Αποστολέας Θέμα: Η αποψη σας για τους ανυποτακτους  (Αναγνώστηκε 129181 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ιανός

• Ο Αιρετικός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Να τιναχτεί σαν μαύρο πνεύμα,η τρομερή μας η λαλιά
    • Προφίλ
Απ: Η αποψη σας για τους ανυποτακτους
« Απάντηση #100 στις: 30/04/07, 09:56 »
Λοιπόν, το κράτος είναι μια έννοια που αναφέρεται σε όρους καθαρά νομικούς.
Αν δεν συμφωνείς με τους νόμους του κράτους που ζεις κάνεις αντίσταση πολιτική, ή κάνεις επανάσταση.
Και στις δυο περιπτώσεις αναλαμβάνεις την ευθύνη, την προσωπική ευθύνη των πράξεών σου.
Οι ανυπότακτοι είναι μια κατηγορία πολιτών που αρνούνται, έστω για συνειδησιακούς λόγους, να επιτελέσουν το καθήκον τους, όπως προβλέπεται από τους νόμους του κράτους (αλλά και όπως το εννοεί η πλειοψηφία των Ελλήνων).
Δικαίωμά τους. Δικαίωμα και του κράτους, όμως, να επιβάλλει τις ανάλογες κυρώσεις.
Ρητοί νόμοι υπάρχουν σε όλα τα κρατικά μορφώματα, ακόμα και στην αταξική κοινωνία. Ακόμα και στην αναρχία υπάρχουν κανόνες και νόμοι. Δεν μπορεί να υπάρξει οργανωμένη κοινωνία χωρίς την ύπαρξη νόμων.
Κοντολογίς, δε γουστάρεις να πας φαντάρος; ΟΚ. Αλλά θα πληρώσεις το τίμημα. Τσάμπα "επαναστάτες", είναι επαναστάτες του πρωκτού.
Γνώμη μου: στους ανυπότακτους, συμπεριλαμβανομένων και των αντιρρησιών, θα έπρεπε να επιβάλλονται τόσο πειθαρχικές, όσο και διοικητικές (όχι, πάντως, ποινικές) κυρώσεις.
Τουτέστιν, διπλάσια, σε χρόνο, εναλλακτική θητεία και δια βίου στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.
Παρεμπιπτόντως, Ελλαδίτης είναι εκείνος που έχει την ελληνική υπηκοότητα και κατοικεί στην Ελλάδα, ενώ Έλληνας είναι εκείνος που έχει την ελληνική ιθαγένεια, ή εμφορείται από ελληνική εθνική συνείδηση, έστω κι αν δεν κατοικεί εντός του ελληνικού κράτους. Παράδειγμα: οι Κύπριοι είναι Έλληνες, αλλά όχι απαραίτητα Ελλαδίτες.
Το ίδιο συμβαίνει, λόγου χάρη, και με τους Έλληνες (τρίτης και τέταρτης γενιάς) της Αμερικής, της Αυστραλίας κοκ. Σε γενικές γραμμές, ο ελληνισμός είναι μια έννοια που υπερβαίνει κατά πολύ τα στενά κρατικά όρια της Ελλάδας.
Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα. Είμαι ελεύθερος.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #101 στις: 30/04/07, 10:14 »
Τεταρτη φορα που συμφωνω με τον Ιανο :D ( μαλλον τα συνεδρια ψυχαναλησης δεν επιασαν :P )

Δεν μπορω να καταλαβω papou και Chris, πως μπορειτε να καταργειτε την εννοια του κρατους και της κοινωνιας, μεσα στην οποια ζειτε!! Τι σημαινει προθεση και πραξη?! Η προθεση ειναι σιγουρα κατι το οποιο δεν μπορει να επηρρεασει το κοινωνικο συνολο ( εαν δεν γινεται και με τασεις προσηλυτισμου ), ομως η πραξη δεν βλαπτει το κοινωνικο συνολο?

