(αστειο να λετε οτι δεν εχει σουτερ ο Ολυμπιακος)
Για πες μου εσυ λοιπον που το θεωρεις αστειο ποιον καλο σουτερ εχει ο Ολυμπιακος?
Γιατι ουτε ο Κλειζα ειναι, ουτε ο Teodosic, ουτε ο Penn, ουτε ουτε...
Τα τελευταια 5 χρονια ειχε 2. Macijauskas και Βασιλειαδη.
Στο φετινο ροστερ εχει 1. Halperin (που παιζει καλα καθε εκλειψη Ηλιου)
Λεγοντας σουτερ εννοω παικτη σαν: Trajan Langdon, Juan Navarro, Mirsa Teletovic, που η ΔΟΥΛΕΙΑ του ειναι να παιρνει θεσεις στα 6,25 και να εκτελει ανοιγοντας τις αντιπαλες αμυνες.
Θελω ομως να σας τονισω και κατι αλλο.
Του χρονου ο Ολυμπιακος ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ:
-Vujcic (Δε θα του γινει ανανεωση και πολυ λογικα κατ'εμε)
-Penn (σταματαει το μπασκετ και ακολουθει προπονητικη καριερα στο Ohio)
-Beverley (δε νομιζω να του ανανεωθει...)
-Childress (μαλλον γυρναει ΝΒΑ)
-Sofo (μαλλον πηγαινει ΝΒΑ, σιγουρα παντως θα παει στα summer camp)
-Halperin? (τον βλεπω αμφιβολο για τη νεα χρονια...)
Οποτε το φετινο καλοκαιρι χρειαζονται ΛΕΠΤΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ.
Χρειαζονται 2 παικταραδες Αμερικανοι, δυο κλασικοι σουτερ, ενας γρηγορος σεντερ και ενας δυνατος (σε περιπτωση που φυγει ΚΑΙ ο Sofo) ενω χρειαζεται αλλος ενας παικταρας στη θεση ''1'' να πλαισιωσει Teodosic και τον 35αρη πλεον Παπαλουκα (που δεν μπορει να τα κανει ολα μονος του, αν και καμια φορα το πετυχαινει...)
Οσο για το Γιαννακη. Το χειροτερο απο ολα ειναι οτι ο Ολυμπιακος παιζει ΤΟ ΙΔΙΟ μπασκετ απο τη μερα που τον ανελλαβε (Αγιου Βαλεντινου του 2008, εναντιον Μακαμπι ηταν το πρωτο του ματς, ειμαι σιγουρος). ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ εδω και περιπου 2,5 ΧΡΟΝΙΑ...
Δε βγαινω να τον κατηγορησω επειδη εχασε. Πολλοι θα μου πουν πως εφτασε στον τελικο...ΜΑ με τις ομαδες που αντιμετωπισε στο Top-16 (Caja, Khimki, Cibona) και στα play-off (Prokom) του ΑΡΚΟΥΣΕ το ΑΤΟΜΙΚΟ ταλεντο και οι εμπνευσεις των παικτων για να νικησει...
Να ειναι καλα οι Αγγελοπουλοι που εχουν φερει παιχταραδες και τουλαχιστον φτασαμε ως εδω...
Αν βαλουμε κατω τα ροστερ των ομαδων (και τα ονοματα που εχει η καθε μια) ΔΕΝ υπαρχει ομαδα με Teodosic, Παπαλουκα, Halperin, Childress, Kleiza, Sofo, Μπυρουση, Vujcic ΜΑΖΕΜΕΝΟΥΣ... Μιλαμε για μια 8-αδα παικτων που στην καλη τους μερα παιρνουν ενα ματς μονοι τους...
Δυστυχως αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι το μπασκετ του Gerson (ναι του Gerson) υπαρχει ΑΚΟΜΑ μεσα στην ομαδα με μικροβελτιωσεις στην ομαδικη αμυνα και τα ριμπαουντ (που χθες βεβαια πηγαν περιπατο). Και ειναι κριμα οι επενδυσεις 2 νεων και τιμιων ανθρωπων να πηγαινουν στο βροντο και να βλεπουμε αυτο το μπασκετ (διεισδυσεις Μπουρουση και τριποντα στα 2 δευτερολεπτα απο τα 8 μετρα...)
Αν θελουμε λοιπον να παιζουμε ΤΟΥΡΛΟΥΜΠΟΥΚΙ ας ξαναφερουμε το Gerson με τον οποιο τουλαχιστον θα ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΩΡΑΙΟ και επιθετικο μπασκετ...
Τελευταια φορα που ειδα τον Ολυμπιακο να ειναι ομαδα, ηταν ΔΥΣΤΥΧΩΣ το μακρινο 1997 που ημουν μεσα στο Palaeur και γορτασα μια πραγματικα μεγαλη εμφανιση απο μια πραγματικα μεγαλη ΟΜΑΔΑ...
Θελω να κλεισω δινοντας συγχαρητηρια παρ'ολα αυτα στους παικτες ΚΑΙ στον προπονητη, γιατι δεν μπορεις να τους πεις αποτυχυμενους...Η χρονια εχει ακομα πολυ ψωμι, ελπιζω να μην απογοητευτουν και να χτυπησουν στα ισα τους τελικους...