Αποστολέας Θέμα: Χθές η Πάρνηθα, σημερα...  (Αναγνώστηκε 144629 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
Απ: Χθές η Πάρνηθα, σημερα...
« Απάντηση #525 στις: 12/10/07, 11:22 »
Υπαρχουν συλλογοι κυνηγων με προεδρο και ορισμενο συμβουλιο. Αυτοι ξερουν ποιοι κανουν τις παρανομιες..Ομως κανεις δεν μιλαει, γιατι ειναι "φιλαρακια" ( μην πω πως ειναι και μελη του συμβουλιου ). Ετσι δεν γινεται σε ολους τους κλαδους; Ολοι παραπονιουνται για τη διαφθορα και τα προβληματα του ελληνικου συστηματος, ομως κανεις δεν λεει ποιος ειναι αυτος που το κανει!
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Salinas

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Γουστάρω κιθάρα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #526 στις: 12/10/07, 11:29 »
Έξω α'τη Βέροια, εκεί που έγινε τώρα η Εγνατία οδός, έχουν προβλεφθεί από την κατασκευή του έργου κάποιες σήραγγες κάτω απ'το δρόμο που να επιτρέπουν τ πέρασμα των ζώων προς τον Αλιάκμονα και πάνε οι μεγάλοι κυνηγοί και τη στήνουν εκεί που περνάν τα έρμα για να παν να πιουν νεράκι και τα αποδεκατίζουν. Αλλά εγώ χαίρομαι όταν, μαστουρωμένοι όπως είναι όλοι τους, βαράν ο ένας τον άλλο. Γενικά για τους κυνηγούς έχω την ίδια άποψη που έχω για τους κοινούς εγκληματίες.
http://www.myspace.com/undermeband"Io mi dico e' stato meglio lasciarci, che non esserci mai incontrati..."
Takamine Santa Fe

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #527 στις: 12/10/07, 13:07 »
Έξω α'τη Βέροια, εκεί που έγινε τώρα η Εγνατία οδός, έχουν προβλεφθεί από την κατασκευή του έργου κάποιες σήραγγες κάτω απ'το δρόμο που να επιτρέπουν τ πέρασμα των ζώων προς τον Αλιάκμονα και πάνε οι μεγάλοι κυνηγοί και τη στήνουν εκεί που περνάν τα έρμα για να παν να πιουν νεράκι και τα αποδεκατίζουν. Αλλά εγώ χαίρομαι όταν, μαστουρωμένοι όπως είναι όλοι τους, βαράν ο ένας τον άλλο. Γενικά για τους κυνηγούς έχω την ίδια άποψη που έχω για τους κοινούς εγκληματίες.
Oσο απανθρωπο ακουγεται αυτο(στο οποιο συμφωνω μαζι σου) τοσο ειναι και αυτο που κανουν αυτοι...οποτε...thats it.
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #528 στις: 09/12/07, 13:39 »
Μην ξεχνιόμαστε, τώρα είναι η εποχή για τις αντιπυρικές εργασίες και την πρόληψη στα δάση. Μην περιμένουμε το καλοκαίρι για να φωνάξουμε, ας τις ζητήσουμε από τώρα!
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #529 στις: 10/12/07, 00:06 »
Το άκρον άωτον της υποκρισίας:

Να κλαις για τα έλατα που κάηκαν στην Πάρνηθα και αλλού, αλλά να αγοράζεις ένα κομμένο έλατο για να στολίσεις το σπίτι σου για λίγες μέρες.

(κι ας είναι έλατα από "καλλιέργειες" και όχι από δάση. Σκεφτείτε ότι θα μπορούσαμε να τα μεταφυτεύσουμε στο βουνό και να τα χαιρόμαστε όλον τον χρόνο, για δεκαετίες. Εγώ λέω: μποϋκοτάζ στο εμπόριο κομμένων δέντρων!)

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #530 στις: 10/12/07, 00:15 »
Το άκρον άωτον της υποκρισίας:

Να κλαις για τα έλατα που κάηκαν στην Πάρνηθα και αλλού, αλλά να αγοράζεις ένα κομμένο έλατο για να στολίσεις το σπίτι σου για λίγες μέρες.

