Αποστολέας Θέμα: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο  (Αναγνώστηκε 816626 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
Απ: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο
« Απάντηση #2525 στις: 03/01/09, 12:27 »
Παρακαλώ να λείπουν οι αντιπαραθέσεις επί προσωπικού. Μπορείτε κάλλιστα να αναφέρεστε σε καταστάσεις γενικολογώντας και όχι μιλώντας για μεμονωμένα άτομα (εκτός αν αυτά άλλαξαν την ιστορία).

Θυμήθηκα τώρα τον Τσε Γκεβάρα που αναφέρθηκε, ο οποίος παράτησε την άνετη ζωή του για να γυρίσει την νότια αμερική και να βοηθήσει τον κόσμο που είχε ανάγκη, με τις ιατρικές γνώσεις του και τις οργανωτικές του ικανότητες. Γι'αυτό έγινε ο ήρωας όλων των χωρών αυτών, και όχι μόνο. Αν μονάχα πετούσε πέτρες για να σπάει τζάμια, δεν θα έφτανε εκεί που έφτασε. http://el.wikipedia.org/wiki/Ερνέστο_Τσε_Γκεβάρα Βέβαια, άλλες εποχές και άλλες ανάγκες τότε: Πάλευε ενάντια σε δικτατορίες. Όμως ακόμα και στην σημερινή εποχή, στην Ελλάδα, με την λίγο ή πολύ δημοκρατία μας, πάντα υπάρχει χώρος για κοινωνικές δράσεις, για τους συνανθρώπους μας πρώτα απ'όλα. Οι επαναστατικές δράσεις, όπως έχω ξαναπεί, δεν έχουν την μαζική αποδοχή του λαού... ίσως γιατί περνάει σχετικά καλά, ίσως γιατί είναι κοιμισμένος. Αν πρόκειται για την δεύτερη περίπτωση, δεν θα ξυπνήσει με βόμβες μολότωφ και πέτρες εναντίον ενός αόρατου ιδεολογικού εχθρού και ενός ορατού και σάρκινου (αστυνομικοί-συνάνθρωποι). Και αν τελικά ο αστυνομικός είναι όργανο του συστήματος, άλλο τόσο μπορεί να είναι ο γείτονάς μας, οι γονείς μας, και εμείς οι ίδιοι. Γι'αυτό λέω/λέμε ότι το "σύστημα" πολεμιέται καλύτερα "εκ των έσω". Η αλλαγή θα έρθει μέσα μας, στο οικογενειακό περιβάλλον, στον κοινωνικό μας περίγυρο, κ.ο.κ. Τελικά, όλο το "σώμα" του συστήματος θα συγχρονιστεί και να κινηθεί προς την κατεύθυνση που αυτό θέλει, και η "κεφαλή" αναγκαστικά θα ακολουθήσει. Ενώ αν κινηθεί ένα "δαχτυλάκι" μόνο, το πολύ πολύ να ξύσει κάπου που έχει φαγούρα.

Από την άλλη, δεν μπορώ να πω ότι κατακρίνω την επαναστατούσα νεολαία. Μακάρι όλοι να παλεύουμε για το καλύτερο. Όμως η αναζήτηση του βέλτιστου τρόπου για την επίτευξη του καλύτερου είναι μια "τέχνη" σε μια αέναη διαδικασία (μιας και οι συνθήκες πάντα αλλάζουν). Για μένα πάντως, για παράδειγμα, ένα αυτοδιαχειριζόμενο στέκι προσφέρει πολλά περισσότερα από μια σπασμένη βιτρίνα, και μπράβο σε αυτούς (αναρχικούς ή μη) που οργανώνουν τέτοια στέκια.

Για αυτό που αναφέρει ο KgSoloman5000 στην Απάντηση #2528, περί παραγωγής, κατανάλωσης, μεσαζόντων, καταστροφής περιβάλλοντος και ανθρώπων, δείτε το πολύ καλό βιντεάκι: www.storyofstuff.com
(όμως φεύγουμε πολύ από το θέμα μας)

Αποσυνδεδεμένος bassman(4 String Suicide!)

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Το μπασο ΔΕΝ ειναι μονο συνοδευτικο οργανο...
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #2526 στις: 03/01/09, 14:01 »
Εχω συζητησει με εναν ανθρωπο στο παρελθον την αποψη μου περι χρηματος και αριστερας.Πιστευω οτι ειναι δυνατον να εχει ενας ανθρωπος οικονομικη ανεση απο το οικογενειακο του περιβαλλον και να ειναι και αγωνιστης γιατι το εχω ζησει.Ομως η οικογενεια αυτου του ανθρωπου του εδωσε την καταλληλη παιδεια.Του ειπε οταν ενηλικιωθηκε..μεχρι εδω.Θα πας να δουλεψεις να φερνεις λεφτα στο σπιτι.Θα πας να μαθεις να στεκεσαι στα δικα σου ποδια.Θα πας να μαθεις πως βγαινουν τα χρηματα.Κ μετα..αφου πατας μονος σου..θα ασκησεις μια κριτικη στην κοινωνια..καθως θα εισαι πιο ωριμος και λιγο πιο σοφος..αλλα και επειδη σαν αγωνιστης θα εχεις την αξιωση να το κανεις.

