Αποστολέας Θέμα: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο  (Αναγνώστηκε 826859 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
Απ: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο
« Απάντηση #2500 στις: 02/01/09, 16:14 »
Εννοειται πως ειναι ΚΑΤΙ Αρη! Δεν ακυρωσα καμια προσπαθεια, ασχετα εαν θεωρω πως ορισμενες απο αυτες δεν προκειται να δωσουν το απαραιτητο ταρακουνημα στην κοινωνια μας.

Ομως δεν μπορεις να ξεκινησεις την αλλαγη της κοινωνιας στο δρομο, οταν το ιδιο σου το σπιτι κινειται σε ρυθμους καπιταλισμου και πλεονεξιας. Οταν οι ιδιες οι απαιτησεις σου απο τη ζωη και το χομπυ σου φτανουν στα ορια της τρελης οικονομικης καταλανωσης. ΙΔιαιτερα τη στιγμη που ξερεις πολυ καλα πως στην Αθηνα οι ανθρωποι πεθαινουν σε παγκακια απο το κρυο ή ξυλοκοπουνται μεχρι θανατου επειδη κανουν το λαθος να ειναι αλλοδαποι.

Απο τη στιγμη που επιλεγεις τον αγωνα σου κι ερχεσαι εδω ( και εκει εξω ) και το φωναζεις, πρεπει να εισαι κυριος και να το φωναζεις μεσα στην οικογενεια σου και τη προσωπικη ζωη σου. Αλλιως εισαι κακο παραδειγμα αγωνιστη που "νοιαζεται" για την κοινωνια ομως μεσα στο σπιτι του θελει να εχει και τις ανεσεις που δεν εχει η υπολοιπη κοινωνια!

Ειναι ή δεν ειναι ειρωνια; Αν επιλεγεις τον αγωνα, τοτε επελεξε τον σωστα και μην μας γεμιζεις λογια κι αγωνες ενω εχεις ενα μπασο των 1000Ε! Αν μη τι αλλο ειναι ντροπη να δηλωνεις φιλελευθερος απο τις αξιες που σου δινει η κοινωνια αυτη και απο την αλλη να τις αξιοποιεις για να εχεις το οργανο που θες! Απο τη μια να αναζητας για το μεσο πολιτη το μισθο των 1000Ε ( που δεν τον εχει ) κι εσυ να καταναλωνεις τα 1000Ε για να κανεις το χομπυ σου ( εκτος εαν μεσα απο την τεχνη σου κανεις επανασταση, που δε το βλεπω μεταξυ μας ).

Αυτο ειναι προσωπικη επιθεση κατα συνειδηση κι οχι κατ'επιλογη! Πρεπει να πληρωσεις κι εσυ το τιμημα που απαιτεις απο την κοινωνια.
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος SPIROS26

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2501 στις: 02/01/09, 16:14 »
πισω στα χωραφια ...με το μιστρι και το δρεπανι  
αυτος ειναι ο αγωνιστης,οι υπολοιποι σκασμο!

Μαζι σου κοπελια.....σε αυτο εχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δικιο....ο αργοτης ειναι απο κεινους που ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ για να βγαλει το ψωμι του...ολοι οι αλλοι γκρινιαζουν για αν θα δουλευουν 7 7μιση η 8 ωρες πανω σε μια καρεκλα και ενα γραφειο!!!!

ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΥΒΡΙΣΤΙΚΕς ΛΕΞΕΙΣ. Freemind
« Τελευταία τροποποίηση: 02/01/09, 16:17 από freemind »

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #2502 στις: 02/01/09, 16:16 »

Με την δικια σας λογικη ενας που ειναι αναρχικος η ενας που αγωνιζεται για εναν δικαιο κοσμο ας πουμε δεν πρεπει να παιζει μουσικη.ΣΩΣΤΟ Η ΛΑΘΟς ΑΥΤΟ?
Το μουσικο οργανο ειναι κατι ακριβο και οχι απαραιτητο για την επιβιωση καποιου.ΣΩΣΤΑ?Οποιος αντιμαχεται στο παρον συστημα πρεπει να ανατιμαχεται και σε ολα τα προιοντα του(στην πραγματικοτητα προιοντα του δεν ειναι για να πω την αληθεια αλλα παραγονται μεσω αυτου).ΣΩΣΤΑ?

Καταλαβετε επιτελους οτι δεν ζουμε στη Ρωσια στις αρχες του προηγουμενου αιωνα..

Καταλαβες λαθος....Ενας που ειναι αναρχικος ( αν κι εσυ δεν εισαι, ουτε ο Αρης και αφηστε τις χαζομαρες για τριτους ) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ την τεχνη για να εκφρασει τα πιστευω του. και μπορει να το κανει και με το μπασο των 500Ε γιατι η τεχνη της μουσικης απεχει απο την τεχνη του τελειου ηχου ;)

Οταν ο Bob Dylan τραγουδουσε με μια παλιοκιθαρα απο τη μεση του πουθενα για το Βιετναμ, εμεις ειμασταν ακομα σπερματοζωαρια..Τωρα ξαφνικα θυμηθηκαμε πως η κιθαρα πρεπει να ειναι απαραιτητως ανω των 1000Ε γιατι ο καταπιεσμενος λαος μας θα εκτιμησει τον ηχο κι οχι τους στιχους!

DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος SPIROS26

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2503 στις: 02/01/09, 16:19 »
σορρυ freemind...με παρεσυρε βλεπεις το πνευμα της συζητησης..ανθρωποι ειμαστε και καποιες φορες ξεφευγουμε! :) :)

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #2504 στις: 02/01/09, 16:19 »
Δεκτο, αλλα καλο ειναι να το αποφευγουμε, γι'αυτο κι εγινε η διορθωση.
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #2505 στις: 02/01/09, 16:21 »
Δεν θα πεσω καν στο επιπεδο σου φυσικα. Ουτε εχω αναγκη να απολογηθω. Δεν εισαι εσυ που θα κρινεις το τι κανω εγω στην προσωπικη μου ζωη και φυσικα ουδεποτε αρνηθηκα να πω οτι εχω ενα μπασο των 1000Ε.

Δεν θελω επαναστατικα ενσημα απο κανεναν ουτε παρασημα. Εγω κανω αυτο που νομιζω καλυτερο. Και το θεωρω σαφως καλυτερο απο την καθιστικη ζωη που κανεις μονιμα. Γιατι μεταξυ μας σταματα να κρινεις συνεχεια τους αλλους. Κρινε και την παρτυ σου γιατι δεν εχω δει να το κανεις πουθενα.

Δεν "ειπες κατι" με το να πεις οτι εχω ενα μπασο 1000Ε. Το ξερει ολο το φορουμ το εχω γραψει και σε αλλο θεμα.

Δεν εχεις ουτε καν την συνειδηση για να μπορεσεις να κρινεις αν καποιος αγωνιζεται η οχι. Γιατι ειναι κατι που τουλαχιστον απο οσα λες δεν εχει προκυψει οτι κανεις ποτε στην ζωη σου.

Πραγματικα σε σιχαθηκα με αυτο το πραγμα. Ειναι παντελως ποταπο αυτο που κανεις. Δεν προκειται να ξαναπαντησω.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #2506 στις: 02/01/09, 16:22 »
Χαιρομαι τουλαχιστον που προκαλω καποια αντιδραση, εστω κι απεχθεια..Ειναι καλο συναισθημα κι αυτο, ιδιαιτερα οταν τονιζεις τα κακως κειμενα. ;)

Για την παρτη μου τα εχω πει πολλες φορες.

1) Δεν πιστευω πως το συστημα αλλαζει με τους αγωνες σας και ποτε δεν ειπα να κατεβουμε στο δρομο.
2) Πιστευω πως αλλαζει εκ των εσω υστερα απο μια επιπονη διαδικασια που περιλαμβανει τον τομεα της εκπαιδευσης.
3) Ο,τι εξοπλισμο εχω αποκτησει, τον απεκτησα μετα απο εργασια, χωρις να το παιξω ποτε επαναστατης. Δεν εσκυψα,παρα ελαχιστες φορες πανω απο καποιον που το ειχε αναγκη, κι οταν το εκανα δεν καταναλωσα τα χρηματα μου γι'αυτο. Ουτε και την καλοπεραση μου!
4) Παρολαυτα, πριν λιγο καιρο ακουσα εσενα να μου λες να σκασω κι απαντησα με ευγενεια,  δεχομενος το γεγονος πως καποια πραγματα που ειναι αληθεια καιτ α λεμε σας πειραζουν. Ενδεχομενως αυτο συμβαινει και τωρα κι επειδη τοσο καιρο σιγομουρμουριζονταν ολα αυτα, καταλαβαινεις πως τραβηξα το κουπι και τα ειπα ξανα εγω.

Το γεγονος παραμενει πως εξω απο το σπιτι παλευεις για τη γενια των 700Ε και μεσα στο σπιτι ζεις στη γενια των 1000Ε. Δε σε κατηγορω. Κι εγω το ιδιο κανω! Μονο που εγω δε δηλωσα ποτε αγωνιστης ουτε επαναστατης ;) Δεν ειρωνευτηκα ετσι με κανεναν τροπο αυτον που μενει στα Ταμπουρια και το πρωι παλευει για τα 700Ε που δεν εχει, αλλα οταν γυριζει σπιτι του παραμενει στα 700Ε... ;)

Η αληθεια ποναει..ιδιαιτερα οταν λεγεται χυμα.
« Τελευταία τροποποίηση: 02/01/09, 17:11 από freemind »
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος PSofia

• Περαστικός
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2507 στις: 02/01/09, 16:23 »
spyro
ειρωνικα το λεω..  ;)
πολυ σωστα ο Kiratzo ειπε πριν, οτι πρεπει καποια στιγμη να καταλαβουμε οτι δε ζουμε στη Ρωσια στις αρχεσ του αιωνα,
και προσθετω οτι προλεταριος δεν ειναι μονο ο εργατης στα χωραφια και τις οικοδεομες,εκμεταλλευση δεν υπαρχει μονο της χειρωνακτικης εργασιας..εκμεταλλευση υπερχει και στην διανοηση,στην πενυματικη δηλαδη εργασια
ενα refresh των εννοιων ειναι απαραιτητο,ωστε να εχουν νοημα στο σημερα
δεν θα επεκταθω περαιτερω γιατι ο kiratzo και ο Αρης με εχουν καλυψει
οι ασχημες πολεις, ομορφα καιγονται

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2508 στις: 02/01/09, 16:32 »

Με την δικια σας λογικη ενας που ειναι αναρχικος η ενας που αγωνιζεται για εναν δικαιο κοσμο ας πουμε δεν πρεπει να παιζει μουσικη.ΣΩΣΤΟ Η ΛΑΘΟς ΑΥΤΟ?
Το μουσικο οργανο ειναι κατι ακριβο και οχι απαραιτητο για την επιβιωση καποιου.ΣΩΣΤΑ?Οποιος αντιμαχεται στο παρον συστημα πρεπει να ανατιμαχεται και σε ολα τα προιοντα του(στην πραγματικοτητα προιοντα του δεν ειναι για να πω την αληθεια αλλα παραγονται μεσω αυτου).ΣΩΣΤΑ?

