/12/08, 16:40 »
Όπως το σκέφτομαι υπάρχουν περιπτώσεις αναρχικών οι οποίοι μπορεί να είναι αυτό που θα λέγαμε λαϊκά "λεφτάδες"..

Για παράδειγμα, ένας 19χρονος φοιτητής που μένει κάπου στα Β. Προάστεια.. Στη καθημερινή του ζωή ζει χωρίς ανέσεις, με τα απολύτως απαραίτητα αλλά τα χρήματα του μπαμπά δεν μπορεί να τα διαθέσει σε φιλανθρωπίες γιατί πολύ απλά δεν του ανήκουν.. Ανήκουν στον πατέρα του και δεν έχει κανένα δικαίωμα ο 19χρονος να τα δώσει όπου αυτός θέλει.. Το προσωπικό του στοίχημα είναι όταν μεγαλώσει και κληρονομήσει την περιουσία του πατέρα του, να διαθέσει αυτά τα χρήματα σε αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη..

Αν και προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο άνθρωπος με τη σημερινή του μορφή μπορεί να υιοθετήσει την αναρχία (στη παρούσα φάση μοιάζει ουτοπικό να το πιστεύει καν κάποιος) εν τούτοις δεν είναι ανάγκη κάποιος να έχει αναρχικές ιδέες για να είναι δίκαιος.. Προσωπικά, στη καθημερινή μου ζωή είμαι αντικομφορμιστής (με εξαίρεση βέβαια το gear :D), αγοράζω αυτά που πραγματικά έχω ανάγκη, δεν πέφτω στο τριπάκι του να αγοράσω ρούχα από γνωστές μάρκες, δεν δανείζομαι από τράπεζες, προσφέρω όσο μπορώ εκεί που θεωρώ ότι υπάρχουν ανάγκες, είμαι δίκαιος με τους συνανθρώπους μου, ενώ το εισόδημα μου (το οποίο αναγνωρίζω ότι είναι μεγαλύτερο από το μέσο όρο) προκύπτει από μια απαιτητική εργασία και όχι από κομπίνες και άλλα τέτοια όμορφα.. Με όλα αυτά θέλω να πω, ότι δεν είναι ανάγκη κάποιος να είναι αριστεριστής ή αναρχικός για να οραματίζεται ένα δίκαιο κόσμο και έχω την εντύπωση ότι έχουμε ταμπελοποιήσει το τρόπο ζωής μας σε επικίνδυνο βαθμό..
Όσον αφορά τη 1η παράγραφο.
Όταν κάποιος μένει στα Β.Προάστια, δε ζεί με τα απολύτως απαραίτητα. Είτε είναι φοιτητής είτε όχι. Ο κάτοικος των Β.Π., δεν έχει ζήσει όπως κάποιος απο "χαμηλότερη" περιοχή. Δεν έρχεται στα διλήμματα και τις επιλογές που έχει να κάνει κάποιος χαμηλότερου εισοδήματος. Δεν θα επιλέξει αν θα πρέπει να ανάψει τη θέρμανση γιατι δεν τον παίρνει να ξαναβάλει πετρέλαιο. Και όσον αφορά τα παιδιά τέτοιων οικογενειών, οι περισσότεροι γονείς, προτιμούν να προσφέρουν όλες τις ανέσεις στα βλαστάρια τους.

Ευτυχώς ή δυστυχώς πάντως, η έννοια της αναρχίας όπως εγώ την έχω καταλάβει, δε περιλαμβάνει μόνο το παράγοντα δικαιοσύνη..Αν κάνω λάθος διορθώστε με...
Χμμμ... Αν ο αναρχικός πρέπει να ζει σαν ερημίτης ομολογώ ότι έχεις δίκιο.. Αν όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κάποιον ο οποίος είχε την τύχη να ζει σε ένα περιβάλλον ανώτερο του μέσου πολίτη ότι θα πρέπει να παραιτηθεί των πεποιθήσεων του.. Δηλαδή επειδή έχει 24 ώρες το 24ωρο θέρμανση στο σπίτι του τι πρέπει να κάνει; Να πάει και να κλείνει το θερμοστάτη; Οι δικοί του τι θα του πουν; Έχεις δίκιο, σπάσε και κανένα τζάμι για να είναι πιο πιστευτή η δυστυχία μας; Από την άλλη μεριά μπορεί κάποιος να εξισορροπήσει όλες τις ανέσεις που του προσφέρει μια ζωή στα Β.Π. με άλλες επιλογές όπως χαμηλή κατανάλωση, ενδιαφέρον προς τα κοινά, σεβασμός προς το συνάνθρωπο του, κ.λπ..

