Ο Τζίμης πλέον έχει κλείσει το μαγαζί του και μετέφερε το μαγαζί στο σπίτι του.
Πάρη, μάλλον αναφέρεσαι στον Πήτερ (Rockpile), o Τζίμης απ'όσο ξέρω ακόμα έχει το μαγαζί στην Τρικούπη.
Σε ό,τι αφορά στα custom όργανα, και επειδή έχω φτιάξει 3, θα ήθελα να πω δυο πράγματα.
Καταρχάς, όντως είναι χαζομάρα να προσπαθήσεις να φτιάξεις ένα όργανο που (ίσως με 2-3 τροποποιήσεις) μπορείς να βρεις έτοιμο. Είναι χαζομάρα κυρίως με γνώμονα τη λογική. Είναι όμως και ολίγον ρομαντικό και υπ'αυτή την έννοια δεν έχω να προσθέσω κάτι.
Δυστυχώς πολλά παιδιά ξεκινάνε να φτιάξουν ενα custom όργανο, μόνο και μονο για να λένε ότι έχουν ένα τέτοιο, λίγο ως πολύ για το mojo και με κάποιες τάσεις μιμητισμού.
Προσωπικά οι κιθάρες που έφτιαξα δεν θα μπορούσαν να αγοραστούν ή να "ανασκευαστούν" από έτοιμες, παρά μόνο με πολύ μεγαλύτερο κόστος και αμφίβολα αποτελέσματα. Θέλοντας το χρώμα, το είδος των ξύλων, τους μαγνήτες, τα ηλεκτρικά, και το hardware να είναι δεδομένα και συγκεκριμένα, θα έπρεπε να μπω σε μια περιπέτεια mix and match που δε με συνέφερε ούτε οικονομικά ούτε ψυχολογικά. Επίσης είχα τη συνδρομή ενός πολύ καλού μάστορα και έκανα
πολλή από τη δουλειά μόνος μου (πόσοι από εσάς ξέρουν να τρίβουν τάστα ή να σετάρουν μια κιθάρα σε οριακό επίπεδο playability? Αν δεν το "έχετε" μην το επιχειρήσετε, θα χάσετε πολλά λεφτά).
Για παράδειγμα, στην Τέλε μου ήθελα συγκεκριμένο μπράτσο, κλειδιά, μαγνήτες, γέφυρα και μια ειδική συνδεσμολογία στα ηλεκτρικά. Σε περίπτωση που ξεκινούσα από μια Baja, ας πούμε, τα παραπάνω έπρεπε να τα πετάξω ή πουλήσω (ουσιαστικά το ίδιο πράγμα...). Με μερικές πετυχημένες αγορές όμως έφτιαξα μια Τέλε που έχει προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα σε όποιον (κάτοχο άλλης Τέλε) έχει παίξει μαζί της.

Δηλώνω απερίφραστα πως
απλώς ήμουν τυχερός. Θα μπορούσα δηλαδή να παίξω Λόττο. Ή να σκάσω διόμιση χιλιάρικα στον John Suhr να μου φτιάξει μια ίδια.

Τέλος, όσον αφορά στην μεταπωλητική αξία, αφήστε το καλύτερα. Πούλησα τη μία από τις δύο Στρατ σημαντικά λιγώτερο απ'όσο μου κόστισε. Και αυτό είναι δεδομένο σε τέτοιες περιπτώσεις. Να περιμένετε τουλάχιστον 35-50% απώλεια σε ενδεχόμενη πώληση, ενώ σε ένα επώνυμο όργανο σπάνια το ποσοστό ξεπερνάει το 30%.