Καταλαβετε επιτελους οτι δεν ζουμε στη Ρωσια στις αρχες του προηγουμενου αιωνα..

Καταλαβες λαθος....Ενας που ειναι αναρχικος ( αν κι εσυ δεν εισαι, ουτε ο Αρης και αφηστε τις χαζομαρες για τριτους ) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ την τεχνη για να εκφρασει τα πιστευω του. και μπορει να το κανει και με το μπασο των 500Ε γιατι η τεχνη της μουσικης απεχει απο την τεχνη του τελειου ηχου ;)

Οταν ο Bob Dylan τραγουδουσε με μια παλιοκιθαρα απο τη μεση του πουθενα για το Βιετναμ, εμεις ειμασταν ακομα σπερματοζωαρια..Τωρα ξαφνικα θυμηθηκαμε πως η κιθαρα πρεπει να ειναι απαραιτητως ανω των 1000Ε γιατι ο καταπιεσμενος λαος μας θα εκτιμησει τον ηχο κι οχι τους στιχους!

Σορυ και πιστευα οτι εισαι τουλαχιστον απο αυτους της αντιθετης πλευρας που θα απαντας εστω χωρις να λες βλακειες μεσα..Ποτε ανεφερα εγω οτι ανηκω καπου η οτι ειμαι κατι???Γιατι προσπαθεις να μου την πεις ετσι..τεσπα..Στο θεμα μας..

Το μπασο των 500 ευρω δεν συμβολιζει το ιδιο πραγμα με αυτο των 1000 δηλαδη?Επειδη ο βασικος μισθος ειναι στα 700 το να εχεις μπασο 500 ευρω ειναι οκ οταν οι αλλοι δνε εχουν να φανε?Αυτο ειπα εγω πρν αναφεροντας τα jean!Και οπως εχω πει 1000 δες  φορες κατι που δεν χρειαζεσαι δεν το παιρνεις.Αλλα στην κοινωνια που ζουμε δεν υπαρχει ανθρωπος που δεν το κανει αυτο.Εκτος αν το προβλημα σας ειναι οι υποκριτες αναρχικοι με μπασα 1000 ευρω..χμ χμ χμ...

Καλα SPIROS 26  τι θες να μας πεις ακριβως?οτι ειναι παραλογο οι ανθρωποι να φωναζουν για τις συνθηκες εργασιας τους ε?Επιτρεπεται να φωναζουν μονο αυτοι που εργαζονται στο χωμα λοιπον.Οσοι εχουν γραφεια ειναι υποκριτες...Ε ρε φιλε...

Δευτερον εσυ δεν ξερεις αν αυτοι που βγαινουν στο δρομο και φωναζουν ειναι καλοι και εργατικοι και ολα αυτα που λες..Πως τους κρινεις λοιπον?Και εσυ που παντα προσπαθεις να εισαι ετσι γιατι δεν διεκδικεις κατι καλυτερο?Το εχεις οντας εργατικος και καλος και τιμιος?
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος BluesMe

• Παλιός
  • Music is the universal language of mankind..
    • Προφίλ
« Απάντηση #2509 στις: 02/01/09, 16:35 »
 :sad

Αποσυνδεδεμένος TheVrachnoprofiter

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #2510 στις: 02/01/09, 16:39 »
Νομίζω έβγαλα το πόρισμα από τα γραφόμενα του Freemind. Από κάποιον με μπάσο 1000€ που αγωνίζεται και προσπαθεί να αλλάξει τον τόπο, προτιμούμε κάποιον με μπάσο 1000€ που τα 'χει όλα γραμμένα και κοιτάει μόνο την πάρτη του! Αχ, πόσο μου έλειψαν αυτές οι συζητήσεις...

Επίσης θέλω να δηλώσω ότι μετά από όλα αυτά αποφάσισα να πουλήσω την μεταχειρισμένη κιθάρα που αγόρασα έναντι 950€ (!) και να βγω να δώσω από 5€ σε κάθε άστεγο της γειτονιάς μου.
Really don't mind if you sit this one out...

http://vromikopsomi.wordpress.com/
http://www.passa-tempo.gr/

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #2511 στις: 02/01/09, 16:41 »
Κιρατζο, καποτε εδω μεσα το να αυτοανακυρησεται καποιος αναρχικος ηταν υψιστη τιμη..Τωρα που σας λεω αναρχικους ( κατα ιδεολογια παντα ) δεν θελετε ;D

Ενα παραδειγμα εφερα με τις τιμες! Και μπορει το μπασο να ειναι 450.67€. Δε θα κατσω να χασω το δασος για ενα δεντρο! Η αληθεια παντως δεν ειναι πως ο φτωχος μετα απο οοοολα αυτα παραμενει φτωχοτερος και ο μεσοαστος επιβιωνει απο τη φτωχεια του αλλου;

Οσο για τις εξυπναδες που ακουγονται, να προσεχετε τι λετε! Γιατι εσεις δηλωνετε αγωνιστες, ομως το μπασακι σας, τη κιθαρουλα σας και το ψαγμενο σας εξοπλισμο τον εχετε...Τι στο καλο; Απο τον ουρανο πεφτουν αυτα;

Και ναι..τα 5Ε που θα δωσεις σε εναν αστεγο ειναι πιο χρησιμα απο τα 500 υβριστικα συνθηματ αμπροστα απο τη Βουλη..Γιατι στην πρωτη περιπτωση μολις εδωσες ενα σαντουιτς σε εναν αστεγο που πειναγε και την επομενη μερα ισως να ηταν νεκρος, ενω στη δευτερη φαγουρα σε ενα βουλευτη!! Αλλιως, με το να σπας βιτρινες, πλουτιζεις το υαλοπωλειο και τον τζαμα...

ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ! Μην κρυβετε τα ματια σας απο αυτα που βιωνετε και απο αυτα που θελετε να αλλαξετε! Ειναι υποκρισια! Τον τοπο τον αλλαζεις ΕΦΟΣΟΝ αλλαξεις τον εαυτο σου! Εφοσον περιορισεις τα καταναλωτικα σου ενστικτα και την πλεονεξια σου! Γιατι η δικη σου πλεονεξια ειναι η φτωχια ενος αλλου!
« Τελευταία τροποποίηση: 02/01/09, 16:45 από freemind »
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2512 στις: 02/01/09, 16:46 »
Οχι freemind τα 5 ευρω στον αστεγο ειναι αυτο που θα σε συντηρησει στην απαθεια σου. Γιατι τα 5 ευρω στον αστεγο ποτε δεν προκειται να λυσουν τιποτα. Μονο προσκαιρα την πεινα του. Η ελεημοσυνη ειναι η χειροτερη απαθεια.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #2513 στις: 02/01/09, 16:52 »
Γιατι, τι λυσατε τοσα χρονια εσεις; ;) Για πες μου τι αλλαξε τοοοσα χρονια!

1) Η ανεργια δεν μειωθηκε
2) Οι αστεγοι δεν μειωθηκαν. Οι περισσοτεροι τρωνε στα γευματα αγαπης των ενοριων τους ( εαν σου λεει κατι αυτο )
3) Οι ιδιο κυβερνανε
4) Οι τραπεζες απλως αλλαζουν τις βιτρινες μετα το σπασιμο
5) Τα μεγαλοκαταστηματα επιβιωνουν και οι μικροι κλεινουν...

Ποσα χρονια ακομα θα κανετε την ιδια παλη για να καταλαβετε πως δεν αλλαξε απολυτως τιποτα;

Και με συγχωρεις..

Οταν θα γινουμε ολοι ισοι στην κοινωνια, αναγκαστικα δε θα πρεπει να βγαλεις απο τη τσεπη σου αυτα τα εξτρα 300Ε που εχεις και να τα μοιραστεις;

...μονο τοτε θα δωσεις το καλο παραδειγμα;
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2514 στις: 02/01/09, 16:53 »
Αν θες freemind να αναφερεσαι στον Αρη να αναφερεσαι στον Αρη..οκ?

Κα γω αυτο που σου λεω ειναι οτι και τι θα γινει αν ηταν 450?το ιδιο πραγμα στην ουσια ειναι!Απο τη στιγμη που χρησιμοποιεις χρηματα και βαση της δικης σας λογικης(οπου αυτος που αγωνιζεται πρεπει να εχει μονο τα απαραιτητα) ο αναρχικος ΔΕΝ πρεπει να εχει μπασο.Ουτε αυτοκινητο.Βεβαια θα μου πεις αν εχει Ζασταβα και οχι Πεσω ειναι λιγοτερο υποκριτης.Παραμενει υποκριτης ομως!!!

Το σωστο φιλε μου ειναι οχι να ταισεις εναν αστεγο για μια μερα.Αυτο απλα σε κανει να μη νιωθεις τυψεις.Ξεγελας τον εαυτο σου και τους γυρω σου.Ουτε καν τον αστεγο.Το σωστο ειναι να υπαρχει κοινωνια που δεν υπαρχουν αστεγοι.
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2515 στις: 02/01/09, 16:55 »
Τοοοοσα χρονια σε ολον τον κοσμο εχουν αλλαξει χιλιαδες πραγματα(γιατι δεν γινονται μονο στην ελλαδα πορειες, καταληψεις, επισοδεια, δεν ειναι καμια δικια μας πατεντα).Απο νομους μεχρι κυβερνησεις. Και αυτο φυσικα δεν εισαι σε θεση να μην το παραδεχτεις. Και σιγουρα πλεον βλεπω εγω προσωπικα περισσοτερο κοσμο στον δρομο απο οτι πριν 3-4 χρονια. Εαν εσυ περιμενεις ριζικες αλλαγες απο την μια μερα στην αλλη τα χουμε ξαναπει αυτα δεν γινονται.

Και σιγουρα η ελεημοσυνη θα συντηρησεις μονο την απαθεια σου. Γιατι αν νιωσεις εφυσηχασμενος μετα απο τα πεντε ευρω που θα δωσεις τοτε τι να πω..........

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #2516 στις: 02/01/09, 16:58 »
Παλι κανεις λαθος Kiratzo

1) Ο μουσικος ειναι ενας καλλιτεχνης και η καλλιτεχνια ειναι η γλωσσα του. Δεν του κοβεις το οπλο του ( που ειανι το μουσικο του οργανο ) ομως δεν θα μπορουσα να πω πως ο Νταλαρας ειναι επαναστατης ;) Καταλαβαινεις τη διαφορα;

2) Εαν εσυ του δωσεις 5Ε σημερα, την επομενη θα παρει παραδειγμα καποιος αλλος και θα του δωσει 5Ε..Τη μεθεπομενη καποιος θα τον βοηθησει να ορθοποδησει! Ουτοπικο; Ισως,εαν συνεχισετε να ειστε σκληροι απεναντι στο κοινωνικο προβλημα και πατε με τα συνθηματα να το λυσετε!

Το σωστο ειναι να υπαρχει μια κοινωνια που να παλευει ομαδικα..Οχι οι μισοι στο καλοριφερ κι αλλοι  μισοι στη σομπα υγραεριου... ;) Εξαλλου πολλοι επαναστατες εκτελουσαν και φιλανθρωπικο κρυφο εργο...Δεν ειναι ψεμα αυτο,ετσι;

Αρη, πες μου τι αλλαξες στην Ελλαδα. Μη με γεμιζεις με πολιτικα τεχνασματα που σε εμαθαν να λες! ΜΙλαμε για την ΕΛΛΑΔΑ τωρα! Ακουω:

Μειωσες την ανεργια;
Μειωσες την πεινα;
Μειωσες τα δανεια;
Εκανες μια οργανωμενη κοινωνια;

Πες μου τι εκανες και να το παραδεχτω..Μεχρι τοτε δεν εχεις κανενα επιχειρημα με λογια του αερα! Δυστυχως ή ευτυχως,ετσι ειναι!

