Αποστολέας Θέμα: Η αποψη σας για τους ανυποτακτους  (Αναγνώστηκε 129143 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bassman(4 String Suicide!)

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Το μπασο ΔΕΝ ειναι μονο συνοδευτικο οργανο...
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
Απ: Η αποψη σας για τους ανυποτακτους
« Απάντηση #250 στις: 05/05/07, 15:04 »
Αρα αφου μπαινουν ακομα κανονικοτατα ολοκληρες σειρες...τοτε ολοι αυτοι ειναι τα βυσματα των βυσματων.Μαλιστα...

Εσύ που το ξέρεις...βρίσκεσαι σε κανένα στρατολογικό γραφείο;

Εγω δεν το ξερω απολυτα...αλλα αποφευγω γενικα να ειμαι απολυτος οπως καποιοι αλλοι.Και εκτος αυτου..αμα θελω το πιστευω οτι γνωριζεις ακομα και για αυτα που λες.Νουμερα και στοιχεια που καταθετεις δεν μου λενε απολυτως τπτ.
« Τελευταία τροποποίηση: 05/05/07, 15:06 από bassman...(keep rocking in your own way!) »
It's all about the Groove!

Αποσυνδεδεμένος Chris2004

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #251 στις: 05/05/07, 17:48 »
Αυτά πήγαινε πές τα σε αυτούς που έχασαν τα παιδιά τους τα οποία "εκτελούσαν εντολές". Όπως εκείνοι που καρβουνιάστηκαν για να ανεβάσουν την σημαία.
Ζήσε τον μύθο σου στην ελλάδα ως ανυπότακτος...
http://www.omhroi.gr

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #252 στις: 05/05/07, 19:47 »
Αυτά πήγαινε πές τα σε αυτούς που έχασαν τα παιδιά τους τα οποία "εκτελούσαν εντολές". Όπως εκείνοι που καρβουνιάστηκαν για να ανεβάσουν την σημαία.

Έχουν πεθάνει άνθρωποι πάνω σε μοτοσυκλέτα.
Έχουν πεθάνει άνθρωποι μέσα σε αμάξια.
Έχουν πεθάνει άνθρωποι όταν περπατάγαν στο δρόμο. Και όμως, αν κοιτάξεις έξω, ακόμα κυκλοφορούνε.

Όπως μου μιλάς, για αυτούς που πέθαναν, κοίτα και αυτούς που ζούνε, και είναι μια χαρά.

Αν αύριο στη δουλειά, με στείλουν έξω για κάτι, και χτυπήσω, αυτός που με έστειλε θα φταίει?
Καλά να λέμε οτι υπάρχουν περιστατικά, αλλα ας καταλάβουμε οτι δεν υπάρχουν μόνο στο στρατό.

Και σε σχολεία έχουν γίνει δυστυχήματα, αλλα δεν τέθηκε το ζήτημα της υποχρεωτικής παιδείας, σωστά?

Εσύ και γω έχουμε μια ευθύνη στο ελληνικό κράτος. Και επέλεξες οτι δεν σου ταιριάζει.

Μην προσπαθείς όμως να μας πείσεις οτι αυτό που διάλεξες εσύ είναι ο σωστός ο δρόμος, και εμείς τα προβατάκια!

Απο τη στιγμή μάλιστα , που η πλειοψηφία των επιχειρημάτων σου προέρχεται απο συγκεκριμένο site, άλλος κινδυνεύει να χαρακτηριστεί πρόβατο
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

jagmaster

• Επισκέπτης
« Απάντηση #253 στις: 05/05/07, 22:34 »
Ε, όχι, εγω σ’ αυτό το κρατος ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!! Οι υπολοιποι εχετε το δικαιωμα να πραξετε κατά πως θελετε.

Σε εμένα τον άμοιρο, στον Θανάση και στον Ιανό που για κάποιους ανυπότακτους εμείς κάναμε (ή θα κάνουμε) έστω και ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ παραπάνω σκοπιά νομίζετε ότι δεν χρωστάτε? Για ποιο λόγο εγώ να κάνω σκοπιά έστω και ένα λεπτό παραπάνω επειδή κάποιοι έτσι απλά αποφασίσαν να μην πάνε στο στρατό για οποιαδήποτε αιτία ή φιλοσοφία ή πιστεύω? Δεν σου μιλάω αυτή τη στιγμή για το κράτος. Σου μιλάω για το φίλο σου και για το δικό του φίλο που επειδή εσύ δεν πας αυτοί αναγκάζονται να χωθούν παραπάνω. Αυτό λίγο δεν το σκέφτεστε?

Ειναι το τελευταιο post που γραφω σ' αυτο το θεμα. Κυριως το κανω για χαρη του King Luie και του bassman για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις, απο δυο ατομα που τα εκτιμω.

Αν ειχες προσεξει καποια αλλα post που ειχα κανει, θα ειχες διαβασει, θα ειχες προσεξει οτι εχω γραψει πως εγω θα υπηρετησω την θητεια μου κανονικα, κυριως λογω επαγγελματικων κριτηριων. Ουτε θελω να περασει η γνωμη οτι θεωρω οσους πηγαν στρατο μαλακες και τους αλλους εξυπνους. Χωρις ομως παρεξηγηση, εγω κανονιζω την ζωη μου αναλογα με τα δικα μου κριτηρια, οπως την κανονιζουμε ολοι μας.