Και δεν μπορω να καταλαβω ποια ειναι η λογικη αυτων που λενε "ε, οι ανυποκτακτοι προκαλουν κοινωνικο προβλημα? Εδω υπαρχουν και αλλα τοσα προβληματα"
Οχι κυριε ( και κυρια ). Οι ανυποτακτοι δεν ειναι το ΜΟΝΟ προβλημα. Ομως ειναι ενα προβλημα και αν κλεισουμε τα ματια μας σε αυτο, τοτε να κλεισουμε και τα ματια μας σε ολα τα υπολοιπα επιμερους κοινωνικα προβληματα!
Οταν ολα μαζι μαζευονται, προκαλουν κοινωνικο χαος, ομως οταν παμε να τα λυσουμε ενα ενα εχουμε μαθει να λεμε "Εμ τι..αυτο θα κανει τη διαφορα?"!
Μην ζηταμε τον σκυλο χορτατο και την πιτα ολη!

Fairy, ειναι ή δεν ειναι κοινωνικο προβλημα το να μην υπακουεις στους νομους που διαμορφωσαν οι εκλεγμενοι νομοθετες; Αν δεν μπορεις να το αναγνωρισεις σαν προβλημα, τοτε δεν αποτελεις μερος του κοινωνικου συνολου, αλλα συμπεριφερεσαι σαν "υπερανω" προκαλοντας προβληματα στην κοινωνικη συνοχη και δομη!

Chris, ο σκοταδισμος μου συναντιεται και στο Ιανο? Και στον King Lui? Και στον Bassman? Και στην FSL?!
Δηλαδη ολοι εδω μεσα, ειμαστε σκοταδιστες?
Και επαναλαμβανω, στην περιπτωση που δεν το καταλαβες:
Ο,τι και να πεις, ο,τι και να προσπαθεις να αποδειξεις, για μενα εισαι ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ και ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ πολιτης και δεν θα σου κανω ποτε τη χαρη να εχεις τα ιδια δικαιωματα με μενα. Μπορεις να αυτοανακυρηξεις τον εαυτο σου ο,τι θες ( ακομα και καλο πολιτη ), ομως για το κοινωνικο συνολο θα εισαι παντα ο ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ.

Οσο και αν ποναει, αυτη ειναι η αληθεια.. :D
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος IxNiLaTiS

• Παλιός
  • ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
    • Προφίλ
    • ixnilatis33
« Απάντηση #102 στις: 30/04/07, 10:44 »
@ Chris2004

Αν γίνει πόλεμος, ποιος θα σε υπερασπιστεί;
Γιατί να μην μάθεις να χειρίζεσαι τα όπλα;

Και όταν λέω όπλα δεν εννοώ μόνον τα τουφέκια αλλά όλα εκείνα τα ηλεκτρονικά
όπως πχ τα διάφορα Radar και τα οπλικά συστήματα.

Το ότι είσαι εσύ ελεύθερος να πάς την βόλτα σου,
οφείλεται στο ότι η Ελλάδα Υποτίθεται πως είναι μάχιμη χώρα
και έτσι αποτρέπεται κάθε κακόβουλος «γείτονας». 

Την ελευθερία την κερδίζεις, δεν στην χαρίζουν. Οκ?  ;)

Οι γυναίκες, μας ανταγωνίζονται σε θέσεις εργασίας
γιατί ωριμάζουν πολύ νωρίτερα από εμάς.

Εμείς ακόμα και στα 30 μας είμαστε ακόμα έφηβοι. :P

Από την άλλη όμως είναι πολύ ανασταλτικό σε κάποια επιχείρηση που σκοπεύει να προσλάβει προσωπικό,
το ότι η γυναίκα σε λίγο θα τεκνοποιήσει
και ο εργοδότης θα πρέπει να την πληρώνει όσο αυτή θα κάθεται σπίτι με το νινί. ;)

Αν είσαι άνεργος σήμερα, δεν σού φταίει ούτε το ότι είσαι άνδρας, ούτε ο στρατός.
Αλλού ψάξε να βρείς τα αίτια.

ΥΓ. δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις, οπότε ζητώ συγνώμη αν επανέλαβα κάτι.
https://soundcloud.com/ixnilatis-1   -  ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: 30/04/07, 11:21 »
δεν αναγνωριζει την εννοια πατριδα....

