Αποστολέας Θέμα: Η αποψη σας για τους ανυποτακτους  (Αναγνώστηκε 129157 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος FAIRY-The return!

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
Απ: Η αποψη σας για τους ανυποτακτους
« Απάντηση #275 στις: 07/05/07, 22:43 »
ναι ρε συ αλλά ο στρατός ότι ψυχολογικά και να εχεις στα επιδυνώνει. Ο joef π.χ ή ο οποιοσδήποτε στην θέση του αν χώριζε με την κοπέλα του και ήταν μεσα και και και, ανετα αυτοκτονεί χώρις να έχει καποιο ιδιαίτερο διανοητικό πρόβλημα
Και στην τελική αν όντως έχεις πρόβλημα παίρνεις I5
Αυτοι δηλ δικαιολογουνται?

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Δεν Μασάω τίποτα εκτός από φαγητό!!!
    • Προφίλ
    • Myspace
« Απάντηση #276 στις: 07/05/07, 23:00 »
ναι ρε συ αλλά ο στρατός ότι ψυχολογικά και να εχεις στα επιδυνώνει. Ο joef π.χ ή ο οποιοσδήποτε στην θέση του αν χώριζε με την κοπέλα του και ήταν μεσα και και και, ανετα αυτοκτονεί χώρις να έχει καποιο ιδιαίτερο διανοητικό πρόβλημα
Και στην τελική αν όντως έχεις πρόβλημα παίρνεις I5
Αυτοι δηλ δικαιολογουνται?

Πρέπει να καταλάβεις κάποια ουσιώδη πράγματα για το στρατό τα οποία δικαιολογημένα δεν γνωρίζεις. Στο στρατό πλέον ΔΕΝ βαράνε, ΔΕΝ κάνουν καψόνι, ΔΕΝ σε βασανίζουν και άλλα πολλά ΔΕΝ που θα μπορούσα να σου γράφω για ώρες. Προσωπικά υπηρέτησα 26 ολόκληρους μήνες και δεν αισθάνθηκα σε καμία περίπτωση ότι θέλω να τελειώσω τη ζωή μου επειδή είμαι στρατό ή επειδή χώρισα με την κοπέλα μου κλπ. Οταν κατατάχτηκα, έβλεπα τα μέχρι πρότινος μαγκάκια του σχολείου να κλαίνε σαν μικρά παιδιά ενώ περνάγαν την πύλη του κέντρου νεοσυλλέκτων. Ξέρεις τι θα πει αυτό? Οτι ο καθένας μας κουβαλάει μια ψυχοσύνθεση περίεργη, αλλιώτικη η οποία μας οδηγεί σε πράξεις που σε άλλους φαντάζουν απίστευτες και αδύνατες. Θα πει ότι ο καθένας μπορεί να αυτοκτονήσει για οποιοδήποτε λόγο γιατί στη συγκεκριμένη στιγμή και με τις συγκεκριμένες συνθήκες δεν άντεξε ψυχολογικά. Αυτό δε σημαίνει ότι ο στρατός το προκαλεί αυτό. Αυτό προκαλείται από τον καθένα στον ίδιο του τον εαυτό. Ξέρεις πόσες αυτοκτονίες καταγράφονται κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο? Ο στρατός φταίει ή μήπως φταίει η κοινωνία μας που βγάζει αρκετά (όχι όλα προς Θεού), μαλθακά παιδιά, μαμάκηδες λαϊκιστί, που όταν τα πράγματα δυσκολέψουν και δεν έχουν το μπαμπά ή τη μαμά να τους υπερασπιστεί, σπάνε? Αν ο στρατός καταργηθεί καλή μου να ξέρεις ότι αυτά τα άτομα, στην επόμενη "δύσκολη" στιγμή πάλι το ίδιο θα επιχειρήσουν και αυτή η στιγμή θα είναι άσχετη με το στρατό. Τι θα έχουμε να λέμε μετά? Θα φταίξουν όλα? Ολη η κοινωνία, η παιδεία, η μόρφωση, η ανατροφή?

Οι ρίζες αυτού του κακού πίστεψε με δεν ξεκινάνε με το στρατό αλλά από πολύ πιο πριν. Δεν μέμφομαι τους αδύναμους χαρακτήρες αλλά δεν τους δίνω και κανένα άλλοθι, γιατί δεν γίνεται να στιγματίζουμε και να βγάζουμε συμπεράσματα αυθαίρετα.

PS: Στην Κύπρο πριν από χρόνια είχαν σκοτωθεί 4 εθνοφρουροί. 4 νέα παιδιά βρέθηκαν διάτρητα από σφαίρες μέσα στα φυλάκια που φυλάγανε σκοπιά. Μιλήσαν όλοι για αυτοκτονία τότε, είπαν ότι τα παιδιά αυτά είχανε ψυχολογικά προβλήματα. Τα παιδιά αυτά βρέθηκαν με 5 και 6 σφαίρες το καθένα πάνω τους καρφωμένες. Πώς αυτοκτόνησαν? ή μήπως δεν αυτοκτόνησαν?
Το αποτέλεσμα ήταν να βγει τότε διάταγμα να βγαίνουν οι φαντάροι με έξοδο τουλάχιστον 2 φορές εβδομαδιαίως για να μην τους δημιουργούνται ψυχολογικά προβλήματα. Ξέρεις αγαπητή μου τι έγινε τα επόμενα 4 χρόνια μετά από το διάταγμα? Αυτοκτόνησαν άλλοι 5  ;)

Αποσυνδεδεμένος Minotaur

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #277 στις: 07/05/07, 23:14 »
Εχω την εντύπωση πως εκεί στο omhroi τρίβουν τα χέρια τους όποτε γίνει μια νέα αυτοκτονία στο στρατό.