Δε με κατάλαβες.Αυτό που θέλω να πώ είναι οτι κάποια πράγματα, αδυνατούν να τα καταλάβουν. Το να μου λένε οτι μάχονται για αυτά, σε εμένα που δεν μεγάλωσα με τις ίδιες ανέσεις, μου φαίνεται κάπως.
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2479 στις: 29/12/08, 20:26 »
Πραγματικά, όλοι αδυνατείτε να κατανοήσετε ορισμένα βασικά πράγματα. Ο Μαρξισμός δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα είδος Καπιταλισμού.

Ναι, μην τρελαίνεστε και μην με πάρετε με τις πέτρες πριν με ακούσετε. Τόσο ο Καπιταλισμός όσο και ο Σοσιαλισμός βασίζονται στην κεφαλαιοποίηση ή τιτλοποίηση της εργασίας. Στις υποσχέσεις δηλ. Η μόνη διαφορά τους έγκειται στην μοιρασιά της υπεραξίας της εργασίας. Ο Σοσιαλισμός απαιτεί να διαμοιράζεται στην κοινωνία ενώ ο Καπιταλισμός στο άτομο.

Υπάρχει μια διαφορά προσανατολισμού αλλά κατά βάση στηρίζονται στο ίδιο σύστημα. Γι' αυτόν τον λόγο δεν υπάρχει και καμιά διαφορετική προσέγγιση σε περιόδους κρίσης.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Beyond the sun

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2480 στις: 29/12/08, 22:18 »
Με άλλα λόγια, όντας ένας μεγαλοαστός που ζω στην ακριβότερη περιοχή της πόλης μου, τι μου κοστίζει να το παίξω αριστερός ή αναρχικός γνωρίζοντας εκ των πρωτέρων ότι δε θα εφαρμοστούν ποτέ αυτά που λέω?

Ολοι γνωριζουμε οτι πολλοι στις μερες μας εκμεταλλευονται  τους ορυς "αριστερα" και "αναρχια" ειτε αυτοι ειναι ο Αλαβανος και οι φιλοι του,ειτε η Αλεκα και οι δικοι της,ειτε οι ευποροι δημοσιογραφοι-σελεμπριτις που ανεφερες και που πραγματι ολοι ξερουμε τι παριστανουν στα ΜΜΕ και ποιους σκοπους υπηρετουν.Δεν ειναι ομως καθολου σωστο να βαζουμε στο ιδιο τσουβαλι ολους τους παραπανω με ολους εμας τους νεους (ανεξαρτητως βαλαντιου)που βρε αδερφε εχουμε καποια οραματα,καποια ονειρα και καποιες αξιες (εστω τωρα τουλαχιστον στα 20 μας γιατι θα μου πεις οτι αργοτερα και οταν βολευτουμε για  τα καλα ολοι μας θα ξεχασουμε το τι υπηρξαμε καποτε-αν και ευχομαι αυτο να μην ισχυσει για ολους).Γιατι η αλλαγη μπορει να επελθει,γιατι ηδη βλεπουμε να κλονιζεται το υπαρχον συστημα και γιατι αν δεν ξεσηκωθουμε εμεις,που το αιμα μας ακομα βραζει,που μας ενοχλει η αδικια και η καθε ειδους εκμεταλλευση ποιος περιμενουμε να το κανει?!

Οσο για το αν μπορει ή οχι να εφαρμοστει ποτε ο ΚΑΘΑΡΟΣ σοσιαλισμος,αυτο δεν το ξερει κανεις,ουτε οι δημοσιογραφισκοι της κακιας ωρας ή των β.π.,ουτε εσυ ,ουτε και γω,γι'αυτο θα ελεγα να μην ειμαστε τοσο απολυτοι(και μην αναφερει κανεις παλι ως παραδειγμα το συστημα της πρωιν Σοβ.Ενωσης γιατι εγω παραπανω μιλησα για καθαρο και σωστα εφαρμοσμενο σοσιαλισμο που ακομα σε καμια χωρα δεν εχουμε δει) !

Αυτα ειχα να πω...Καλες γιορτες σε ολους και ας ειναι η μουσικη μας το πιο ισχυρο οπλο που θα φερει την αλλαγη (και ας ακουγομαι υπερβολικα ρομαντικη :P)!!

Αποσυνδεδεμένος SPIROS26

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2481 στις: 30/12/08, 16:23 »
Με άλλα λόγια, όντας ένας μεγαλοαστός που ζω στην ακριβότερη περιοχή της πόλης μου, τι μου κοστίζει να το παίξω αριστερός ή αναρχικός γνωρίζοντας εκ των πρωτέρων ότι δε θα εφαρμοστούν ποτέ αυτά που λέω?

