Αποστολέας Θέμα: Χθές η Πάρνηθα, σημερα...  (Αναγνώστηκε 140905 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
Απ: Χθές η Πάρνηθα, σημερα...
« Απάντηση #50 στις: 20/07/07, 13:30 »
Ποιος ακριβώς μίλησε για βόμβες; Σε λίγο θα μιλάμε και για ρουκέτες που εκτόξευσε η 17 Νοέμβρη.

Ακόμα και το τσιγάρο που θα πέσει, μπορεί να αποτελεί προϊόν συνειδητής απόπειρας πρόκλησης πυρκαϊάς. Από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία εμπρησμού, αναρωτιέμαι γιατί ακριβώς το ρίχνουμε σε εναλλακτικές θεωρίες. Εκτός κι αν καταλήξουμε πως άπαντες ψεύδονται για πλειάδα λόγων κι απλώς αποδεχθούμε πως οι δικές μας εικασίες είναι εξ ορισμού ορθές.

Φυσικά θα υπάρχουν και φωτιές που εκδηλώθηκαν χάρη στα σκουπίδια ή την απροσεξία. Όλως τυχαίως όμως άναψαν και σε περιοχές που διεκδικούνται από συγκεκριμένα συμφέροντα. Τι σου είναι αυτή η συγκυρία βρε παιδί μου.

1) Όταν μιλάμε για εμπρηστικούς μηχανισμούς, αναφερόμαστε σε εμπρηστικές βόμβες. Για τόσο ηλίθιους έχετε τους επαγγελματίες εμπρηστές ώστε να ανάβουν φωτιά με στουπιά και πετρέλαιο υπό κοινή θέα?

2) Για τις πυρκαϊές στην Πάρνηθα και Κόρινθο που ανέφερα, ήδη έχουν βγει τα πορίσματα και είναι αυτά που ανέφερα. Δεν αποτελούν εικασίες ή πιθανολογήσεις δικές μου. Για την φωτιά στον Καρέα είναι φως φανάρι εφόσον ξεκίνησε από το φανάρι της διασταύρωσης Κατεχάκη με Σακέτα!

3) Αν το ατύχημα καταταχθεί ως εμπρησμός, τότε ξέρουμε τους εμπρηστές στην Πάρνηθα και στην Κόρινθο. Είναι η ΔΕΗ και ο Δήμος Κορίνθου. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

4)  Γνωρίζεις κάποια δασική έκταση στην Ελλάδα που να μην διεκδικείται από "συγκεκριμένα" συμφέροντα? Αν γνωρίζεις πες μου κι σ' εμένα να μάθω. Είναι πολύ ενδιαφέρον!   :)

Λοιπον για να μην λεμε κι οτι θελουμε :

1) Η πορσελανη ειναι μονωτικο υλικο και μαλιστα με πολυ υψηλο βαθμο μονωσης. Για αυτο αλλωστε χρησιμοποιειται και στους πυλωνες υψηλης τασης, οπως και στις τηκτες ασφαλειες στα σπιτια και στην βιομηχανια, οπως ακομα και σε διακοπτες και ρευματοδοτες ισχυος.
2) Ακομα ομως κι αν δεν ηταν μονωτης, σε τι ακριβως επανω τριβονται για να παραγουν τον σπινθηρα?

Οι κακής ποιότητας πορσελάνες αποσαρθρώνονται με τον καιρό. Η αποσάρθρωσή τους δημιουργεί, μαζί με την υγρασιά του αέρα και την σκόνη συσωματώματα ακριβώς στα σημεία που ΄΄ερχονται σε επαφή με τα καλώδια υψηλής τάσης. Η τριβή των καλωδίων δημιουργεί σπινθήρες.

Δεν έχει πέσει ποτέ στην αντίληψή σου ανάφλεξη μετασχηματιστών?

Παράθεση
3) Δεν ξερω οταν πηγες παππου εσυ τον στρατο εαν σας εκαναν ειδικη εκπαιδευση για να σβηνετε φωτιες...παντως οταν πηγα εγω το 92, το μονο που εκαναν ηταν να βγαζουν μια υπηρεσια που λεγοταν "πυρασφαλεια" και μας εδιναν μια πετσετα για να την βρεχουμε και να την βαζουμε στο σβερκο κι ενα πτυοσκαπανο που ακομα και σημερα δεν εχω καταλαβει που ακριβως θα το χρησιμοποιουσαμε.