Αποσυνδεδεμένος FAIRY-The return!

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #278 στις: 07/05/07, 23:17 »
constantine

Τοτε αυτοι που αυτοκτονούν αν όντως έχουν πρόβλημα γιατί δεν  παίρνουν I5?

Αποσυνδεδεμένος actr

• Ο μικρός Βελζεβούλης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • www.ektakta.gr
« Απάντηση #279 στις: 07/05/07, 23:23 »
Η συζήτηση θα έπρεπε να γίνεται στην βάση της αλλαγής των συνθηκών. Διότι δεν θα κατηγορήσω το παιδί μου αν αρνηθεί να στρατευτεί μετά από όλα αυτά που έχει ακούσει σε συζητήσεις "καμένων". Ο στρατός σίγουρα είναι σχολείο. Σε μαθαίνει ότι αυτός που "επικρατεί" είναι ο γλύφτης, μπήχτης, ψεύτης, ρουφιάνος. Ο "ισχυρότερος" δηλ. :D , δεν έχει πλάκα?
Θαυμάζω όλους αυτούς που βγήκαν από αυτό το σχολείο και κράτησαν τις αρχές και τις αξίες τους.
Αυτά που αναφέρεις είναι γνωστά. Αλλά η τακτική του γλειψίματος και του βίσματος υπάρχει μόνο στο στρατό? Ολο το δημόσιο βρωμάει σαπίλα. Εκεί και αν υπάρχουν γλειψιματίες. Παντού συμβαίνουν αυτά. Αυτό δηλαδή είναι αρκετό ώσθε να καταργήσει την έννοια του στρατού? Ή να σου δώσει ελαφρυντικό (άλλοθι θα το έλεγα) ώστε να μην υπηρετήσεις?

Δηλαδή με την ίδια λογική γιατί πληρώνετε την εφορία και δεν φοροδιαφεύγετε? Δεν γνωρίζετε τις κουτσουκέλες και τις ρεμούλες που γίνονται? Ποιός είναι ο λόγος που στο στρατό μας παίρνει να παρανομίσουμε αλλά σε όλη την υπόλοιπη σαπίλα διστάζουμε?

@papous
Παππού πέρα απο όλα τα περί ηθικής και σεβασμού που μας αράδιασες, για την ταμπακιέρα έχεις να μας πείς κάτι?
MasterNet - ανάπτυξη web εφαρμογών - δημιουργία διαδικτυακής εταιρικής ταυτότητας

Αποσυνδεδεμένος Minotaur

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #280 στις: 07/05/07, 23:24 »
Fairy πως κάποιος με ψυχολογικά προβληματα θα βγει I5;; Ως τι; Σαν τρελός; αφού δεν είναι...
Η μήπως είχε προσχεδιάσει την αυτοκτονία του;Να ζητήσει αναβολή ίσως, να βγει Γιωτάς δεν είναι στο χέρι του.
Και πως ο στρατός θα μπορούσε να βγάλει εκτός κάποιο άτομο εφόσον δεν έχει κάποια σοβαρη ψυχική ασθένεια.
Η υπερευαισθησία ενός ατόμου δεν αποτελεί κριτήριο.

Αποσυνδεδεμένος Chris2004

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #281 στις: 07/05/07, 23:54 »
Ναί....μόνο που ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ αλλά ΑΤΥΧΗΜΑ!!!
Ζήσε τον μύθο σου στην ελλάδα ως ανυπότακτος...
http://www.omhroi.gr

Αποσυνδεδεμένος Minotaur

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #282 στις: 07/05/07, 23:59 »
Δεν αλλάζει κάτι σε αυτό που έγραψα πιο πάνω....περί omhroi.

Το κείμενο στο link που έδωσες δεν δίνει αρκετές πληροφορίες αν είναι αυτοκτονία ή ατύχημα,
πως μπορεί να είσαι τόσο σίγουρος ;
« Τελευταία τροποποίηση: 08/05/07, 00:14 από Minotaur »

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #283 στις: 08/05/07, 00:45 »
Ναί....μόνο που ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ αλλά ΑΤΥΧΗΜΑ!!!

Έπεσε απο το 1ο όροφο...Εμπρός λοιπόν, καταργούμε τα μπαλκόνια και τα παράθυρα!!!!!

Isnogood , πιστεύεις ότι χρειάζονται σκοπιές από τους εφέδρους στον στρατό? Οι σκοπιές φίλε μου δεν αποτελούν αυτοσκοπό αλλά είναι μέρος της εκπαίδευσης. Οπότε δεν σημαίνει τίποτα μια σκοπιά παραπάνω ή παρακάτω.
Στο κάτω κάτω της γραφής ας χρησιμοποιήσουν για την φύλαξη των στρατοπέδων την καινούρια τεχνολογία, τουτέστιν κάμερες και άλλα συστήματα παρακολούθησης. Να μας αποδείξουν ότι κάνουν και την δουλειά τους πριν πληρώσουμε τόσα λεφτά για να τις βάλουμε στους δρόμους και στα σπίτια μας!
Δλδ, αφού υπάρχει έλλειψη, δεν βαριέσαι, ας μην κάνουμε σκοπιά. Η σκοπιά, δεν είναι αυτοσκοπός, είναι μέρος του τρόπου λειτουργίας, της εκπαίδευσης. Αλλα δεν μιλάμε για 1 σκοπιά παραπάνω, ή παρακάτω! Μιλάμε για αρκετές.Δεν ξέρω πως το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα.
Όσο για τη ποιότητα των καμερών, έχει μιλήσει ο Bassman δεν χρειάζεται να τα ξαναπούμε.
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #284 στις: 08/05/07, 11:22 »

