Πιθανόν το βινύλιο να έχει καλύτερη ποιότητα ήχου, αλλά μόνο τις πρώτες λίγες φορές παιξίματος. Αυτό και μόνο το κάνει να είναι ένα προβληματικό μέσο εγγραφής/αναπαραγωγής, όπως ακριβώς προβληματικό μέσο ήταν και η μαγνητική ταινία (απλές κασέτες, 8-κάναλες, μπομπίνες, κλπ), που μπορεί να υπήρχαν και σε πολύ καλή ποιότητα αλλά με τον χρόνο & αναπαραγωγές αυξανόταν το φύσημα (λευκός θόρυβος) πάνω στην ηχογράφηση. Αναμενόμενο ήταν να έρθει η τεχνολογία να δώσει μια νέα λύση.
Έχω κρατήσει ακόμα τους λίγους δίσκους βινυλίου μου, αλλά δεν τους παίζω ποτέ πια. Σκεφτόμουν να τους ψηφιοποιήσω, για πρακτικούς λόγους, αλλά ακόμα και με το καλύτερο πικαπ+κεφαλή+καλώδια (που δεν έχω), για αποφυγή φυσήματος και χάσιμο συχνοτήτων, και με μηδενική συμπίεση, το χριτς-χρατς ήταν αναπόφευκτο και άκρως ενοχλητικό στα αυτιά μου. Οπότε, βρήκα από αλλού τα αντίστοιχα mp3 και βολεύτηκα έτσι.
Το ότι υπάρχει μεγάλη ευκολία στο να αποθηκεύσεις αμέτρητα mp3 δεν είναι δικαιολογία για να υποστηρίξει κανείς την ανωτερότητα των δίσκων βινυλίου, τους οποίους αναγκαστικά (λόγω κόστους και χώρου) είχαμε λίγους και ακούγαμε μόνο αυτούς. Όποιος λοιπόν έχει αυτοσυγκράτηση ας κρατάει μόνο μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες mp3 στον Η/Υ του για να τα ακούει συχνότερα και προσεκτικότερα. Στην σύγχρονη εποχή έχουμε επιλογές, και είναι καλό να έχει κανείς επιλογές.