Ήμουν σε μάχιμη μονάδα, φίλε μου. Πάντως μην τα λες μόνο σ' εμένα αυτά, πες τα και στον freemind που κόντεψε να φάει τον Criss όταν έλεγε τα ίδια πράγματα που λες κι εσύ τώρα.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Chcome

• Επισκέπτης
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
    • ΠΡΟΧΕΙΡΟ
« Απάντηση #51 στις: 20/07/07, 13:59 »
Για τη φωτιά που ξεκίνησε στην Κόρινθο μπορώ να πω μόνο. Ξεκίνησε παρα πάρα πολύ κοντα στον τόπο που εργάζομαι, αλλά ξεκίνησε ταυτοχρονα σε 3 διαφορετικές μεριές. Και το είδα με τα μάτια μου, όπως τώρα βλέπω ανοιχτή αυτή τη σελίδα στο ίντερνετ.Το πόσο τυχαίο ή σύμπτωση μπορεί να είναι αυτό, είναι φως φανάρι. Προσωπικώς τα ''πορίσματα'' που μιλάνε για μη εμπρησμούς δε μου λένε τίποτα.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #52 στις: 20/07/07, 15:19 »
ΜΕ τον Chris αναφερθηκαμε στον στρατο φιλε papou σαν στρατιωτικη εκπαιδευση. Ουδεποτε αναφερθηκαμε στην ικανοτητα του στρατου να εκπαιδευει δασοπυροσβεστες. Ψαξε ολη την επιμαχη συζητηση και βρες κατι παρομοιο.
Εγω τουλαχιστον ξερω τι λεω...και δεν ξελεω, ουτε αλλαζω τα λεγομενα μου.
Αλλη μια φορα που δεν ξερουμε τι λεμε νομιζω..Η Chcome με καλυψε στην απαντηση της.
« Τελευταία τροποποίηση: 20/07/07, 15:25 από freemind »
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: 20/07/07, 15:23 »
Δηλαδη ρε παππου θες να μας πεισεις οτι καμια φωτια απο οσες ξεσπασαν δεν ηταν εμπρησμος και για ολα φταινε οι κακοι αθηναιοι ας πουμε?
Εγω παντως οτι σκατα πορισμα και να μου βγαλουν στην τιβι εμπρησμος θα πιστευω οτι ηταν. 4-5 μετωπα ταυτοχρονα δεν ειναι συμπτωση.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
    • Τζελέπης Δημήτρης- Ελληνοφωνο Ροκ
« Απάντηση #54 στις: 20/07/07, 16:06 »

Λοιπον για να μην λεμε κι οτι θελουμε :

1) Η πορσελανη ειναι μονωτικο υλικο και μαλιστα με πολυ υψηλο βαθμο μονωσης. Για αυτο αλλωστε χρησιμοποιειται και στους πυλωνες υψηλης τασης, οπως και στις τηκτες ασφαλειες στα σπιτια και στην βιομηχανια, οπως ακομα και σε διακοπτες και ρευματοδοτες ισχυος.
2) Ακομα ομως κι αν δεν ηταν μονωτης, σε τι ακριβως επανω τριβονται για να παραγουν τον σπινθηρα?

Οι κακής ποιότητας πορσελάνες αποσαρθρώνονται με τον καιρό. Η αποσάρθρωσή τους δημιουργεί, μαζί με την υγρασιά του αέρα και την σκόνη συσωματώματα ακριβώς στα σημεία που ΄΄ερχονται σε επαφή με τα καλώδια υψηλής τάσης. Η τριβή των καλωδίων δημιουργεί σπινθήρες.

Δεν έχει πέσει ποτέ στην αντίληψή σου ανάφλεξη μετασχηματιστών?

Παράθεση
3) Δεν ξερω οταν πηγες παππου εσυ τον στρατο εαν σας εκαναν ειδικη εκπαιδευση για να σβηνετε φωτιες...παντως οταν πηγα εγω το 92, το μονο που εκαναν ηταν να βγαζουν μια υπηρεσια που λεγοταν "πυρασφαλεια" και μας εδιναν μια πετσετα για να την βρεχουμε και να την βαζουμε στο σβερκο κι ενα πτυοσκαπανο που ακομα και σημερα δεν εχω καταλαβει που ακριβως θα το χρησιμοποιουσαμε.

Ήμουν σε μάχιμη μονάδα, φίλε μου. Πάντως μην τα λες μόνο σ' εμένα αυτά, πες τα και στον freemind που κόντεψε να φάει τον Criss όταν έλεγε τα ίδια πράγματα που λες κι εσύ τώρα.

1)Οι μετασχηματιστες δεν εχουν σε κανενα σημειο τους πορσελανη , συγκεκριμενα οι μετασχηματιστες λαδιου που χρησιμοποιουντε κατα κορον απο την ΔΕΗ ουδεμιαν σχεση εχουν με σπινθηρες απο τριβες (αφου η ταση παραγεται κι υποβιβαζεται εξ επαγωγης) κι οταν καποιες φορες συμβαινουν εκρηξεις γινεται λογω υψηλης θερμοκρασιας απο το φαινομενου του βολταικου τοξου που προκαλει πυρκαγια στα ελαια του μετασχηματιστη.
2) οι τυχον σπινθηρες που αναφερεις λογω τριβων στα πορσελανινα μερη (που εχω εξακολουθω να αμφιβαλω εαν συμβαινει κατι τετοιο) ειναι περιπου στα 4 με 5 μετρα υψος απο το εδαφος κι ειναι στιγμιαιοι...με λιγα λογια ακομα και διπλα σε ξερα χορτα να ηταν δεν θα προλαβαιναν να προκαλεσουν πυρκαγια γιατι δεν προλαβαινει να παραχθει η απαραιτητη θερμοκρασια.
3) Εγω δεν ειπα οτι δεν ημουν σε μαχιμη μοναδα (αντιθετως υπηρετησα στις ειδικες δυναμεις κι εχω αρκετες ασκησεις στο bb μου)...ειπα οτι παρολα αυτα δεν μου εκαναν ποτε εκπαιδευση για αντιμετωπιση πυρκαγιας. Και μαλιστα οταν ετυχε να παμε καποια στιγμη σε μια πυρκαγια (στο σειχ σου, θεσ/νικη αν θυμαμαι καλα) , μας ειχαν δωσει απο ενα κομματι κλαδι και χτυπυσαμε την φωτια σαν να ξεσκονιζαμε χαλι! ....και φυσικα ουτε καν ειχαμε πλησιασει τον κυριο ογκο της φωτιας καθτι δεν ξεραμε τη τυφλα μας!