Αυτά που αναφέρεις είναι γνωστά. Αλλά η τακτική του γλειψίματος και του βίσματος υπάρχει μόνο στο στρατό? Ολο το δημόσιο βρωμάει σαπίλα. Εκεί και αν υπάρχουν γλειψιματίες. Παντού συμβαίνουν αυτά. Αυτό δηλαδή είναι αρκετό ώσθε να καταργήσει την έννοια του στρατού? Ή να σου δώσει ελαφρυντικό (άλλοθι θα το έλεγα) ώστε να μην υπηρετήσεις?

Δηλαδή με την ίδια λογική γιατί πληρώνετε την εφορία και δεν φοροδιαφεύγετε? Δεν γνωρίζετε τις κουτσουκέλες και τις ρεμούλες που γίνονται? Ποιός είναι ο λόγος που στο στρατό μας παίρνει να παρανομίσουμε αλλά σε όλη την υπόλοιπη σαπίλα διστάζουμε?

@papous
Παππού πέρα απο όλα τα περί ηθικής και σεβασμού που μας αράδιασες, για την ταμπακιέρα έχεις να μας πείς κάτι?

Στην ταμπακιέρα αναφέρθηκα, πιθανώς δεν το κατάλαβες οπότε το ξαναπαραθέτω:

Αλλού επικεντρώνω το πρόβλημα. Στην οργάνωση και στην υποδομή όλων των δημόσιων λειτουργιών, οι οποίες μας ανήκουν σε τελική ανάλυση. Είναι κτήμα μας και πρέπει να το κατανοήσουμε κάποτε.

Η κατάθεση της φορολογικής και ασφαλιστικής εισφοράς είναι η μεγαλύτερη χαρά για έναν πολίτη. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να αντιδράσει όταν γίνεται κακοδιαχείρηση των χρημάτων του Δημοσίου! Ούτε ότι δεν πρέπει να αντιδράσει όταν βλέπει να προάγονται άχρηστοι σε θέσεις διαχείρισης των κοινωνικών θεμάτων και χρήσιμοι να μένουν απέξω.
Το πως θα αντιδράσει έχει καταντήσει να είναι δικό του θέμα, εφόσον δεν διδάσκεται ο τρόπος αντίδρασης.

Αυτό που εννοώ λοιπόν είναι ότι όταν βλέπετε κάποιον να αντιδρά έστω και με τρόπο που αντιτίθεται στην αισθητική σας προσπαθείστε να κατανοήσετε τις αιτίες αντίδρασης αρχικά και κατόπιν τον κατακρίνετε αν το αξίζει. Προτιμότερο δηλ να εστιαστείτε στο αίτιο και όχι στο αποτέλεσμα.

Όπως, για παράδειγμα, είναι απάνθρωπο να κατακρίνεις έναν νέο που αυτοκτόνησε ιδίως ενώ ήταν στραυτευμένος. Αυτό που θα έπρεπε να κατακρίνει κανείς είναι τις υγιονομικές υπηρεσίες του στρατού που δεν αντηλήφθηκαν το πρόβλημά του - αν είχε - ενώ στον ίδιο θα έπρεπε να δώσει και παράσημο ανδρείας. Διότι τον θυμό του ή την απογοήτευσή του την κατεύθυνε πάνω στον εαυτό του, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να την κατευθύνει στους διπλανούς του.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #285 στις: 08/05/07, 11:41 »
Isnogood , αυτό που δεν κατάλαβες στα όσα είπα είναι ότι η σκοπιά αποτελεί μέρος της εκπαίδευσης και όχι μέσον φύλαξης. Αν είναι δυνατόν να περιμένει κάποιος από έναν ανεκπαίδευτο να φυλάξει οτιδήποτε χρειάζεται να φυλαχθεί! Στη περίπτωση αυτή δεν θα χρειαζόμασταν αστυνομικές δυνάμεις, την φύλαξη θα την έκαναν οι ίδιοι οι πολίτες.
Εφόσον έχουμε "εκπαιδευτεί" όλοι στον στρατό θα ήταν πανεύκολο.  ;D

Τώρα για ποιόν λόγο ένα εκπαιδευτικό μέσο έχει μεταβληθεί σε αυτοσκοπό και σε μέσο επιβολής διακρίσεων? Έλα ντε! Είναι μέρος του όλου θεάτρου του παραλόγου που επικρατεί στον στρατό. Όταν υπηρετήσεις θα καταλάβεις τι εννοώ!
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος actr

• Ο μικρός Βελζεβούλης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • www.ektakta.gr
« Απάντηση #286 στις: 08/05/07, 13:22 »
@papous
Καταλαβαίνω τη θέση σου, το θέμα είναι όμως πως το συμπέρασμα που βγαίνει απο το όλο σκηνικό είναι οτι αντιδρούμε εκεί που μας παίρνει. Πλημμέλημα σου λέει κατάντησε, οκ, θα την σκαπουλάρουμε εύκολα. Η μαγκιά ομως είναι να είσαι επαναστάτης παντού (όπου δηλαδή θεωρήσεις οτι πρέπει να επαναστατήσεις) και όχι μόνο εκεί που σε παίρνει.