Και ξαναρωτω:

ΕΑΝ η κοινωνια γινει οπως θελετε, δεν θα πρεπει να κοψεις απο το επιπλεον εισοδημα σου τα 200-300-400Ε και να τα δωσεις στο κοινωνικο συνολο; Ετσι δεν θα ειναι μια ΙΣΗ κοινωνια; Οικονομικα τουλαχιστον! Πως θα τα δωσεις οταν τωρα που τα εχεις δε τα μοιραζεσαι με αυτους που πρεπει να κανουν επανασταση!

Εαν πιστευεις στα ονειρα περι επαναστασης, πως θα τους μορφωσεις οταν δεν εχουν το βιωτικο επιπεδο να μορφωθουν επαρκως; Εχω αδικο?!
« Τελευταία τροποποίηση: 02/01/09, 17:15 από freemind »
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #2517 στις: 02/01/09, 17:04 »
Ξερετε κατι;

Βαρεθηκα..Εισαστε εξυπνα παιδια και αντι να χρησιμοποιησετε αυτο το ατου για να συνεισφερετε στην αλλαγη, δεχεστε τις παρωπιδες που σας προσφερουν αλλοι και μπαινετε σε ενα πηγαδι που δεν εχει βαθος.

Εαν θελετε να κανετε επανασταση οπως την οριζετε εσεις, καντε την...Εμενα δεν με πειθετε, ουτε με την προσωπικη σας ζωη ( που πρεπει να ειναι παντα υποδειγμα εφοσον θελετε να λεγεστε "ευαισθητοποιημενοι με τα κοινωνικα ζητηματα" ), ουτε με τα λογια σας. Κοψτε μονοι το κεφαλι σας..Συνεργος τουλαχιστον δεν θα χαρακτηριστω..

Οκ, εχετε δικιο, η κοινωνια αλλαζει προς το καλο, γιουπι, ζουμε μια χαρα ολοι μαζι, αγκαλιαζω εναν αλλοδαπο τωρα, ματσα μουτσα, και εις αλλα με υγεια, Αμην!

Πειτε ο,τι θελετε..Ο παππους που καποτε του ειπαν να σκασει και να μη μιλαει, δεν θα σας ενοχλησει αλλο. Μπορειτε αφοβα να αλλαζετε τον κσμο απο την οθονη.
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος George_JimMorrison

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Η εκδικηση μας θα ειναι το γελιο των παιδιων μας..
    • Προφίλ
« Απάντηση #2518 στις: 02/01/09, 17:38 »
Κατ'αρχας, ηρεμια εν Χριστω αδελφοι αγιες μερες που ειναι!!
Τωρα:
Α) Υπαρχει πολυ αλλα παρα πολυ μεγαλη διαφορα μεταξυ αριστερας-αναρχισμου και χριστιανισμου. Επισης, ο αριστερος-αναρχικος ειναι με τον πλουτο. Απλα η διαφορα ειναι οτι τον θελει για ολους. Εγω προσωπικα δεν ειμαι ποβεριστης (ολοι φτωχοι) αλλα το αντιθετο (ολοι πλουσιοι). Αλλα, αρνουμαι την καταναλωση σαν κυριαρχο προταγμα. Τι εννοω; οτι, ναι, εμενα προσωπικα δεν μου χρειαζεται ας πουμε Πορσε για να κινηθω. Δεν θεωρω κακο να την εχει καποιος, αλλα εμενα δεν μου χρειαζεται. Ομως, καποια στιγμη πρεπει να μπει και ενα τελος στην αντιληψη αριστερος= φτωχος. Ναι μεν η αριστερα και η αναρχια μιλουν για τα συμφεροντα των περισσοτερων που ειναι κατ΄αναγκη χαμιλομισθοι, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι οσοι ειναι ενταγμενοι πολιτικα στην αριστερα ειναι και φτωχοι. Ισα ισα θα ελεγα εγω, τιμω πιο πολυ εναν μικρομεσαιο η εναν σχετικα ευπορο που ειναι πραγματικα (τονιζω το πραγματικα) αριστερος η αναρχικος απο εναν φτωχο. Ενας εργατης εντασσεται στην αριστερα η την αναρχια επιδιωκωντας την κυριαρχια της ταξης του. Ενας ευπορος εντασσεται και συνειδητα γνωριζει οτι παλευει εναντια στην ταξη του. Και τελικα τελικα, βρειτε μου καποιος εναν (1) θεωρητικο η ηγετη της αριστερας που να ηταν αγροτης η εργατης. Ο Γκεβαρα ηταν απο μεγαλοαστικη οικογενεια και ηταν γιατρος. Η οικογενεια του Λενιν ηταν ευπορη. Ο Ενγκελς ηταν εργοστασιαρχης. Ο Μαρξ ηταν απο ευπορη οικογενεια. Ο Πετρος Κροποτκιν ηταν πριγκηπας (και συναδελφος γεωλογος  8) 8) 8) 8)). Η λεξη αριστερος σημαινει πολλα πραγματα, αλλα δεν σημαινει οτι εισαι φτωχος και οτι αυτο το επιζητεις για ολους.
Με αυτη την εννοια, δεν βλεπω κατι κακο στο να εχεις πχ υπολογιστη. Η διαφορα μου ειναι (και την ανεφερα) οτι δεν θα αλλαζω υπολογιστη καθε 6 μηνες η κινητο καθε 2 βδομαδες. Εχω εναν και κανω την δουλεια μου, οταν χρειαστει ομως φυσικα και θα αγορασω αλλον, δεν ζω στην ζουγκλα οπως και να το κανουμε. Και Φρι, καταλαβαινω απολυτα τι εννοεις με την φιλανθρωπια και προσωπικα το δεχομαι. Αλλα δεξου οτι δεν λυνει τα προβλήματα. Εδω οι χριστιανοι, που στο κατω κατω σε κατι τετοια πιστευουν δεν καταφερνουν με την φιλανθρωπια να λυσουν τα προβληματα, γιατι πρεπει με το ζορι να τα λυσουν ετσι οι αναρχικοι που δεν συμφωνουν; Και στο ξαναλεω, εννοειται οτι καπως θα βοηθησω εναν ανθρωπο να φαει πχ, αλλα δεν θα λυσει το προβλημα του αυριανου του φαγητου.
Στο τι εχει αλλαξει: αν εννοεις απο περσυ τετοια εποχη, οχι πολλα πραγματα. Θες να το δουμε λιγο γενικα;
Με τετοιες μορφες παλης (απεργιες, πορειες, καταληψεις κτλ κτλ) εδω και αρκετα χρονια:
Εφαρμοστηκε το 8ωρο
Σταματησε ο πολεμος του Βιετναμ
Δημιουργηθηκε το κοινωνικο κρατος
Σταματησε η παιδικη εργασια και καθιερωθηκε η εκπαιδευση για ολους
Επεστρεψε η δημοκρατια (με αυτη την μορφη που εχει σημερα, οσο και αν δεν μας αρεσει ειναι σαφως καλυτερη απο την Χουντα)
Και αλλα πολλα τετοια. Εξαλλου φιλε μου, ας συμφωνησουμε οτι υπαρχουν και αλλοι τροποι. Θα ηθελες να τους πεις; Αυτο με την παιδεια που λες ειναι σωστοτατο, αλλα καταλαβε επιτελους οτι τιποτα σε αυτον τον κοσμο δεν ειναι ουδετερο. Ουτε η παιδεια μας η ιδια, η οποια διαμορφωνει τους ανθρωπους με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα, τα οποια υπαρχουν διαχυτα στην σημερινη κοινωνια.
...Lend me your ears and i will sing you a song and i 'll try not to sing out of key...
..oh i get by with a little help from my friends...