....Και τελως παντων δεν νομιζω οτι το θεμα ειναι το αν οι φωτιες αυτες γινονται απο εμπρησμους ή δυσλειτουργιες καλωδιωσεων της ΔΕΗ......κατα την γνωμη μου το σοβαροτερο ειναι η αδυναμια της κρατικης μηχανης να σταθει ικανη απεναντι σε τετοια περιστατικα με αποτελεσματικοτητα....απο τοτε που γεννηθηκα θυμαμαι να συμβαινουν τετοια γεγονοτα, θυμαμαι οτι καθε καλοκαιρι καιγεται κι απο ενα σημαντικο μερος της φυσης κι ειτε ειναι εμπρησμοι ειτε οχι...το αποτελεσμα ειναι παντα το ιδιο .....οι πολιτες να γκρινιαζουν, οι κυβερνησεις να κατηγορουν η μια την αλλη, οι αρμοδιοι να αραδιαζουν δικαιολογιες και καθε χρονο να ξανασυμβαινει το ιδιο.
...Δεν φτανει ο προυπολογισμος ποτε για να επανδρωσουμε καλυτερα τους πυροσβεστικους σταθμους, δεν φτανει ουτε για να αγορασουμε καινουργια οχηματα/ελικοπτερα/αεροπλανα........παρολα αυτα ενας καθηγητακος πανεπιστημιου βγαζει 2 με 2μιση χιλιαρικακια το μηνα...οι δεητζηδες πανε να αλλαξουν λαμπα στην  κολωνα και πανε τεσσερις μαζι.....ολα τα πολιτικα συμποσια που γιννται καθε τρεις και λιγο , κοστιζουν απο κατι χιλιαδες ευρω το καθενα...και τοσα αλλα ασκοπα χρηματα , πεταμενα απο δω κι απο κει....κι εμεις ως συνηθως γκρινιαζουμε και δεν κανουμε τιποτα....αλλα τουλαχιστον ρε συ παππου, καποιοι προσπαθουν και πανε κι εθελοντες, και γραφουν και σε φορουμ για ευαισθητοποιησουν κι αλλους.....να μην τους κατηγορουμε κι αυτους επειδη δεν τους εβγαλαν τα καναλια στις ειδησεις!
http://tzelepis.kithara.gr  ή http://music.kithara.gr/bands/89/<----- Για κοπιαστε να ακουσετε το θειο Μητσο!

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: 20/07/07, 17:45 »
Roufus, δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν και για τίποτα. Αναφέρω μόνο τους προβληματισμούς μου, όπως νομίζω ότι κάνει ο οποιοσδήποτε σ' αυτό το forum. Στην τελική δεν είμαι τίποτε άλλο από ένας ξεμωραμένος γέρος, βλάχος, μαύρος και Γύφτος! Γιατί μου δίνετε τόση σημασία?

Από την άλλη αναφέρω την γνώμη μου περί του τι πρέπει ν' αλλάξει στην συμπεριφορά μας απέναντι στα διάφορα προβλήματα. Μιλάω συγκεκριμένα για τις αλλαγές που πρέπει να επιφέρουμε στον εαυτό μας ώστε να δώσουμε λύση σ' αυτά που μας απασχολούν, ακολουθώντας με σεβασμό τις γενικόλογες προτροπές για εσωτερική αλλαγή που έχουν κάνει κατά καιρούς το συννεφάκι, ο Ιανός και ο freemind.
Δεν το "παίζω" αυθεντία. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο δεν σας ενοχλούν οι γενικόλογες παρατηρήσεις και προτροπές και σας ενοχλούν οι εξειδικευμένες!

Απ' ότι θυμάμαι roufus κι εσύ ο ίδιος έχεις αναφερθεί στην συλλογική ευθύνη.

chorrer, πιθανόν να μην το συνέταξα σωστά. Σίγουρα άλλο πράγμα η ανάφλεξη μετασχηματιστών, άλλο οι σπινθήρες στα καλώδια υψηλής τάσης. Παρόλα αυτά έχει τύχει στην περιοχή μου να προλάβουμε 4 πυρκαϊές που οφείλονταν σε καλώδια υψηλής τάσης, και 2 που οφείλονταν σε μετασχηματιστές. Δεν κατακρίνω κανέναν που δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο, διότι είναι εντελώς διαφορετική η δομή της καθημερινότητάς μας. Και στην δικιά μας περίπτωση ήταν θέμα Θείας βούλησης που το προλάβαμε, θα μπορούσαμε να ήμασταν σε διαφορετικά σημεία από την έκρηξη της φωτιάς.
Όμως πρέπει να γνωρίζουμε τα αίτια αν θέλουμε να λύσουμε ένα πρόβλημα.