Αϊ μπράβο, τώρα έθεσες το θέμα σωστά! Αυτό μάλιστα είναι κοινωνικό πρόβλημα! Αλλά δεν έχει σχέση με την ανυποταξία.

Διότι τι είναι πατρίδα? Μην είν' οι κάμποι, τα ψηλά βουνά........ ή είναι οι άνθρωποι που σ' αγαπούνε?

Περισσότερο κατάπτυστος και ηθικό μύασμα είναι ο πολιτικά ανυπότακτος παρά ο στρατιωτικά ανυπότακτος. ΄Σκουπίδι σε σχέση με το κοινωνικό σύνολο είναι αυτός που δεν παίρνει μέρος στα πολιτικά δρώμενα. Δηλ. δεν ψηφίζει, δεν αγωνίζεται για να αλλάξει τους νόμους που θεωρεί άδικους ή για να θεσμοθετήσει καινούριους.
Και μην ξεχνάμαι ότι οι αγωνιστές που απελευθέρωσαν την πατρίδα μας με τα όπλα, είναι οι ίδιοι που απαίτησαν και πέτυχαν την καθιέρωση Συντάγματος κόντρα στους νόμους του τότε κράτους. Στις 3 Σεπτέμβρη του 1843. Μην έχουμε επιλεκτική ιστορική μνήμη.....

Βέβαια η πολιτική ανυποταξία όχι μόνο δεν διώκεται, αλλά επιδοτείται.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #104 στις: 30/04/07, 11:35 »
Δηλ. δεν ψηφίζει, δεν αγωνίζεται για να αλλάξει τους νόμους που θεωρεί άδικους ή για να θεσμοθετήσει καινούριους.

Και με το να γινεται παραβατης στους νομους που θεωρει αδικους, ειναι αγωνας για αλλαγη του νομου? Αυτο δνε ειναι πολυ υποκειμενικο και μπορει να προκαλεσει ατελειωτο χαος σε μια κοινωνια?
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Chris2004

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: 30/04/07, 12:00 »
Ο,τι και να πεις, ο,τι και να προσπαθεις να αποδειξεις, για μενα εισαι ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ και ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ πολιτης και δεν θα σου κανω ποτε τη χαρη να εχεις τα ιδια δικαιωματα με μενα. Μπορεις να αυτοανακυρηξεις τον εαυτο σου ο,τι θες ( ακομα και καλο πολιτη ), ομως για το κοινωνικο συνολο θα εισαι παντα ο ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ.[/b]
Οσο και αν ποναει, αυτη ειναι η αληθεια.. :D

Καλά δεν περίμενω τίποτα άλλο απο έναν ΦΑΣΙΣΤΑ που νομιμοποεί τους μπάτσους να ξυλοκοπούν ΑΘΩΟΥΣ φοιτητές.
Εμένα δεν με πονάει καθόλου...ίσα ίσα είμαι μέσα στη τρελή χαρά. Εσένα θα πονέσουν 12 μήνες που θα σκύβεις το κεφάλι σαν καλό προβατάκι.
Ζήσε τον μύθο σου στην ελλάδα ως ανυπότακτος...
http://www.omhroi.gr

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Όλα είναι στο μυαλό,πόνος και γιατρειά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: 30/04/07, 12:04 »
Xα χα Θανάση είχες δεν είχες πάλι φασίστα σε είπανε....με τρως στα σημεία....
Και επίσης βρε Θανάση γράφε πιο κατανοητά γιατί κάποιοι δυσκολεύονται να σε καταλάβουν όπως και μένα βέβαια.
Αλήθεια που είχαμε πει εμείς ή εσύ έστω ότι μπράβο στην αστυνομία που ξυλοκοπεί αθώους φοιτητές?
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: 30/04/07, 12:06 »
  Αμα υποθεσουμε οτι εγω...που υπηρετησα..και ειμαι "κοροιδο"..και δεν αντισταθηκα ειμαι ενας ανθρωπος που με την ιδεολογια μου παω την χωρα πισω,τοτε ενας ανθρωπος που δηλωνει οτι δεν αναγνωριζει την εννοια πατριδα,και το ξαναλεω δηλωνει οτι σε περιπτωση πολεμου θα σηκωθει και θα φυγει,ποσο καλυτερος ειναι απο μενα

Πολύ απλά, με την στάση σου διαιωνίζεις τον θεσμό της σύγχρονης δουλείας.