(κι ας είναι έλατα από "καλλιέργειες" και όχι από δάση. Σκεφτείτε ότι θα μπορούσαμε να τα μεταφυτεύσουμε στο βουνό και να τα χαιρόμαστε όλον τον χρόνο, για δεκαετίες. Εγώ λέω: μποϋκοτάζ στο εμπόριο κομμένων δέντρων!)
Συμφωνω με χιλια!!!Ειναι τραγικο να βλεπεις εδω ολους τους πλουσιος που θελουν να μπουν στο πνευμα/κλιμα(μπουρδες αλλα τεσπα ???) να φορτωνουν και απο ενα 2μετρο δεντρο το οποιο θα φτασει απριλιος για να ξεραθει...Βεβαια απο τον γεναρη θα ειναι διπλα στον τενεκε.. >:(..Και τυπαδες εμποροι και καλα α κανουν εποχιακες περιουσιες...Φωτια
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος TheVrachnoprofiter

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #531 στις: 10/12/07, 00:29 »
Παιδιά σε αυτό με τα έλατα δεν ξέρω αν θα συμφωνήσω... Τα δέντρα καλλιεργούνται για αυτόν ακριβώς το σκοπό, να πουληθούν για να στολιστούν. Αν δεν τα αγόραζε ο κόσμος πολύ απλά δε θα καλλιεργούνταν. Επίσης σκεφτείτε ότι τα ψεύτικα δέντρα ως πλαστικά δεν ανακυκλώνονται (διορθώστε με αν κάνω λάθος), οπότε αν είναι κάποιος να στολίσει, καλύτερα να στολίσει φυσικό έλατο.

Και όχι, δεν εμπορεύομαι δέντρα στον Χολωμόντα... :P
Really don't mind if you sit this one out...

http://vromikopsomi.wordpress.com/
http://www.passa-tempo.gr/

Αποσυνδεδεμένος twist 1N my Sobriety

• Παλιός
  • χαλαρα θα εμενα στην tri-island area...
    • Προφίλ
    • έχουμε και Myspace...
« Απάντηση #532 στις: 10/12/07, 02:28 »
Το πλαστικο θα σου μεινει ομως για αρκετα χρονια! Ασε που δεν μαδαει! Και εχω δει κατι ψευτικα που ειναι πραγματικα εργα τεχνης! Βεβαια ειναι πανακριβα...

Ουτε εγω εμπορευομαι πλαστικα δεντρα... :P
Η μουσική μου στο http://www.myspace.com/ogatoulas

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #533 στις: 10/12/07, 11:30 »
Υπάρχει και η άλλη λύση: Αγοράζετε έλατα σε γλάστρες (με ριζικό σύστημα - ζωντανά) και μετά το πέραν των γιορτών τα φυτεύετε στο φυσικό τους περιβάλλον. Είναι χρήση ακριβώς στο μέτρο. Προσφέρετε εργασία και εισόδημα στο κοινωνικό σας περιβάλλον, χαίρεστε τα έθιμα, προσφέρετε στην αναδάσωση και στην ομορφιά του τόπου σας. Μόνο που τα έλατα πρέπει να φυτεύονται σε μεγάλο υψόμετρο.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος twist 1N my Sobriety

• Παλιός
  • χαλαρα θα εμενα στην tri-island area...
    • Προφίλ
    • έχουμε και Myspace...
« Απάντηση #534 στις: 10/12/07, 12:25 »
Αυτο που λες παππου ειναι πολυ σωστο! Ειχε περασει και εμενα απο το μυαλο μου, υπαρχουν ομως ελατα σε γλαστρες?
Η μουσική μου στο http://www.myspace.com/ogatoulas

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #535 στις: 10/12/07, 20:29 »
Ρε συ παππου.. ::)...Πες οτι το παιρνουμε το ελατο το ζωντανο που θα κανει δεν ξερω ποσο...Πως θα το μεταφυτεψουμε μετα?...Και πες οτι εγω ξερω ο α,β,γ πως θα το κανει αυτο..Και που θα το φυτεψει?Θα τρεχει ο καθενας στα υψιπεδα της παρνηθας να φυτευει?..Μου φαινεται λιγο ουτοπικο.

Τρουπερ..εμενα μου φαινεται πως να το πω... χυδαιοτητα απο τη στιγμη που καιγεται καθε χρονο τοσο μεγαλο ποσοστο δασων στην Ελλαδα να καλλιεργουμε δεντρα 5(σιγουρα τα ελατα θελουν παραπανω) για να τα ξερανουμε για 15 μερες..Και απο τη στιγμη που υπαρχει και η εναλλακτικη των πλαστικων.Βεβαια δεν λεμε να παιρνουμε καινουριο καθε χρονο αυτο ειναι Η μολυνση.