Και σε καμία περίπτωση δεν κατηγόρησα τους εθελοντές! Που το είδες αυτό?  ???
Γενικά δεν κατηγορώ κανέναν. Σφάλματα είμαστε, ανθρωπιές κάνουμε! Εεεεε συγγνώμη, άνθρωποι είμαστε σφάλματα κάνουμε!  :D
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: 20/07/07, 17:54 »
Εκτός κι αν καταλήξουμε πως άπαντες ψεύδονται για πλειάδα λόγων κι απλώς αποδεχθούμε πως οι δικές μας εικασίες είναι εξ ορισμού ορθές.

Εγω παντως οτι σκατα πορισμα και να μου βγαλουν στην τιβι εμπρησμος θα πιστευω οτι ηταν.

Δηλαδη papous, θέλεις να πεις πως εσυ πιστεύεις οτι έτσι ξεκίνησαν οι φωτιές;

Προσωπικώς τα ''πορίσματα'' που μιλάνε για μη εμπρησμούς δε μου λένε τίποτα.

(ΣΣ Χωρίς σχόλια)   
« Τελευταία τροποποίηση: 20/07/07, 18:10 από papous »

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: 20/07/07, 18:14 »
Μμμ...ενδιαφέρον. Ακόμα πιο ενδιαφέρον θα ήταν, αν οι παραπάνω απόψεις προέρχονταν από το ένα και το αυτό άτομο. Ως έχουν, απλώς καταγράφουν τη διαφορετικότητα. Μεμπτό;

Αποσυνδεδεμένος greg+9

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: 20/07/07, 19:37 »
Ας παραθέσω λοιπόν και εγω δυο-τρείς απόψεις..

Ας μην είμαστε γενικώς απόλυτοι. Και ας σκεφτούμε ότι:

1) Όντως φέτος τα επίπεδα υγρασίας ήταν πάρα πόλύ χαμηλά
    Οι θερμοκρασίες είναι υπερβολικά υψηλές και για μεγάλα χρονικά διαστήματα
    Οι ανεμοι επίσης πάρα πολύ δυνατοί και για μεγάλα χρονικά διαστήματα

Δηλαδή ότι χειρότερο για την πολύ μεγάλη και γρήγορη ανάπτυξη της φωτιάς και συνεχίζω,

2) Τα μέτρα πρόληψης της πολιτείας είναι πολύ λίγα
    Τα εναέρια μέσα δεν είναι όσα χρειάζονται
    Υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού στην Πυροσβεστική

3) Οι εμπρηστές (για οποιοδήποτε συμφέρον και αν το κάνουν) είναι είδος με μεγάλη άνθηση στην Ελλάδα.
    Οι πολίτες δεν είναι ιδιέταιρα ευαίσθητοι με το περιβάλλον
    Δεν υπάρχει μεγάλη αυστηρότητα με τα θέματα εμπρησμού όχι μόνο από δόλο αλλά και από αμέλεια

Νομίζω ότι αυτά επαρκούν για να απαντήσουμε στο γιατί τόσες πολλές πυρκαγιές φέτος.

Και μερικά αλλά πάνω σε αυτά που διάβασα παραπάνω αλλά και σε αυτά που είδα και άκουσα αυτές τις μέρες..

Η βοήθεια όλων σε μια πυρκαϊά είναι πολύτιμη. Ως εκεί που πρέπει όμως και χωρίς να εμποδίζεται το έργο των καθεαυτού αρμόδιων και εκπαιδευμένων ανθρώπων. Η Δασικές πυρκαϊές είναι ΤΡΟΜΕΡΑ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΕΣ!!
Επίσης για το θέμα των εκπαιδευμένων στο στρατό θα πω και εγώ ότι έχω υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις και ουδέποτε έλαβα την παραμικρή επαίδευση πάνω στο θέμα.
Νομίζω ότι είναι αιτίες εξίσου το ίδιο για τις φωτιές στην χώρα μας φέτος τα καιρικά φαινόμενα, ο εμπρησμός, η αμέλεια την οποία δεν λαμβάνουμε σοβαρα (κάτα ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό η φωτιά στο καματερό άρχισε επειδή κάποιος έκανε ηλεκτροσυγγόληση σε κάγγελα της αυλής του, δίπλα από ξερά χόρτα χώρις να λάβει κανένα μέτρο).
Επίσης επειδή άκουσα ότι έπρεπε να είναι σε 3' η πυροσβεστική στον Υμμητό ή από μια κυρία στην τηλεόραση ότι "η φωτιά άρχισε στις 15:00 και τα εναέρια μέσα έφτασαν στις 15:30" και ότι είναι ντροπή τους κάθομαι και σκέφτομαι ότι για να βάλω τα παπούτσια μου και να τα δέσω (αν είναι και μποτάκια) θέλω 2 λεπτά ή για να πάρω την μοτοσυκλέτα μου από το γκαράζ θέλω 10'. Ένα αεροπλάνο από την στιγμή που θα σημάνει συναγερμό, θα σηκωθεί, θα πάει να γεμίσει (μερικοί νομίζουν ότι είναι γεμάτα) θα κάνει μια μικρή αναγνώριση και μια επιτυχημένη βολή πόσο λιγότερο χρόνο μπορεί να κάνει άραγε;; Ένα όχημα για να πάει από τον πλησιέστερο σταθμό πόσο (ακόμα και μεσάνυχτα το 15λεπτο γαι πλάκα το θες);; Το ξέρω ότι όταν πλησιάζει μια φωτιά στο σπίτι σου δεν τα σκέφτεσαι όλα αυτά και ότι θέλεις να είναι ένα πυροσβεστικό όχημα και ένα αεροπλάνο από πάνω αλλά αυτό είναι αδύνατον. Αν και σίγουρα θα εγίναν και λάθη από την πλευρά της πυροσβεστικής.