Εγω μεγαλωσα μαθαινοντας οτι εκτος απο τους γονεις μου, δεν μου χρωσταει κανεις τιποτα. Ετσι και εγω δεν χρωσταω σε κανενα τιποτα. Δεν ειμαι κανιβαλος και δεν εχω διαθεση να πατησω αλλους στο λαιμο, απλως δεν πιστευω οτι καποιος θα με βοηθησει χωρις πρωτα να εξυπηρετει το αμεσο του συμφερον. Αυτη ειναι η δικη μου αποψη και νομιζω οτι μπορει να ειναι σεβαστη.

Ετσι λοιπον και με τον στρατο. Σκεφτομαι τις επιπτωσεις που εχει σε ΜΕΝΑ. Απο εκει και περα τι επιπτωσεις θα εχει σε αλλους, ειναι κατι που μ' αφηνει αδιαφορο, οπως πιστευω και αλλους αφηνει αδιαφορο αν παω εγω στο στρατο και βγω οριζοντιως.

Και παλι παρακαλω να μην αποτελεσει αιτια παρεξηγησης... Αμα θες να τα πουμε απο κοντα, να στο αναλυσω καλυτερα...

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #254 στις: 05/05/07, 22:59 »
Και παλι παρακαλω να μην αποτελεσει αιτια παρεξηγησης... Αμα θες να τα πουμε απο κοντα, να στο αναλυσω καλυτερα...

Καμία παρεξήγηση  :). Πιθανόν να σε δω το βράδι αν περάσεις από τον Παπαγάλο  ;)
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #255 στις: 06/05/07, 00:56 »
Στο σχολείο γιατί πήγες Χρήστο; κι εκεί προβατάκια τα κάνουν τα παιδιά... και όχι 12 μήνες, αλλά 9 χρόνια τα αναγκάζει το κράτος να χάνουν από τη ζωή τους. και ξέρεις πώς είναι εκεί οι σύνθηκες; άστα να πάνε! αλλά καλά εσύ, το λάθος το έκανες διότι κανείς δεν σε ενημέρωσε. Ψάξε λοιπόν τρόπους τώρα να μη στείλεις τα παιδιά σου στο σχολείο, για να μη χάσουν τόσα χρόνια από τη ζωή τους. α! και μάθε τα να δουλεύουν από τα 10 τους, έτσι ώστε να βγάζουν τα μαλλιοκέφαλά τους όταν άλλοι θα χάνουν τόσα χρόνια τζάμπα και να ακούν τον κάθε @#$$% δάσκαλο/καθηγητή.
 :P :P :P
κι άμα σταθείς στα ίδια μέρη κι αν αγαπήσεις τις ίδιες μουσικές θα πει ότι τυχαία δε βρεθήκαμε θα πει ότι δε φύσηξε τυχαία ο άνεμος που σμίγει των ανθρώπων τις ζωές...

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #256 στις: 06/05/07, 01:01 »

Έχουν πεθάνει άνθρωποι πάνω σε μοτοσυκλέτα.
Έχουν πεθάνει άνθρωποι μέσα σε αμάξια.
Έχουν πεθάνει άνθρωποι όταν περπατάγαν στο δρόμο. Και όμως, αν κοιτάξεις έξω, ακόμα κυκλοφορούνε.

Όλα αυτά δεν ήταν αποτέλεσμα ΕΝΤΟΛΗΣ υπο την ΑΠΕΙΛΗ τιμωρίας ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ του κινδύνου. Κατάλαβε την διαφορά επιτέλους.

Nefelh, το σχολείο όντως έχει μαύρα χάλια, ειδικά σε σχέση με έξω. Όντως η πλύση εγκεφάλου ξεκινάει απο μικρή ηλικία που μαθαίνουμε για τους κακούς Τούρκους, Αλβανούς που μας βίαζαν και μας σκότωναν και για τον Μ.Αλέξανδρο ο οποίος 'Δίεδωσε τα φώτα του Ελληνισμού' και 'Εκπολίτισε τους βαρβάρους'
Παρ'όλα αυτά εκτός απο την παιδεία προσφέρει και κοινωνικοποίηση τα οποία και τα 2 είναι απολύτως απαραίτητα για να μπορέσει ένας άθρωπος να λειτουργήσει σε μία κοινωνία.
Δεν μπορείς να συγκρίνεις λοιπόν δυο εντελώς ανόμοια πράγματα.
Ο στρατός δεν προσφέρει τίποτα απολύτως ούτε στο άτομο ούτε στην πατρίδα. Προσφέρει βέβαια δωρεάν σερβιτόρους, καθαρήστριες στους αξιωματικούς.