FSL ανήκεις και σύ με τον Μεταβαρόνο στην ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ παράταξη του Freemind απ'ότι βλέπω.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #108 στις: 30/04/07, 12:23 »
Α, ωστε ειμαστε και φασιστες τωρα? 3 ατομα σε αυτο το forum ειναι φασιστες! Και ο Ιανος δεν ειναι φασιστας τοτε? Που μιλαει για εννομο κρατος?
FSL, εδω και 3 μερες περναω μια χαρα με τον Chris..Μην μου παιρνεις το παιχνιδι μου τωρα!! :P

Να σου πω κατι Chris, γιατι δεν το καταλαβες!
Επειδη εισαι ενα πολιτης Β ταξης, λογω ανυποταξιας, πρεπει να τρεφεις και τον αναλογο σεβασμο σε πολιτες που συμβιωνουν με την ταξη και τους νομους του κρατους που ζουν!
Εαν δεν σ'αρεσει, ξερεις που ειναι το αεροδρομιο..Τσουπ, φευγεις και ειμαστε μια χαρουλα  ;D

DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος bassman(4 String Suicide!)

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Το μπασο ΔΕΝ ειναι μονο συνοδευτικο οργανο...
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #109 στις: 30/04/07, 12:26 »
Ενταξει Chris..καλυφθηκα πληρως απο τις απαντησεις σου.Ζησε λοιπον τον μυθο σου σαν αργοσχολος...εεε..συγνωμη σαν ανυποτακτος εννοουσα.
It's all about the Groove!

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #110 στις: 30/04/07, 12:28 »
Και εσυ τεκνον Bassman? Μα ρε παιδια, που θα βρειτε καλυτερο συνομιλητη? :P
DreamCatcher

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: 30/04/07, 13:10 »
Ενταξει Chris..καλυφθηκα πληρως απο τις απαντησεις σου.Ζησε λοιπον τον μυθο σου σαν αργοσχολος...εεε..συγνωμη σαν ανυποτακτος εννοουσα.

Κρίμα που η πλειοψηφία δεν συμφωνεί μαζί σου.

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #112 στις: 30/04/07, 13:12 »
Αντε ρε φασιστα,σκοταδιστη Freemind.Δεν συζηταω μαζι σου.Οι ανυποτακτοι κανουν καλο στην κοινωνια.Ιδιως οι πατριωτες που το βαζουν στα ποδια στα σκουρα.Επισης οι γυναικες πρεπει αντι να μιλανε να φτιαχνουν πατσιτσιο.Α!παρολιγο να το ξεχασω.Επισης οσοι εχουν πεθανει για την πατριδα ηταν κοροιδα και δειλοι οι οποιοι πηγαν την χωρα μας πισω.Μπραβο ρε Chris..μας ανοιξες τα ματια.Σε ευχαριστω πραγματικα.Ετσι παει μπροστα η κοινωνια.Ζησε και συ το μυθο του ανυποτακτου...

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Όλα είναι στο μυαλό,πόνος και γιατρειά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: 30/04/07, 13:13 »
Κρίμα που δεν ξέρουμε την ταυτότητα της πλειοψηφίας ή αλλιώς αναλυτικότερα τη γνώμη της.
Είναι πολύ εύκολο να διαλέξεις ένα κουμπάκι αλλά δύσκολο να υποστηρίξεις την επιλογή σου....
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #114 στις: 30/04/07, 13:22 »
Για καθιστε ρε παιδια.Και γω ειμαι υπερ της καταργησης της θητειας.Μακαρι να μαζευτει μισθοφορικος στρατος για να απαλλαχτουν οι μεταγενεστερες γενιες απο την υποχρεωση αυτη.Ειμαι κατα ομως της ανυποταξιας.Μηπως λοιπον μιλαμε για πλειοψηφια που ειναι υπερ της καταργησης αλλα κατα της ανυποταξιας?Επισης..στο ψηφισμα..δεν ειναι περισσοτεροι αυτοι που λενε καλα κανουν απο τις αλλες 2 κατηγοριες.Το οτι καποιος σε καταλαβαινει..δεν σημαινει οτι συμφωνει μαζι σου..και δηλωνει οτι δεν θα το κανε ο ιδιος.