Υπαρχει μια αλλη κατηγορια ευπορων ανθρωπων που βεβαια δεν ξερουν να πατανε στα ποδια τους.Παιζουν τον επαναστατη και υστερα γυρνανε στην ασφαλεια των γονιων τους.Στη ζωη μου ποτε δεν ανηκα σε οικογενεια με οικονομικη ανεση.Οτι εχω αγορασει στην ζωη μου το δουλεψα.Οτι εχω κανει στην ζωη μου το εκανα με δικα μου λεφτα και κοπο.Οταν λοιπον εσπαγα την μεση μου δουλευοντας σε δουλειες του ποδαριου και παραλληλα σπουδαζοντας για να βγαινω περα καποιοι αυτοαποκαλουμενοι αναρχικοι μου το παιζαν επαναστατες.

Ποτε δεν καταφερα να αγορασω ενα μουσικο οργανο που να κανει πανω απο 500Ε.Δεν πειραζει ομως..δεν κοιταω αυτα που εχω με περιφρονηση..αλλα με υπερηφανεια γιατι τα αγορασα με δικα μου λεφτα.Και επειδη ειναι σημαντικο να ειμαστε ευγνωμων για οτι εχουμε..εκτιμαω και οτι εχω.Υγεια..μια μικρη στεγη..μια δουλιτσα..ενα κομματι ψωμι..και ανθρωπους δικους μου.Αλλοι ανθρωποι δεν εχουν τπτ απο αυτα..αρα το οφειλω στον εαυτο μου αλλα και σε αυτους τους λιγοτερο προνομιουχους να το θυμαμαι αυτο.

Ως προς την περιοχη που αναφερθηκε καποιος.Ειναι δυνατον να μενει καποιος σε καλη περιοχη χωρις να ειναι πλουσιος.Και γω στο Παλαιο Φαληρο μενω(που θεωρειται απο καποιους λογω παραλιας κυριλε..μην χεσω)..οπως και αλλο ενα μελος του φορουμ.Κανεις απο τους 2 ομως δεν ειναι ευπορος.Δδλ τελος παντων..η περιοχη ειναι ενας παραγοντας παντα..αλλα οχι ο κανονας.

Να φτασω στο ηθικο διδαγμα λοιπον.Δεν σεβομαι κανεναν ανθρωπο..ουτε την αποψη του αμα δεν μπορει να την στηριξει.Ενας αναρχικος λοιπον..απο τους πολλους..που γυρνανε σπιτακι τους..και τρωνε τα λεφτα των γονιων του..δεν εχει την αξιωση να μου πει απολυτως τπτ.Ενας αναρχικος που μενει σε στεκι..συντηρει τον εαυτο του..και εχει μια ιδεολογια που στηριζει με το ποιον του χαρακτηρα του εχει με το παραπανω την αξιωση ομως.Και επειδη οπως προανεφερα εχω γνωρισει τετοιου ειδους αναρχικους..τους βγαζω το καπελο..και ομολογω να πω οτι στα περισσοτερα σημεια της συζητησης μου μαζι τους συμφωνουσα.

Για τους υπολοιπους ομως..το εχω πει και το ξαναλεω.Ας μην εχουν αυταπατες.Ας κερδισουν την αξιωση του πραγματικου αναρχικου και μετα μιλαμε.Μεχρι τοτε..βρειτε αλλους που μασανε κουτοχορτο να το παιξετε μουρη.
It's all about the Groove!

Αποσυνδεδεμένος PSofia

• Περαστικός
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2527 στις: 03/01/09, 14:14 »
Οντως ο Μεταξας στην ελλαδα εφηρμοσε το 8ωρο,οπως και τις συλλογικες συμβασεις εργασιας και χιλια δυο αλλα..

γενικα ομως  φασιστικα καθεστωτα σε μια πρωτη φαση εχουν πολιτικη φιλολαϊκη,εχουν λαικο ερισμα και συνηθως ευνοουν τελικα αν οχι το λαο ,τους μικρομεσαιους σιγουρα.
και για να το απλουστευσω,κοιταξτε πχ το ΛΑΟΣ και τον κοσμο στον οποιο απευθυνεται και ποιος κοσμος τελικα το ψηφιζει

Και επιπλεον δεν ειναι και τυχαιο οτι τετοια καθεστωτα εμφανιζονται σε περιοδους οικονομικων κρισεων,οπου ο λαος πειναει..
πχ. Χιτλερ-Γερμανια (κριση 29)
οι ασχημες πολεις, ομορφα καιγονται

Αποσυνδεδεμένος George_JimMorrison

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Η εκδικηση μας θα ειναι το γελιο των παιδιων μας..
    • Προφίλ
« Απάντηση #2528 στις: 03/01/09, 15:09 »
Οντως ο Μεταξας στην ελλαδα εφηρμοσε το 8ωρο,οπως και τις συλλογικες συμβασεις εργασιας και χιλια δυο αλλα..

γενικα ομως  φασιστικα καθεστωτα σε μια πρωτη φαση εχουν πολιτικη φιλολαϊκη,εχουν λαικο ερισμα και συνηθως ευνοουν τελικα αν οχι το λαο ,τους μικρομεσαιους σιγουρα.