Ολοι γνωριζουμε οτι πολλοι στις μερες μας εκμεταλλευονται  τους ορυς "αριστερα" και "αναρχια" ειτε αυτοι ειναι ο Αλαβανος και οι φιλοι του,ειτε η Αλεκα και οι δικοι της,ειτε οι ευποροι δημοσιογραφοι-σελεμπριτις που ανεφερες και που πραγματι ολοι ξερουμε τι παριστανουν στα ΜΜΕ και ποιους σκοπους υπηρετουν.Δεν ειναι ομως καθολου σωστο να βαζουμε στο ιδιο τσουβαλι ολους τους παραπανω με ολους εμας τους νεους (ανεξαρτητως βαλαντιου)που βρε αδερφε εχουμε καποια οραματα,καποια ονειρα και καποιες αξιες (εστω τωρα τουλαχιστον στα 20 μας γιατι θα μου πεις οτι αργοτερα και οταν βολευτουμε για  τα καλα ολοι μας θα ξεχασουμε το τι υπηρξαμε καποτε-αν και ευχομαι αυτο να μην ισχυσει για ολους).Γιατι η αλλαγη μπορει να επελθει,γιατι ηδη βλεπουμε να κλονιζεται το υπαρχον συστημα και γιατι αν δεν ξεσηκωθουμε εμεις,που το αιμα μας ακομα βραζει,που μας ενοχλει η αδικια και η καθε ειδους εκμεταλλευση ποιος περιμενουμε να το κανει?!

Οσο για το αν μπορει ή οχι να εφαρμοστει ποτε ο ΚΑΘΑΡΟΣ σοσιαλισμος,αυτο δεν το ξερει κανεις,ουτε οι δημοσιογραφισκοι της κακιας ωρας ή των β.π.,ουτε εσυ ,ουτε και γω,γι'αυτο θα ελεγα να μην ειμαστε τοσο απολυτοι(και μην αναφερει κανεις παλι ως παραδειγμα το συστημα της πρωιν Σοβ.Ενωσης γιατι εγω παραπανω μιλησα για καθαρο και σωστα εφαρμοσμενο σοσιαλισμο που ακομα σε καμια χωρα δεν εχουμε δει) !

Αυτα ειχα να πω...Καλες γιορτες σε ολους και ας ειναι η μουσικη μας το πιο ισχυρο οπλο που θα φερει την αλλαγη (και ας ακουγομαι υπερβολικα ρομαντικη :P)!!

Αγαπητη φιλη ενα σχολιο για την επαναστατικοτητα και την "ηλικια" που πρεπει να την "βγαζουμε" εγω θα σε ρωτησω λοιπον....Γιατι οταν περναμε τα 25-26 χρονια ζωης ολοι εγκαταλειπουν τα "επαναστατικα" οραματα( προσωπικα ΧΑΙΡΟΜΑΙ που ΟΥΔΕΠΟΤΕ ειχα τετοιες ουτοπιες στο μυαλο μου,καθως παντα εχω ως motto: "αν αλλαξω ΠΡΩΤΑ εγω προς το καλο,θα αλλαξει και το "συστημα")??? Μηπως γιατι βλεπουν πως θα "ξεβολευτουν" απο καποια καλη θεση στην κοινωνια?? Οι αρχες ενος ανθρωπου που κατ'εμε πρεπει να πλαθονται απο την ενηλικιωση και μετα και πιστευω πως ενας που τις ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ στην πορεια προς χαριν του βολεματος ειναι ΠΡΟΔΟΤΗΣ του εαυτου του...Αυτοακυρωνεται ο ιδιος,κοινως ΟΤΙ και αν ελεγε και φωναζε οταν ηταν 20αρης περι επαναστασης,σοσιαλισμου εγω θα τα ακουω βερεσε....Εχει τα κοτσια να το συνεχισει αυτο το τροπαρι,οντας εργαζομενος καπου με δουλεια που να ναι ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ(οχι να ναι κανας πολιτικαντης-βολεμενος- αριστερος της που**ας!!!) και με κινδυνο υπερασπιζοντας αυτες τις ιδεες( καθ'ολα σεβαστες...) να χασει το ψωμι του???? Τοτε θα  ειναι μαγκας!!!!
Υ.Γ. Σε παραπεμπω σε ενα προηγουμενο post που ειχα γραψει σχετικα με το πως καποιος θυσιαζει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ το "βολεμα" του πεθαινοντας για τις ιδεες του..Αναφερεται στον Παυλο Μελα.....Δες το και θα καταλαβεις την αντιστοιχια του πραγματος!!!