Προφανώς καλούπι για το πώς θα αντιδράσει ο εκάστοτε αδικημένος δεν υπάρχει. Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση και το επαναδιατυπώνω είναι πως ενώ στο στρατό δεν γουστάρουμε να πατήσουμε (γιατί στην τελική δεν θα μας κάνουν και τίποτα) για προσωπικούς λόγους (σκλαβιά, αυτοκτονίες, διάρροιες, δυσκοιλιότητες κτλ) και γιατί αηδιάζουμε απο τις ρεμούλες, τα βύσματα και τα χρωματιστά παιδιά, σε άλλους κλάδους (βλέπε δημόσιο, φοροδιαφυγές) οι οποίοι ζέχνουν σαπίλα δεν κάνουμε απολύτως τίποτα γιατί δεν μας παίρνει! Αυτό είναι που με εκνευρίζει. Τσάμπα μαγκιά δηλαδή.

Υ.Γ.
Πολλές φορές η αυτοκτονία αποτελεί την εύκολη λύση. Αν δηλαδή αναλογιστείς τις συνέπειες της δολοφονίας στο στρατό.
MasterNet - ανάπτυξη web εφαρμογών - δημιουργία διαδικτυακής εταιρικής ταυτότητας

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #287 στις: 08/05/07, 13:35 »
( ωρα για να απαντας εδω εχεις φιλε papou..στο θεμα περι "Πνευματικης ανυψωσης και εκπαιδευσης" μαλλον βαρεθηκες..δεν πειραζει..εγω το ειπα παντως και εκει, το λεω κι εδω..Απο "εθνοπατερες" γεμισαμε! Απο ανθρωπους εχουμε ελλειψη )

Φίλε μου, ανέφερα ποτέ τίποτα για έλλειψη χρόνου? Μην βάζεις στο πληκτρολόγιό μου δικές σου λέξεις! Απλά σε τέτοια ηλικία που βρίσκομαι έχω κατασταλλάξει πια ως προς την ποιότητα των ανθρώπων που αξίζει να απαντώ.

Και οσον αφορα την ποιοτητα των θεσεων των ανθρωπων που υποστηριζεις?

Επιμενω πως η αυτοκτονια αποτελει ενα κοινωνικο φαινομενο. Η προδιαθεση για αυτοκτονια μπορει να ενισχυεται κατω απο διαφορες ψυχολογικες καταστασεις, ομως οσο αγχωνεται ενας αυτοχειρας στο στρατο, αλλα τοσο ( και περισσοτερο ) αγχωνεται και σε εναν εργασιακο χωρο.
Παρολαυτα, κανεις δεν μετραει τις αυτοκτονιες μεσα στον εργασιακο χωρο, παρα μονο τις αυτοκτονιες στο στρατο. Κανεις επισης δεν μετραει τις δηλητηριασεις απο εστιατορια ( αλλα και σπιτικα φαγητα ), παρα μονο τις δηλητηριασεις μεσα στον στρατο.
Ε, με 2 μετρα και 2 σταθμα μην περιμενετε να στηριχτει κανενα σοβαρο επιχειρημα. Η αθροιστικη παρουσιαση των προβληματων του στρατου δεν δειχνει πως ολοι οσοι πανε εχουν μεγαλυτερη πιθανοτητα να γινουν αυτοχειρες, σε σχεση με τους ελευθερους πολιτες. Επομενως, η επιχειρηματολογια της αυτοκτονιας και της "καταπιεσης" δεν δικαιωνει κανεναν που δηλωνει ανυποτακτος για αυτες τις αιτιες!
« Τελευταία τροποποίηση: 08/05/07, 14:26 από freemind »
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #288 στις: 08/05/07, 15:21 »
Για να δουμε ποιοι κακοπερνανε λοιπον

http://www.youtube.com/watch?v=e38pjU7HJgs
http://www.youtube.com/watch?v=kY9J_bgcAUY
http://www.youtube.com/watch?v=CzOhDDLWvbo
http://www.youtube.com/watch?v=cEUK9R-pu18
http://www.youtube.com/watch?v=An7gUGXjqRA
http://www.youtube.com/watch?v=qypwQzcwqys
http://www.youtube.com/watch?v=haf4J5Z03bI ( και κοινωνικο μηνυμα για σας )

Δεν θα βαλω αλλα...Παντως περνανε μια χαρα τα παιδια..Μαλλον αλλα βιντεο βλεπουν οι omhroi ( γιατι σιγουρα απο μεσα δεν ξερουν πως ειναι )
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #289 στις: 08/05/07, 15:40 »
Actr, χαίρομαι που επιτέλους κατάλαβες πως δεν αντιδικώ με κανέναν.

Παρόλα αυτά και βέβαια υπάρχει καλούπι αντιδράσεων. Αν όχι ένας τρόπος, τουλάχιστον οι εύκολοι τρόποι οι οποίοι είναι θεσμοθετημένοι από την ίδια την πολιτεία - από εμάς δηλ. - ώστε να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε όταν πιστεύουμε ότι καταπατούνται τα δίκαιά μας. Το "μας" όμως προϋποθέτει συνεργασία και ομαδική δουλειά, όχι πολεμική και επιθετικότητα. Η πολεμική στις διαφορετικές απόψεις παράγει εχθρούς, ενώ η προσήνεια ή τουλάχιστον η απορία παράγει αν όχι φίλους τουλάχιστον συνεργάτες.
Την ανάγκη της συνεργασίας σε μια ομάδα, μπορεί να την καταλάβει πολύ εύκολα όποιος έχει σχέση με την μουσική. Ακόμα και βιτρουόζους του κάθε οργάνου να τοποθετήσεις σε μια ορχήστρα δεν βγαίνει αποτέλεσμα αν δεν συνεργαστούν. Αν ο καθένας παίζει στα δικά του μέτρα χωρίς κανόνες ποιό θα είναι το αποτέλεσμα?