Συμφωνω. Επισης, πραγματικα δεν πιστευω οτι ενας δικτατορας η ενας ακροδεξιος οπως ο Μεταξας ηθελε το 8ωρο η τις ΣΣΕ. Απλα παραχωρησε καποια πραγματα για να αποκτησει ενα πατημα, για να μην ανατραπει.

Τωρα οσον αφορα τα λεφτα. Λοιπον, εγω ειμαι της αριστερας. Λεφτα πολλα δεν εχω. Φοιτητης ειμαι, τα λεφτα μου τα δινει η οικογενεια μου. Αυτο σημαινει οτι μεχρι εγω να βγαλω λεφτα ας πουμε πρεπει να κανω τουμπεκι;; Γιατι κατι τετοια ακουγονται. Δηλαδη οι φοιτητες και οι μαθητες δεν εχουν δικαιωμα στην διαμαρτυρια η στην αποψη γιατι δεν βγαζουν λεφτα η δεν δουλευουν;; Στο κατω κατω μην ανυσυχειτε, εχουν να δουλεψουν στην ζωη τους πολυ, περισσοτερο απο τους γονεις τους. Και λεφτα δεν προκειτε να βγαλουν. Αυτο ειναι το μονο σιγουρο.
...Lend me your ears and i will sing you a song and i 'll try not to sing out of key...
..oh i get by with a little help from my friends...

Αποσυνδεδεμένος SPIROS26

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2529 στις: 03/01/09, 15:34 »

Συμφωνω. Επισης, πραγματικα δεν πιστευω οτι ενας δικτατορας η ενας ακροδεξιος οπως ο Μεταξας ηθελε το 8ωρο η τις ΣΣΕ. Απλα παραχωρησε καποια πραγματα για να αποκτησει ενα πατημα, για να μην ανατραπει.

Τωρα οσον αφορα τα λεφτα. Λοιπον, εγω ειμαι της αριστερας. Λεφτα πολλα δεν εχω. Φοιτητης ειμαι, τα λεφτα μου τα δινει η οικογενεια μου. Αυτο σημαινει οτι μεχρι εγω να βγαλω λεφτα ας πουμε πρεπει να κανω τουμπεκι;; Γιατι κατι τετοια ακουγονται. Δηλαδη οι φοιτητες και οι μαθητες δεν εχουν δικαιωμα στην διαμαρτυρια η στην αποψη γιατι δεν βγαζουν λεφτα η δεν δουλευουν;; Στο κατω κατω μην ανυσυχειτε, εχουν να δουλεψουν στην ζωη τους πολυ, περισσοτερο απο τους γονεις τους. Και λεφτα δεν προκειτε να βγαλουν. Αυτο ειναι το μονο σιγουρο.

Φυσικα και δικαιουσαι να μιλας και να προτεινεις πραγματα....και εγω ζουσα σαν φοιτητης με τα λεφτα των γονιων μου και τωρα βλεπω τα αγγουρια που ειμαι και στην δουλεια.και δη ελευθ.επαγγελματιας ;D ;D, και καταλαβαινω ΟΛΟΥΣ εκεινους που εχουν ενα μαγαζι και παλευουν να σταθουν στα ποδια τους!
Οσον αφορα τα ιστορικα προσωπα που ανεφερε ο Brazilis πιο πανω θα μου επιτρεψετε να διαφωνησω.....Και ο Τσεγκεβαρα παρατησε τα πλουτη του για κατι που πιστευε, και ο Παυλος Μελας παρατησε την βολεμενη ζωη του να παει στην Μακεδονια,και ο Βελουχιωτης(που αν και δεν ειμαι αριστερος τον θεωρω οτι εχει λοιδωρηθει κακως απο πολλους) παρατησε την επισης πλουσια ζωη του για να πολεμησει για τις ιδεες του(απο τους λιγους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ιδεολογους!!!), και και και και.....Ειναι πολλα τετοια ιστορικα προσωπα που δωσαν το ΕΝΑΥΣΜΑ για τους υπολοιπους και πιστευω πως ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ολων μας να τους μνημονευουν και να τους δινουν το "credit" για κατι που διαμορφωθηκε στην συνεχεια της ιστοριας.....Τα προτυπα λοιπων ανθρωπων απο την ιστορια πρεπει να τα αναζηταμε και να παραδειγματιζομαστε αναλογως απο αυτα!!!!

και για να το απλουστευσω,κοιταξτε πχ το ΛΑΟΣ και τον κοσμο στον οποιο απευθυνεται και ποιος κοσμος τελικα το ψηφιζει

Και επιπλεον δεν ειναι και τυχαιο οτι τετοια καθεστωτα εμφανιζονται σε περιοδους οικονομικων κρισεων,οπου ο λαος πειναει..
πχ. Χιτλερ-Γερμανια (κριση 29)