Αποσυνδεδεμένος actr

• Ο μικρός Βελζεβούλης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • www.ektakta.gr
« Απάντηση #115 στις: 30/04/07, 13:23 »
Πάντως είναι αξιοπερίεργο ρε παιδιά.
Ο Chris είναι ο μόνος ελεύθερος τω πνεύματι εδώ, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα τουλάχιστον 25 άτομα που πήραν μέρος στην συζήτηση τα οποία είναι χειραγωγημένα!
Κοίτα να δείς κατάσταση.
MasterNet - ανάπτυξη web εφαρμογών - δημιουργία διαδικτυακής εταιρικής ταυτότητας

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #116 στις: 30/04/07, 13:43 »
Και προσεξτε! Ειναι ο μονος που εχει παρανομησει, το εχει παραδεχτει, και ζηταει περισσοτερο σεβασμο απο οποιοδηποτε αλλον που εχει συμμετασχει στην συζητηση!!
Α ολα κι ολα, πρεπει να εισαι επιλεκτικος οταν εισαι παρανομος! Εμ τι,παιζουμε? :D

Χρηστο, ελπιζω να ακολουθησεις την συμβουλη μου:
Σε καθε μηνυμα σου επιβαρυνεις περισσοτερο τη θεση σου! Μην το κανεις χειροτερο..για το δικο σου καλο!

( αν και ομολογω πως περναω καλα..ειναι κατι σαν τα ναρκωτικα..αμα εθιστεις στο να πειραζεις επιτηδευμενους, δεν μπορεις να το κοψεις :D )
« Τελευταία τροποποίηση: 30/04/07, 13:48 από freemind »
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Ιανός

• Ο Αιρετικός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να τιναχτεί σαν μαύρο πνεύμα,η τρομερή μας η λαλιά
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: 30/04/07, 14:40 »
Λοιπόν, ο φασισμός είναι, βεβαίως, ιδεολόγημα, αλλά είναι κυρίως νοοτροπία.
Υπάρχουν πάρα πολλοί "δημοκράτες" που ουσιαστικά είναι φασίστες και πάρα πολλοί "φασίστες" που ουσιαστικά είναι δημοκράτες.
Ο φασίσμός, παρ' όλα αυτά, σαν πολιτικό σύστημα, πρεσβεύει το υπερταξικό κράτος πάντα μέσα σ' ένα καπιταλιστικό περιβάλον.
Ο κομμουνισμός πρεσβεύει το αταξικό κράτος, πάντα μέσα σ' ένα σοσιαλιστικό περιβάλλον.
Ο φιλελευθερισμός πρεσβεύει το φιλελεύθερο κράτος, επίσης πάντα μέσα σ' ένα καπιταλιστικό περιβάλλον.
Ακόμη κι ο αναρχισμός πρεσβεύει το αυτοοργανωμένο κράτος (χωρίς, όμως, τη βία της κρατικής εξουσίας), μέσα σ' ένα, κατά βάση, σοσιαλιστικό περιβάλλον.
Όπως βλέπετε το κράτος είναι κοινός παρανομαστής. Γιατί το κράτος αναφέρεται, όπως είπαμε σε όρους νομικούς, είναι δηλαδή η αποκρυστάλλωση του πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού, αλλά και δικαιϊκού ανθρώπινου πολιτισμού, όπως αυτός εξελίσεται μέσα στην ιστορική πορεία.
Όποιος καταφέρεται, έτσι γενικά, αόριστα κι αφοριστικά, κατά του "κράτους", απλά δεν ξέρει τι του γίνεται.
Μη κράτος σημαίνει ζούγκλα, οπότε υπάρχει κι ο Αμαζόνιος, όπου μπορεί ο καθένας να πάει και να ζήσει ελεύθερα παρέα με τα θηρία, αν κι ακόμη κι εκεί υπάρχουν ρητοί κι απαραβίαστοι νόμοι, εκείνοι της φύσης.
Απ' αυτήν την κτηνώδη κατάσταση βγήκε το ανθρώπινο είδος, όταν συγκροτήθηκε σε οργανωμένες κοινωνίες με βάση το ηθικό, κάθε φορά, δίκαιο, μια πορεία που εξελικτικά οδήγησε στην συγκρότηση των κρατών και που, σύμφωνα με τον ιστορικό υλισμό, στο τέλος θα οδηγήσει στην αταξική σοσιαλιστική κοινωνία, όπου θα υπάρχουν πολλές πατρίδες, αλλά μόνον ένα ανθρώπινο κράτος, το σοσιαλιστικό.
Το θέμα δεν είναι λοιπόν, αν το κράτος είναι "καλό" ή "κακό", αλλά ποιό κράτος οραματίζεται και πρεσβεύει ο καθένας.
Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα. Είμαι ελεύθερος.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: 30/04/07, 15:13 »
Πολύ όμορφα και δυνατά όλα αυτά ρε παιδιά, αλλά δεν κόβουμε τις μαλ***ες με τους χαρακτηρισμούς (εκατέρωθεν) να πάμε να παίξουμε κανένα τραγουδάκι?
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #119 στις: 30/04/07, 15:41 »
Εγω επαναλαμβανω παλι...οποιος θελει συμμετεχει κ κομψα(βλεπε παραπανω σχολιο).Οποιος δεν θελει μπορει να παιξει και κανα τραγουδακι.

