Τα πράγματα είναι απλά και όποιος έχει παίξει λίγο ποδόσφαιρο (έστω και football manager

) το γνωρίζει..
Αν ο μέσος παίχτης μιας ομάδας αξίζει € 10 εκατ. και ο μέσος παίχτης μιας άλλης ομάδας αξίζει € 600.000, δεν υπάρχει περίπτωση η δεύτερη ομάδα να κερδίσει την πρώτη.. Φάνηκε τεράστια διαφορά στις ομάδες.. Η Τσέλσι όταν ήθελε να πετύχει goal το κατάφερνε, οι παίχτες της βρίσκονταν με κλειστά τα μάτια, δεν σταμάτησαν να πρεσάρουν ούτε ένα λεπτό και γενικά έπαιζαν όλοι για ένα και ένας για όλους..
Στο Καραισκάκη, οι Άγγλοι, επέλεξαν να μην χτυπήσουν το παιχνίδι (για τον Α ή Β λόγο) και γι'αυτό ο Ολυμπιακός έδειξε ότι έχει ελπίδες.. Τελικά, αποδείχθηκε ότι η διαφορά αγγλικού και ελληνικού ποδοσφαίρου είναι τεράστια.. Στη Αγγλία, για να βγεις πρώτος πρέπει να παίξεις πολύ καλή μπάλα και όχι όπως ίσως το πάρει το πρωτάθλημα φέτος ο ΠΑΟ (με σκορ 1-0 και γκολ από τους αμυντικούς του) ή ο Ολυμπιακός (στα χαρτιά).. Πρέπει κάποτε να καταλάβουν οι προεδράρες του ΠΟΚ, ότι το να "σφάζουν" διαιτητικά τις μικρές ομάδες αποβαίνει μακροπρόθεσμα εις βάρος τους.. Αν ο πρόεδρος κατεβαίνει να παίξει με την Βέροια, και ξέρει ότι ότι και να γίνει, όσο χάλια μπάλα και να παίξει η ομάδα του, ο διαιτητής με τα σφυρίγματα του θα "σπρώξει" την μεγάλη ομάδα και τελικά το παιχνίδι θα το πάρει, μπορεί να γεμίζει τα παλμαρέ της μπουτίκ του με κύπελλα αλλά με την πρώτη ευκαιρία, θα βρεθεί μια Γιουβέντους ή μια Μπαρτσελόνα που θα αποδείξει ότι ο βασιλιάς της Ελλάδος είναι γυμνός στην Ευρώπη..
Αλλά όσο υπάρχουν φίλαθλοι που προτιμούν μια κούπα από το καλό θέαμα οι πρόεδροι θα βρίσκουν να τα κάνουν.. Προσωπικά τις ελάχιστες πλέον φορές που πηγαίνω γήπεδο, νιώθω ότι θα παρακολουθήσω ένα θέατρο.. Αν μου αρέσουν οι ηθοποιοί ή ο συγγραφέας του έργου, τότε θα πάω να τους δω και στην επόμενη παράσταση που θα ανεβάσουν, ενώ αν δεν μου αρέσουν θα είμαι πολύ δύσπιστος στο να ξαναπάω.. Στο ποδόσφαιρο όμως, ακόμα και αν το "έργο" είναι μάπα, αλλά η "έκβαση" του έργου μας αρέσει, θα ξαναπάμε..
Σήμερα, πραγματικά θα ήθελα πολύ να είμαι οπαδός της Τσέλσι.. Το θέαμα που προσέφερε αυτή η ομάδα ήταν κάτι το μοναδικό.. Δυστυχώς, είμαι οπαδός μιας ομάδας που αν κατάφερνε να αλλάξει 3 μπαλιές σωστά, τότε ο ένας έδινε συγχαρητήρια στον άλλον.. Καλά έκανα και το έκοψα το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια.....
Edit: Εμένα
αυτοί οι τίτλοι με κάνουν και λυπάμαι.. Αυτά ας τα βλέπει ο Κόκκαλης, ο Βαρδινογιάννης και το συνάφι..