Καταρχην psofia μην μου συγκρινεις το ΛΑΟΣ με τα παραπανω καθεστωτα γιατι πολυ απλα το κομμα του Καρατζαφερη εχει γεμισει με ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ και ειναι πια για γελια οι τυποι....
Οπως και να χει το οικονομικο κραχ που αναφερεσαι μηπως ξεχνας που ακριβως εγινε??? Στις ΗΠΑ που υπηρχε νεοφιλελευθερο καθεστως ενω την ιδια στιγμη σε ολοκληρωτικα καθεστωτα( ΕΣΣΔ,Γερμανια...) που υπηρχε ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ( "αριστερος" η "δεξιος" για μενα ΜΙΚΡΗ σημασια εχει γιατι η λειτουργια τους ηταν σχεδον η ιδια!!) δεν κουνιοταν φυλλο!!!!Υπηρχε στοιβαρη οικονομια (καθως ΤΑ ΠΑΝΤΑ τα ελεγχε η κρατικη μηχανη) και εκ των πραγματων οικονομικο κραχ εκει δεν μπορουσε να γινει.....Το οτι και στις 2 αυτες χωρες υπηρχε στυγνη δικατορια ειναι αλλου παπα ευαγγελιο,εδω μιλαμε για τις οικονομιες!

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2530 στις: 03/01/09, 15:39 »
kgsoloman5000

Όποιος έχει άποψη παρακαλώ ας μας διαφωτίσει για να θέσουμε το θέμα σε μια πιο ρεαλιστική βάση. Γιατί κακά τα ψέματα, οι Δυτικοί έχουμε την υλική αφθονία που έχουμε και αγοράζουμε μπάσα 1000 €, επειδή τα 2/3 του κόσμου δεν έχουν φαγητό και στέγη. Η ισοκατανομή του πλούτου την οποία θεωρητικώς όλοι θα θέλαμε θα σήμαινε ότι θα στερούμασταν αρκετά από τα πράγματα που αγαπάμε,γιατί είναι δεδομένο πως αν ο πλανήτης βογγάει ήδη με το 1/5 του πληθυσμού να έχει πρόσβαση στα υλικά αγαθά, αν είχαν πρόσβαση και τα 5/5 δε θα επαρκούσαν οι πλουτοπαραγωγικές πηγές για την επιβίωση του είδους μας. Και επειδή όσο πιο πλούσια έχεις μεγαλώσει τόσο πιο πολλά πράγματα θεωρείς δεδομένα, μου φαίνεται λογικό να υποθέσω πως όσο πιο πλούσιος είσαι τόσο πιο απιθάνο είναι να είσαι πραγματικά υπέρ μιας ανακατανομής στην τράπουλα.

Θεωρώ δηλαδή ότι το σύστημα λειτουργεί ως ένα θετικώς ανατραφοδοτούμενο σύστημα, το οποίο χρησιμοποιεί ένα μέρος της αδικίας στην οποία στηρίζεται, την μετατρέπει σε αποτροπιασμό μεταβάλλοντας την ηθική των ανθρώπων μορφώνοντας τους και χρησιμοποιεί τον αποτροπιασμό αυτό ως μοχλό πίεσης για αλλαγές με πιο ευνοικούς όρους για τους αδικημένους.

Για την πρωτη παραγραφο προφανως και εχεις δικιο.Το υπαρχον συστημα μας εδωσε τοσα πολλα υλικα αγαθα και ευκολιες.Περισσοτερο ομως ειναι το συστημα που μας εκανε να παλευουμε για τοσα αχρηστα αγαθα που μας τα περασε στο μυαλο ως χρησιμα.Μας εκανε να θελουμε οσο γινεται περισσοτερες πολυτελειες.Μας εκανε να αγαπαμε περισσοτερο το χρημα απο οτιδηποτε αλλο γιατι με αυτο και με τα υλικα αγαθα που αγοραζει σε κανει ανθρωπο ανωτερο και καλυτερο.
Και βεβαια εχεις δικιο στο οτι ο πλανητης απλα δεν αντεχει 6 δισεκατομυρια ανθρωπους να ζουν οπως ζει η Ευρωπη.Ειδικα με την τεραστια οικολογικη καταστροφη που προκαλει.

Για τη δευτερη τωρα.Δεν νομιζω οτι ειναι ενα θετικως ανατροφοδοτουμενο συστημα μιας και οπως βλεπουμε μετατρεπεται ενα πολυ ελαχιστο μερος αυτης της αδικιας σε θετικη αλλαγη της ηθικης των ανθρωπων.Ενα πολυ μεγαλο μερος γινεται αλαζονεια των ευνοουμενων αυτου του κοσμου που ζηταει απλα ολο και περισοτερα και εκμεταλλευεται ολο και περισσοτερο τους αλλους.

SPIROS26 ναι κατι ξερω απο χωραφια και αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν ειναι ολα ασπρα η μαυρα(και στα χωρια βλεπεις αγροτικα των 30000 ευρω και ανθρωπους που δεν τα βγαζουν περα).Ουτε α ειπα οτι ειναι ευκολη δουλεια ουτε οτι δεν υπαρχει εκμεταλλευση βεβαια.Για αυτο αλλωστε βλεπουμε και τους αγροτες συχνα πυκνα στους δρομους.(με το να δουλευουν οσο μπορουν καλυτερα δεν νομιζω να πετυχαιναν και πολλα στην υπεραξια που τρωνε οι μεσαζωντες ας πουμε)

Ο τροπος δρασης που εχεις ομως αφορα καθαρα τον εαυτο σου.Ναι εισαι τιμιος και εργατικος ας πουμε αλλα οταν υπαρχει εκμεταλλευση απο πανω εσυ τι καταφερνεις?