Συγνώμη αν σας κούρασα, αυτές είναι οι σκέψεις μου, είμαι πυροσβέστης, ήμουν και στην πάρνηθα και στον Καρέα και στο Καματερό και είμαι πολύ λυπημένος με όλη αυτή την κατάσταση και την καταστροφή

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #59 στις: 20/07/07, 21:12 »
Greg εχεις απολυτο δικιο. Νομιζω πως καλυπτεις πληρως τη θεση οσων ειπαν πως ο μονος υπευθυνος για τις φωτιες δεν ειναι η πυροσβεστικη. Και χαιρομαι που επιτελους καποιος αμεσα υπευθυνος ( οχι στο βαθμο ενος αξιωματικου ) δινει την ιδια απαντηση με τον υπευθυνο δασοπυροσβεστων στον καρεα, οταν ρωτηθηκε για τη βοηθεια του κοσμου. Μια βοηθεια "πισω απο τις γραμμες" ( φαγητο, νερο, ξεκουραση οπως ζητησε ο υπευθυνος ) εινανι σημαντικη. Ομως στις γραμμες πρεπει να πηγαινουν οι εκπαιδευμενοι.
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος greg+9

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: 20/07/07, 22:19 »
και μερικά στοιχεία από το επίσημο site της πυροσβεστικής www.fireservice.gr

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 20ΗΜΕΡΟΥ

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 20ημέρου από τις σχηματισθείσες δικογραφίες από τα κατά τόπους Ανακριτικά Γραφεία του Π.Σ. σε όλη τη χώρα, σε 14 συνολικά περιπτώσεις δασικών πυρκαγιών συνελήφθησαν 19 άτομα ως ύποπτοι εμπρησμού, ενώ δύο ακόμη αναζητούνται.
Αναλυτικότερα, τα άτομα που συνελήφθησαν ή αναζητούνται, κατά περιοχές, έχουν ως εξής:
- Σάμος: ένα άτομο για πρόκληση πυρκαγιάς από πρόθεση
- Ασπρόπυργος: δύο άτομα για πρόκληση πυρκαγιάς από πρόθεση
- Άνδρος: ένα άτομο για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια
- Αξιούπολη Κιλκίς: ένα άτομο για πρόκληση πυρκαγιάς από πρόθεση
- Δήμος Ωλένης, Ηλεία: τρία άτομα για πρόκληση πυρκαγιάς από πρόθεση
- Ναύπακτος: δύο άτομα για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια (αναζητούνται)
- Πειραιάς: ένα άτομο για πρόκληση πυρκαγιάς από πρόθεση
- Κομοτηνή: ένα άτομο για πρόκληση πυρκαγιάς από πρόθεση
- Μαρώνεια Κομοτηνής: ένα άτομο για πρόκληση πυρκαγιάς από πρόθεση
- Ζάκυνθος - περιοχή Κερί: ένα άτομο για πρόκληση πυρκαγιάς από πρόθεση
- Κομοτηνή: δύο άτομα για πρόκληση πυρκαγιάς από πρόθεση
- Χίος: ένα άτομο για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια
- Ζοφριά: τρία άτομα για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια
- Αγρίνιο: ένα άτομο για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλε

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: 21/07/07, 00:59 »

α) Δήλωση κ. Καραμανλή μετά από συνεδρίαση της Κυβερνητικής

Επιτροπής, 13 Μαρτίου 2007

«Συντονίζουμε τις δράσεις μας με βάση το δίπτυχο «Έγκαιρη πρόληψη -
Αποτελεσματική αντιμετώπιση». Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Εσωτερικών
Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης εφαρμόζει φέτος, νωρίτερα από κάθε
άλλη χρονιά, το Εθνικό Σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των
δασικών πυρκαγιών».