Αποσυνδεδεμένος KgSoloman5000

• Παλιός
  • c'mon kage, bring the thunderrrrrr!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2519 στις: 02/01/09, 21:20 »
Παιδιά, όσοι ασχολείστε με τον αναρχισμό, δώστε μερικές ιδέες για το πως θα λειτουργούσε ένα τέτοιο σύστημα. Πως θα καθοριζόταν η παραγωγή και η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος.

Για παράδειγμα, το μπάσο που κάνει 1000 €, όπως αναφέραμε, κάνει τόσο γιατί περιλαμβάνει την εκμετάλλευση πάρα πολλών ανθρώπων στην Κίνα, τα φτηνά υλικά (οικονομική διείσδυση των πολυεθνικών στις τοπικές οικονομίες) την έτοιμη τεχνογνωσία από τη δύση καθώς επίσης και το franchise, το οποίο αποτελεί υποτίθεται εγγύηση ποιότητας για τους αγοραστές, εγγύση εμπορικής επιτυχίας για τους επενδυτές. Αν δεν υπήρχε ο καπιταλισμός, πως θα διαφορφώνονταν οι οικονομικές σχέσεις ώστε να μην αγόραζα ακριβότερα το μπάσο αλλά και να είχε κίνητρο η εταιρεία να συνεχίζει την παραγωγή (εν προκειμένω το κίνητρο είναι το κέρδος) ; Μου είναι εύκολο να φανταστώ μια στατική αναρχική κοινωνία, αλλά προβληματίζομαι όταν προσπαθώ να συμπεριλάβω δυναμικές σχέσεις και αλληλεπιδράσεις.

Όποιος έχει άποψη παρακαλώ ας μας διαφωτίσει για να θέσουμε το θέμα σε μια πιο ρεαλιστική βάση. Γιατί κακά τα ψέματα, οι Δυτικοί έχουμε την υλική αφθονία που έχουμε και αγοράζουμε μπάσα 1000 €, επειδή τα 2/3 του κόσμου δεν έχουν φαγητό και στέγη. Η ισοκατανομή του πλούτου την οποία θεωρητικώς όλοι θα θέλαμε θα σήμαινε ότι θα στερούμασταν αρκετά από τα πράγματα που αγαπάμε,γιατί είναι δεδομένο πως αν ο πλανήτης βογγάει ήδη με το 1/5 του πληθυσμού να έχει πρόσβαση στα υλικά αγαθά, αν είχαν πρόσβαση και τα 5/5 δε θα επαρκούσαν οι πλουτοπαραγωγικές πηγές για την επιβίωση του είδους μας. Και επειδή όσο πιο πλούσια έχεις μεγαλώσει τόσο πιο πολλά πράγματα θεωρείς δεδομένα, μου φαίνεται λογικό να υποθέσω πως όσο πιο πλούσιος είσαι τόσο πιο απιθάνο είναι να είσαι πραγματικά υπέρ μιας ανακατανομής στην τράπουλα.

Αυτό που πιστεύω εγώ , είναι ότι οι κοινωνίες μας, μέσα από τις επιστήμες, τη συνείδηση των λαών , τις ομάδες πίεσης, προσπαθούν να μειώσουν την εκμετάλλευση και την οικολογική καταστροφή που είναι τα κυριότερα αμαρτήματα του καπιταλισμού αλλά με σταθερά βήματα χωρίς να θυσιάζουν την ευημερία των προνομιούχων του πλανήτη.

