Καταρχάς χρόνια πολλά,
Κατά δεύτερον: Δυστυχώς τέτοιες συζητήσεις (και το ήξερα πολύ καλά πριν την ανοίξω) πέφτουν στην παγίδα του λαϊκισμού.. Σε όλους μας αρέσει να λέμε "Χτίστε σχολεία, γκρεμίστε φυλακές", "αν οι αστυνομικοί έκαναν καλά τη δουλειά τους...", "μας τα αρπάζουν οι 300".. ΟΚ, τα έχουμε ακούσει χίλιες φορές αυτά.. Όμως στην Ελλάδα τα σχολεία είναι ακόμη ερείπια, οι αστυνομικοί δεν ξέρουν να προφυλάξουν τον πολίτη, και οι πολιτικοί καταχράζονται το δημόσιο χρήμα.. Από εδώ και πέρα τι κάνουμε είναι το ζήτημα.. Το να εκσυγχρονιστεί η αστυνομία απαιτεί τουλάχιστον δεκαετίες.. Το ζήτημα είναι άμεσο.. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, καταστηματάρχες στο κέντρο, έχουν να αντιμετωπίσουν απλησίαστα ασφάλιστρα από τις ασφαλιστικές και δυστυχώς προτιμούν να τα αφήσουν ανασφάλιστα και να τα υπερασπιστούν οι ίδιοι..
Ακούω συνέχεια ότι οι βουλευτές, οι πολιτικοί, οι υπουργοί είναι διεφθαρμένοι.. Συμφωνώ, αλλά ποιοι είναι όλοι αυτοί; Από που προέρχονται; Μήπως δεν είναι κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας, ο φίλος σας, ο θείος σας, ο μακρινός ξάδερφος; Τι στο καλό; Όσοι γίνονται πολιτικοί είναι καθίκια; Δεν νομίζω.. Απλά η εξουσία διαφθείρει αν είσαι έστω και λίγο επιρρεπής.. Επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά γι' αυτό.. Μήπως δεν βλέπαμε όταν είμασταν μικρότεροι εκείνους που διοργάνωναν βραδιές φοιτητικών παρατάξεων, την άλλη ημέρα να έχουν αγοράσει μηχανάκια; Μήπως όλους δεν μας πιάνει σύγκρυο όταν μας δίνουν μια κλήση και τρέχουμε στο γνωστό αστυνομικό μας να μας τη σβήσει; Μήπως οι βενζινάδες δεν τα έχουνε κάνει πλακάκια μεταξύ τους για να ακριβαίνουν τη βενζίνη όταν ανεβαίνει το πετρέλαιο και να την αφήνουν αμετάβλητη όταν πέφτει; Μήπως ο διπλανός μου με διπλάσιο εισόδημα φοροδιαφεύγει και εγώ που είμαι έντιμος πληρώνω σαν κορόιδο τους φόρους μου; Μην πάμε μακρυά.. Στις αγγελίες δεν έχουμε δει περιπτώσεις όπου κάποιος πάει εξώφθαλμα να μας πουλήσει φύκια σε τιμές μεταξωτών κορδελών; ΟΚ.. Η απάντηση αντηχεί ήδη στα αυτιά μου.. Αφού εκείνοι [...οι πολιτικοί...] τα κάνουνε εμείς γιατί να το παίζουμε αρνάκια; ΟΚ.. Αν μας αρέσει ένας φαύλος κύκλος τότε go for it.. Κλέψε και εσύ τον συνάδελφο σου, μπορείς.. Όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι η σημερινή νεολαία είναι η μελλοντική πολιτική ηγεσία.. Φτιάξε σωστή βάση και η κορυφή θα "καθαρίσει"..
Θα ήταν πολύ ωραία να καθόμασταν όλοι στην Πνύκα και να αμπελοφυλλοσοφούσαμε με τις ώρες για το πως θα καλυτερέψει η κοινωνία και λοιπά.. Αυτό που χρειάζεται όμως είναι κάτι άμεσο γιατί η ατιμωρησία προκαλεί τα φαινόμενα που βλέπουμε στις ειδήσεις.. Επειδή και εγώ συμφωνώ ότι ο κουκουλονόμος είναι αστείος, εν τούτοις δεν μπορώ να παραβλέψω ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει.. Επομένως χρειάζεται μια άμεση λύση.. Αυτό περιμένω να δω από το συγκεκριμένο ποστ και αντί αυτού βλέπω posts μελών με ιδέες που δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ και μια στείρα κριτική η οποία, ας μην κρυβόμαστε, έφερε τον τόπο μας εκεί που βρίσκεται σήμερα..
Και για να απαντήσω κι ευθέως στο ερώτημά σου: πριν καταργήσω το άσυλο, θα έπαυα την ασυλία των βουλευτών, ώστε να παίζουν κουμ καν και κολτσίνα στον Κορυδαλλό όλα εκείνα τα λαμόγια που διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα, κοροϊδεύουν τον κοσμάκη κι υποκρίνονται τις μωρές παρθένες απέναντι στο μπάχαλο που δημιούργησαν κι υπέθαλψαν. Κι η αστική βία μπορεί να γίνει κι αστικός μύθος.
Αυτό δεν θα έδινε λύση στο πρόβλημα για τον απλούστατο λόγο ότι την επόμενη μέρα αφότου ψηφιζόταν ένας νόμος που θα έπαυε την βουλευτική ασυλία, τότε θα έβλεπες την δικαστική ηγεσία να "αλλάζει" σωρηδόν.. Θα έβαζαν τους δικούς τους δικαστές (δεν είναι και δύσκολο, εδώ το κάνουν στην ΕΠΟ) και όλες οι περιπτώσεις θα έβγαιναν λάδι..