β) Κοινή συνέντευξη κ. Π. Παυλόπουλου και του Γ.Γ. Πολιτικής
Προστασίας κ. Φούρλα, 14 Μαρτίου 2007

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «…Έτσι, το τονίζω: Φέτος για πρώτη φορά,
και ενόψει της κρισιμότητας της κατάστασης επειδή οι καιρικές συνθήκες
είνι ιδιαιτέρως δυσμενείς, από τη μια πλευρά η Πολιτεία οργάνωσε την λήψη
μέτρων, τον σχεδιασμό τους και την εκτέλεσή τους νωρίτερα από κάθε άλλη φορά.
Και, εν πάση περιπτώσει, όλος ο σχεδιασμός της πολιτικής προστασίας και
η λήψη των σχετικών μέτρων πήγαν ένα μήνα νωρίτερα. Δηλαδή μέσα στο Μάρτιο
και όχι τον Απρίλιο, όπως γινόταν συνήθως. Από πλευράς, λοιπόν, Πολιτείας
υπάρχει πλήρης ετοιμότητα, κάτι το οποίο δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν».
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #62 στις: 21/07/07, 01:22 »
Γιατι παντα μα παντα, θεματα που αφορουν καταστροφες και κοινο καλο, να πολιτικοποιουνται..Αλλα παντα? Ενταξει, θα παψω να παρακαλαω για πολιτικοποιηση...μαλλον καποιοι βλεπουν μονο χρωματα και οχι καμμενη γη..Μην τους ψηφισεις βρε αδερφε στο κατω κατω. Κρινονται και αυτοι απο τα λεγομενα και τις πραξεις τους.
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: 21/07/07, 01:37 »
Να μην περιμένουμε απο τους πολιτικούς να τα λύσουν όλα! Δηλαδή υπεύθυνοι πολίτες είμαστε μόνο όταν ψηφίζουμε?

ΌΧΙ!

Λέμε όλοι για τη καμένη Πάρνηθα, και για το οξυγόνο, και προκαλώ οποιονδήποτε να μετρήσει ένα πρωι πόσα αμάξια περνάνε απο Συγγρού, προς κέντρο, που μέσα υπάρχει μόνο οδηγός, και κανείς άλλος.

Πώς να έγινε η φωτιά σημερα? Δεν έιχε και τη τρελή ζέστη. Σκουπίδια, αποτσίγαρα... Ναι, εμείς φταίμε, αλλα όχι για τη ψήφο...
Γιατι παντα μα παντα, θεματα που αφορουν καταστροφες και κοινο καλο, να πολιτικοποιουνται..Αλλα παντα? Ενταξει, θα παψω να παρακαλαω για πολιτικοποιηση...μαλλον καποιοι βλεπουν μονο χρωματα και οχι καμμενη γη..Μην τους ψηφισεις βρε αδερφε στο κατω κατω. Κρινονται και αυτοι απο τα λεγομενα και τις πραξεις τους.
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος Moonchild_

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: 21/07/07, 12:13 »
Σκέψεις που διάβασα εδώ και καταλήγουν στο συμπέρασμα οτι οι φωτιές μπορεί να προκλήθηκαν από φυσικά αίτια, είναι τουλάχιστον αφελείς για να μη πω αστείες. Ο ΕΤ έχει σήμερα άρθρο "Η σπίθα ξεκινά από το κράτος" και αναφέρει οτι 214 οικοδομικοί συναιτερισμοί διεκδικούν 90.000 στρέμματα σε όλη την Ελλάδα. Είναι λοιπόν ηλίου φαεινότερο ποιοί καίνε τα δάση, με τι κίνητρο τα καίνε και οτι για όλα τελικά φταίει το ελληνικό κράτος που επιτρέπει τέτοια νοσηρά φαινόμενα...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: 21/07/07, 17:35 »
Δεν είναι στο χέρι του να τα αποτρέψει. Είναι όμως στο χέρι του να τιμωρήσει....

Είναι ο έλληνας των Ολυμπιακών Αγώνων... Ωχαδερφισμός, μέχρι τη τελική προειδιποίηση... Αλλα αυτή τη φορά δεν υπάρχει η δυνατότητα να προσλαμβάνουμε το κάθε πικραμένο, να έχουμε τριπλές βάρδιες..Αυτή τη φορά θα το λουστούμε...
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: 21/07/07, 18:35 »
Καταρχας ξερεις οτι δεν προκειται να τους ψηφισω :P ::) Δευτερον καποιος πρεπει να θυμιζει ποια ειναι τα λεγομενα και ποιες οι πραξεις τους γιατι αυτοι δεν τα θυμιζουν στον κοσμο και τριτον πρεπει να γινονται αναφορες σε ολες τις πλευρες ενος ζητηματος