Νομίζω ότι αρκεί να καταλάβουμε ότι ο καθένας από εμάς ανήκει στην ίδια ομάδα και προσπαθεί για το ίδιο πράγμα: Να καλυτερεύσει τις συνθήκες διαβίωσης του!

Πλημμέλημα σου λέει κατάντησε, οκ, θα την σκαπουλάρουμε εύκολα.
Υ.Γ.
Πολλές φορές η αυτοκτονία αποτελεί την εύκολη λύση. Αν δηλαδή αναλογιστείς τις συνέπειες της δολοφονίας στο στρατό.

Πλημμέλημα το κατάντησαν? Είναι νόμος της πολιτείας νομίζω. Διαφωνείς κι εσύ με τους νόμους?  ;)  Όπως λέει κι ο Freemind μην κρίνουμε με δύο μέτρα και δύο σταθμά!

Για το ΥΓ: Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Ποιές είναι οι νομικές συνέπειες για έναν πεθαμένο? Ίσα-ίσα είναι η δύσκολη λύση!

Freemind, έχεις δίκιο. Η αυτοκτονία είναι ένα ανθρώπινο φαινόμενο. Η διαφορά όμως της αυτοκτονίας του στρατευμένου πολίτη από τις υπόλοιπες είναι ότι εκεί ο πολίτης προσφέρει αφιλοκερδώς. Οπότε κάτι δεν πρέπει να του προσφέρουν κι αυτουνού του κακομοίρη? Αν εξετάσεις τις αυτοκτονίες στρατιωτών θα καταλάβεις ότι αναφέρονται συνήθως σε παιδιά 18 και 19 χρονών, άβγαλτα, χωρίς εμπειρίες από την "πιάτσα". Είναι κρίμα.

Δεν είμαστε σταστιτικολόγοι ώστε αυτά τα παιδιά να αποτελούν απλώς νούμερα σε μια στατιστική αξιολόγηση. Για μας αυτά τα παιδιά είναι άνθρωποι ξεχωριστοί. Έχουν γονείς που θα βρεθούν σε απόγνωση, φίλους, ερωμένες. Είναι ντροπή να τα εξετάζουμε με αυτόν τον απρόσωπο τρόπο.

Επίσης μην ξεχνάς τις διαφορετικές κοινωνικές συνθήκες. Στην εποχή μου υπήρχαν άτομα που επιζητούσαν τις φυλακές και τις τιμωρίες διότι δεν είχαν τίποτα να κάνουν στον "έξω κόσμο" και παρακαλούσαν τους υψηλόβαθμους να τους κρατήσουν μέσα.

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #290 στις: 08/05/07, 18:29 »
Για να δουμε ποιοι κακοπερνανε λοιπον

Φαντάζομαι ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να τραβήξεις βίντεο στην πρωϊνή αναφορά, ή όταν σε χώνουν σε 200 αγγαρείες ή όταν ο κάθε καραβανάς σου λέει "προσοχή κολόψαρο, πέτα τα σκουπίδια και μετά φτιάξε καφέ στον διοικητή", ή τέλος πάντων κάθε φορά που σου κάνουν ψυχολογικό πόλεμο εκεί μέσα.

Πάντως για να φτάσω σε σημείο να την πέσω για ύπνο μέσα στα αγριόχορτα με πλήρη εξάρτηση...μάλλον ΔΕΝ κοιμάμαι καλά άρα κακοπερνάω.

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Δεν Μασάω τίποτα εκτός από φαγητό!!!
    • Προφίλ
    • Myspace
« Απάντηση #291 στις: 08/05/07, 19:30 »
Παιδιά σόρι αλλά προσωπικά χειρότερη κακομεταχείριση έτυχα στο πανεπιστήμιο με τον κάθε κομπλεξικό "καθηγητή" να κόβει όποιον δε γουστάρει τη μούρη του, να περνάει όποιους τον γλύφαν και όποιες του κάναν τα γλυκά ματάκια. Στο στρατό τουλάχιστον άμα τρώγαμε καψόνι το τρώγαμε όλοι. Αφού λοιπόν μόνο ο στρατός πιστεύουν κάποιοι ότι είναι καταπάτηση δικαιωμάτων κλπ κλπ κλπ ε με συγχωρείτε αλλά τον προτιμώ!

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #292 στις: 08/05/07, 19:34 »
...ή όταν ο κάθε καραβανάς σου λέει "προσοχή κολόψαρο, πέτα τα σκουπίδια και μετά φτιάξε καφέ στον διοικητή"...

Αν όλοι οι φαντάροι τα περνάνε αυτά κάθε μέρα, φαντάσου πόσους καφέδες θα πίνει ο διοικητής...

Παιδιά σόρι αλλά προσωπικά χειρότερη κακομεταχείριση έτυχα στο πανεπιστήμιο με τον κάθε κομπλεξικό "καθηγητή" να κόβει όποιον δε γουστάρει τη μούρη του, να περνάει όποιους τον γλύφαν και όποιες του κάναν τα γλυκά ματάκια.

+10.Τα ξέρω και γω. Αν και έχουν μειωθεί, γίνονται...

Αλλα Πάρη, η απάντηση θα είναι η ίδια. Οτι το Πανεπιστήμιο είναι επιλογή σου....