Αποσυνδεδεμένος Beyond the sun

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2482 στις: 30/12/08, 16:38 »
Φιλε μου απλως εξεφρασα την αποψη μου!Δεν θεωρω οτι διαφωνω σε κατι μαζι σου,νομιζω οτι το ιδιο λεμε...

Αποσυνδεδεμένος Giorgos K.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Προσωπικό κείμενο
    • Προφίλ
« Απάντηση #2483 στις: 30/12/08, 23:20 »
άντε να τις χιλιάσει τις σελίδες αυτο το θέμα..
Υπογραφή

Αποσυνδεδεμένος analogio

• Παλιός
  • Λατρεύω το Το Στέκι των Κιθαρωδών!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2484 στις: 30/12/08, 23:39 »
χιλιαστης ε ;; αμεσως σε καταλαβα  ;D

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #2485 στις: 02/01/09, 13:33 »
Η Madame Manon Roland ανέκραξε:
Εκπληρώθηκε η προφητεία
Ο λαός θα ζητά ψωμί
Και θα του δίνουν πτώματα
Οι χαφιέδες θα γίνουν άνθρωποι του καθήκοντος
Και η λαιμητόμος ο βωμός της αρετής

(Νίκος Σπάνιας)

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2486 στις: 02/01/09, 14:39 »
σδφαδσγκξασλκγξ...Αυτος που γεννιεται στη Γλυφαδα δεν εχει δικαιωμα να αγωνιζεται ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Επειδη ελειπα αυτες τις μερες(ναι πηγα διακοπες σε εξοχικο φιλης..ΕΞΟΧΙΚΟ?ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΡΕ!σωστα δεν τα λεω?) εχασα το θεμα οποτε δεν θα απαντησω σε οσα ηθελα..

Απο που και ως που η οικογενια και η περιουσια αυτης ειναι κριτηριο για το αν θα αγωνιζεται καποιος..Σημερα εμαθα οτι εντιμοι αγωνιστες(ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΚΑΝΑΤΕ) ειναι μονο αυτοι που ζουν στο βουρκο.Μαλλον ξεχναμε οτι αυτη τη στιγμη ζουμε σε μια κοινωνια αγριου καπιταλισμου οπου τα μελη της θελουν δεν θελουν ζουνε βαση αυτου.Με ενα απλο παραδειγμα.Οταν αγοραζεις ενα jean ξερεις οτι αυτο φτιαχτηκε απο παιδακια 6χρονων στην Ινδια.Αν το παρεις θα εισαι η οχι ολα αυτα που αναφερατε παραπανω?Οτι και να κανεις σε αυτη τη κοινωνια θα εισαι αυτα που αναφερατε.Συμπερασμα-ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ!Φυσικα αν εχεις 3 πορσε θα εισαι περισοοτερο μεσα στο συστημα αλλα μεχρι που θα βαλουμε τα ορια??Στα 3 jean=15 παιδακια?Αφου το αγαπητο σας συστημα προσταζει για περισσοτερα..
Φυσικα καποιος που κυκλοφορει με Πορσε και πουρο δεν μπορει να μου λεει οτι οραματιζεται κατι αλλο αλλα συγνωμη τωρα που τους ειδατε αυτους ακριβως?Ναι σιγουρα υπαρχει αναρχικος με pc 1500 ευρω αλλα αυτο πως καθοριζει την περαιτερω πορεια του σε ΑΥΤΗ τη κοινωνια?

Και κατι που πηρε το ματι μου..Καποιος αναρωτηθηκε γιατι μεχρι τα 26-27 ολοι αγωνιζονται και σκεφτονται και μετα ηρεμουν και ενιωθε περηφανος που αυτος δεν αγωνιστηκε ποτε παρα μονο για τον εαυτο του..Θα του συνιστουσα να σκεφτει λιγο και ισως βρει την απαντηση..Οτι ισως η δουλεια η οικογενια και ολα αυτα τα βαρη της αγαπητης κοινωνιας τον καταβαλουν απο μια ηλικια και μετα κ δν τον αφησουν να σηκωσει κεφαλι ωστε να οραματιστει κατι αλλο...Παντα μιλαω για αυτους που θελαν να αλλαξουν κατι..