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #67 στις: 21/07/07, 18:53 »
Δεν διαφωνω καθολου σε ολα αυτα, ομως και παλι η συνεχομενη αναφορα και postαρισμα πολιτικων θεσεων, δεν ειναι ο,τι το καλυτερο για μια κουβεντα. Δεν κανουμε ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ καμπανια εδω μεσα. Υπαρχουν αλλα sites, που εχουν τετοιο ρολο. Το kithara.gr δεν νομιζω να εχει, και ουτε προκειται να αποκτησει.
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: 21/07/07, 19:09 »
Δεν γινεται ποσταρισμα πολιτικων θεσεων γινετια ποσταρισμα γεγονοτων. Και οι δηλωσεις που γινανε ειναι ενα γεγονος το οποιο ερχεται σε αντιφαση με τα τωρινα γεγονοτα και μας βοηθανε να αντιληφθουμε καλυτερα καποια πραγματα.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #69 στις: 21/07/07, 19:12 »
Σαφως..ομως ειναι αυτος ο σκοπος του thread? Για αναλογισου λιγο..Η πολιτικη ζημια ενος κομματος ( και μαλιστα του δικομματισμου ) ειναι μηδαμινη στη ζημια που δεκτηκε η φυση...Ζυγισε τα και σκεψου ποσο ωφελιμο ειναι το postαρισμα πολιτικων λογων...
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: 21/07/07, 23:58 »
Καταρχας ξερεις οτι δεν προκειται να τους ψηφισω :P ::) Δευτερον καποιος πρεπει να θυμιζει ποια ειναι τα λεγομενα και ποιες οι πραξεις τους γιατι αυτοι δεν τα θυμιζουν στον κοσμο και τριτον πρεπει να γινονται αναφορες σε ολες τις πλευρες ενος ζητηματος

Χωρίς να θέλω να φανώ κακιά, αλλά θα συμφωνήσω με τον Roufus-King, διότι, καλώς ή κακώς , όλα μα όλα τα προβλήματα ,ακόμα και τα πιό μικρά, είναι πολιτικά.Δεν λύνονται αν δεν αλλάξει η κοινωνία!Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει εάν δεν φύγουν οι λακέδες που τώρα λένε παχιά λόγια στη βουλή και το μόνο που ξέρουν είναι να ανταλλάζουν ευθύνες για τις πυρκαγιές και στο τέλος να κάνουν τις καμμένες εκτάσεις οικόπεδα!Όχι εδώ δεν γίνεται μια προεκλογική καμπάνια!Αλλά είναι ανώριμο απο μέρους μας να μην καταλογίζουμε τις ευθύνες εκεί που πρέπει....Είναι σαν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας...Δηλαδή ποιός έβαλε τις φωτιές?? Ο άνθρωπος που είχε ένα κτήμα που ανήκε σε δασικη περιοχή και ήθελε να χτίσει?Ίσως...Αλλά αυτός είναι η βάση...Υπάρχει μεγάλη προστασία εκ των ανωτέρων...Αλλιώς  δεν θα χτιζόταν τόσα αυθαίρετα σε περιοχές που έπρεπε να γίνουν αναδασώσεις και όχι να μετατραπούν σε οικόπεδα...!

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: 22/07/07, 00:37 »
(ΑΡΧΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗΣ)Και κατι για τα αυθαιρετα(ετσι γραφεται?δεν εχει σημασια :P) μιας και εχουν μεγαλη σχεση με τις φωτιες..
Μην τα ριχνουμε ολα στους πολιτες που πανε και χτιζουν.
Το ΚΡΑΤΟΣ(αυτο μπορει να λεγεται νομαρχια η δημος στην τελικη) αρχικα αφηνει να πωλουνται ,σε περιοχες οπως η Κινετα(εχω γνωστους!), οικοπεδα μγεθους καταλληλου για χτισιμο σε αυτες τις περιοχες.Και μετα ξερετε τι γινεται δεν τους δινουν ρευμα :P..Και μετα ψηφιζουν τον καθε δημαρχο/νομαρχη που θα τους τα βαλει στο σχεδιο...Και μετα ερχεται το κρατος που στηριζει τους νομους και θελει να το γκρεμισει ενω εχει κοομησει τα κερατα του τοσα χρονια :P..
Δεν ειμαι υπερ φυσικα..Εγω αν μπορουσα θα τα γκρεμιζα ολα ανεξαιρετως μιας και καταστροφη του φυσικου περιβαλλοντος γινεται και επεκτεινεται η κλασικη ηλιθια νοοτροπια/φιλοσοφια(?) που μας εχει φτασει σε αυτο το σημειο.Απλα ας μην τα ριχνουμε μονο στον καθε βλακα που χτιζει παρανομα...(ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗΣ)
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: 22/07/07, 00:51 »
(ΑΡΧΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗΣ)Και κατι για τα αυθαιρετα(ετσι γραφεται?δεν εχει σημασια :P) μιας και εχουν μεγαλη σχεση με τις φωτιες..
Μην τα ριχνουμε ολα στους πολιτες που πανε και χτιζουν.
Το ΚΡΑΤΟΣ(αυτο μπορει να λεγεται νομαρχια η δημος στην τελικη) αρχικα αφηνει να πωλουνται ,σε περιοχες οπως η Κινετα(εχω γνωστους!), οικοπεδα μγεθους καταλληλου για χτισιμο σε αυτες τις περιοχες.Και μετα ξερετε τι γινεται δεν τους δινουν ρευμα :P..Και μετα ψηφιζουν τον καθε δημαρχο/νομαρχη που θα τους τα βαλει στο σχεδιο...Και μετα ερχεται το κρατος που στηριζει τους νομους και θελει να το γκρεμισει ενω εχει κοομησει τα κερατα του τοσα χρονια :P..
Δεν ειμαι υπερ φυσικα..Εγω αν μπορουσα θα τα γκρεμιζα ολα ανεξαιρετως μιας και καταστροφη του φυσικου περιβαλλοντος γινεται και επεκτεινεται η κλασικη ηλιθια νοοτροπια/φιλοσοφια(?) που μας εχει φτασει σε αυτο το σημειο.Απλα ας μην τα ριχνουμε μονο στον καθε βλακα που χτιζει παρανομα...(ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗΣ)