Θεωρώ δηλαδή ότι το σύστημα λειτουργεί ως ένα θετικώς ανατραφοδοτούμενο σύστημα, το οποίο χρησιμοποιεί ένα μέρος της αδικίας στην οποία στηρίζεται, την μετατρέπει σε αποτροπιασμό μεταβάλλοντας την ηθική των ανθρώπων μορφώνοντας τους και χρησιμοποιεί τον αποτροπιασμό αυτό ως μοχλό πίεσης για αλλαγές με πιο ευνοικούς όρους για τους αδικημένους.

« Τελευταία τροποποίηση: 02/01/09, 21:29 από KgSoloman5000 »

Αποσυνδεδεμένος SPIROS26

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2520 στις: 03/01/09, 00:18 »

Καλα SPIROS 26  τι θες να μας πεις ακριβως?οτι ειναι παραλογο οι ανθρωποι να φωναζουν για τις συνθηκες εργασιας τους ε?Επιτρεπεται να φωναζουν μονο αυτοι που εργαζονται στο χωμα λοιπον.Οσοι εχουν γραφεια ειναι υποκριτες...Ε ρε φιλε...

Δευτερον εσυ δεν ξερεις αν αυτοι που βγαινουν στο δρομο και φωναζουν ειναι καλοι και εργατικοι και ολα αυτα που λες..Πως τους κρινεις λοιπον?Και εσυ που παντα προσπαθεις να εισαι ετσι γιατι δεν διεκδικεις κατι καλυτερο?Το εχεις οντας εργατικος και καλος και τιμιος?

Για το πρωτο που ανεφερες πηρα αφορμη απο τα λεγομενα της Psofia που αν και αυτο που ελεγε ειρωνικα για μενα εχει ΜΕΓΙΣΤΗ σημασια...γιατι αν εχεις παει να δεις εστω και ΜΙΑ φορα σε ενα χωραφι πως ειναι να δουλευεις εκει με τις πιο αντιξοες συνθηκες, και σκεφτεις τι λεφτα βγαζουν πια αυτοι οι ανθρωποι θα καταλαβεις τι εννοω.....Τεσπα ξεφυγαμε λιγο,δεν ειναι εκει το θεμα
Οσο για το δευτερο....το πως θα διεκδικησεις ο καθενας το καλυτερο ειναι καθαρα θεμα ατομικο....Ειμαι ελευθερος επαγγελματιας(φυσικοθεραπευτης) και εχω το δικο μου μαγαζι εδω και 7 μηνες...εγω λοιπον μπορω να διεκδικησω το καλυτερο κανοντας την δουλεια μου καλυτερα και εχοντας πελατεια....Οσον αφορα τους ανθρωπους που δουλευουν για 700 ευρω(που δεν ειναι μυθος οπως καποιοι λενε αλλα μια πραγματικοτητα σκληρη και την εχω περασει και εγω και ξερω απο πρωτο χερι οπως πολλοι εδω περα τι ζορι ειναι!!!!)...Αναρωτηθηκατε ποτε γιατι μπορει να γινεται αυτο???? Οταν ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ θελαμε απο τα σχολικα μας χρονια να γινουμε -και καλα- επιστημονες( και εγω σε αυτους..) "χωθηκαμε" σε μια σχολη,πηραμε ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ ενα πτυχιο με αποτελεσμα απο τους 1000 παραδειγμα νεους οι 900 να ειναι με πτυχιο και οι δουλειες που ψαχνουν αντιστοιχα να ειναι 500!! ΕΕ με τετοια προσφορα εργασιας πως εσυ και ολοι περιμενουμε να υπαρχει καλυτερες αμοιβες??? Ο  εκαστοτε εργοδοτης σου λεει "Αν δεν θες πανε αλλου" και ετσι τα 700αρια πανε συννεφο!!!!!
Εδω λοιπον εχουμε ΕΜΕΙΣ σαν εργαζομενοι 2 βασικες ευθυνες....1)Γιατι ΝΤΕ και ΚΑΛΑ να σπουδασεις ενα επαγγελμα ξεροντας μετα πως θα μεινεις στον "αερα"????μονο και μονο για το χαρτι?? Εδω ομως η ευθυνη βαραινει και την οικογενεια με την παιδεια που δινει στο καθε παιδι.....
2) Αν ο καθε εργαζομενος( του ιδιωτικου τομεα δη και οχι του δημοσιου) πηγαινοντας σε καθε συνεντευξη εργοδοτη και με το που ακουγε "700 ευρω μισθος" σηκωνοταν και εφευγε, αρνουμενος την πολυποθητη θεση θα σου λεγα αν θα αφηναν τις αμοιβες σε τετοια επιπεδα...Μπορει να ακουγεται ουτοπικο να ειναι ολοι οι νεοι ανθρωποι ΣΥΝΝΕΝΟΗΜΕΝΟΙ να αρνουνται χαμηλους μισθους(ολο και καποιος θα εσπαγε τον ανταγωνισμο! >:( >:() αλλα για μενα ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ!! Ετσι θα υπηρχε αποτελεσμα γιατι θα υπηρχε ΣΥΜΠΝΟΙΑ. και μην γυρισει και πει καποιος "αφου δεν εχουν να δωσουν παραπανω απο 700 ευρω οι εργοδοτες" γιατι θα πεσω απο τα γελια....Καποιοι δεν ξερουν τι βγαζουν και δινουν μισθους πεινας!