Και σε ρωτάω Chris2004: Αφου είναι τόσο "επείγον" να βγείς στην αγορά εργασίας νωρίς, πόσο επιλογή είναι τελικά το πανεπιστήμιο?
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #293 στις: 08/05/07, 20:44 »

Και σε ρωτάω Chris2004: Αφου είναι τόσο "επείγον" να βγείς στην αγορά εργασίας νωρίς, πόσο επιλογή είναι τελικά το πανεπιστήμιο?

Εξαρτάται που θέλεις να δουλέψεις. Δεν ξέρω πολλές δουλειές που να σε δέχονται χωρίς τίτλο πανεπιστημίου. Χωρίς εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις σε δέχονται περισσότερες απ'όσο νομίζεις.

Όσο για τους  καθηγητές...διάλεξε. Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο όπου ο καθηγητής είναι απλός εργαζόμενος και δεν μπορεί να κάνει ότι του κατέβει στο κεφάλι ή Δημόσιο όπου ο καθηγητής είναι πάνω απο τον Θεο τον ίδιο.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #294 στις: 08/05/07, 22:26 »
Εξαρτάται που θέλεις να δουλέψεις. Δεν ξέρω πολλές δουλειές που να σε δέχονται χωρίς τίτλο πανεπιστημίου. Χωρίς εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις σε δέχονται περισσότερες απ'όσο νομίζεις.

Μεταξύ μας,μόλις υποστήριξες αυτό που λέω. Ολα σου τα επιχειρήματα περι στρατού είχαν να κάνουν με το γεγονός οτι ο στρατός είναι υποχρεωτικός, ενω όλα τα υπόλοιπα επιλογή του ατόμου.
Μόνος σου λοιπόν λες οτι το πανεπιστήμιο είναι κάτι το "αναγκαίο" για να βρεί κάποιος δουλειά.
Αρα:
Παιδιά σόρι αλλά προσωπικά χειρότερη κακομεταχείριση έτυχα στο πανεπιστήμιο με τον κάθε κομπλεξικό "καθηγητή" να κόβει όποιον δε γουστάρει τη μούρη του, να περνάει όποιους τον γλύφαν και όποιες του κάναν τα γλυκά ματάκια. Στο στρατό τουλάχιστον άμα τρώγαμε καψόνι το τρώγαμε όλοι. Αφού λοιπόν μόνο ο στρατός πιστεύουν κάποιοι ότι είναι καταπάτηση δικαιωμάτων κλπ κλπ κλπ ε με συγχωρείτε αλλά τον προτιμώ!
.. μην τραγικοποιούμε το πώς είναι τα πράγματα στο στρατό.

Όσο για τους  καθηγητές...διάλεξε. Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο όπου ο καθηγητής είναι απλός εργαζόμενος και δεν μπορεί να κάνει ότι του κατέβει στο κεφάλι ή Δημόσιο όπου ο καθηγητής είναι πάνω απο τον Θεο τον ίδιο.

Θα ξαναρωτήσω: ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ?

Εσύ δεν έλεγες οτι για να επιβιώσεις στο στρατό πρέπει να τρώς κάθε μέρα απο έξω, και τα λεφτα είναι πολλά, κλαψ-κλαψ και έχεις τώρα το θράσος να παρουσιάζεις τα ιδιωτικά ΑΕΙ σαν επιλογή?

Να πω την αλήθεια, δεν μου τρέχουν λεφτά απο κανένα μέρος της ανατομίας μου. Προσβάλλεις και τον εαυτό σου και εμάς, προσπαθώντας να μας πείσεις οτι οποιοδήποτε ιδιωτικό πανεπιστήμιο αποτελεί επιλογή....

Εντύπωση μου κάνει πάντως, η νοοτροπία, οτι όποιος έχει λεφτά έχει πάντα επιλογή.

Α, και δεν μου είπες:
...ή όταν ο κάθε καραβανάς σου λέει "προσοχή κολόψαρο, πέτα τα σκουπίδια και μετά φτιάξε καφέ στον διοικητή"...

Αν όλοι οι φαντάροι τα περνάνε αυτά κάθε μέρα, φαντάσου πόσους καφέδες θα πίνει ο διοικητής...

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #295 στις: 09/05/07, 00:23 »
Μεταξύ μας,μόλις υποστήριξες αυτό που λέω. Ολα σου τα επιχειρήματα περι στρατού είχαν να κάνουν με το γεγονός οτι ο στρατός είναι υποχρεωτικός, ενω όλα τα υπόλοιπα επιλογή του ατόμου.
Μόνος σου λοιπόν λες οτι το πανεπιστήμιο είναι κάτι το "αναγκαίο" για να βρεί κάποιος δουλειά.

Στο Πανεπιστήμιο σπουδάζεις, μαθαίνεις, καλλιεργείσαι πνευματικά και ασχολείσαι με το αντικείμενο που σου ΑΡΕΣΕΙ, αποκτώντας παράλληλα εφόδια για το μέλλον. Επίσης τις ώρες εκτός μαθήματος είσαι ένας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Στον Στρατό περνάς 12 μήνες αχρηστίας και φυλακής κάνοντας την σερβιτόρα και νοικοκυρά του κάθε αξιωματικού και ταϊζοντας τις τοπικές σουβλακερί και ταβέρνες.

Παράθεση
Εσύ δεν έλεγες οτι για να επιβιώσεις στο στρατό πρέπει να τρώς κάθε μέρα απο έξω, και τα λεφτα είναι πολλά, κλαψ-κλαψ και έχεις τώρα το θράσος να παρουσιάζεις τα ιδιωτικά ΑΕΙ σαν επιλογή?