I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #2487 στις: 02/01/09, 15:43 »
Κιρατζο, νομιζω πως με το επιχειρημα που αναφερεις, καταρριπτεις ολη τη φιλοσοφια της παλης στην αναρχια. Ποιος ο λογος λοιπον να παλευει καποιος σαν αυτονομη μοναδα δινοντας το παραδειγμα απεναντι στη καπιταλιστικη οικογενεια του; Εφοσον η τελευταια ειναι αυτη που του δινει το εξοχικουλι του, το χαρτζηλικακι του, κλπ;  Χαιρομαι που το κανεις. Ιδιαιτερα αυτο το:

Ναι σιγουρα υπαρχει αναρχικος με pc 1500 ευρω αλλα αυτο πως καθοριζει την περαιτερω πορεια του σε ΑΥΤΗ τη κοινωνια?

Υπαρχουν πολλα καλοπαιδα σε αυτο το forum που δηλωνουν επαναστατες με πιο ακριβο εξοπλισμο απο αυτον που αναφερεις.. ;) Και δεν χρειαζονται περισσοτερα σχολια..Μη θιγουμε καταστασεις..
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #2488 στις: 02/01/09, 15:55 »
Έχω αρχίσει και χάνω τη μπάλλα...Θα πρέπει να δωθεί ένα εγχειρίδιο για αγωνιστές  το οποίο θα λύνει όλα αυτά τα ζητήματα...Δηλαδή όπως...α) Μέχρι πόσα κυβικά αυτοκίνητο ή μηχανή επιτρέπεται σε έναν αριστερό να κατέχει για να δικαιολογεί την ιδιότητά του; β) Πόσο βόρεια στην Αθήνα επιτρέπεται να κατοικεί ένας αριστερός και ποιές νότιες περιοχές υπάγονται στις εξαιρέσεις; γ) Ποιά γκάτζετ και μέχρι πόσα ευρώ επιτρέπεται να έχει στη κατοχή του; δ) Σε ποιές περιοχές της Αθήνας επιτρέπεται να κυκλοφορεί και να διασκεδάζει;
                                      Τελικά γιατί έχουμε μπερδέψει τον αριστερό με τον μοναχό στο Άγιο Όρος; (Τον κανονικό όχι τον Εφραίμ...). Γιατί δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι είτε μιλάμε για Καπιταλισμό, είτε για Σοσιαλισμό μιλάμε για συστήματα εξουσίας; Και εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω το εξής... Με ποιά λογική έχει "αγιοποιηθεί" η αριστερά στην Ελλάδα; Πλέον είναι γνωστό το τι μπορεί να κάνει μια "δικτατορία του προλεταριάτου" στον άνθρωπο και πως ασκεί εξουσία...Ακόμα και εάν κάποιος θελήσει να αλλάξει το κόσμο και να εγκαθιδρύσει το "τέλειο" σύστημα, πάντα θα υπάρχουν αυτοί  που θα θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα και να πάρουν την εξουσία και τότε το "άγιο" καθεστώς θα φυλακίσει, θα δολοφονήσει, θα ελέγξει την εξουσία με λίγα λόγια. Παραδείγματα άπειρα. Μάο Τσε Τούνγκ, Στάλιν,Λένιν. Εκατομμύρια νεκρών και φυλακισμένων στο όνομα του σοσιαλισμού. Ακόμα και στην Ελλάδα χαρακτηριστική η περίπτωση του Πλουμπίδη και διαβάστε να μάθετε ποιός ήταν και τι συνέβη με αυτόν. Και όμως εξακολουθούμε να κατηγορούμε την Ελλάδα και τη δημοκρατία μας που μας επιτρέπει και μπορούμε να διαβάζουμε ελεύθερα, να κυκλοφορούμε ελεύθερα , να συζητάμε αυτή τη στιγμή ελεύθερα και τελικά να διαμορφώνουμε ελεύθερα τις απόψεις μας, παρ'όλο που μας ενοχλούνε σαν τις "μύγες" διάφορα ΜΜΕ και κέντρα καθοδήγησης.Και ναι υπάρχουν όρια και στη δημοκρατία μας, αλλά σκεφτείτε πόσο ποιό στενά θα ήταν αυτά τα όρια σε ένα φασιστικό ή ένα κομμουνιστικό καθεστώς, τουλάχιστον έτσι όπως τα γνωρίσαμε από τη σύγχρονη ιστορία.
Τέλος για μένα το μόνο σύστημα που μπορεί να κάνει τον άνθρωπο να προοδεύσει, να διαμορφώσει ελεύθερα προσωπικότητα, και να επικοινωνήσει ελεύθερα με τους συνανθρώπους του είναι η δημοκρατία. Όλα της τα προβλήματα είναι στο χέρι μας να λυθούν αν αλλάξουμε τη νοοτροπία μας ,ακόμα και νοοτροπίες σαν κι αυτές που συζητάμε αυτή τη στιγμή. Σύστημα που να καταλήγει σε έναν επίγειο παράδεισο δεν υπάρχει, όπου όλα θα είναι τόσο τέλεια, που κανένας δεν θα θέλει να τα αλλάξει και που δεν θα θέλει να αναλάβει την εξουσία. Αυτός ο παράδεισος είναι μόνο ο παράδεισος των Χριστιανών και δεν βρίσκεται σε αυτή τη ζωή. Σε αυτή τη ζωή υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν άλλοι για την εξουσία, άλλοι για την επιβίωση και άλλοι για να καταλάβουν κάποτε τι νόημα έχουνε όλα αυτά.