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #257 στις: 06/05/07, 01:17 »
το αν προσφέρει ή όχι άσε να το κρίνουν αυτοί που έχουν πάει.
και οι δύο περιπτώσεις έχουν 1 βασικό κοινό και πάνω σε αυτό και μόνο κάνω την σύγκριση: είναι νόμος του κράτους υποχρεωτική παιδεία και η υποχρεωτική στράτευση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. αυτό πρέπει να σεβαστείς ως Έλληνας πολίτης. αλλιώς, τα κουβαδάκια σου και σε άλλες πολιτείες. Ή ...αναλαμβάνεις τις συνέπειες με το μέτωπο μπροστά (όχι ψηλά)
κι άμα σταθείς στα ίδια μέρη κι αν αγαπήσεις τις ίδιες μουσικές θα πει ότι τυχαία δε βρεθήκαμε θα πει ότι δε φύσηξε τυχαία ο άνεμος που σμίγει των ανθρώπων τις ζωές...

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #258 στις: 06/05/07, 01:29 »
αλλιώς, τα κουβαδάκια σου και σε άλλες πολιτείες. Ή ...αναλαμβάνεις τις συνέπειες με το μέτωπο μπροστά (όχι ψηλά)

Μόνο που η εξυπνάδα που είπες δεν είναι ιδαίτερα λειτουργική για μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα. Οι ανυπότακτοι κάθε χρόνο είναι χιλιάδες. Πιστεύεις ότι συμφέρει την χώρα μας αυτοί οι χιλιάδες να φύγουν και απο την χώρα απο πάνω;
Σαφώς και δεν την συμφέρει γι'αυτό και προσπαθεί να αποτρέψει την μετανάστευση όσο μπορεί. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια π.χ. αποσκοπούν εν μέρει και σε αυτό.

Εγώ δεν ακολουθώ νόμους, ακολουθώ ηθικούς κανόνες. Δεν κλέβω και δεν σκοτώνω όχι επειδή το απαγορεύει ο νόμος, αλλά γιατί το απαγορεύει η συνείδησή μου. Δεν περνάω το Stop και το Κόκκινο όχι για να μή φάω πρόστιμο. Αλλά γιατί ένα ατύχημα μπορεί να κοστίσει ζωές.
Πηγαίνω σχολείο όχι επειδή είναι υποχρεωτικό αλλά για να αποκομίσω τα όποια οφέλη μπορεί να δώσει.

Κανένας όμως ηθικός ή συνειδησιακός κανόνας δεν με κάνει να αισθάνομαι ότι πρέπει να υπηρετήσω, ίσα ίσα το αντίθετο.

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Elen sila lumenn omentielvo
    • Προφίλ
« Απάντηση #259 στις: 06/05/07, 03:00 »
ρε χρηστο...πολύ μονόπλευρη η λογική σου αγόρι μου...και εκπίπτει σε πολλά σφάλματα...Η συνείδηση σου επίτρεψέ μου να σου πω ότι δεν είναι κριτήριο. Αν η δική μου συνειδηση έλεγε να σου καρφωσω ενα μαχαίρι στο λαιμο θα ήταν σωστο επειδη το λέει η συνειδηση μου; εισαι σε μια κοινωνά ακολουθείς κανόνες, δεν ειναι θέμα υποχρεώσεων. Αλλιως δεν είσαι σε κοινωνια! εισαι στην ζούγκλα. Όσο και αν μας το παίζεις ηθικός όμως ζείς σε μια χώρα και απολαμβάνεις τις ελευθερίες που κάποιοι πέθαναν για να κατακτήσουν και να υπερασπίσουν! ασπάζεσαι μια ιστορία που πολλοί πέθαναν να γράψουν. όμως βλέπω πόσο δύσκολα οι ηθικόι σου φραγμοί σε αποτρέπουν απο το να μην αποδόσεις τιμές και να εκτελέσεις και με την σειρά σου την θητεία σου, συνεχίζοντας την πορεία τους και την ιστορία τους... Οι ηθικοί φραγμοί φίλε μου είναι πολύ υποκειμενικό πραγμα...αλλά και ακόμα και αν εισαι αντιρησίας, να το δεχτώ. ας υποστεις τις συνέπειες...
My spirit is crying for love so tired of being alone
I Remember He came here to steal, and You are his stealer of souls

http://img74.imageshack.us/img74/4245/53408797vz8.jpg

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #260 στις: 06/05/07, 03:04 »
Όλα αυτά δεν ήταν αποτέλεσμα ΕΝΤΟΛΗΣ υπο την ΑΠΕΙΛΗ τιμωρίας ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ του κινδύνου. Κατάλαβε την διαφορά επιτέλους.

Δλδ που γίνεται αυτό, εν γνωση του κινδύνου? Για δώσε ένα παράδειγμα.Α, ξέχασα, δεν ξέρεις πως είναι ο στρατός.

Εγώ δεν ακολουθώ νόμους, ακολουθώ ηθικούς κανόνες. Δεν κλέβω και δεν σκοτώνω όχι επειδή το απαγορεύει ο νόμος, αλλά γιατί το απαγορεύει η συνείδησή μου. Δεν περνάω το Stop και το Κόκκινο όχι για να μή φάω πρόστιμο. Αλλά γιατί ένα ατύχημα μπορεί να κοστίσει ζωές.
Κανένας όμως ηθικός ή συνειδησιακός κανόνας δεν με κάνει να αισθάνομαι ότι πρέπει να υπηρετήσω, ίσα ίσα το αντίθετο.
Για πές μου έναν ηθικό κανόνα, που αντι να σε εμποδίζει να κάνεις κάτι, να σου λέει να προσφέρεις. Καλό να λέμε το τι δεν κάνουμε, αλλα κάποια στιγμή θα πρέπει και να κάνουμε...