Bασικά θα συμφωνήσω σχετικά με το σκεπτικό του Kiratzoharri, το ίδιο το κράτος πουλάει τα οικόπεδα που προέρχονται απο πυρκαγιές, ή μαλλον ''αφήνει'' να πουληθούν και το επιδιώκει και όλας!Γιατί εκεί θα κατοικούν ψήφοι και όχι άνθρωποι!!Κανένας δεν μας υπολογίζει σαν ζωές αλλά σαν ψηφοφόρους....!Τέσπα, σιγά όμως που το κράτος έκανε καμιά απόπειρα ποτε να γκρεμίσει αυτά τα σπιτια...!Και αν είπαν ποτε τίποτα κάποιοι εκπρόσωποι κομμάτων, θα ήταν προεκλογική περίοδος , γι'αυτό... :)Δεν είναι ανόητοι να δαγκώσουν το χέρι απο το οποίο θα φάνε...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: 22/07/07, 14:51 »
Ουτως οι αλλως εχετε ιδεα ποσες εντολες κατεδαφισεις εκρεμουν στην Ελλαδα αυτη τη στιγμη? Μιλαμε για τεραστιο αριθμο. Και οχι απλα υποθεσεις αλλα υπαρχουν αποφασεις και εντολες κατεδαφισεις απειρων αυθαιρετων. Τωρα το αν εκτελουνται ποτε ειναι αλλο ζητημα... Βεβαια αν παρουμε ο καθενας μια αξινα και παμε ν αγκρεμισουμε τα αυθαιρετα θα μας που και μπαχαλους...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: 22/07/07, 15:14 »
Σαφως..ομως ειναι αυτος ο σκοπος του thread? Για αναλογισου λιγο..Η πολιτικη ζημια ενος κομματος ( και μαλιστα του δικομματισμου ) ειναι μηδαμινη στη ζημια που δεκτηκε η φυση...

Ως δημιουργός του thread,ευχαριστώ....

Και με αυτό το σκεπτικό, ότι θα γράψω, θεωρείται offtopic...
..καλώς ή κακώς , όλα μα όλα τα προβλήματα ,ακόμα και τα πιό μικρά, είναι πολιτικά.
Χωρίς να θέλω να γίνω κακός ,αυτή είναι η πλέον ωχαδερφιστική λογική του Ελληνα
Ακους εκει, δλδ μόνο οι πολιτικοί έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν κάτι. Λοιπόν, ακόμα και αυτοί,δεν μπορούν να αλλάξουν κάτι...Τη νοοτροπία του Έλληνα, που τα ρίχνει όλα πάνω τους. Να κάτσει να τα λουστεί αφού, αυτοί ψηφίστηκαν...

...Δεν λύνονται αν δεν αλλάξει η κοινωνία!Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει εάν δεν φύγουν οι λακέδες που τώρα λένε παχιά λόγια στη βουλή...
Αυτό που εγώ καταλαβαίνω απο εδώ, είναι οτι η ψήφος είναι η μόνη δύνατότητα που έχει ο πολίτης, και η μόνη αλλαγή που μπορεί να κάνει η κοινωνία.Η κοινωνία αλλάζει, και όχι μόνο διαμέσο της ψήφου.

Το thread αυτό το έφτιαξα με περιβαλλοντολογικό σκοπό.Κάθε φόρα που βλέπουμε νούμερα για τη παγκόσμια θερμοκρασία, οι περισσότεροι λέμε οτι αυτά συμβαίνουν αλλού.Τώρα πια πρέπει να καταλάβουμε οτι το "αλλού" έγινε "εδώ". Και αν δεν αλλάξουμε, το εδώ θα αλλάξει δραματικά. Η αλλαγή για την οποία μιλάω δυστυχώς όμως παρερμηνεύτηκε ώς πολιτική αλλαγή. Όσο λοιπόν και να απογοητεύω κάποιους, όχι η αλλαγή δεν θα υπάρξει αν πράξουμε διαφορετικά την ημέρα της ψήφου. Η αλλαγή θα έρθει ,αν πράττουμε διαφορετικά κάθε μέρα.

Αλλά είναι ανώριμο απο μέρους μας να μην καταλογίζουμε τις ευθύνες εκεί που πρέπει....Είναι σαν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας...
Δεν μπορώ να συμφωνήσω παραπάνω.Η μόνη διαφωνία μου είναι στο ποιανού πραγματικά είναι οι ευθύνες... Των άχρηστων πολιτικών που βλέπω να διατυμπανίζεται συνεχώς οτι έχουμε, ή δικές μας που τους ψηφίσαμε... Ούπς, Plan B! Ας αλλάξουμε τις συνήθειές μας, αντί να περιμένουμε να το κάνουν άλλοι για μάς....