Κατ'αρχας, ηρεμια εν Χριστω αδελφοι αγιες μερες που ειναι!!
Τωρα:
Α) Υπαρχει πολυ αλλα παρα πολυ μεγαλη διαφορα μεταξυ αριστερας-αναρχισμου και χριστιανισμου. Επισης, ο αριστερος-αναρχικος ειναι με τον πλουτο. Απλα η διαφορα ειναι οτι τον θελει για ολους. Εγω προσωπικα δεν ειμαι ποβεριστης (ολοι φτωχοι) αλλα το αντιθετο (ολοι πλουσιοι). Αλλα, αρνουμαι την καταναλωση σαν κυριαρχο προταγμα. Τι εννοω; οτι, ναι, εμενα προσωπικα δεν μου χρειαζεται ας πουμε Πορσε για να κινηθω. Δεν θεωρω κακο να την εχει καποιος, αλλα εμενα δεν μου χρειαζεται. Ομως, καποια στιγμη πρεπει να μπει και ενα τελος στην αντιληψη αριστερος= φτωχος. Ναι μεν η αριστερα και η αναρχια μιλουν για τα συμφεροντα των περισσοτερων που ειναι κατ΄αναγκη χαμιλομισθοι, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι οσοι ειναι ενταγμενοι πολιτικα στην αριστερα ειναι και φτωχοι. Ισα ισα θα ελεγα εγω, τιμω πιο πολυ εναν μικρομεσαιο η εναν σχετικα ευπορο που ειναι πραγματικα (τονιζω το πραγματικα) αριστερος η αναρχικος απο εναν φτωχο. Ενας εργατης εντασσεται στην αριστερα η την αναρχια επιδιωκωντας την κυριαρχια της ταξης του. Ενας ευπορος εντασσεται και συνειδητα γνωριζει οτι παλευει εναντια στην ταξη του. Και τελικα τελικα, βρειτε μου καποιος εναν (1) θεωρητικο η ηγετη της αριστερας που να ηταν αγροτης η εργατης. Ο Γκεβαρα ηταν απο μεγαλοαστικη οικογενεια και ηταν γιατρος. Η οικογενεια του Λενιν ηταν ευπορη. Ο Ενγκελς ηταν εργοστασιαρχης. Ο Μαρξ ηταν απο ευπορη οικογενεια. Ο Πετρος Κροποτκιν ηταν πριγκηπας (και συναδελφος γεωλογος

). Η λεξη αριστερος σημαινει πολλα πραγματα, αλλα δεν σημαινει οτι εισαι φτωχος και οτι αυτο το επιζητεις για ολους.
Με αυτη την εννοια, δεν βλεπω κατι κακο στο να εχεις πχ υπολογιστη. Η διαφορα μου ειναι (και την ανεφερα) οτι δεν θα αλλαζω υπολογιστη καθε 6 μηνες η κινητο καθε 2 βδομαδες. Εχω εναν και κανω την δουλεια μου, οταν χρειαστει ομως φυσικα και θα αγορασω αλλον, δεν ζω στην ζουγκλα οπως και να το κανουμε. Και Φρι, καταλαβαινω απολυτα τι εννοεις με την φιλανθρωπια και προσωπικα το δεχομαι. Αλλα δεξου οτι δεν λυνει τα προβλήματα. Εδω οι χριστιανοι, που στο κατω κατω σε κατι τετοια πιστευουν δεν καταφερνουν με την φιλανθρωπια να λυσουν τα προβληματα, γιατι πρεπει με το ζορι να τα λυσουν ετσι οι αναρχικοι που δεν συμφωνουν; Και στο ξαναλεω, εννοειται οτι καπως θα βοηθησω εναν ανθρωπο να φαει πχ, αλλα δεν θα λυσει το προβλημα του αυριανου του φαγητου.
Στο τι εχει αλλαξει: αν εννοεις απο περσυ τετοια εποχη, οχι πολλα πραγματα. Θες να το δουμε λιγο γενικα;
Με τετοιες μορφες παλης (απεργιες, πορειες, καταληψεις κτλ κτλ) εδω και αρκετα χρονια:
Εφαρμοστηκε το 8ωρο
Σταματησε ο πολεμος του Βιετναμ
Δημιουργηθηκε το κοινωνικο κρατος
Σταματησε η παιδικη εργασια και καθιερωθηκε η εκπαιδευση για ολους
Επεστρεψε η δημοκρατια (με αυτη την μορφη που εχει σημερα, οσο και αν δεν μας αρεσει ειναι σαφως καλυτερη απο την Χουντα)
Και αλλα πολλα τετοια. Εξαλλου φιλε μου, ας συμφωνησουμε οτι υπαρχουν και αλλοι τροποι. Θα ηθελες να τους πεις; Αυτο με την παιδεια που λες ειναι σωστοτατο, αλλα καταλαβε επιτελους οτι τιποτα σε αυτον τον κοσμο δεν ειναι ουδετερο. Ουτε η παιδεια μας η ιδια, η οποια διαμορφωνει τους ανθρωπους με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα, τα οποια υπαρχουν διαχυτα στην σημερινη κοινωνια.