Δεν ειμαι ακτα των χριστουγεννων ουτε ο αντιχριστος :P πιστεψτε με 8)
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος Σταυροφόρος

• Παλιός
  • Fox-2 kill...
    • Προφίλ
    • Ο προσωπικός μου χώρος :p
« Απάντηση #536 στις: 10/12/07, 20:40 »
Στην Ελλάδα έχουμε ένα ωραίο Χριστουγεννιάτικο έθιμο που σπάνια συναντάμε πια...

;)

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #537 στις: 10/12/07, 20:41 »
Μα τι συζηταμε τωρα? Στο σπιτι εχουμε ενα δεντρο που το εχουμε πανω απο 18 χρονια πλαστικο το οποιο δεν εχει παθει απολυτως τιποτα και ποτε δεν αγορασαμε κανονικο ελατο. Ειναι παραλογισμος να αγοραζεις κανονικα.  >:(
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Avril

• Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Δεν ακουω avril lavigne!!!!!!! >:(
    • Προφίλ
« Απάντηση #538 στις: 10/12/07, 20:48 »
Στην Ελλάδα έχουμε ένα ωραίο Χριστουγεννιάτικο έθιμο που σπάνια συναντάμε πια...

;)

Ε απο ξύλο δεν ειναι το καραβακι?   :oοτι και να κανουμε....θα μας κυνηγάει η οικολογικη μας συνειδηση
I don't advise a haircut, man. All hairdressers are in the employment of the government. Hair are your aerials. They pick up signals from the cosmos and transmit them directly into the brain. This is the reason bald-headed men are uptight.

Αποσυνδεδεμένος Σταυροφόρος

• Παλιός
  • Fox-2 kill...
    • Προφίλ
    • Ο προσωπικός μου χώρος :p
« Απάντηση #539 στις: 10/12/07, 20:50 »
Ωχ...

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #540 στις: 10/12/07, 22:20 »
Μα τι συζηταμε τωρα? Στο σπιτι εχουμε ενα δεντρο που το εχουμε πανω απο 18 χρονια πλαστικο το οποιο δεν εχει παθει απολυτως τιποτα και ποτε δεν αγορασαμε κανονικο ελατο. Ειναι παραλογισμος να αγοραζεις κανονικα.  >:(

Απολύτως σωστός. Τα πλαστικά, διατηρούνται.
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #541 στις: 10/12/07, 22:34 »

Απολύτως σωστός. Τα πλαστικά, διατηρούνται.
Ναι ρε παιδιά και εμείς έχουμε καμιά 16-17 χρόνια ένα πλαστικό έλατο και μια χαρά μας έχει βγάλει!!Δεν κατάλαβα δηλαδή, πρέπει να κόβουμε καθε χρόνο δέντρα για να εκπληρώνουμε την ματαιοδοξια μας??
Και για να μην με κατηγορήσουν κάποιοι ότι πάω κόντρα στα έθιμα και έτσι, όπως έχει αναφερθεί ήδη, υπάρχει και το ωραίο ελληνικότατο καραβάκι....!
 Το έλατο μου θυμίζει καταναλωτική μανία των Χριστουγέννων!Είναι ένα πολύ καλοστημένο κόνσεπτ, με το δέντρο το ακριβοστολισμένο και τα δώρα κάτω απο αυτό....!Γενικά, εκτός από το ότι προσθέτει μια γιορτινή νότα και αλλάζει λίγο το σκηνικό του σπιτιού μας, δεν νομίζω ότι πρέπει το χριστουγεννιάτικο δέντρο να μας είναι και τόοοσο σημαντικό ώστε να κάνουμε τόσο κακό στο περιβάλλον....

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #542 στις: 10/12/07, 22:41 »
...δεν νομίζω ότι πρέπει το χριστουγεννιάτικο δέντρο να μας είναι και τόοοσο σημαντικό ώστε να κάνουμε τόσο κακό στο περιβάλλον....

Το Σάββατο που μας πέρασε, πήγα για αναδάσωση στα Καλύβια... Το τί είδα εκεί ήταν πραγματικά καταθλιπτικό..