Για αυτο για τις σχολες που λες..για αυτο δεν φταινε οι ανθρωποι αλλα η κοινωνια.Η κοινωνια μαςς ποτισε με την συνταγη του οτι πετυχημενος ειναι ο σπουδαγμενος.Εχεις αξια αν εχεις βγαλει πανεπιστημιο και φυσικα βγαζεις ΛΕΦΤΑ αν βγαλεις πανεπιστημιο.
Και φυσικα το επαγγελμα δεν ειναι μονο τα λεφτα και αν θα μεινεις στον αερα αλλα σπουδαζεις και κατι που ΘΕΣ να σπουδασεις και που σε ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ αλλα μαλλον αυτο εχει χαθει στον τυφωνα της αγορας εργασιας....

στο 2ο που λες απαντησε ο george..Γιατι αν εσυ δεν εχεις να ζησεις την οικογενια σου και οταν σου πει 700 σηκωθεις και φυγεις εχεις κανει μ......Γιατι πολυ απλα οι πιεσεις που υπαρχουν ειναι τεραστιες και οπως βλεπεις και απο σενα η και απο τον καθενα ποτε δεν προκειται να ξεσηκωθουν ολοι.Ακομα και αυτοιι που παιρνουν 700 ευρω.Ακομα και αυτοι που παιρνουν 1 ευρω.Και βασικα αυτη την αποψη τη βλεπω περισσοτερο σαν δικαιολογια στο γιατι δεν ξεσηκωνομαστε.'''Ε αν ξεσηκωνοντα ολοι θα το κανα..''

Σου απαντησα στα 2 παραδειγματα για να σου δειξω οτι αυτο ειναι πληρως ανεπαρκες.

Και κατι αλλο..Δεν προκειται να κατσω να δωσω ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ εμενα η της οικογενιας μου για να μπορεσω να μιλησω σε ενα τετοιο θεμα.Εγω ξερω αν μπορω να πω και να στηριξω τα γραφομενα μου.Το θεωρω τουλαχιστον γελοιο να καθεται ο καθενας να εξιστορει την προσωπικη του τραγωδια για να υποστηριξει πραγματα που στην ουσια δεν εχουν σχεση με αυτο.Εκτος αν θελετε να αρχισω να σας λεω για δανεια,ανεργια,υποχρεωσεις που τρεχουν κλπ καλουδια μεσα απο τον υπολογιστη που αγορασα(σορυ μου αγορασαν δεν δουλευα στα 13 μου) το 2002.

ΕΔΙΤ ΛΟΓΩ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟΥ.
« Τελευταία τροποποίηση: 03/01/09, 16:13 από Kiratzoharris »
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος analogio

• Παλιός
  • Λατρεύω το Το Στέκι των Κιθαρωδών!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2531 στις: 03/01/09, 23:13 »
Οναρ τηλαυγες θαλαττης δυσχειμωνος αντικαταθλιβεσθαι,
δηλ. το ονειρον χειμερινης θαλασσης αγριωπης, ειναι ισχυρον αντικαταθλιπτικον,
(μικρες διαφημισεις πιστευω δεν ενοχλουν πολυ την ορμη των αναλυσεων)

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2532 στις: 04/01/09, 20:06 »
Βλέπω ότι σ' αυτό το θέμα είναι απαραίτητο να βγάλουμε τα εσωψυχά μας και την οικονομική μας, δια βίου, κατάσταση για να μπορέσουμε να εκφέρουμε γνώμη. Λοιπόν καταθέτω:

Στην αρχή της ζωής μου δεν ανήκα σε οικογένεια με οικονομική άνεση. Ότι έχω αγοράσει στην ζωή μου προήλθε από ίδιους πόρους, προϊόντα κλοπής. Ότι έχω κάνει στην ζωή μου το έκανα με λεφτά των άλλων και των άλλων κόπους. Έκλεβα από 12 χρονών κι έχω αποκτήσει τεράστια εμπειρία ώστε να ελίσσομαι και να προσαρμόζομαι σε διαφορετικές και συνήθως αντίξοες - για τους άλλους - καταστάσεις. Δεν με νοιάζει λοιπόν εάν ο οποιοσδήποτε αυτοαποκαλείται Αναρχικός ή Νεοφιλελευθερος ή Μαρξιστής ή Χριστιανός ή Φιλόσοφος ή Έξυπνος ή Βλάκας κοκ, πάντα θα μπορώ να τα βγάζω πέρα και να αποκτώ δύναμη και εξουσία.

Θέλω όμως να καταθέσω και τα εσώψυχά μου: Κατά βάση δεν μ' ενδιαφέρει καθόλου η δύναμη και η εξουσία. Γνωρίζω πολύ καλά ότι τον πλούτο που χρειάζομαι τον κουβαλάω από γεννησιμιού μου. Αλλά πες τε μου... Δεν έχει πλάκα να γνωρίζεις ότι αποκτάς χωρίς καθόλου κόπο κάτι που όλοι ονειρεύονται?
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2533 στις: 04/01/09, 20:33 »

Αλλά πες τε μου... Δεν έχει πλάκα να γνωρίζεις ότι αποκτάς χωρίς καθόλου κόπο κάτι που όλοι ονειρεύονται?
Ειπε κανενας το αντιθετο?Νομιζω πως ξερουμε οτι υπαρχει αδικια στο κοσμο.Απο κει και περα τι?