Υ.Γ Σε όλα αυτά δεν ανέφερα καθόλου τους αναρχικούς, που μου είναι πολύ συμπαθείς, όσο άλλωστε και οι πραγματικοί Χριστιανοί. Αν οι πρώτοι πιστεύουν ότι η αναρχία δεν είναι ουτοπία, τότε το ίδιο ισχύει και για τον επί γης Χριστιανισμό. Συμπαθώ λίγο παραπάνω τους δεύτερους γιατί οι πρώτοι από αναρχικοί τώρα τελευταία το παίζουνε και λίγο εξτρεμιστές και βρίζουνε και όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους, αλλά δεν πειράζει, σημεία των καιρών είναι κι αυτά...

« Τελευταία τροποποίηση: 02/01/09, 15:57 από MACMISIAS »
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #2489 στις: 02/01/09, 15:58 »
@freemind

Συγνωμη αλλα αυτος για μενα ειναι ο πιο αισχρος και λιγδιασμενος τροπος σκεψης. Κανενας ποτε δεν σκεφτηκε φυσικα οτι ολοι οσοι κατεβαινουν σε πορειες σε διαδηλσεις, σε συγκετνρωσεις προφανως ΔΕΝ το κανουν ΜΟΝΟ για τον εαυτο τους αλλα γι ατην κοινωνια. Βεβαια αυτο δεν μας αφορα, ας ψαξουμε εξονυχιστικα την προσωπικη ζωη του καθενος για να βρουεμ παντου ψεγαδια για να καταστειλουμε την επαναστατικοτητα του και τον διαφορετικο τροπο σκεψης του μπας και ηρεμησει αυτη η κοινωνια απο αυτα τα παρασιτα. Αυτος ειναι ο τροπος σκεψης σας. Θα επρεπε τουλαχιστον να ντρεπεστε. Τουλαχιστον καποιοι αλλοι προσπαθουν να αγωνιστουν.

@MACMISIAS
Δεν υπαρχει "πολιτευμα" δημοκρατια. Η δημοκρατια πλεον ειναι τυπος πολιτευματος. Απο κει και περα, και ο καπιταλισμος ειναι μια μορφη δημοκρατιας, οπως και ο κομμουνισμος. Δεν μπορεις να ορισεις ενα πολιτευμα που θα το ονομασεις δημοκρατια. Με εξαιρεση ισως αν ονομαζεις την Αθηναικη δημοκρατια, δημοκρατια.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #2490 στις: 02/01/09, 16:01 »
Οχι Αρη, αλλα δε γινεται να παλευεις για το κοινωνικο δικαιο, τη κοινωνικη ανισοτητα, τους μεταναστες και τους αστεγους το πρωι και το βραδυ να γυριζεις στο σπιτι σου και να εισαι χαρουμενος πως ελυσες τα προβληματα ολα με αυτον τον τροπο. Αν μη τι αλλο ειναι ειρωνια απεναντι σε αυτον που σε θεωρει αγωνιστη!...

Ουτε με το να τραβηξεις 20-30 φωτογραφιες, να πεις πως σε εδειραν και να ανεβασεις μετα καποιο αρθρο σε ενα indymedia ή δεν ξερω εγω που... Κι αυτο ειναι ειρωνια, οταν ο μισος πληθυσμος στο Μεταξουργειο δεν ξερει καν τι ειναι τηλεφωνο...

Η κοινωνικη ανισοτητα που τοσο παλευετε να πολεμησετε προκαλειται απο εσας τους ιδιους εαν το καλοσκεφτεις..Πιο δραστικο θα ηταν να ανοιξετε τις σπιταρονες σας και να μπουν μεσα οι αστεγοι, οι μεταναστες και οι κοινωνικα αδικημενοι, ετσι δεν ειναι;
Και το οποιος εχει τη μυγα, μυγιαζετα, λεει πολλα στην περιπτωση μας. :(
« Τελευταία τροποποίηση: 02/01/09, 16:03 από freemind »
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος PSofia