Δεν ξέρω όμως τί ήταν αυτό που με πείραξε περισσότερο..Οι απέραντες καμένες εκτάσεις, ή τα νεόδμητα σπιτια που έβλεπα δίπλα δίπλα σε περιοχές οπου το χώμα 3 μήνες μετά ήταν ακόμα μαύρο...
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος Moonchild_

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #543 στις: 10/12/07, 22:46 »
...δεν νομίζω ότι πρέπει το χριστουγεννιάτικο δέντρο να μας είναι και τόοοσο σημαντικό ώστε να κάνουμε τόσο κακό στο περιβάλλον....

Το Σάββατο που μας πέρασε, πήγα για αναδάσωση στα Καλύβια... Το τί είδα εκεί ήταν πραγματικά καταθλιπτικό..

Δεν ξέρω όμως τί ήταν αυτό που με πείραξε περισσότερο..Οι απέραντες καμένες εκτάσεις, ή τα νεόδμητα σπιτια που έβλεπα δίπλα δίπλα σε περιοχές οπου το χώμα 3 μήνες μετά ήταν ακόμα μαύρο...
Κοιτα το εχω ξαναπει, .... οταν ΟΟΟΛΗ η Ελλαδα θελει σπιτι στην Αθηνα δεν ειναι λογικο να καει ΟΟΟΟΛΗ η αττικη και μετα να οικοπεδοποιηθει??? Απλα πραγματα. Γιατι ομως ολοι θελουνε να ερθουν στην Αθηνα να μεινουν?????

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #544 στις: 10/12/07, 22:57 »

Κοιτα το εχω ξαναπει, .... οταν ΟΟΟΛΗ η Ελλαδα θελει σπιτι στην Αθηνα δεν ειναι λογικο να καει ΟΟΟΟΛΗ η αττικη και μετα να οικοπεδοποιηθει??? Απλα πραγματα. Γιατι ομως ολοι θελουνε να ερθουν στην Αθηνα να μεινουν?????

ΕΛΑ ΝΤΕ??? Και να ήταν και επειδή είχατε και κανένα ωραίο περιβάλλον.. Ο κόσμος αντί να πάει στα χωρια πάει στην Αθήνα...Μεσα στη μόλυνση...τι να πεις..!Ελληνικά μυαλα...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #545 στις: 10/12/07, 23:04 »
Καλά, δεν θα έλεγα τη Βάρη Αθήνα, αλλα Αττική... Τώρα το γιατί χτίζουν εκεί, που έχει τσάμπα οικόπεδα, και μια τρομερή θέα μέχρι την Ευβοια, και με καθαρό καιρό τη Μύκονο (έτσι μας είπαν) χωρίς τα κωλόδεντρα να εμποδίζουν αυτή την υπέροχη θέα... Θα μου το απαντήσετε εσείς...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #546 στις: 11/12/07, 01:40 »
Καλά, δεν θα έλεγα τη Βάρη Αθήνα, αλλα Αττική... Τώρα το γιατί χτίζουν εκεί, που έχει τσάμπα οικόπεδα, και μια τρομερή θέα μέχρι την Ευβοια, και με καθαρό καιρό τη Μύκονο (έτσι μας είπαν) χωρίς τα κωλόδεντρα να εμποδίζουν αυτή την υπέροχη θέα... Θα μου το απαντήσετε εσείς...
Η Βαρη εχει τσαμπα οικοπεδα? :o
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #547 στις: 11/12/07, 02:49 »
Ναι ρε...Απλά όταν το πάρεις, πρέπει να καθαρίσεις μόνο σου τα αποκαϊδια απο το δάσος που κάποτε υπήρχε.... :'( :'(

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Όλα είναι στο μυαλό,πόνος και γιατρειά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #548 στις: 11/12/07, 07:43 »
Συγνώμη αλλά μιας που μένω στη Βάρη δεν είχε ποτέ δάσος που κάηκε...τα καλύβια απέχουν αρκετά απ τη βάρη.Και μιας που το αναφέρατε τα οικόπεδα δεν είναι σε καμία περίπτωση τσάμπα.
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #549 στις: 11/12/07, 09:19 »

Μπράβο Μαρίνο, να μαθαίνουμε/θυμόμαστε τα έθιμά μας, που είναι πολλά και πολύ όμορφα. Δεν χρειαζόμαστε εισαγόμενα.

Να σταματήσει η εμπορία πράσινης σαρκός!

Ten Alternatives to Cut Christmas Trees