Επειδη εσυ γεννηθηκες Ευρωπαιος δεν πρεπει να διαμαρτυρεσαι για τα δικαιωματα των Αφρικανων?Η επειδη καταναλωνεις ρευμα(το οποιο δεν εχουν) δεν πρεπει να το κανεις? :-\
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος analogio

• Παλιός
  • Λατρεύω το Το Στέκι των Κιθαρωδών!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2534 στις: 04/01/09, 21:13 »
Αλλά πες τε μου... Δεν έχει πλάκα να γνωρίζεις ότι αποκτάς χωρίς καθόλου κόπο κάτι που όλοι ονειρεύονται?

χα,χα,χα, συμφωνω και επαυξανω, εχει πλακα και ειναι δικαιο (δηλ. δικαιον κατα νομον του κοσμου τουτου),
εσεις καντε περιουσιες και αφηστε τα αλλα σε μενα, ερχομαι ευκαιρως σας τα παιρνω ολα,
εσεις δεν εχετε να κανετε κατι πολυπλοκο, μην φαντασθειτε περιεργα πραγματα, απλο ειναι, ακολουθειτε τον νομο, με το κεφαλι κατω στην γη οπως τα κτηνη συλλεγετε υλη, συγκεντρωνετε πλουτο,
τα σπουδαια θα τα κανω εγω, δηλ. τα σπουδαια ειναι που θα παραδοσετε τις περιουσιες σας σε μενα για να σωθειτε, κι αυτο απλο θα ειναι για σας, εσεις απλα καταθεση των κοπων σας θα κανετε, κριμα δεν ειναι στο τελος να χαθει τοσος κοπος και η δυστυχια τοσων ετων να μην ανταμοιφθη δικαιως ;; δεν ειναι τοσο δυσκολο, μια κινηση ειναι, απλωνετε χερι, αντι να παρετε (κλεψετε κατα νομον φυσικα) δινετε, μια κινηση και χανετε οσα κερδισατε,
να δειτε, θα συμφωνησομε γελωντας, οτι μου χρωστατε κι απο πανω,
"Καθετε η ψυχη, σιωπα, δεν θελει να μιλα, και κοιταζει σαν παραφρονη τον κοσμο και δεν τον επιθυμει και δεν τον βλεπει" (Αγ. Σιλουανος)
ας ειναι καλα κι ο παπους δια την καλην αφορμην παρατιθεσθαι ....
« Τελευταία τροποποίηση: 04/01/09, 21:15 από analogio »

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #2535 στις: 05/01/09, 10:21 »
"Nέες επιθέσεις σε αστυνομικούς"

Δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικού των ΜΑΤ σημειώθηκε στις 03:05 στη συμβολή των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη, στα Εξάρχεια..

http://www.skai.gr/master_story.php?id=106040
http://www.skai.gr/master_story.php?id=106042
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=972739&lngDtrID=244
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2536 στις: 05/01/09, 14:16 »
Mεγαλυτερη μαμακια δεν μπορουσε να γινει,η αφορμη για περισσοτερο ξυλο δωθηκε..
(η ερευνα που εγινε αμεσα(δεν ξερω αν θυμαστε ποσο καιρο εκανε για τη δολοφονια της 6/12) εδειξε οτι η σφαιρα ειναι ιδια με αυτη της προηγομενης επιθεσης..Αν εγινε απο τη μια μερια ειναι πολυ ηλιθιοι(ανασταση 17Ν με τετοια χτυπηματα?) αν εγινε απο την αλλη πλευρα ηταν πολυ εξυπνη κινηση.
TOMATOSE MOVIE

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2537 στις: 05/01/09, 14:21 »
Χτυπήθηκε αστυνομικός, ο μοναδικός εκ των 3 χωρίς αλεξίσφαιρο. Είναι τόσο πιθανό να έγινε απο τη πλευρά της "εξυπνης" κίνησης?

Αξίζει να αναφερθεί οτι δηλωθηκε αύξηση των περιπολειών στη περιοχή των Εξαρχείων, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικών της Αστυνομίας...

http://www.skai.gr/master_story.php?id=106079
« Τελευταία τροποποίηση: 05/01/09, 15:52 από Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood »
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #2538 στις: 05/01/09, 16:01 »
Κακο αυτο που ειγνε... Πολυ κακο... Τυφλο χτυπημα χωρις κανεναν στοχο... O αστυνομικος εχει διαφυγει του κινδυνου απο οτι μαθαινω.

Παντως προσοχη σε οσους κινουνται στα εξαρχεια ειδικα μακρυμαλληδες απο το κιθαρα συνεχιζουν να μαζευουν κοσμο λιγο απλυ αδιακριτα. Χτες προσηχθησαν φιλοι μου που δεν ειχα καμια σχεση με αναρχικο χωρο οποτε προσοχη γενικα.