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2491 στις: 02/01/09, 16:02 »
πισω στα χωραφια ...με το μιστρι και το δρεπανι  
αυτος ειναι ο αγωνιστης,οι υπολοιποι σκασμο!
οι ασχημες πολεις, ομορφα καιγονται

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #2492 στις: 02/01/09, 16:05 »
Αυτο θυμιζει λιγο "Εμπρος για το σφυροδρεπανο ολοι" :D
DreamCatcher

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2493 στις: 02/01/09, 16:06 »
πισω στα χωραφια ...με το μιστρι και το δρεπανι  
αυτος ειναι ο αγωνιστης,οι υπολοιποι σκασμο!
Ακριβώς...όπως στη Καμπότζη που ένα φεγγάρι σκοτώνανε όποιον φόραγε γυαλιά γιατί τον θεωρούσαν...διανοούμενο... ;D :P :

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #2494 στις: 02/01/09, 16:08 »
Προσπερναω την προσωπικη επιθεση γιατι πραγματικα μονο σε ντροπιαζει. Δεν εχεις ιδεα φυσικα τι κανει ο καθενας στην προσωπικη του ζωη. Αν ανεβαζει καποιο αρθρο στο indymedia καποιος και μετα παει σε κλαμπ, η αν καποιος περναει τις μερες του μεσα σε καταληψεις βοηθώντας μεταναστες και αστεγους. Αλλα ακομα και αυτο που λες, το να τραβηξεις 20-30 φωτογραφιες, να φας ξυλο και να ανεβασεις και να μοιρασεις τις εμπειριες σου ως αντιπληροφοριση ειναι ΚΑΤΙ. Και ειναι παρα πολυ καλυτερο απο το τιποτα.

Και δεν προκαλειται απο εμας. Προκαλειται ΚΑΙ απο εμας αυτοματα οσο ζουμε σε αυτην την κοινωνια. Οπως προκαλειται και απο σενα και απο τον καθενα που αναγκαζεται να δουλεψει και αν αγορασει για να ντυθει. Αν παω εγω στο δασος να ζησω ειναι αλλο.

Οσο για τις σπιταρονες. Ρε φιλε παρα πολυ σιγουρος δεν εισαι οτι ΟΛΟΙ οι αναρχικοι και οι αριστεροι εχουν σπιταρονες? Για κανε καμια βολτα απο τα εξαρχεια να διαπιστωσεις και μονος σου και μην πετας πυροτεχνηματα.

Μιλας για την προσωπικη ζωη του καθενα λες και εισαι κολλητος του. Ελεος δηλαδη, πραγματικα ελεος
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος PSofia

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2495 στις: 02/01/09, 16:09 »
 δεν ηθελα να πω αυτο..κινουμαι ακομα στα πλαισια της συζητησης για το τι οριζει τον αγωνιστη και ποιος εχει δικαιωμα να αγωνιζεται..
σιγα σιγα ,θα κλιμακωσω και θα φτασω και σε αυτο που ειπες freemind :P
οι ασχημες πολεις, ομορφα καιγονται

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2496 στις: 02/01/09, 16:09 »
Κιρατζο, νομιζω πως με το επιχειρημα που αναφερεις, καταρριπτεις ολη τη φιλοσοφια της παλης στην αναρχια. Ποιος ο λογος λοιπον να παλευει καποιος σαν αυτονομη μοναδα δινοντας το παραδειγμα απεναντι στη καπιταλιστικη οικογενεια του; Εφοσον η τελευταια ειναι αυτη που του δινει το εξοχικουλι του, το χαρτζηλικακι του, κλπ;  Χαιρομαι που το κανεις. Ιδιαιτερα αυτο το:

Ναι σιγουρα υπαρχει αναρχικος με pc 1500 ευρω αλλα αυτο πως καθοριζει την περαιτερω πορεια του σε ΑΥΤΗ τη κοινωνια?

Υπαρχουν πολλα καλοπαιδα σε αυτο το forum που δηλωνουν επαναστατες με πιο ακριβο εξοπλισμο απο αυτον που αναφερεις.. ;) Και δεν χρειαζονται περισσοτερα σχολια..Μη θιγουμε καταστασεις..

Με την δικια σας λογικη ενας που ειναι αναρχικος η ενας που αγωνιζεται για εναν δικαιο κοσμο ας πουμε δεν πρεπει να παιζει μουσικη.ΣΩΣΤΟ Η ΛΑΘΟς ΑΥΤΟ?
Το μουσικο οργανο ειναι κατι ακριβο και οχι απαραιτητο για την επιβιωση καποιου.ΣΩΣΤΑ?Οποιος αντιμαχεται στο παρον συστημα πρεπει να ανατιμαχεται και σε ολα τα προιοντα του(στην πραγματικοτητα προιοντα του δεν ειναι για να πω την αληθεια αλλα παραγονται μεσω αυτου).ΣΩΣΤΑ?