Σου εφερα λοιπον 2 παραδειγματα του ΠΩΣ μπορει καποιος να βελτιωσει το κοινωνικο γιγνεσθαι αν βελτιωσει πρωτα τον ιδιο του τον εαυτο....

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2521 στις: 03/01/09, 00:25 »
Επισης σπυρο:
α) Αν ολοι συνεννοουμασταν και δεν ψηφιζαμε τιποτα θα επεφτε το συστημα
β) Αν ολοι συννεννοουμασταν και δεν πηγαιναμε ποτε στην εκκλησια θα βελτιωνωνταν οι παπαδες
γ) Αν ολοι συννενοουμασταν και δεν αγοραζαμε κοκα-κολα, θα σταματουσαν οι πολεμοι.

Αυτες ειναι οι ουτοπιες. Δεν λειτουργουν ετσι τα πραγματα.
...Lend me your ears and i will sing you a song and i 'll try not to sing out of key...

Αποσυνδεδεμένος SPIROS26

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2522 στις: 03/01/09, 00:32 »

Εφαρμοστηκε το 8ωρο

Εδω εισαι λαθος....το 8ωρο (οπως και η κοινωνικη ασφαλιση) ηταν δημιουργημα (για την Ελλαδα μιλαμε παντα) απο καποιον που μονο αριστερος δεν ηταν..τον Μεταξα.. Και οσο λαθος ειναι να λεμε αριστερος=φτωχος αλλο τοσο λαθος ειναι και το "οποιος ειναι εργατης πρεπει να ειναι ντε και καλα αριστερος γιατι ετσι εξυπηρετουνται τα συμφεροντα του"......Δεν ειναι σωστο να "καπηλευομαστε" κατακτησεις προς χαριν πολιτικων γραμμων..(Ετσι οπως και τα εργατικα κεκτημενα ,που ανεφερα παραπανω, εν Ελλαδι ειναι κατα μεγαλο ποσοστο εργο "δεξιου", ετσι και μεγαλοι αγωνες για την πατριδα ηταν εργα "αριστερων")

Επισης σπυρο:
α) Αν ολοι συνεννοουμασταν και δεν ψηφιζαμε τιποτα θα επεφτε το συστημα
β) Αν ολοι συννεννοουμασταν και δεν πηγαιναμε ποτε στην εκκλησια θα βελτιωνωνταν οι παπαδες
γ) Αν ολοι συννενοουμασταν και δεν αγοραζαμε κοκα-κολα, θα σταματουσαν οι πολεμοι.

Αυτες ειναι οι ουτοπιες. Δεν λειτουργουν ετσι τα πραγματα.

Ισως και να ειναι φιλε μου...Αλλα για μενα ειναι πιο ευκολο να αλλαξει ετσι το συστημα παρα να κατεβω σε μια πορεια εξω απο ενα υπουργειο(χωρις απαραιτητα να σπασω τιποτα ;) ;)) να πω 2-3 συνθηματα και να φυγω μετα με την συνειδηση μου ησυχη....
Οι αγωνες ΟΝΤΩΣ θελουν δραση αλλα κατσε και σκεψου (παρολο που δεν ανηκω σε "αριστερους" χωρους..) ποιο απο τα 2 που σου ειπα ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ δραση και θα ηταν πιο αποτελεσματικο!

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2523 στις: 03/01/09, 00:50 »

Εφαρμοστηκε το 8ωρο

Εδω εισαι λαθος....το 8ωρο (οπως και η κοινωνικη ασφαλιση) ηταν δημιουργημα (για την Ελλαδα μιλαμε παντα) απο καποιον που μονο αριστερος δεν ηταν..τον Μεταξα.. Και οσο λαθος ειναι να λεμε αριστερος=φτωχος αλλο τοσο λαθος ειναι και το "οποιος ειναι εργατης πρεπει να ειναι ντε και καλα αριστερος γιατι ετσι εξυπηρετουνται τα συμφεροντα του"......Δεν ειναι σωστο να "καπηλευομαστε" κατακτησεις προς χαριν πολιτικων γραμμων..(Ετσι οπως και τα εργατικα κεκτημενα ,που ανεφερα παραπανω, εν Ελλαδι ειναι κατα μεγαλο ποσοστο εργο "δεξιου", ετσι και μεγαλοι αγωνες για την πατριδα ηταν εργα "αριστερων")

Το 8ωρο αρχικα κατακτηθηκε στην Αμερικη, με ενα πληθος αγωνων μπροσταρηδες στους οποιους ηταν οι αναρχικοι μεταναστες. Μετα εξαπλωθηκε στην ευρωπη και στον υπολοιπο κοσμο. Ειτε με αγωνες, ειτε υπο την απειλη αυτων των αγωνων. Δεν νομιζω οτι ο Μεταξας που ηταν δικτατορας θα κοβοταν για τα δικαιωματα των εργατων χωρις την απειλη της ανατροπης του. Εδωσε λιγα για να ισχυροποιηθει.

Αποσυνδεδεμένος SPIROS26

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2524 στις: 03/01/09, 00:59 »
Εισαι αδικος ως προς αυτο...Ειδικα ο συγκεκριμενος και αν  ηταν φιλοεργατικος...και μην σου κανει καμια εντυπωση αυτο γιατι αν κοιταξεις περα απο "πολιτικια" γυαλια θα δεις οτι καθε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ( ακροαριστερο η ακροδεξιο) ηταν πολλες φορες και φιλεργατικο....Ο λογος ειναι πως τετοια καθεστωτα θελαν ισχυρες παραγωγικες δυναμεις το οποιο συνεπαγοταν εργατες...
υ.γ. Διαβασε λιγο την φιλοσοφια του "εθνικοσοσιαλισμου" και θα καταλαβεις γιατι η λεξη "σοσιαλισμος" ηταν μεσα