Παντως οι βαλιστικες βγαινουν τσακ μπαμ οταν την τρωει την αστυνομια.
« Τελευταία τροποποίηση: 05/01/09, 16:06 από King_Mob/Roufus »
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2539 στις: 05/01/09, 16:21 »
Κρίσιμη, αλλα σταθερή κατάσταση. Δεν ξέρω τι σημαίνει αλλα δε μου ακούγεται και "εκτός κινδύνου"

Όσον για τη καθυστέρηση της προηγούμενης βαλλιστικής... Πιστεύεις οτι ήταν πράγματι γραφειοκρατική καθυστέρηση, ή μήπως ήταν διπλωματική?

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2540 στις: 05/01/09, 16:34 »

Όσον για τη καθυστέρηση της προηγούμενης βαλλιστικής... Πιστεύεις οτι ήταν πράγματι γραφειοκρατική καθυστέρηση, ή μήπως ήταν διπλωματική?
Οτι και να ηταν, οταν ειναι προς το συμφερον της αστυνομιας την καθυστερει και οταν ειναι προς το συμφερον της δεν αργει ουτε 24ωρο...
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2541 στις: 05/01/09, 16:37 »
Δε με κατάλαβες...Πιστεύω οτι η έκθεση, είχε ολοκληρωθεί πολύ πριν ανακοινωθεί. Όταν όμως είχαν να αντιμετωπίσουν την εξέγερση που συνέβει, με όλα τα παρελκόμενά της, δεν πας έτσι εύκολα να το ανακοινώσεις..Περιμένεις τη κατάλληλη στιγμή..

Αποσυνδεδεμένος KgSoloman5000

• Παλιός
  • c'mon kage, bring the thunderrrrrr!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2542 στις: 05/01/09, 16:41 »

Οτι και να ηταν, οταν ειναι προς το συμφερον της αστυνομιας την καθυστερει και οταν ειναι προς το συμφερον της δεν αργει ουτε 24ωρο...

Στην προηγούμενη υπόθεση υπήρχε νεκρός, πρέπει να γίνει νεκροψία πρώτα για να αφαιρεθεί η σφαίρα και για τη νεκροψία απαιτείται μια σχετική γραφειοκρατική διαδικασία που περιλαμβάνει τη συγκατάθεση και το διορισμό ιδιώτη ιατροδικαστή από την οικογένεια του θύματος, το οποίο απαιτεί κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα. Άλλωστε η οικογένεια είχε ζητήσει να μη βγαίνουν στα κανάλια οι ιατροδικαστές γι' αυτό δε μαθαίναμε πληροφορίες. Εδώ έγινε χειρουργείο.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2543 στις: 05/01/09, 16:47 »
Ναι εγινε χειρουργειο αλλα εδω λενε οτι εγινε και ταυτοποιηση του οπλου (βλ. ιδιο καλασνικοφ με αυτος της επιθεσης στην κλουβα) λιγες μολις ωρες μετα το χειρουργειο. Βεβαια θα μου πεις αυτο εγινε με σφαιρες που βρεθηκαν στον δρομο αλλα και εκει εγινε επι τοπου η ερευνα. Η ευρενα στον τοπο δολοφονιας του Αλεξη καθηστερησε αρκετα μπορουμε να πουμε. Εδω βρηκανε τριτο καλυκα μια βδομαδα μετα. Χωρια που ιατροδικαστης ειχε οριστει απο την οικογενεια του θυματος σχεδον αμεσα το λεγανε ακομα και τα καναλια.

Δε με κατάλαβες...Πιστεύω οτι η έκθεση, είχε ολοκληρωθεί πολύ πριν ανακοινωθεί. Όταν όμως είχαν να αντιμετωπίσουν την εξέγερση που συνέβει, με όλα τα παρελκόμενά της, δεν πας έτσι εύκολα να το ανακοινώσεις..Περιμένεις τη κατάλληλη στιγμή..
Ναι αναλογα πιο ειναι το πορισμα της βαλιστικης το οποιο τελικα ηταν ευθεια βολη με αλλο στοχο που εξοστρακιστηκε.

Αποσυνδεδεμένος KgSoloman5000

• Παλιός
  • c'mon kage, bring the thunderrrrrr!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2544 στις: 05/01/09, 16:58 »
Mεγαλυτερη μαμακια δεν μπορουσε να γινει,η αφορμη για περισσοτερο ξυλο δωθηκε..
(η ερευνα που εγινε αμεσα(δεν ξερω αν θυμαστε ποσο καιρο εκανε για τη δολοφονια της 6/12) εδειξε οτι η σφαιρα ειναι ιδια με αυτη της προηγομενης επιθεσης..Αν εγινε απο τη μια μερια ειναι πολυ ηλιθιοι(ανασταση 17Ν με τετοια χτυπηματα?) αν εγινε απο την αλλη πλευρα ηταν πολυ εξυπνη κινηση.

Αν ήταν στημένο όπως υπονοείς, αρκούσαν και λιγότερες σφαίρες και ένας πιο επιπόλαιος τραυματισμός. Όταν σπέρνεις βία θερίζεις βία. Δε νομίζω ότι χρειάζονται πιο πολύπλοκες σκέψεις από αυτό.