Να πω την αλήθεια, δεν μου τρέχουν λεφτά απο κανένα μέρος της ανατομίας μου. Προσβάλλεις και τον εαυτό σου και εμάς, προσπαθώντας να μας πείσεις οτι οποιοδήποτε ιδιωτικό πανεπιστήμιο αποτελεί επιλογή....

Ενω για τα 35 φροντιστήρια που έκανες για να περάσεις τις πανελλήνιες είχες επιλογή έτσι; Ξόδεψες πολύ περισσότερα για τα φροντιστήρια απο ότι θα ξόδευες για δίδακτρα 2 τίτλων πανεπιστημίου.
Όπως είπα όμως...επέλεξες 'Δωρεάν παιδεία' καλά να πάθεις να έχεις τον καθηγητή θεό πάνω απο το κεφάλι σου και να τελειώσεις στα 30 σου επειδή τους 8 απο τους 12 μήνες έχετε καταλήψεις και πορείες.

Παράθεση

Μην ανησυχείς υπάρχει ΠΛΗΘΩΡΑ αξιωματικών και υπαξιωματικών που έχουν ανάγκη καφέδες, δεν πίνει μόνο ο διοικητής. Βέβαια τα βύσματα δεν λερώνουν τα χεράκια τους εννοείται.
« Τελευταία τροποποίηση: 09/05/07, 00:28 από Chris2004 »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #296 στις: 09/05/07, 01:13 »
Ενω για τα 35 φροντιστήρια που έκανες για να περάσεις τις πανελλήνιες είχες επιλογή έτσι; Ξόδεψες πολύ περισσότερα για τα φροντιστήρια απο ότι θα ξόδευες για δίδακτρα 2 τίτλων πανεπιστημίου.

Α) Με ξέρεις και απο χθές για να είσαι σε θέση να γνωρίζεις τί έχω δώσει?

Β) Αγορίνα μου, παραπλανημένη,δεν κατάλαβες μια απο όσα λέω!! Σου απέδειξα οτι όποτε σε συμφέρει, τα λεφτά μας τρέχουν απο το κ**ο, και όταν δεν σε συμφέρει μαζεύουμε 5λεπτα απο το πάτωμα.

Και για να μην αρχίσεις οτι παραποιώ τα λεγόμενά σου, τη μια λες να πάμε στα ιδιωτικά ΑΕΙ, για να μορφωθούμε πολιτισμένα, αλλα όταν είμαστε στο στρατό, δεν υπάρχει φράγκο για να φάμε "αξιοπρεπώς".

Αυτό και μόνο καθιστά την όποια επιχειρηματολογία σου ανύπαρκτη.Πάρε θέση, και αποφάσισε τί θα λες.

...και να τελειώσεις στα 30 σου επειδή τους 8 απο τους 12 μήνες έχετε καταλήψεις και πορείες.
Ναι, εδώ έχεις ένα δίκιο...Αλλα υπάρχουν πράγματα με καλύτερη οργάνωση...π.χ. ο στρατός! ;D ;D ;D ;D

Όπως είπα όμως...επέλεξες 'Δωρεάν παιδεία'

Ακόμα δεν κατάλαβες? Θα στο ξαναπώ: Δεν έχουμε όλοι την επιλογή να μας στέλνουν στα ιδιωτικά.Αν δεν μπορείς να το βάλεις αυτό στο μυαλό σου...

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #297 στις: 09/05/07, 06:02 »

Α) Με ξέρεις και απο χθές για να είσαι σε θέση να γνωρίζεις τί έχω δώσει?

Β) Αγορίνα μου, παραπλανημένη,δεν κατάλαβες μια απο όσα λέω!! Σου απέδειξα οτι όποτε σε συμφέρει, τα λεφτά μας τρέχουν απο το κ**ο, και όταν δεν σε συμφέρει μαζεύουμε 5λεπτα απο το πάτωμα.

A) Λυπάμαι που θα στο πώ, αλλά δεν περιστρέφεται ο κόσμος γύρω απο το πρόσωπό σου. Μιλάω για τον μέσο μαθητή(αν και μίλησα σε Β πρόσωπο) που οι γονείς του ξοδεύουν τρελά λεφτά στα φροντιστήρια απο το γυμνάσιο η το δημοτικό ακόμα για να έχει μερικές πιθανότητες παραπάνω στις πανελλήνιες.

Όλα αυτά τα λεφτά λοιπόν που ξοδεύτηκαν αυτά τα χρόνια θα μπορούσαν ΑΝΕΤΑ να χρηματοδοτήσουν τα δίδακτρα ενός ιδιωτικού πανεπιστημίου.

Β) Δεν είναι θέμα αν σου τρέχουν ή δεν σου τρέχουν. Είναι το τί χάνεις και τί κερδίζεις. Στον στρατό δεν με απασχολεί αν θα επιβιώσω οικονομικά ή όχι, αλλά με απασχολεί το ότι θα χάσω τα χρήματα που θα έβγαζα αυτόν το χρόνο αλλά πάνω απ'όλα την επαγγελματική εξέλιξη.

Συμπέρασμα, αν ξοδέψω τα τρελά λεφτά για να πάρω μια καλή μόρφωση, ναι μου τρέχουν απο τα μπατζάκια. Όταν χάνω λεφτά και ξοδεύω για να επιβιώσω για 12 ανώφελους μήνες, ναι μαζεύω τα 5λεπτα απο το πάτωμα. Απλά τα πράγματα, είναι καθαρά θέμα κόστους/απόδοσης.