Καταλαβετε επιτελους οτι δεν ζουμε στη Ρωσια στις αρχες του προηγουμενου αιωνα..
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος SPIROS26

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2497 στις: 02/01/09, 16:11 »

Και κατι που πηρε το ματι μου..Καποιος αναρωτηθηκε γιατι μεχρι τα 26-27 ολοι αγωνιζονται και σκεφτονται και μετα ηρεμουν και ενιωθε περηφανος που αυτος δεν αγωνιστηκε ποτε παρα μονο για τον εαυτο του..Θα του συνιστουσα να σκεφτει λιγο και ισως βρει την απαντηση..Οτι ισως η δουλεια η οικογενια και ολα αυτα τα βαρη της αγαπητης κοινωνιας τον καταβαλουν απο μια ηλικια και μετα κ δν τον αφησουν να σηκωσει κεφαλι ωστε να οραματιστει κατι αλλο...Παντα μιλαω για αυτους που θελαν να αλλαξουν κατι..

Εγω ειμαι αγαπητε φιλε αυτος ο οποιος ειπα αυτο το πραγμα....Το να αγωνιζεται πχ καποιος να ειναι πανω απο ολα ΕΝΤΙΜΟΣ με τους γυρω του, να ειναι ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ για να βγαζει το ψωμι του, και πανω απο ολα ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ στην καθημερινη του ζωη(ολα αυτα φυσικα ΠΟΤΕ δεν ειναι ευκολο να τα αποκτησεις στο 100% και φυσικα και ΕΓΩ εχω κανει τις κουτσουκελες μου οπως και ολοι μας,απλως we give it a try!) για μενα δεν ειναι ουτοπικα οραματα μιας κατ' εμε "ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ" , αλλα μια εφικτη διαμορφωση μιας πιο σωστης κοινωνιας,οταν ΕΜΕΙΣ οι ΙΔΙΟΙ γινουμε ΟΛΑ αυτα που ανεφερα παραπανω.....για ναμην σε κουραζω με φιλοσοφιες....δες το διαφορετικα και πιο αλληγορικα....
Ενας βιολογικος οργανισμος για να ειναι ΥΓΙΗΣ και ΕΥΡΥΘΜΟΣ δεν πρεπει ΠΡΩΤΑ απο οτιδηποτε ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ κυτταρο του να ειναι ΥΓΙΕΣ και ΕΥΡΥΘΜΟ????? Απο τα 1 δις κυτταρα ενος οργανισμου, αν π.χ. τα 200 ειναι "σκαρτα" τοτε γ**ιεται ολο το συστημα.....Επομενως ποια ειναι η λυση????Δεν πρεπει και αυτα τα 200 να "εξυγιανθουν" με την σειρα τους????(απο ιατρικης ορολογιας αυτο δεν ισχυει παντα,απλως εδω δανειζομαι ορολογιες. Για να μην παρερμηνευθουν αυτα που λεω ;) ;))...Πιστευω πως επιασες το νοημα

Αποσυνδεδεμένος TheVrachnoprofiter

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #2498 στις: 02/01/09, 16:12 »
Πιο δραστικο θα ηταν να ανοιξετε τις σπιταρονες σας και να μπουν μεσα οι αστεγοι, οι μεταναστες και οι κοινωνικα αδικημενοι, ετσι δεν ειναι;

Ο Μαγγίνας δεν είχε πει ότι το έκανε αυτό πρόσφατα; Τι αγωνιστής, ε; ::)
Really don't mind if you sit this one out...

http://vromikopsomi.wordpress.com/
http://www.passa-tempo.gr/

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2499 στις: 02/01/09, 16:13 »
@MACMISIAS
Δεν υπαρχει "πολιτευμα" δημοκρατια. Η δημοκρατια πλεον ειναι τυπος πολιτευματος. Απο κει και περα, και ο καπιταλισμος ειναι μια μορφη δημοκρατιας, οπως και ο κομμουνισμος. Δεν μπορεις να ορισεις ενα πολιτευμα που θα το ονομασεις δημοκρατια. Με εξαιρεση ισως αν ονομαζεις την Αθηναικη δημοκρατια, δημοκρατια.
[/quote] Τύπος πολιτεύματος, τύπος πολιτεύματος...δεν θα τα χαλάσουμε σε αυτό. Από εκεί και πέρα, αυτή η δημοκρατία που έχουμε σήμερα, για μένα είναι πολύ καλύτερη από άλλες ...καταστάσεις.