Πηγαίνω σχολείο όχι επειδή είναι υποχρεωτικό αλλά για να αποκομίσω τα όποια οφέλη μπορεί να δώσει.
Αυτό είχες στο μυαλό σου στα 5 σου, όταν πήγες δημοτικό? Ή μας δουλεύεις τώρα? Άλλες σκέψεις σου απο την τότε ηλικία? Και σε ξαναρωτάω: Στα σχολεία, γίνονται ατυχήματα. Εφόσον ήσουνα συνειδητοποιημένος όταν πήγες (αυτό εδωσες να καταλάβουμε...), γιατί πηγες να ρισκάρεις τη ζωή σου?

Nefelh, το σχολείο όντως έχει μαύρα χάλια, ειδικά σε σχέση με έξω. Όντως η πλύση εγκεφάλου ξεκινάει απο μικρή ηλικία που μαθαίνουμε για τους κακούς Τούρκους, Αλβανούς που μας βίαζαν και μας σκότωναν και για τον Μ.Αλέξανδρο ο οποίος 'Δίεδωσε τα φώτα του Ελληνισμού' και 'Εκπολίτισε τους βαρβάρους'
Παρ'όλα αυτά εκτός απο την παιδεία προσφέρει και κοινωνικοποίηση τα οποία και τα 2 είναι απολύτως απαραίτητα για να μπορέσει ένας άθρωπος να λειτουργήσει σε μία κοινωνία.
Δεν μπορείς να συγκρίνεις λοιπόν δυο εντελώς ανόμοια πράγματα.

Εξήγησέ μου , πως τα παραπάνω, οδηγούν στο συμπέρασμα οτι ο στρατός είναι "εντελώς ανόμοιος" απο το σχολείο?

1)Δεν έχεις πάει στρατό, δεν μπορείς εξάγεις συμπέρασμα για την οποιαδήποτε ομοιότητα. Εκτός αν συγκρίνεις την τουλάγχιστόν 9χρονή εμπειρία σου στο σχολείο, με ότι άκουσες απο ένα site με σαφή προσανατολισμό.Το σχολείο, το έμαθες απο την καλή και την ανάποδη, και το στρατό απο τη στραβή.Δεν είσαι σε θέση να τα χαρακτηρίσεις όμοια ή μή.

2)Στο σχολείο κοινωνικοποιείσαι, αν και όχι πάντα, δυστυχώς με αρκετά παραδείγματα.Πάντα υπάρχει το παιδάκι, που το διώχνουνε απο τη παρέα. Στο στρατό, μαθαίνεις να λειτουργείς σαν ομάδα.

Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #261 στις: 06/05/07, 17:37 »
Βρε παιδιά, έχετε πέσει οι περισσότεροι πάνω στον Chris2004 να τον φάτε! Γιατί? Ο άνθρωπος είναι απλώς διαφορετικός από εσάς. Πιστεύει σε διαφορετικές αρχές, έχει διαφορετικές αξίες. Γιατί επιδεικνίετε μηδαμινή ανοχή στην διαφορετικότητα?

Εν τω μεταξύ θέτει και ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, το οποίο το προσπερνάτε χωρίς να δώσετε την απαιτούμενη σημασία. Τι συμβαίνει όταν οι ηθικοί νόμοι έρχονται αντιμέτωποι με τους πολιτειακούς? Είναι ένα παμπάλαιο πρόβλημα, το είχε θέσει ο Σοφοκλής στην "Αντιγόνη", αν δεν κάνω λάθος, κι ακόμα όπως φαίνεται δεν έχουμε καταλήξει.

Βέβαια Chris2004, θα πρέπει να μας αναλύσεις τον λόγο για τον οποίο πιστεύεις ότι η αποψή σου συμβαδίζει με τους ηθικούς νόμους.

Στο στρατό, μαθαίνεις να λειτουργείς σαν ομάδα.

Επετρεψέ μου,  Isnogood, να διαφωνήσω. Αν δεν έχεις μάθει μέχρι τα 18 σου χρόνια να λειτουργείς ομαδικά, δεν μαθαίνεις ποτέ.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Μονίμως προβληματικός...
    • Προφίλ
« Απάντηση #262 στις: 06/05/07, 18:09 »
Βρε παιδιά, έχετε πέσει οι περισσότεροι πάνω στον Chris2004 να τον φάτε! Γιατί? Ο άνθρωπος είναι απλώς διαφορετικός από εσάς. Πιστεύει σε διαφορετικές αρχές, έχει διαφορετικές αξίες. Γιατί επιδεικνίετε μηδαμινή ανοχή στην διαφορετικότητα?

Μάλλον μηδενική ανοχή θέλεις να πεις, φίλτατε. Ή μήπως είναι η μόνη συζήτηση στην οποία παρατηρείται αυτό το φαινόμενο...; ::)
Διψάς και δεν το ξέρεις...

Αποσυνδεδεμένος actr

• Ο μικρός Βελζεβούλης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • www.ektakta.gr
« Απάντηση #263 στις: 07/05/07, 08:41 »

1. Γιατί η διαφορετικότητά του επηρρεάζει τη δική μου θητεία
Ο χρόνος της θητείας μου θα είναι μεγαλύτερος όπως και οι συνθήκες τις οποίες θα συναντήσω θα είναι δυσκολότερες λόγω μειωμένου στρατιωτικού προσωπικού εξαιτίας της άρνησής του να υπηρετήσει.

2. Γιατί η διαφορετικότητά του είναι εις βάρος της ασφάλειάς μου
    α. Σε περίπτωση πολέμου δεν γνωρίζει πως να μάχεται, πως να χρησιμοποιεί το όπλο του και γενικότερα πως να δουλεύει σε μια ομάδα.
    β. Μειωμένος αριθμός στρατεύσιμων, κατεπέκτασιν μειωμένη ασφάλεια

3. Γιατί απολαμβάνει δικαιώματα και ελευθερίες μη κατεκτημένες απο αυτόν χωρίς να προσφέρει τίποτα για τη συνέχιση/διασφάλισή τους (αν οι πρόγονοί του στον πόλεμο σκέφτονταν όπως εκείνος τώρα δεν θα ήταν ελεύθερος οπότε και μιλάει εκ του ασφαλούς)

4. Γιατί δεν είναι νόμιμος πολίτης

Θες κι άλλα?
MasterNet - ανάπτυξη web εφαρμογών - δημιουργία διαδικτυακής εταιρικής ταυτότητας

Αποσυνδεδεμένος CADMUS

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #264 στις: 07/05/07, 10:25 »
Απο που επηρεάζεται η θητεία κάποιου αν υπάρχουν ανυπότακτοι?Ποιος κάνει παραπάνω θητεία επειδή υπάρχουν ανυπότακτοι?Και για ποιά μειωμένη ασφάλεια μιλάτε ρε παιδιά?Έχετε κάνει έστω και μία μέρα θητεία στην παραμεθόριο ή τα λέτε αυτά απο την ασφάλεια του σπιτιού σας?
Εγώ έκανα το δεκαοκτάμηνο μου κανονικά, απολύθηκα το 2001 και οι ανυπότακτοι για οποιοδήποτε λόγο ήταν ακόμη χιλιάδες...δεν έκανα όμως ούτε μέρα παραπάνω στο στρατό εξαιτίας τους.Που το έχετε ακούσει αυτό?
Ποια ασφάλεια ρε παιδιά?Έχετε δει την ελληνική πλευρά να έχει πετάξει τα όπλα και να διαβάζει τσόντες στα σύνορα,ένα χιλιόμετρο απο την Τουρκία?Και ακόμη και απίκο να ήτανε, ποιός απο όσους κάνανε την θητεία τους,δεκαοκτάμηνη ή δωδεκάμηνη ή και λιγότερο, για οποιουσδήποτε λόγους, είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος για συνθήκες πολέμου?
Λειτουργείς σαν ομάδα?Ποιός λειτουργεί σαν ομάδα όταν το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι να τσιμπήσει την άδεια ή την έξοδο που τον βολεύει,ή να μην κάνει τίποτα άλλο απο το να εκφοβίζει τους νεότερους μόνο με το πρόσχημα της παλαιότητας?Και αυτό επικροτούμενο απο τους εκάστοτε λοχαγούς...
Υποθέτω ότι όποιος τα λέει αυτά δεν έχει αναγκαστεί ποτέ να κάνει κάμψεις κατά την πρωινή ανάρτηση της σημαίας με πλήρη εξοπλισμό, μόνο και μόνο επειδή του διοικητή δεν του καθότανε η γυναίκα του το πρωί...εκεί να δείς αγάπη για την πατρίδα που σε κατακλύζει...
Ότι ο μόνος λόγος ύπαρξης της υποχρεωτικής θητείας είναι η αποφυγή της δαπάνης γα τον καθαρισμό των στρατοπέδων είναι πασιφανές για όποιον έχει κάνει πλήρη θητεία...και υπάρχουν άνθρωποι που φεύγουν διαλυμένοι απο τον στρατό για αυτό ακριβώς το λόγο.Για την ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑ και την ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ αυτής της περιόδου που χάνουν απο τη ζωή τους...
Δεν θέλεις να πάς αγόρι μου στο στρατό?Όλα καλά.Μην πας.Τόσα λεφτά παίρνουν απο τον προυπολογισμό κάθε χρόνο,ας προσλάβουν μόνιμους.
Μοναδικό μελανό σημείο, το μαύρισμα του ποινικού μητρώου για τους ανυπότακτους.Όλα τα έχουνε προβλέψει οι που$#^&ες.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #265 στις: 07/05/07, 11:16 »
Απ' ότι καταλαβαίνω actr, έχεις θητεύσει στο στράτευμα. Έχεις κατανοήσει πλήρως την ομαδικότητα του "μου"  :)