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
    • Τζελέπης Δημήτρης- Ελληνοφωνο Ροκ
« Απάντηση #298 στις: 09/05/07, 08:43 »

Παράθεση
Στο Πανεπιστήμιο σπουδάζεις, μαθαίνεις, καλλιεργείσαι πνευματικά και ασχολείσαι με το αντικείμενο που σου ΑΡΕΣΕΙ, αποκτώντας παράλληλα εφόδια για το μέλλον.

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o
http://tzelepis.kithara.gr  ή http://music.kithara.gr/bands/89/<----- Για κοπιαστε να ακουσετε το θειο Μητσο!

Αποσυνδεδεμένος bassman(4 String Suicide!)

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Το μπασο ΔΕΝ ειναι μονο συνοδευτικο οργανο...
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #299 στις: 09/05/07, 09:45 »
Παρακολουθω το θεμα απο την αρχη μεχρι τωρα.Ο καθενας εθεσε τα επιχειρηματα του.Απο ενα σημειο και μετα βεβαια αυτα επαναλαμβανονται.Απο μια αποψη ουσιαστικα τωρα παιζει το παιχνιδι του να πεισει ο ενας τον αλλο ενω δεν υπαρχει καμια τετοια πιθανοτητα και δεν εχει και νοημα.Πολυ απλα ο καθε ανθρωπος εχει την δικη του οπτικη γωνια.Εμενα που ποτε δεν μου τρεχαν τα λεφτα...επελεξα π.χ. δημοσια παιδεια και εφαγα τον καθηγητη "Θεο"(που δεν συνεβη ποτε κατι τετοιο αλλα λεμε).Ο Chris που ενδεχωμενως μπορει να εχει μια ανεση οικονομικη εχει αλλες επιλογες..και εχει αλλο πατημα να λεει στους αλλους οτι εχουν επιλογες.Δεν ισχυει αυτο για τον καθεναν βεβαια.
    Τα επιχειρηματα των ανυποτακτων μεχρι τωρα ειναι τα εξης:Οτι χανει εισοδημα ,και χρονο ο εφεδρος,οτι δηλητηριαζεται,κανει την καθαριστρια,αυτοκτονει κλπ.Απο την αλλη πλευρα,τα θεματα αυτα υπαρχουν και εκτος στρατου στην κοινωνια μας σε μεγαλο βαθμο.Δεν τα προκαλει ο στρατος.Απλα υπαρχουν προφανως και εκει..σε εναν μεγαλο η μικρο βαθμο(αναλογα για τι ακριβως λεμε).Επισης οποιος παει στρατο ειναι δουλος,σκοταδιστης κ αδικα παει.Μπορει να μην παει και παλι να εχει δικαιωματα,και ας μην νιωθει καν την εννοια πατριδα.Μπορει να ζει ελευθερος και να μην υπηρετησει και ουτε καν να πολεμησει αν χρειαστει,εκμηδενιζοντας βεβαια τον αγωνα των προγονων του.(για μενα θα πρεπε να ντρεπεται κανεις να αναπνεει!)
   Εγω λοιπον θα μιλησω για μενα.Δεν εχει νοημα να συνεχιζουμε την συζητηση.Υπαρχει η ταση να ισοπεδωνονται τα επιχειρηματα η να χρησιμοποιουνται μονο τμηματικα και οπως συμφερει τον καθεναν.Θα πω το εξης ομως.Μιας και εγω εκανα την θητεια μου και γενικα ειμαι νομοταγης πολιτης.Δικαιωμα του καθενα αμα θελει να μην υπηρετησει-θα υποστει τις οποιες συνεπειες.Δικαιωμα του επισης αμα θελει να αρνηθει και την ελληνικη ιθαγενεια του.Επισης δικαιωμα του να κανει τον αγωνα του σε οτι αδικο θεωρει με νομιμο τροπο.Ειναι μεγαλο θρασος ομως,να ζει καποιος σε μια χωρα χωρις να προσφερει κ αυτος οτι εχουν προσφερει οι αλλοι και στην συνεχεια να θελει ιδια δικαιωματα και να υποβιβαζει αυτους που εχουν κανει θητεια.Επισης δεν ξερω αν ολοι οι ανυποτακτοι απαρνουνται την πατριδα τους λεγοντας οτι δεν θα πολεμησουν για αυτην.Εγω προσωπικα ομως τους ανυποτακτους(οχι τους εχοντες προβληματα υγειας σωματικης η ψυχολογικης) οι οποιοι εχουν ιδεολογια γραμμενη σε χαρτι υγειας τους θεωρω πολιτες 2ης κατηγοριας.Παρολα αυτα αμα χρειαζοταν θα πολεμουσα και για αυτους.Γιατι πολυ απλα αναγνωριζω την εννοια της πατριδας.Αυτο κατα τα λεγαμενα καποιου με κανει σκοταδιστη,καθαριστρια,καφετζου,φασιστα(ναι και στην κλικα του freemind) που παει την χωρα πισω,δουλο.. και για τις γυναικες που εκφερουν γνωμη τις κανει "ειδικες στο παστιτσιο"( και ο νοων νοητο).Τι να πω..μπορει να ειμαι ολα αυτα.Αλλα τουλαχιστον σεβομαι τον εαυτο μου και με σεβεται και η κοινωνια.Οτι ειχα να πω το ειπα.Ευχαριστω τους συμμετεχοντες για την συζητηση.
« Τελευταία τροποποίηση: 09/05/07, 09:57 από bassman...(keep rocking in your own way!) »
It's all about the Groove!