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: 30/04/07, 16:42 »

Κρίμα που η πλειοψηφία δεν συμφωνεί μαζί σου.

Έτσι αγορίνα μου!!! Τρέχα μαζί με τη πλειοψηφία!!!! Και λέγε εμάς προβατάκια!!!!
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: 30/04/07, 16:43 »
Χαίρομαι που παραδέχεσαι ότι είσαι απο τις ελάχιστες εναπομείναντες δύστυχες περιπτώσεις, ατόμου με αναχρονιστικές απόψεις.

Αποσυνδεδεμένος το Λιοντάρι

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: 30/04/07, 16:54 »
"...Εγω επαναλαμβανω παλι ,
    οποιος θελει συμμετεχει κομψα .
    Οποιος δε θελει μπορει να παιξει και κανένα τραγουδακι...

Καλά τα είπες .
Έτσι , για να μη ξεχνιόμαστε .
Στα σοβαρά θέματα δε χωράνε "μουριές" και "τραγουδάκια"
ωσάν να βρισκόμαστε σε μπάλο .
Έλεος πια !

Μια φορά προδότης , για πάντα προδότης.

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: 30/04/07, 16:56 »
Χαίρομαι που παραδέχεσαι ότι είσαι απο τις ελάχιστες εναπομείναντες δύστυχες περιπτώσεις, ατόμου με αναχρονιστικές απόψεις.

Είπα κάτι τέτοιο? Θα σου ζητήσω να μήν παραποιείς τα λεγόμενά μου...
Όσο για το χαρακτηρισμό σου....Ξέρεις το Ad Hominem? ;D ;D ;D ;D ;D
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Μονίμως προβληματικός...
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: 30/04/07, 17:58 »
Τ' απόλυτα ειλικρινά και ευθύ άτομα, όπως ο Μακρυγιάννης, είν' ελάχιστα

H συζήτηση έχει ξεφύγει από πολλού, οπότε ας την εκτρέψω κι εγώ για λίγο προς διαφορετική κατεύθυνση. Από πού προκύπτει φίλε Λιοντάρι ότι ο Μακρυγιάννης ήταν ειλικρινής και ευθύς, και μάλιστα απόλυτα...;
Διψάς και δεν το ξέρεις...