Η συζήτηση θα έπρεπε να γίνεται στην βάση της αλλαγής των συνθηκών. Διότι δεν θα κατηγορήσω το παιδί μου αν αρνηθεί να στρατευτεί μετά από όλα αυτά που έχει ακούσει σε συζητήσεις "καμένων". Ο στρατός σίγουρα είναι σχολείο. Σε μαθαίνει ότι αυτός που "επικρατεί" είναι ο γλύφτης, μπήχτης, ψεύτης, ρουφιάνος. Ο "ισχυρότερος" δηλ.  :D , δεν έχει πλάκα?
Θαυμάζω όλους αυτούς που βγήκαν από αυτό το σχολείο και κράτησαν τις αρχές και τις αξίες τους.

Φίλοι μου, αυτά τα περί νομιμότητας και νομιμοφροσύνης τά ακούω βερεσέ, όταν υπάρχουν τόσοι νομότυποι τρόποι να αποφύγεις την θητεία με τις ευλογίες της πολιτείας και των πολιτών. Και σίγουρα εκτιμώ περισσότερο τον αρνητή διότι είναι σταθερός και ειλικρινής - έτσι γνωρίζω με ποιόν συνδιαλέγομαι - από τον φλούφλη που εκμεταλεύεται τους πολιτειακούς νόμους για να επιτεθεί εναντίον της κοινωνίας και της ηθικής της.

CADMUS πρόσεχε λιγάκι! Όλα αυτά που αναφέρεις είναι κρατικά μυστικά και η δημοσιοποίησή τους θέτει σε κίνδυνο την Εθνική ασφάλεια.  ;D
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #266 στις: 07/05/07, 11:21 »
Papou, οταν καποιος καταπατα το νομο και υποβιβαζει τη δικη σου ποιοτητα ζωης ( μην πω πως την αφαιρει κιολας ), αμεσως φωναζετε για τη νομιμοτητα και την δικαιοσυνη. Οταν ομως θελετε να το παιξετε επαναστατες, αμεσως καταργειτε εννοιες οπως "νομιμοτητα" και "κοινωνια" και θετετε ηθικους φραγμους σε ο,τι λετε!
Ε, λοιπον, ο δικος μου ηθικος προορισμος ειναι να γινω παιδεραστης! Και επειδη θα εχω το σθενος να αποδειξω πως ειμαι και πιο νομιμος απο τους νομιμους, θα με εκτιμησεις? Αν ναι, τοτε δωσε μου και το παιδι σου, για να εφαρμοσω το δικο μου "δικαιο"!

( ωρα για να απαντας εδω εχεις φιλε papou..στο θεμα περι "Πνευματικης ανυψωσης και εκπαιδευσης" μαλλον βαρεθηκες..δεν πειραζει..εγω το ειπα παντως και εκει, το λεω κι εδω..Απο "εθνοπατερες" γεμισαμε! Απο ανθρωπους εχουμε ελλειψη )
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος actr

• Ο μικρός Βελζεβούλης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • www.ektakta.gr
« Απάντηση #267 στις: 07/05/07, 11:57 »
CADMUS
Αν ο αριθμός των στρατεύσιμων που προορίζονται για ένα συγκεκριμένο στρατόπεδο είναι μειωμένος και δεν αρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες του στρατοπέδου, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των αρμοδιοτήτων των ήδη υπαρχόντων. Η λογική το λέει.
Ενας φίλος, απολύθηκε το περασμένο καλοκαίρι, εκανε γύρω στους 3 με 4 μήνες να πάρει άδεια λόγω μειωμένου αριθμού στρατιωτών στη μονάδα του (Λήμνος). Προφανώς η κατάσταση αυτή δεν οφείλεται ολοκληρωτικά στους ανυπότακτους, αλλά συμβάλλουν αρκετά στη διόγκωση του προβλήματος.

Όσο για το περιστατικό που αναφέρεις με τις τσόντες δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν το γνωρίζω. Αλλά ακόμη αλήθεια να είναι, οκ, είναι ένα περιστατικό, πάντα θα συμβαίνουν τέτοια. Δεν το βρίσκω σωστό όμως να το γενικεύουμε.

Ποιος είναι περισσότερο έτοιμος να αντιμετωπίσει συνθήκες πολέμου, κάποιος που έχει πάει στρατό ή κάποιος που δεν έχει πάει?

Το ότι ο καθένας που υπηρετεί έχει στο μυαλό του την άδεια και την έξοδο δεν σημαίνει πως απολύεται και ανεκπαίδευτος. Δεν την καταλαβαίνω αυτή την τακτική ισοπέδωσης με την οποία αντιμετωπίζεις τα πράγματα. Και εγώ στο Λύκειο κοίταζα πως και πώς να κάνω κοπάνα, τί σημαίνει οτι δεν αποκόμισα τίποτα αυτά τα 3 χρόνια?

Μιας και ρωτάς, μπαίνω τον Αύγουστο και έτσι για την ώρα δεν έχω κάνει κάμψεις μπροστά στο διοικητή. Αλλά τί ακριβώς περιμένατε όταν μπήκατε? Στρατός είναι όχι παιδικός σταθμός. Στο στρατό όπως και να το κάνουμε ισχύει η λογική του ανωτέρου. Και στην τελική σκοπός τους είναι να εκτελείς όσο πιο ψυχρά γίνεται τις εντολές των ανωτέρων σου. Με λίγα λόγια πειθαρχία. Αυτό είναι το σύστημα και αυτό είναι το νόημα του στρατού.
Αν συμφωνείς στο ότι θα πρέπει να υπάρχει στρατός τότε θα πρέπει να λειτουργεί μόνον έτσι, ειδάλλως δεν έχει νόημα να υπάρχει. Μέση κατάσταση δεν υπάρχει.
Η συζήτηση θα έπρεπε να γίνεται στην βάση της αλλαγής των συνθηκών. Διότι δεν θα κατηγορήσω το παιδί μου αν αρνηθεί να στρατευτεί μετά από όλα αυτά που έχει ακούσει σε συζητήσεις "καμένων". Ο στρατός σίγουρα είναι σχολείο. Σε μαθαίνει ότι αυτός που "επικρατεί" είναι ο γλύφτης, μπήχτης, ψεύτης, ρουφιάνος. Ο "ισχυρότερος" δηλ. :D , δεν έχει πλάκα?
Θαυμάζω όλους αυτούς που βγήκαν από αυτό το σχολείο και κράτησαν τις αρχές και τις αξίες τους.
Αυτά που αναφέρεις είναι γνωστά. Αλλά η τακτική του γλειψίματος και του βίσματος υπάρχει μόνο στο στρατό? Ολο το δημόσιο βρωμάει σαπίλα. Εκεί και αν υπάρχουν γλειψιματίες. Παντού συμβαίνουν αυτά. Αυτό δηλαδή είναι αρκετό ώσθε να καταργήσει την έννοια του στρατού? Ή να σου δώσει ελαφρυντικό (άλλοθι θα το έλεγα) ώστε να μην υπηρετήσεις?

Δηλαδή με την ίδια λογική γιατί πληρώνετε την εφορία και δεν φοροδιαφεύγετε? Δεν γνωρίζετε τις κουτσουκέλες και τις ρεμούλες που γίνονται? Ποιός είναι ο λόγος που στο στρατό μας παίρνει να παρανομίσουμε αλλά σε όλη την υπόλοιπη σαπίλα διστάζουμε?
« Τελευταία τροποποίηση: 07/05/07, 11:59 από actr »
MasterNet - ανάπτυξη web εφαρμογών - δημιουργία διαδικτυακής εταιρικής ταυτότητας

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #268 στις: 07/05/07, 13:34 »
Βλέπω ένα κόλλημα με την παρανομία....αφού έχετε τέτοιο κόλλημα τότε καλύτερα να το παίξουμε τρελοι, gay και δεν ξέρω γω τί για να είμαστε νόμιμοι Ι5 και με τη βούλα;

Γιατί τέτοια τυφλή υπακοή στους νόμους. Υπάρχουν και νομιμότατοι τρόποι να αποφύγεις τον στρατό.

Actr δεν υπηρετείς παραπάνω λόγω των ανυπότακτων γιατί πολύ απλά όλοι αυτοί αν δεν είχαν άλλη επιλογή θα έφευγαν απο την χώρα ή θα το έπαιζαν τρελοί. Όπως και να έχει δεν θα υπηρετούσαν ΠΟΤΕ.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #269 στις: 07/05/07, 15:18 »
Actr δεν υπηρετείς παραπάνω λόγω των ανυπότακτων γιατί πολύ απλά όλοι αυτοί αν δεν είχαν άλλη επιλογή θα έφευγαν απο την χώρα ή θα το έπαιζαν τρελοί. Όπως και να έχει δεν θα υπηρετούσαν ΠΟΤΕ.

Kαι για αυτό το λόγο, αυτοί που πάνε κάνουν διπλές βάρδιες..."Μα γιατί ρε παιδιά χάλια? Τί? Πόσες ώρες σκοπιά? Ε, λογικό είναι που αυτοκτόνησε..."

Οι χάλια συνθήκες προκύπτουν απο το γεγονός οτι υπάρχουν λίγοι στρατιώτες.... Αν έχουμε και ανυπότακτους, καταλαβαίνεις...

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #270 στις: 07/05/07, 21:05 »
Βρε παιδιά, ηρεμείστε! Τι τρόπος συζήτησης είναι αυτός?

Όσον με αφορά, έχω εκπληρώσει τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις και μάλιστα σε εποχές πολύ δύσκολες, μην μου επιτείθεστε λοιπόν ως αρνητή της θητείας. Αλλού επικεντρώνω το πρόβλημα. Στην οργάνωση και στην υποδομή όλων των δημόσιων λειτουργιών, οι οποίες μας ανήκουν σε τελική ανάλυση. Είναι κτήμα μας και πρέπει να το κατανοήσουμε κάποτε.
Ο τρόπος που έχω για να αντιμετωπίζω τέτοιου είδους προβλήματα είναι: συμμετοχή, προσπάθεια συνεργασίας, κι αν η προσπάθεια αυτή δεν ευοδώσει αντίδραση (εφόσον στην αυτοκριτική μου καταλήξω ότι δεν ήμουν εγώ υπεύθυνος για την ασυνενοησία). Βέβαια αυτός είναι ένας δικός μου τρόπος και δεν έχω την απαίτηση κάθε άνθρωπος να αντιμετωπίζει μ' αυτόν τον τρόπο τα προβλήματα. Γι αυτόν τον λόγο πάντοτε ακούω με προσοχή τι έχει να πει ο διπλανός μου διότι μπορεί να έχει να μου δώσει και καμιά νέα ιδέα.

Σε αντίθετη περίπτωση κάθε προσπάθεια διαλόγου δεν αποτελεί συζήτηση αλλά προσπάθεια επιβολής των προσωπικών απόψεων. Και εκεί μου γεννιέται το ερώτημα. Γιατί γίνεται αυτό? Γιατί αυτή η πρακτική είναι διαδεδομένη μεταξύ μας σ' όλους τους διαλόγους από την Βουλή ως το διαδύκτιο? Τόσο σίγουροι είμαστε για την ορθότητα των απόψεών μας και θέλουμε να τις επιβάλουμε στους άλλους, για το καλό τους? Ή αποτελεί τον μόνο τρόπο που μας έχει απομείνει ώστε να ξεχωρίσουμε, με πρακτικές καθαρά εγωϊστικές? Μέχρι να δούμε τον συνανθρωπό μας "υποπόδιο των ποδών μας"!

Ιδίως στο διαδίκτυο, όπου το πρόσωπό μας είναι ο λόγος μας- και ο λόγος δεν έχει ιστορία- η πρακτική αυτή, χωρίς κανόνες, αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση, παραπέμπει στον νόμο της ζούγκλας. Μην μιλάμε λοιπόν για νόμους όταν εμείς οι ίδιοι καταστρατηγούμε τους κανόνες.

Isnogood , πιστεύεις ότι χρειάζονται σκοπιές από τους εφέδρους στον στρατό? Οι σκοπιές φίλε μου δεν αποτελούν αυτοσκοπό αλλά είναι μέρος της εκπαίδευσης. Οπότε δεν σημαίνει τίποτα μια σκοπιά παραπάνω ή παρακάτω.
Στο κάτω κάτω της γραφής ας χρησιμοποιήσουν για την φύλαξη των στρατοπέδων την καινούρια τεχνολογία, τουτέστιν κάμερες και άλλα συστήματα παρακολούθησης. Να μας αποδείξουν ότι κάνουν και την δουλειά τους πριν πληρώσουμε τόσα λεφτά για να τις βάλουμε στους δρόμους και στα σπίτια μας!

( ωρα για να απαντας εδω εχεις φιλε papou..στο θεμα περι "Πνευματικης ανυψωσης και εκπαιδευσης" μαλλον βαρεθηκες..δεν πειραζει..εγω το ειπα παντως και εκει, το λεω κι εδω..Απο "εθνοπατερες" γεμισαμε! Απο ανθρωπους εχουμε ελλειψη )

Φίλε μου, ανέφερα ποτέ τίποτα για έλλειψη χρόνου? Μην βάζεις στο πληκτρολόγιό μου δικές σου λέξεις! Απλά σε τέτοια ηλικία που βρίσκομαι έχω κατασταλλάξει πια ως προς την ποιότητα των ανθρώπων που αξίζει να απαντώ.

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #271 στις: 07/05/07, 21:16 »
http://www.omhroi.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2790&mode=thread&order=0&thold=0

Άλλος ένας θάνατος στον Στρατό....6 μετράμε και έχουμε φτάσει μόνο στον Μάη. Να χαίρεστε τον θεσμό-σφαγείο σας.

Ξέρω ξέρω ήταν μαμάκιας και άνανδρος και μάλλον του άξιζε  :o Άλλωστε μόνο οι ισχυροί επιβιώνουν.
« Τελευταία τροποποίηση: 07/05/07, 21:18 από Chris2004 »

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #272 στις: 07/05/07, 22:13 »
και πόσοι σκοτώθηκαν σε τροχαία στις γιορτές...
εμπρός παιδιά να καταργήσουμε γιορτές, αργίες και αυτοκίνητα/οχήματα!

Αποσυνδεδεμένος Aλχημιστής

• Θαμώνας
  • Μια μερα ολα αυτα θα μοιαζουν με χρωματιστες ευχες
    • Προφίλ
    • το myspace μας....
« Απάντηση #273 στις: 07/05/07, 22:17 »
Αλλο το τροχαιο,αλλο ο πυροβολισμος στο κεφαλι.. ::)
Κ συ που καποτε να κοιμηθεις φοβοσουνα...
Τωρα φοβασαι να ξυπνησεις...

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #274 στις: 07/05/07, 22:21 »
ναι, οκ. πιάσε το υπονοούμενο ;)
δεν φταίει ο στρατός που κπ δεν αντέχει πολλά πολλά... θα μπορούσε να αυτοκτονήσει και εκτός στρατού.