Είδατε αντανακλαστικά ο ΛΑΟΣ ; Τώρα είναι στη Τατιάνα ο Άδωνις. Στη δολοφονία του Γρηγορόπουλου που βρίσκονταν ; Να δούμε και τα αντανακλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να εξαφανιστούν και αυτοί a la Copperfield.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2545 στις: 05/01/09, 17:06 »
Ναι εγινε χειρουργειο αλλα εδω λενε οτι εγινε και ταυτοποιηση του οπλου (βλ. ιδιο καλασνικοφ με αυτος της επιθεσης στην κλουβα) λιγες μολις ωρες μετα το χειρουργειο. Βεβαια θα μου πεις αυτο εγινε με σφαιρες που βρεθηκαν στον δρομο αλλα και εκει εγινε επι τοπου η ερευνα. Η ευρενα στον τοπο δολοφονιας του Αλεξη καθηστερησε αρκετα μπορουμε να πουμε. Εδω βρηκανε τριτο καλυκα μια βδομαδα μετα. Χωρια που ιατροδικαστης ειχε οριστει απο την οικογενεια του θυματος σχεδον αμεσα το λεγανε ακομα και τα καναλια.

Απο διαμπερή τραύματα. Δεν έγινε αφαίρεση σφαίρας, και σίγουρα δεν έγινε αφαίρεση σφαίρας απο πτώμα. Ασε που το μέρος που σκοτώθηκε το παιδί, είναι πλέον τόπος λαϊκού προσκυνήματος. Νομίζεις είναι εύκολο να πάνε αστυνομικοί και να κάνουν έρευνα?

Ναι αναλογα πιο ειναι το πορισμα της βαλιστικης το οποιο τελικα ηταν ευθεια βολη με αλλο στοχο που εξοστρακιστηκε.
Όποιο και να είναι το πόρισμα, η τότε κατάσταση, που δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε το πως και πόσο θα συνεχιστεί, δεν επέτρεπε να γίνουν εύκολα δηλώσεις. Ειδικά οταν πρόκειται για δηλώσεις απο υπηρεσίες που αντιπροσωπεύουν το κράτος. Αυτό λέγεται διπλωματία. Και αν το αναρχικό κίνημα, είχε μια σταλιά απο αυτό, στο τρόπο που χειρίζεται τις καταστάσεις που αντιμετωπίζει, πίστεψέ με οι ιδέες του θα ήταν πολύ πιο εύπεπτες και διαδεδομένες.Ύπουλο, αλλα σοφό.

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #2546 στις: 05/01/09, 19:53 »
Να δούμε και τα αντανακλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να εξαφανιστούν και αυτοί a la Copperfield.

Απόσο ξέρω, Αλαβάνος και Τσίπρας είναι μαζί για οικογενειακές Χριστουγεννιάτικες διακοπές στη Χαβάη.
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #2547 στις: 05/01/09, 22:25 »
Παντως, μπορει να μη πηγαινω τον Γεωργιαδη ή την Κανελη, ομως και οι 2 συμφωνησαν πως η επισημη εφημεριδα του ΣΥΝ  ( Η ΑΥΓΗ ) τα εκανε "κουλου-βαχατα" με το ημερολογιο της!

Δεν ειναι ειρωνικο να βγαινεις απο τη μια και να καταδικαζεις σαν κλαιουσα ιτια ( Τσιπρας ) την αποπειρα δολοφονιας του αστυνομικου κι απο την αλλη να εγκρινεις την εκδοση μιας τετοιας..φυλλαδας ( παλι Τσιπρας ). ;)

Οσο για το σημερινο γεγονος, θα συμφωνησω με Κανελη...Ειναι ξενος δακτυλος. Κανενας αντιεξουσιαστης δεν εχει δολοφονικο σκοπο. Η αστυνομια μπορει να ειναι κοκκινο πανι ως εκτελεστικο οργανο της Κυβερνησης, ομως το σημερινο ηταν καθαρα εκτελεση για αναταραχη!

Μακαρι να βγω λαθος ( και συνωμοσιολογος ) ομως προβλεπονται μεγαλες ανακαταταξεις στα Βαλκανια..Η Ρωσια κραταει την ενεργεια και τη Μεσογειο, η Αγγλια παραπαιει με τα οικονομικα της και οι Η.Π.Α. ανακαλυψαν πως σιγα σιγα πεθαινουν...

Ασχημες μερες...
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος TheVrachnoprofiter

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #2548 στις: 05/01/09, 23:08 »
Παντως, μπορει να μη πηγαινω τον Γεωργιαδη ή την Κανελη, ομως και οι 2 συμφωνησαν πως η επισημη εφημεριδα του ΣΥΝ  ( Η ΑΥΓΗ ) τα εκανε "κουλου-βαχατα" με το ημερολογιο της!

Καλά, δεν είναι και η πρώτη φορά που συμφωνούν τα 2 κώμ... κόμματα. Υπάρχει πουθενά το επίμαχο ημερολόγιο να του δούμε κι εμείς;
Really don't mind if you sit this one out...

http://vromikopsomi.wordpress.com/
http://www.passa-tempo.gr/

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #2549 στις: 05/01/09, 23:09 »
Απλως παιρνεις την εφημεριδα που αναφερω ;)
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher