NickNT, σχετικα με αυτο που λες για την low B, με αλλαγη μαγνητων λυνετε το προβλημα? η πρεπει να κανεις και αλλα ωστε δεν αξιζει???
Εεε, δεν αποκλείεται, αλλά έχει να κάνει με πολλές παραμέτρους πέραν των μαγνητών, κατά τη γνώμη μου. Για αρχή, με τα ίδια τα ξύλα. Εν συνεχεία, ρόλο (αν έχω καταλάβει καλά τουλάχιστον- γιατί δεν είμαι και πολύ του καταστρέρω και μαθαίνω!) παίζει και η ίδια η γέφυρα! Θυμάμαι κάποτε μια εταιρία που άλλαξε το σχεδιασμό της γέφυρας για να πετύχει καλύτερη "συμπεριφορά" στην B.
Επίσης, μεγάλο ρόλο παίζει το scale- το 35'' δεν υποφέρει ιδιαίτερα στην Β, ενώ το 34'' είναι μεν το σύνηθες, αλλά ό,τι κερδίζεις σε ευκολία παιξίματος το χάνεις στην 5η χορδή (ενδεχομένως, και ανάλογα με το κόστος πάντα!).
Φυσικά, μη ξεχνάμε και τον ρόλο του ενισχυτή που πρέπει να ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις των τόσο χαμηλών συχνοτήτων. Όσο καλό και να είναι το μπάσσο... αν ο ενισχυτής είναι απλά ένας practice amp, δεν είναι για πολλά πολλά!
Σε κάθε περίπτωση, κατά την προσωπική μου άποψη (ως συνήθως), το 5χορδο δίνει λύσεις σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και περιστάσεις. Εμένα με βολεύει, για παράδειγμα. Μη ξεχνάμε όμως πως κατά βάση παίζουμε στις υπόλοιπες 4, άρα μικροσυμβιβασμούς με τη Β (που δεν είναι για χόρταση) μπορούμε να κάνουμε!
Ρωτάς θεωρητικά, ή έχεις κατά νου κάτι συγκεκριμένο;